חוזר: איזה פרייבט מומלץ כרכב מליסינג?(חדש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי belair
איצק \דרור או כל מי שמבין, מה ההבדל בין גיר רובטי לגיר אוט' רגיל ??
בגדול ובלי להיכנס לנבכי המכניקה (את זה חנן יעשה טוב ממני) גיר רובוטי הוא גיר ידני רגיל, עם מצמד והכל. הפעלת המצמד והחלפת ההילוכים נעשים על ידי "מוח" שמפעיל זרועות רובוטיות קטנות. זה הכל. נשמע מאוד מתוחכם ומסובך, אבל בתכל'ס מאוד פשוט.
כעיקרון, זה הרבה יותר זול לייצור, מאפשר נהיגה קלה כמו באוטומט המקובל, אבל נותן צריכת דלק טובה כמו גיר ידני. בהכללה, אפשר לקבוע שזה העתיד של תיבות ההילוכים.
התיבות שפעולתן לא חלקה (קפיצות והתגלצ'ויות - טויוטה, פיאט, אופל) הן בעלות מצמד יחיד. בתיבת DSG יש זוג מצמדים, אחד להילוכים "זוגיים" ואחד ל"אי זוגיים" (מצמד אחד להילוכים 1-3-5, ומצמד שני להילוכים 2-4-6). כשמצמד אחד משלב הילוך, המצמד השני כבר ב"היכון" להחלפת ההילוך הבא. זה הגיר הכי מהיר והכי חלק שיש היום. הרבה יותר מהיר מהנהג המיומן ביותר.
הנה החוו"ד של נהג עמך ...
לפני כמה שנים היתה לנו אופל קורסה 1200 גיר רובוטי, זה לא היה נעים לנהיגה בעיקר כי אני אישית סירבתי לקבל את זה. חיפשתי לריב עם הגיר. והצלחתי !
התעקשתי להעביר ידני כל הזמן.
אשתי למשל חשבה שזה טיפה מעצבן כשזה מעביר הילוכים כלפי מעלה, יש מין הפסקה במשיכה שמציקה. מצד שני, הוא היה מושך הילוכים עד לירח ... בתאוצה ולא כלכך מוריד בהאטה.
היה קשה מאוד למכור את זה !!!! חשוב מאוד לעם ישראל.
לפני כמה זמן נהגתי סיבוב על קורולה חדשה לגמרי. התחושה היתה יותר טובה מהאופל, בעיקר הקטע של הפסקת המשיכה הריגעית בזמן החלפת הילוך.
שיחקתי עם זה טיפה תו"כ נהיגה, למשל לעזוב שניה את הגז בזמן החלפת ההילוך, זה שיפר את ההרגשה לאין ערוך. כמעט כמו הילוכים אוטומטיים או ידניים.
עדיין, למה צריך ידית החלפה רגילה וגם את הידיות הקוליות על גלגל ההגה ? מי ישתמש בזה ? חובב הנהיגה שלא יצליח להחליט בשביל הגיר מה לעשות ? ( ניסיתי ).
אוטו מסובך לנהיגה במקרה של חובב הנהיגה ואוטו סתמי לשונא נהיגה. הוא גם זקוק לשלושה מצבים בלבד בידית. סע קדימה / סע אחורה / אל תיסע וידית אחת מספיקה לזה.
ניסיתי להציק לאוטו, גזים פראיים וברקסים והאצות וכו'
נהיגה אלימה הופכת את התחושה לפחות נעימה בעיקר כי יש יותר החלפות בין תאוצה וחוסר תאוצה מעבר למה שקשור לעזיבת הגז ולחיצה על הגז.
בסופו של דבר. הצלחתי להגיע לנהיגה שלא מרגישים את החוסר משיכה בהחלפה אבל זה דורש להרגיש מתי האוטו עומד להחליף הילוך. לא כולם יודעים לעשות את זה.
מיותר לדעתי.
--------------
דרור, גיר של מכונית יוקרה יקרה שכיף לנהוג איתו ... זה משהו שמחוץ להישג ידם שרוב הנהגים ולכן לא רלונטי.
אני רוצה להזכיר לכם את CVT של דף ( ממסרת שינוי רציף )
לימים וולוו 66 או וולוו 340
לכלי הרכב האלה היה גיר מיוחד ואריאטור ומצמד מכני בסגנון של המצמדים שיש היום בגיר הרובוטי
( זה היה לפני כ 25 שנה )
כל עוד המצמד היה מכוון הכל היה יפה חלק ונעים
ברגע שהמצמד היה יוצא מכיוון . ולרכב שנוסע בעיר אין בעיה לבלאי במצמד החגיגה היתה מתחילה .
כעבור שנים פיתחו את המצמד ההדראולי בשילוב ממסרה CVT
היום מנסים לחזור לאחור תוך כדי שילוב האלקטרוניקה
מה שבטוח שמשתמש הקצה ישלם הרבה כסף .
איציק
גיא, גיר DSG אתה יכול לקבל היום בגולף אבל גם בסקודה אוקטביה 1.9TDI הכי פשוטה. לא יוקרה ולא נעליים. סתם מכונית מצוינת. אלפי נהגי מוניות כנראה לא טועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
מה שבטוח שמשתמש הקצה ישלם הרבה כסף .
איציק
זו תמיד השורה התחתונה.
דרור, דוקא עשיתי נסיעות מבחן על הפוקוס, ומזדה 3, אפילו די ארוכות,
אבל נוחות זה דבר יחסי ויש המון באגים ודברים מעצבנים אחרים ולכן שאלתיבדעת אחרים.
דוקא לא החלטתי חיפשתי חיזוקים להחלטתי,
רק לראות ממה להתרחק,
חנן, אני מבין שאתה לא ממליץ על מגאן???
היה ושוב, אני לא זה שינהג באוטו כל יום לעבודה ואישתי מסיבותיה שלה רצתה פוקוס,
רק רציתי לראות שאני לא נכנס לברוך.
שוב תודה לכולם
רז
daf66 מודל נידמה לי 70 ?!
אחת המעוניות הכי מעצבנות לנהיגה.
אם יש טיפה סל"ד מעל סרק ( מי אמר צ'וק בבוקר ? ) ומנסים להכניס להילוך ... חריקות של גג"שים משהו מטורף ... ( מצמד צנטרפוגאלי ? )
הילוך אחד רציף שלא ניגמר .... המוח מחכה לשינוי בסל"ד לשינוי ברעש המנוע כשצריכים להחליף הילוך .... וזה לא מגיע ... ניגמרת הנשימה ... ואם רוצים לעקוף ... תקבע תור לחודש הבא.
כניראה האוטו עוד מניע למרות שלא החלפנו שמן מנוע משהו כמו מאה אלף .. אולי טיפה יותר ..... אגב, קיים וכניראה גם ללא חלודות :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי mate
דרור, דוקא עשיתי נסיעות מבחן על הפוקוס, ומזדה 3, אפילו די ארוכות,
אבל נוחות זה דבר יחסי ויש המון באגים ודברים מעצבנים אחרים ולכן שאלתיבדעת אחרים.
רז
בוא'נה, כולה משפחתית 1.6 פשוטה... אל תצפה שתהיה מושלמת. גם במרצדס S קלאס אני יכול למצוא לך באגים. רק ששם זה הרבה יותר מעצבן, כי המכונית עולה מיליון שקל.
אשתך לא טועה. פוקוס אוטו נהדר. הבעיה הרצינית היחידה זה כוח המנוע, יותר נכון היעדרו. אם לשפוט לפי הפוקוס 2002 של ההורים שלי, אז זה גם רכב אמין להפליא.
תגובה להודעה: איזה פרייבט מומלץ כרכב מליסינג?(חדש)
מעלה מחדש את השרשור
אני עומד לקחת רכב חדש בליסינג תפעולי.
ההתלבטות בגדול היא בין הסיטרואן C4 לפורד פוקוס.
חבר שיש לו C4 טוען שהפוקוס עדיפה, ואחר שנוהג על פוקוס טוען שצריך להתרחק ממנה...
אז מה עדיף, והאם יש משהו שונה משמעותית בדגמי 2008 לעומת 2007?
כמו כן האם מישהו (דרור ברלי?) יודע משהו על ה-C4 החדשה (2009)? אמור להיות שם מנוע חדש, אולי במקרה החליפו גם את הגיר? אולי כדאי בכלל לחכות לדגמי 2009?
אשמח לעזרתכם.
מוטי.
לי יש C4 ליסינג חדשה בת חודשיים.
בגדול היתרונות שלה על הפוקוס ואני חושב על כל רכב מקביל אחר הוא באיבזור העשיר ובנוחות, אין גאדג'ט ששכחו להכניס ברכב הזה.
החיסרון, אולי בגודל תא המיטען.
הרכב קצת "עצל" במיוחד בזינוק ובעקיפות.
אבל..יצא לי לנסוע עם ה C4 אחרי פוקוס חדשה בדרך חזרה מאילת עד מצפה רמון.
בעליות, הC4 התקדמה בקצב של הפוקס, את שנינו עקפו רכבים חזקים יותר...
ניחם אותי קצת :)
לאחרונה בדקתי כמה רכבים, על מנת להחליט החלטה דומה.
מזדה 3
פוקוס
הונדב סיוויק (דרגה 3)
מזדה 6 (דרגה 4)
יונדאי ג'טס (דרגה 1)
אמור לבדוק גם טויוטה
המזדה הרבה יותר חזקה מהפוקוס, וגם מערכת השמע שלה טובה יותר מכל האחרות, גם מערככת בקרת האקלים טובה יותר.
הבעיות במזדה הן בעיקר התאורת לוח שעונים, זה ממש מציק, ושמנציחים את העוצמה, לא רואים את התצוגה של הרדיו ובקרת האקלים.
הסיביק ממש חייה (1800), רמת נסיע כמו של המזדה, מערכת השמע פחות טובה מהמזדה.
מזדה 6 כמו מזדה 3 רק גדולה יותר.
הפוקוס היתה עגלה,
היונדאי ג'טס חראה של רכב, לא שווה את המחיר הנמוך במעט שלו.
אצלנו אפשר לבחור איזה רכב שרוצים, המחיר הוא חישוב מסוים על העלות של הרכב והוצאות השימוש בו.
בסוף אישתי קיבלה רכב מהצבא, בן 3 אופל 2000 TDI, ידני, די מעפן בלי רדיו והמזגן דפוק, אבל אני ממש נהנה מימנו :).
אז אני נוסע על ה דיאטסו הישן שלה, 3 צילינדרים ובקושי זז :)
תגובה להודעה: חוזר: איזה פרייבט מומלץ כרכב מליסינג?(חדש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הנה החוו"ד של נהג עמך ...
לפני כמה שנים היתה לנו אופל קורסה 1200 גיר רובוטי, זה לא היה נעים לנהיגה בעיקר כי אני אישית סירבתי לקבל את זה. חיפשתי לריב עם הגיר. והצלחתי !
התעקשתי להעביר ידני כל הזמן.
אשתי למשל חשבה שזה טיפה מעצבן כשזה מעביר הילוכים כלפי מעלה, יש מין הפסקה במשיכה שמציקה. מצד שני, הוא היה מושך הילוכים עד לירח ... בתאוצה ולא כלכך מוריד בהאטה.
היה קשה מאוד למכור את זה !!!! חשוב מאוד לעם ישראל.
לפני כמה זמן נהגתי סיבוב על קורולה חדשה לגמרי. התחושה היתה יותר טובה מהאופל, בעיקר הקטע של הפסקת המשיכה הריגעית בזמן החלפת הילוך.
שיחקתי עם זה טיפה תו"כ נהיגה, למשל לעזוב שניה את הגז בזמן החלפת ההילוך, זה שיפר את ההרגשה לאין ערוך. כמעט כמו הילוכים אוטומטיים או ידניים.
עדיין, למה צריך ידית החלפה רגילה וגם את הידיות הקוליות על גלגל ההגה ? מי ישתמש בזה ? חובב הנהיגה שלא יצליח להחליט בשביל הגיר מה לעשות ? ( ניסיתי ).
אוטו מסובך לנהיגה במקרה של חובב הנהיגה ואוטו סתמי לשונא נהיגה. הוא גם זקוק לשלושה מצבים בלבד בידית. סע קדימה / סע אחורה / אל תיסע וידית אחת מספיקה לזה.
ניסיתי להציק לאוטו, גזים פראיים וברקסים והאצות וכו'
נהיגה אלימה הופכת את התחושה לפחות נעימה בעיקר כי יש יותר החלפות בין תאוצה וחוסר תאוצה מעבר למה שקשור לעזיבת הגז ולחיצה על הגז.
בסופו של דבר. הצלחתי להגיע לנהיגה שלא מרגישים את החוסר משיכה בהחלפה אבל זה דורש להרגיש מתי האוטו עומד להחליף הילוך. לא כולם יודעים לעשות את זה.
מיותר לדעתי.
--------------
דרור, גיר של מכונית יוקרה יקרה שכיף לנהוג איתו ... זה משהו שמחוץ להישג ידם שרוב הנהגים ולכן לא רלונטי.
אני מנוב 07 עם קורולה ועד כה עברתי יותר מ 30 אלף ק'מ.
בהתחלה אכלתי חצץ עם הגיר וקיללתי עד לב השמיים בעיקר משום שתי תופעות: האחת-הרכב מתדרדר לאחור בזינוק בעליה והשניה-הקפצת הילוכים למשל מ1 ל3 ואז אתה מוצא את עצמך בלי כח דווקא מתי שאתה הכי זקוק לו. תופעה מעצבנת נוספת הינה תקיעת הגיר לעיתים על הילוך נמוך בירידה. לקח לי 3 חדשים להתרגל. לא מדובר ברכישת הרגש "מתי נכון להעביר הילוך" אלא בהפנמת צורת הנהיגה כולה. עכשיו אני לא מחליף בשום רכב אחר מאותה קבוצה.
לגבי הפוקוס החדש-עגלה. הרכב זז כמו סבתא אנגליה בכסא גלגלים חשמלי.
בהצלחה.
ד'א-לגבי המאזדה. היא ממש נמוכה וצריך להזהר בכל ירידונת לשביל כורכר וכו'. עוד נתון ששווה להקדיש לו ת'ל. הליסינג יתחשבנו איתך על כל מכת גחון !
אני צריך גם מידע בנושא קטגוריה 3 (דווקא לא ליסינג),
אבל חלק מהרכבים הוזכרו וחלק לא , אני מנסה לסכם ממה שקראתי
1) הונדה סיויק - רכב טוב
2) יונדאי - I30 - למישהו יש מידע ?
3)מזדה 3 - נמוכה
4)סובארו B3 - באגאז קטן מידי
5)מיצובישי לנסר 1800- רכב טוב
6) ניסאן טידה - למישהו יש מידע ?
הכוונה לקנות רכב חדש מקסימום 120 ~ 130 אלף ש"ח
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asih
הפוקוס היתה עגלה,
אצלנו אפשר לבחור איזה רכב שרוצים, המחיר הוא חישוב מסוים על העלות של הרכב והוצאות השימוש בו.
אם זה ככה, אז פוקוס 2 ליטר תפתור לך את הבעיה. ואני אסביר: אם נעזוב לרגע את המנוע והביצועים, הפלטפורמה של הפוקוס פשוט לועסת ויורקת את כל המכוניות שהוזכרו כאן: היא הכי טובה במרווח פנימי, בנוחות נסיעה, חדות היגוי, התנהגות כביש. זה לא רק שילדה ומתלים שאוחזים טוב יותר ולוקחים כל פניה במהירות הרבה יותר גבוהה, זו פשוט מכונית אינפורמטיבית ומהנה לנהיגה וזה משהו שכבר עבר מהעולם במכוניות משפחתיות.
הבעיה שלה אינה בתאוצה מ-0 ל-100, שזה נתון זניח, אלא ממש בעיית סחיבה בנסיעה יומיומית - דגם 1.6 אוט' מתקשה בעליות, בעקיפות, תחת כל עומס שהוא. 100 כ"ס + גיר אוטומטי 4 מהירויות + מזגן + מכונית לא קלה = בעיית ביצועים קשה ברמת פגיעה ממשית בבטיחות. כמי שבוחן אותן אני מצהיר כאן רשמית לגמרי - זו הסיבה היחידה שבגללה הפוקוס לא מנצחת מבחנים השוואתיים. עד כדי כך.
עם גיר ידני הבעיה אינה קיימת. אבל מכיוון שמוכרחים אוטומטית - דגם ה-2 ליטר עם 145 כ"ס פותר את הבעיה הזו לגמרי. מכונית ראויה עם ביצועים ראויים. ללא מתחרים של ממש בקטגוריה.
מוכרח 1600 סמ"ק אוט'? תנסה את היונדאי i30 ואת הקיה סיד. אתה תופתע לטובה. שתיהן מעולות.
צריך לציין שרכבים עם :קמצנומטר" יותר חסחוניים, למשך הסיוויק.
רוב הזמן ישבתי על 14 ק"מ לליטר כי היתי חייב לשמור על המספר בשעון, זה פסיכולוגי, אבל עובד