-
חוזר: בדיקת היתכנות - ערכת הקפה האולטמטיבית.
אפשר לברך על המוגמר. הערכה המושלמת גמורה ומיד תראו אותה בצילומים. היא עשויה מיציקת פלדה מסיבית נמוכה מאוד ולא תופסת מקום רב בארגז, ולבסוף היא מקובעת לארגז לנצח היות והיא לא זקוקה לשום שירות. המיכל שלה מתחבר בהברגה ועומד מחוץ לארגז למען הבטיחות והוא משמש ביום יום לריתוך של צנרת גז על-ידי אנשי מיזוג האוויר ,לכן ניתן להשגה בקלות ובמחירים של בעלי מקצוע בכל חנות לציוד וכלי עבודה.(מחיר לצרכן של גז פרופן 400 גרם לבקבוק - 30 ש''ח) עכשו אני מבצע ניסוי של ריקון מיכל כזה באש בינונית בכדי לדעת באופן מעשי כמה זמן בישול יש במיכל אחד.בניסוי על אש גדולה אך לא המכסימלית הורתחו חצי ליטר מים ב-122 שניות ו-0.8 ליטר ב-170 שניות. הארגז בהיקפו הקרוב ללהבה מתחמם מעט אך בהחלט באופן סביר שאינו דורש הגנה נוספת.המחיר עוד לא ידוע לי , אך בהודעה הבאה הוא יהיה באתר. בכל מקרה אלה שהזמינו את הערכה הקודמת יקבלו אותה במחיר המובטח ללא התוספת הנובעת מהערכה החדשה. ניתן יהיה לרכוש את הערכה החדשה גם ללא כלי הבישול במטרה להוזיל עלויות.
-
לפני המחירים - לערכה הזו תינתן אחריות (לא לשבר...) של שנתיים הן לארגז והן לכל פריטי הגזיה . המחיר של ערכה מושלמת ללא כלי הבישול - ארגז, גזיה מקובעת, צינור גומי עם ווסת לחץ, ובקבוק גז פרופן - הכל מוכן לבישול מיידי - מחיר מחירון -.579 שקל +מ.ע.מ .לחברים באתר 12 ערכות במחיר -.450 +מ.ע.מ. מחיר ערכה כנ''ל בתוספת ציוד בישול לפי הרשימה הבאה -פינג'אן נירוסטה 0.8 ליטר,מחבת טפלון בקוטר 20 ס''מ,4 כוסות קפה דורלקס,3 צנצנות פלסטיק לקפה סוכר ועוגיות,כף ומזלג. מחיר המחירון לנ''ל -.713 ש''ח +מ.ע.מ . לחברים באתר 12 ערכות במחיר -.550 ש''ח+מ.ע.מ. אלה שהזמינו יקבלו את הערכה החדשה כולל כלי הבישול במחיר שהובטח - נדמה לי -.400 ש''ח. בינתיים הגזיה עובדת על אותו בקבוק כבר קרוב לשעתיים ,ואני אדווח עוד היום כמה יש במיכל, אם הוא ייגמר היום.......
-
7 קבצים מצורפים
כפי הנראה כירת הגז אינה חושבת להפסיק את עבודתה גם לאחר שלוש וחצי שעות של בעירה רצופה בגובה בישול בינוני. אני נאלץ להפסיק את הניסוי ולהמשיך אותו מחר מפאת השעה המאוחרת. היות ולארגז כרגע יש חום נעים מסביבו נראה לי שניתן יהיה להשתמש בגזיה הזו גם כתנור חימום בטוח מאוד בתוך אוהל של ארבעה אנשים בימות החורף הקרים. על פניו נראה שניתן יהיה לחמם מים למקלחת חמה בלי שום בעיה של כמות ומהירות. להזכירכם - מקלחת שטח צורכת בחיסכון סביר 6 ליטר מים שמהם 3 צריכים להיות רותחים בכדי לערבב אותם עם 3 קרים. אין בעיה לעשות זאת עם הגזיה הזו. מחר אמשיך בניסוי מהיכן שהפסקתי.
-
חיים, אכן נראית רצינית הרבה יותר הכירה הזו.
שני חסרונות שאני רואה - יש צורך לקנות מיכל מראש בחנות אספקה טכנית, אי אפשר להשיג בחנויות מטיילים/אלונית וכדו' אם נגמר
חסרון נוסף, החובה המיכל חיצוני שדורש חיבור וניתוק בכל פעם. אצלי בבנזיניה אחד הדברים המעצבנים הוא החיבור והניתוק של המיכל מהראש בכל פעם שמכניסים/מוציאים את הכירה מהנרתיק שלה.
חוץ מזה, הייתי חושב אולי להעביר את הצינור דרך חור בדופן הכירה לעבודה נוחה יותר ומכין איזה תפס למיכל כדי שלא יזוז כשהוא צמוד לתיבה מבחוץ.
שוב, נראה טוב ורציני בכמה רמות מהכירה הקודמת ואני חייב לציין שאני נהנה לראות את ההוגנות שלך כל פעם כלפי החברים באתר והלקוחות - גם מי שהזמין את הכירה הפשוטה יקבל את זו באותו מחיר. כל הכבוד
גלעד
-
יפה!
חיים בשרשור המטבח הזמנתי אותך לחפש כירה בסגנון
ואם הלהבה יכולה לתת להבה מספיק חזקה לטובת הקפצה בווק אז בכלל מצוין.
חיבור של כירה שכזאת לבלון גז בישול רב פעמי שמשמש את מנגלי הגז\כירות גז לטיולים זה פיתרון מצוין למטילים!
הצעה לשיכלול - ליצר קופסה פנימית שמכילה את כל\רוב תכולת ההרגז מלבד הכירה שיאפשר לשלוף את כל תחולת הארגז כאשר רוצים לבשל ללא צורך בשליפה פרטנית של כל תחולת הארגז.
עוד כיוון
מכסה על ציר שמכיל במדפים יעודיים חלק משמעותי מהפריטים הקטנים שבארגז.
האם אפשר להפעיל רק את המעגל הפנימי של המבער?
ישר כוח
ערן
-
הרעיון של ערן הביא לי רעיון נוסף - למה לא לשים את הכירה במכסה? ככה הקופסא נשארת עם כל הדברים, מוציאים את המכסה והופכים אותו ויש לנו כירה לתפארת.
יכול להיום שהמכסה יצטרך להיות קצת יותר עמוק כדי להגן מרוח אבל ככה תקבל קופסא הרבה יותר נוחה לשימוש שלא צריך לרוקן אותה כדי להשתמש בכירה.
גלעד
-
גלעד - אתה ענק. הרעיון של התקנה במכסה שבה את ליבי ,עכשו נשאר לבדוק את בעית הרוח. בינתיים הכירה דולקת כבר קרוב לארבע שעות וטרם סיימה את הגז שלה. בינתיים נמצאו לה שימושים נוספים כגון מנגל לסטייקים על משטח פלדה עבה, חמין אן ג'חנון שיבער כל הלילה - כולל חמינדוס, הקפצה על ווק זה בכלל טרביאלי עקב הלהבה הענקית האפשרית.תנו לי לנסות לגבש את הרעיון של גלעד שהוא ממש נכון מבחינתי.
-
חיים תרשום לי ערכה אחת כזו,נראה לי שזה הפתרון המושלם בשבילי לבישול בשטח
גלעד
-
אם ההצעה שלך תיושם - תקבל אותה במחיר המקורי של הערכה הדפוקה.
-
חיים ברשותך, רעיון נוסף (בהמשך לרעיון של גלעד:
עשה את דפנות המכסה עמוקות כגובה הקופסה. כך שאם אתה סוגר את המכסה עד הסוף, דפנות המכסה חופפות את דפנות הקופסה. אולם אם ברצון הלקוח להגדיל את הקופסא, הוא יוכל להגדילה עד כמעט פי 2 מנפחה.
אין צורך, כמובן, להגיע לחפיפה מלאה, ואז אם תבחר בגובה דפנות שהוא כמחצית מגובה דפנות הקופסה (למשל) אופציית ההגדלה תהיה 50%.
למה? כשאני יוצא לבד, אני לא מעמיס כמו שאני יוצא עם האישה ו3 ילדים.
ן---------------ן ן---------------ן
ן ן ן ן ן ן
ן ן ן ן ן ן
ן ן ן ן ן ן
ן ן ן ן ן ן ן ן
ן____________ן ן ן
ן ן
ן__________ן
התפיסה המנחה היא, כמובן, שיווקית. אתה לא הולך להתחרות על פלח השוק הזול. התוספת השולית מבחינת העלות לא אמורה, לפי הבנתי, להיות גדולה, אולם מבחינת התועלת, זהו משהו שאנשים יהיו מוכנים לשלם עבורו.
מקווה שעזרתי,
יוני5
-
חיים - תודה
יוני - סוג של ארגז טלסקופי אם הבנתי אותך נכון?
גלעד
-
כן גלעד, למרות שהשרטוט התחרבש.
יוני5
-
דבר ראשון סוף סוף הגזיה נגמרה אחרי 5 שעות ו-5 דקות. וזה ענק גם בתור תנור ללילה וגם עבור חמין, במיוחד שהלהבה הנדרשת תהיה רק חצי מהלהבה בנסיון. יוני - להצעתך יש מספר בעיות . הראשונה שחפיפה כזו מחייבת חזיתות ארגז נקיות ולמעשה יש לנו ידיות נשיאה שמפריעת לרעיון. זו גם בעיה כשרוצים לעשות העמקה גם עבור שבירת רוח לפי הצעתו של גלעד. אני עכשו עובד על זה ונראה מה יצא בסוף. רק תמשיכו להטיל בייצי זהב.
-
גלעד ,הרעיון שלך בוצע ויצא מדהים. כרגע התמונות עפות לנמרוד שיכניס אותן לאתר עוד הערב. בצילומים מדובר בארגז 300 מ''מ רוחב ובאורך 600 מ''מ הבנוי עבורי, אך ניתן לקבל את אותה מערכת עם ארגז באורך 500 מ''מ או 400 מ''מ.הפתרון הזה ממש מדהים במקוריות שלו והרבה ג'יפאים ייהנו ממנו. אתם מתבקשים לחוות דעתכם בהקדם.
-
אני כבר חושב שיצא מדהים (גם בלי לראות ;) )
-
6 קבצים מצורפים
-
חיים - נראה מצוין
שתי שאלות נוספות:
א. האם הכירה יכולה לעבוד כשמיכל הגז שוכב ולא עומד?
ב. לא כדאי לחבר את הכירה למכסה באמצעות פרפריות או משהו דומה לפירוק קל כדי לנקות לכלוך שעלול להצטבר מבישולים שגלשו?
גלעד
-
רצוי לעבוד עם מיכל בעמידה ,אך הוא עובד גם בשכיבה במיוחד לאחר שהתרוקן מעט והנוזל הדחוס לא מגיע לפתח היציאה. פירוק הגזיה לא רצוי ,היות והיא עשויה מיצקת פלדה וכל סגירה של הברגים חייבת להיות ברגישות המתאימה בכדי לו לשבור את היציקה הקשה שמטבעה רגישה יותר ללחץ. לכן אני מעדיף לסגור בסגירה קבועה.
-
החלטה שקיבלנו. הערכות תהיינה תמיד ברוחב 300 מ''מ. האורך יהיה ב-4 מידות שונות - 400 מ''מ, 500, 600, ו-700 מ''מ. כך שכל אחד יחליט על נפח המטן שיש בדעתו לקחת בהתאם לשימושים. לדוגמה -נהג משאית יכול להסתפק בערכת 400 ס''מ, כמו משפחה שיוצאת לעיתים לפיקניק.חבורת ג'יפאים קטנה של 5 או 6 אנשים יכולים לקחת ערכה באורך 500 מ''מ. מי שרוצה לקנות ערכה עבור צוות מילואים יקח ערכה של 600 מ''מ. ומי שצריך ערכה מחלקתית או לכיתת לימוד חינוכית שיקח 700 מ''מ. גם הציוד שיהיה בכל ערכה ישתנה בהתאם לגודלה ועכשו אנו עובדים על זה. בינתיים קיבלנו את הערכות הצבעוניות שיעשו לכם טוב בעיניים. צילומים בשבוע הבא ואספקות בעוד שבועיים.
-
נראה מצויין ושימושי. הערה אחת - אחרי הצמדת הכירה למכסה, יש לפלס את כל המכסה ע"מ שהסיר המונח ע"ג הכירה ישב ישר. מכיוון שהמכסה גדול יחסית, בחלק מהשטחים זאת יכולה להיות בעיה. אולי ניתן לספק מערכת פילוס קטנה - ארבע רגליים יציבות בגובה ניתן לכיוון המתחברות לפאה החיצונית של המכסה.
-
תיתכן בעית פילוס במצבי שטח מסוימים,אך במהלך החגים הקרובים נבחון את הבעיה מקרוב בכדי שנראה את היקפה המעשי.על פי תחושתי בלבד - שטחי הבסיס הגדולי של המגש יאפשרו פילוס שטח מאולתר ללא בעיות מורכבות. אך צריך לנסות. תודה על ההערה הנכונה.
-
חיים יש לי רעיון נוסף לך שהוא שילוב בין הערכה הזאת לבין המטבחון הנייד שלך לבין עגלות הכלים שיש במוסכים ולהלן מיפרט מגירה תחתונה עמוקה כדי ליצור מסתור מהרוח ללהבות אם גזיה כזאת (או הניידת הפשוטה ).מעליה מגירה קצת פחות עמוקה שתכיל מיכלים קטנים אם פרודוקטים כמו קפה סוכר מלח תבליניםמצית גפרורים. מעליה מגירה יותר שטוחה שתכיל מחבת ובתוכה סט צלחות סכום.מעליה מגירה דקיקה שתורכב ממשטח חיתוך אם חור בצד אחד כדי לרוקן את הירקות או דבר האחר לכלי קיבול או בישול
-
אתמול הערכה נוסתה בתנאי שטח - על האדמה ועל שולחן בטון של יער שוויצריה הקטנה. התוצאה - אין להשוות את הגזיה הזו עם כל מה שיש בשוק. בעית הרוח דורשת פתרון יותר טוב מהסתרת הגזיה על-ידי הארגז, אך זו הבעיה היחידה שקיימת. איני אעבוד על הפתרון ובימים הקרובים הוא יימצא.יש תמונות מהשטח שיועלו כאן בקרוב.
-
לפתרון בעיית הרוח, כמו שאני רואה את זה -
1. מגן רוח מתקפל בצורת משולש או ח', שדופן אחת שלו היא הארגז, ושתי הדפנות האחרות - פלטות דקות שישבו על המכסה או בתוך הארגז, מתפרקות.
2. משולש פח נפרד, קל וזול וניתן להחלפה \ רכישה בנפרד, שיתקפל כולו לצד הדופן וניתן לעיגון לדופנות הארגז בקליפסי פח או מתכת.
3. מגן רוח פטנט על בסיס משהו שעשיתי להליכה בתרמיל, קל ומתקפל כולו לריבוע אחד, מאפשר החזרת חום חלקית לסיר (וקיצור זמן הבישול). אעבור אצלך היום יותר מאוחר, שתראה.
גובה המגן צריך להיות 2-4 ס"מ מעל שפת הגזייה, תלוי בקרבתו לאש ובמרווח לכלי הבישול. צריך להיות בבסיס חור שמתחיל מהקרקע, בצורת U הפוכה, לצינור הגז.
http://www.hike.co.il/forum_posts.as...2%EF+%F8%E5%E7
-
חיים
התחלנו "לפנטז" על הערכה כערכת בישול + קפה.
ננסה לעשות סימולציה של מה ייכנס כדי לדעת מה להזמין.
א. מה הגובה הפנימי של הערכה
ב. מה גובה הכירה (יתר המימדים אני מניח הם כ 30X30)
ג. האם תוכל לפרסם מחירים עדכניים לפי הגדלים שציינת (הרלוונטים נראים50 60)
שחר
-
אני מזמין ערכה אחת.
לגבי מגן רוח,
אפשר לחבר שני פלטות על צירים, על הצד של הארגז (כמו החלק העליון של ערכת המטבח), כך שניתן יהיה לפתוח אותן וליצור ח (כמו דלתות של בר). על הקצה שלהן לשים מגנט כדי שישארו צמודות לארגז כאשר הערכה אינה בשימוש.
אופציה אחרת, אם זה אפשרי, להגביה את הדפנות של המכסה.
חן
-
2 קבצים מצורפים
שנה טובה וחג שמח
כרעיון זה נראה מצויין....
רק דבר אחד קטן מריע לי...
כאחד ששותה קפה בכוסות זכוכית...רק מזכוכית... מחלה שלי...
איפה אני שם את הכוסות שלא ישברו לי???
אצלי שמתי דיקט ובו קדחתי חורים לכוסות כשמעל הדבקתי ספוג
שים לב לתמונות המצורפות...
חוץ מזה הכל נראה לי מצויין...
סחתייקה...
שנה טובה טובה
שאול
-
גובה הערכה הפנימי 240 מ''מ ,גובה הגזיה 95 מ''מ, מלמעלה למטה - כך שנשאר חופשי 140 מ''מ לאיחסון. הגזיה תופסת שטח של 300X300 מ''מ ברוטו. (נטו - 250X230). המחירים מתייחסים ל-12 מידות אורך ורוחב מודולריות בכל האפשרויות. 300, 360, ו-420 מ''מ רוחב על 400, 500, 600, או 700 מ''מ אורך. הערכה הקטנה ביותר תעלה במחיר מחירון ללא הנחות -.698 ש''ח+ מ.ע.מ והגדולה ביותר תעלה -.798 ש''ח + מ.ע.מ. (ערכה 300X500 תעלה -.717 ש''ח ובמידות 300X600 היא תעלה -.737 ש''ח בהתאמה) המחירים אינם כוללים ציוד לבישול או לקפה שעלותו כ-130 ש''ח נוספים.חברי האתר מקבלים תמיד 7% הנחה ולעשרה הראשונים - מלבד אלה שיש לגביהם התחיבות אספקה במחיר הראשוני - תוכפל ההנחה ל-14%.אלה אמנם מחירים גבוהים אך אני מאמין שהערכה הזו הינה מדהימה ולשימוש רצוף של 20 שנה, תוך הנאה מיוחדת בעת הבישול.
-
לגבי כוסות זכוכית אני שם אותם בתוך גרב צמר והן מחזיקות מעמד כבר שנים. (רצוי גרב נקיה...)
-
למה לפרק את החלק עם הכירה ?? אפשר לחבר שתי רגליים נפתחות על המכסה כך שהמכסה יפתח יעמוד על שתי הרגליים מצד אחד והצירים של המכסה מצד שני.....