אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אני לא מתכוון לתסף את הגז בשמן אלא בתוסך ייעודי לשימון שסתומים כמו שיש בדלקים ללא עופרת.
Printable View
אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אני לא מתכוון לתסף את הגז בשמן אלא בתוסך ייעודי לשימון שסתומים כמו שיש בדלקים ללא עופרת.
הבנתי אותך נכון,
ובדלק נטול עופרת אין תוסף לשימון שסתומים, זה היה התפקיד של העופרת. הרכבים שמיוצרים לשימוש עם דלק נטול עופרת הגיעו-מגיעים עם תושבות שסתומים מחושלות..
השינוי \ הפתרון שאתה מבקש נעשה כבר לפני שנים רבות
יש יצרני מנועים שהם בדרך כלל גם יצרני רכב
המאפשרים במועד הזמנת הרכב מהיצרן להתקין מערכת המאפשרת למנוע לעבוד גם על גז ( לא רק גז )
היום יש יצרני מנועים שמיצרים מנועים להפעלה רק על גז
זה לא נגמר בתושבת השסתום או ברכיב אחר שנכשל
המבנה המולקולרי של הדלק שונה . לכן גם כל תהליך השריפה שונה .כל מרכיב גזי השריפה שונים .
תקנות זיהום אויר מקשות על יצרני המנועים
אני לא בטוח שיהיה מי שייצר מוצרים מזהמים ( גם במפרט צבאי יש קשיים )
ובמפרט חקלאי יש בעיות מאד מורכבות כי פשוט היכולת הטכנית בכל מיני חורים בעולם לא מאפשרת תחזוקה \ הפעלה למערכות חכמות .
לכן לדעתי האישית
מערכות הגז כמו שאנחנו מכירים בארץ ( שזה בגדול מה שיש בכל העולם )
מערכות אלה יעלמו הרבה יותר מהר ממה שהמשתמש בהם מצפה . ( כבר היום יש קשיים לתחזק ערכות אלה )
איציק
המשמנות הקיימות, אינן שנויות במחלוקת. הן עובדות, ועובדות טוב. יש 2 סוגים של משמנות.
א. משמנת פשוטה פאסיבית, העובדת בעזרת הואקום שהמנוע מייצר. המנוע שואב את השמן מהמשמנת בזמן עבודת המנוע, וקצב השימון ניתן לכוון גס. היא עושה עבודה מצויינת על רוב סוגי הרכבים.
ב. משמנת אקטיבית, שהיא בעצם מערכת הזרקה ממוחשבת, המזריקה את השמן יחד עם הגז בצורה מדוייקת, ע"פ כמות הגז שהוזרקה למנוע. המשמנת הזאת דרושה, כאשר הרכב המוסב לגז הינו בעל מנוע מוגדש, אך היא משומשת במגוון רכבים עם מנועים רגישים לגז.
יחד עם השימון, יש תוספת של בנזין בעומס, ע"פ רגישות המנוע לעבודה בגז. בנסיעה רגועה, אפילו מנועים רגישים ישרדו יפה מאוד על גז, בעיקר עם תוספת שימון, וכאשר נדרש מאמץ מהמנוע, הבנזין נכנס לפעולה חלקית או בצורה מלאה, ושומר על המנוע גם במצבים האלה.
בכל מקרה, מנועים אירופאיים עובדים נהדר על גז ללא שימון וגם ללא תוספות בנזין (למרות שאישית, אני שם תוספת גם בהם והולך על בטוח), ועובדים מאות אלפי ק"מ בלי בעיות. גם המנועים הרגישים יותר עובדים נהדר עם התוספות הנדרשות ללא בעיות. כל זה מנסיון ומעקב אישי שלי.
הבעייה של שחיקת/שריפת שסתומים במנועים, נובעת מהתקנה וכוון לקויים, כמו גם מסגירת קצב השימון במשמנות הפשוטות (השמן יקר ואנשים לא רוצים לשלם עליו).
בקיץ 2010, בטיול באיטליה נכנסתי לתערוכת מכוניות שמצאתי ליד מילאנו. מיצובישי הציגו דגם "קולט" מונע בגז LPG. לרכב היה מיכל דלק בגודל 10 ל' ומיכל גז 50 ל'. הרכב מיוצר ע"י מיצובישי בתצורה זו ומכאן שיש מנועים שהותאמו לגז.
בערוץ דיסקוברי (34 של YES) ישנה תכנית שנקראת "השיפוצניקים". הם רוכשים כ"ר ישנים, משפצים אותם בתקציב מוגבל ומוכרים ברווח קל. הרעיון הוא לתת לאגדות מוטוריות שהיו אמורות ללכת אל הגריטה עוד מספר שנים על הכביש.
באחד הפרקים הם לקחו טריומף פתוחה ושיפצו בה את ראש המנוע. הראש היה פגום בגלל שימוש בדלק נטול עופרת שגרם נזק לתושבות השסתומים. במסגרת השיפוץ הם התקינו התאמה לשימוש בדלק נטול עופרת ללא גרם נזק לראש המנוע. לא פירטו, אבל כנראה שמדובר בקיט שסתומים ותושבות מחומרים מיוחדים.
והשאלה, האם יש קיטים להתאמת ראשי מנועים קיימים לשימוש בגז?
ניבות נמכרו באירופה עם התאמות לגז כבר בתחילת שנות ה-90.
חברים,
מבלי להיכנס לוויכוחים מיותרים, כשקצת קוראים חומר על הנושא - לדוגמה פה - אפשר להסיק שהשרשור הנ"ל עמוס בטיעונים לא מבוססים ובטח לא מדויקים בלשון המעטה.
בגדול, אני לא מסכים עם רוב רובו של הנאמר פה, וזה עוד בעדינות מופלגת...
טל.