-
חוזר: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אריה פאהן
לא צריך קליבר כדי לאמוד 10 ס"מ,יש שם הרבה יותר
מסתבר שכן. יש שם בדיוק 100 מ"מ, כמו שכתוב בתקנון.
חוץ מזה, אולי לא שמת לב, אבל החלון גדול למדי, פשוט משום שמתחת לקורה הצידית, עומדת להיות שם עוד אחת, מה שגם יוסיף לצורה/יופי(ענין של טעם) וגם יסיר כל ספק לגבי הקליבר שאתה חושב שלא צריך...
חוץ מזה, אתה לא חייב ליסוע ברכב.....:twisted:
-
אמרתי לך שום הערה לא תשמע ממני יותר, נראה מדהים !!! אפשר סיבוב ? :-D
-
-
אם אתה יוצא לפאריז דאקר או הפרעונים אז כן אני מוכן בתור נווט :grin:
-
אז ככה, לפריז דקאר כנראה שלא, אלא אם יש לך מקורות סודיים שלא גילית לי עליהם דבר....:shock:
אבל, הפרעונים הוא בהחלט משימה מתוכננת - אם הכל ילך כשורה בע"ה, והרכב יעבוד טוב, אני בהחלט רואה אותו משתתף בפרעונים. לא יודע אם של 2008 אבל 2009 נשמע סביר.
-
4 קבצים מצורפים
היום נוספו עוד כמה צינורות ואלכסונים, והשילדה קיבלה מקור של ציפור, מה שמוסיף לה הרבה חן, לדעתי.
שניים מן הצינורות מוקדשים אישית ובמיוחד לאריה פאהן, על מנת שיהיה רגוע בפרעונים הבא...:twisted: - תוכלו לראות אותם קרובים וכמעט מקבילים לקורות הגג הצדדיות.
אח"כ הוצאנו את המנוע והגיר והפכנו את השילדה על הגג לצורך ריתוך כל מה שנותר לא מרותך בצד התחתון, ונותר הרבה - לפחות חצי יום עבודת ריתוך.
הנה כמה תמונות
-
4 קבצים מצורפים
השלב הבא יהיה בניית המתלה האחורי עם הסרן והמשך השילדה מאחור, ורק אח"כ המתלה הקדמי.
-
4 קבצים מצורפים
-
ברוך כמה אמור לשקול הרך הנולד ?
-
אם אגיע לסביבת ה 1750 ק"ג, אהיה מרוצה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
שניים מן הצינורות מוקדשים אישית ובמיוחד לאריה פאהן, על מנת שיהיה רגוע בפרעונים הבא...:twisted:
אני שמח הרווחתי אותם ביושר :D
מבחינה בטיחותית אין לי ספק שהרכב הזה חזק כמו כספת.
אחרי שכתבתי מה שכתבתי קראתי שוב בעיון רב את התקנון ויש דברים נוספים שקפצו לי לעין, למען האמת אני בספק לגבי אותם דברים ולא יכול לומר חד משמעית אם זה תקין או לא, אבל אני ממלא פי מים, למה להיות האיש הרע ?
גם לברוך לביא מגיע שיהיה כמה צינורות על שמו לא ? :D
-
-
2 קבצים מצורפים
היום יצרתי את זרועות הרדיוס האחוריות. צריך עדיין לחבר להן את המיסבים הכדוריים בקצוות.
הן צריכות להיות מאד חזקות מכיוון שהבולמים והקפיצים יושבים באמצע שלהן, מה שאומר מנוף גדול העלול
לגרום לכיפוף.
עדיין לא עשיתי להן boxing, חוץ מהפלטה שבין שני הצינורות, יעני boxing "פנימי", אבל נראה לי שבכלל לא יהיה צורך בתוספת כלשהי.
בכל מקרה, הרווח שבו ישבו שני הקוילאובר והבייפאס יהיה סגור משני צידיו בפח 6מ"מ.
נמרוד מה דעתך בענין זה?
דרך אגב, משקל הזרועות (שאורכן 165ס"מ) בקושי 17 ק"ג, וזה משקל טוב.
-
"בוקסינג" חיצוני מ6 מ"מ יהיה מצויין. אני מקווה שהצינור הראשי של הזרוע מחומר בעובי דומה. אסור לוותר על הסגירות החיצוניות- הן נותנות חוזק לפיתול. השילוב של כפיפה ופיתול הוא מסוכן הרבה יותר מהכפיפה הטהורה שתיארת.
אסף.
-
6 מ"מ??
הפלטה שבין הצינורות, שגם היא סוג של בוקסינג, היא 8 מ"מ.
לדעתי, אם בכלל צריך עוד בוקסינג, הוא צריך להיות לכל היותר 3מ"מ מכל צד.
הצינור הראשי הוא בעובי דופן 5.4 מ"מ, די והותר.
-
עם צינור כזה, וחיזוק מרכזי כזה, אתה צודק. לא חסר חומר... מהתמונות היה לי בראש שהפלטה בין הצינורות דקה יותר, ואז את הפלטות החיצוניות תרצה לעשות חתיכה אחת, כולל החורים לבולמים. שים לב למעבר בין פלטות עבות (6 ) שאליהן מחוברים הבולמים, לפלטות דקות, של ה"בוקסינג". תהיה צריך לבנות אלמנט כלשהו שמחובר בין הפלטות לבין השדרה המרכזית.
אסף.
-
נראה חזק יותר ממה שצריך. נקודה אחת חשובה שאולי לא שמת לב אליה -
במבט צד על הזרוע, נקודות החיבור של הבולמים צריכות להיות מתחת לקו שמחבר את שתי נקודות החיבור של הזרוע, במידה של מילימטרים ורצוי ס"מ ספורים. לא בקו ישר ובוודאי לא מעל הקו הזה. כך שכשהבולם נסגר, הכוח שהוא מפעיל על הזרוע שואף ליישר אותה. אם החיבור היה מעל הקו, לכוח הזה היה גם רכיב שהיה רוצה לפתל אותה. עניין של נקודת הפעלת כוח, כמו נחום-תקום. בגלל זה הצורה המיוחדת של הסירה והבולמים ששקועים בפנים במקום להיות מחוברים מעל צינור בזרועות האלו.
לפי התמונות, נראה לי שכדי להתקים את הבולמים בצורה הנכונה, תצטרך לחתוך עוד במרכז הצינור השני כמו שעשית בראשון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
נראה חזק יותר ממה שצריך. נקודה אחת חשובה שאולי לא שמת לב אליה -
במבט צד על הזרוע, נקודות החיבור של הבולמים צריכות להיות מתחת לקו שמחבר את שתי נקודות החיבור של הזרוע, במידה של מילימטרים ורצוי ס"מ ספורים.
זה האלףבית של לינק אחורי כזה, וזאת הסיבה לכך שהצינור העליון חתוך באמצע.
לפי חישובי החיבור יהיה נמוך בכ - 1.5 ס"מ מהקו המחבר את העיניים בקצות הזרוע.
ההערכה שלי היא שאין צורך בחיזוק נוסף, אבל אני לא בטוח בזה.
אולי אני אוסיף בכל זאת פלטה דקה מכיוון שמשקל הזרוע ממילא אינו גדול מידי.
-
תיארתי לעצמי שאתה יודע את התיאוריה, פשוט מהתמונה המידות לא מסתדרות לי. אם זה צינור בקוטר 48 מ"מ, ונקודת החיבור תהיה נגיד 10 מ"מ מתחת לקו האמצע שלו, זה משאיר 14 מ"מ בין מרכז העין של הבולם עד לצינור השני - אני לא רואה איך זה משאיר מספיק רווח ל"ראש" הבולם. יש בולמים מסויימים שאני מדדתי שאני יודע בוודאות שזה לא מספיק, ובכל מקרה הייתי משאיר מרווח גדול, לך תדע אם יום אחד לא תרצה לדחוף לשם בולמי קינג-קונג 4.0 אינץ' :grin:
-
נמרוד, מה שעוד לא ראית הם התפוחים שרותכו על קצות הזרועות.
מדובר בתפוחים התעופתיים שיש לי בקוטר של 1" בתוך בית מאסיבי מפלדה, והם יושבים
קצת מעל לקו המחבר את קצות הזרוע, עטופים בפלאח נירוסטה 4 מ"מ מסביב לכל בתי
התפוחים וגם על הצינור הראשי.
אין בעיה של מרווח, והחורים של הבולמים יהיו אמנם קרובים לצינור השני, אבל מספיק רחוק
ובהחלט מתחת לקו המחבר את מרכזי שני התפוחים.
-
2 קבצים מצורפים
הנה תמונה של הזרוע עם התפוחים.
בנוסף, טיזר קטן על הרכב :-)
-
ברוך, כרגיל מדהים. אין מילים בפי, כיצד אתה בורא הכל ממוחך הקודח.
שאלה, בתור מי שלמד הנדסה לפני מאה שנים, האם לא היה מקום לרתך פלך מרובע בצומת של 8 הצינורות? זה יעניק יציבות וחוזק לכל הכיוונים במשטח של הפלך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני_הכוכב
שאלה, בתור מי שלמד הנדסה לפני מאה שנים, האם לא היה מקום לרתך פלך מרובע בצומת של 8 הצינורות? זה יעניק יציבות וחוזק לכל הכיוונים במשטח של הפלך.
אהלאן מוני.
האמת? לא הבנתי את השאלה - איזה פלאח, איפה לרתך ומה זה יתן.
בכל מקרה, הצומת הזאת מאד מאד חזקה, מה גם שאתה עדיין לא ראית את ההמשך של השילדה עם הבולמים וכו', מה שבכל מקרה נותן חוזק מכל הכיוונים.
תבוא לבקר, תביא עוגת פרג, תקבל קפה ותראה במו עיניך.
מחכה לך.
-
עדכון קצר - היום סיימתי את כל המתלה האחורי. הסרן במקום עם זרועות תחתונות ועליונות, כולל בולמי הקוילאובר והבייפאס בשני הצדדים. החלק האחורי של השילדה גמור גם הוא כמעט לגמרי והכל יושב במקום כמו שצריך.
נראה פשוט מהמם, יותר ממה שדמינתי ותכננתי. פשוט טרופי טראק יפהפה שנראה כמו חץ.
בדיקת המהלכים נותנת תוצאה מצויינת, לפי התכנון - בפוזיציה שלו עכשיו, כשגובה הבטן מהרצפה הוא 44 ס"מ מאחור ו - 48 ס"מ מקדימה, יש 44ס"מ מהלך כניסה ו 42.5ס"מ מהלך יציאה, ובסה"כ 86.5 ס"מ, שהם בדיוק "34.
האמת? מהלך מפחיד שאני מעריך שלא אזדקק לכולו. אני מתכוון להגביל אותו לבערך 40 כניסה ו 40 יציאה לכל היותר, וגם זה המון.
תמונות בקרוב. פשוט נגמרה הסוללה ברגע הכי לא מתאים.
מי שרוצה לראות במו עיניו ולהנות מהטרופי טראק הראשון בישראל :-D , מוזמן...
-
4 קבצים מצורפים
כמה תמונות, לא מי יודע מה מוצלחות.
חלקן בסגירה מלאה חלקן במצב רגיל.
אם תצליחו לראות משהו, דייני.
-
3 קבצים מצורפים
-
קודם כל יפה יפה .שנית קנה סולללות נטענותgp שלישית אני חושב שאתה עוד תצטער שלא עשיתה זרועות יותר מסיביות בכדי לתמוך בכל המשקל הזה בייחוד במהירויות מירוץ של ראלי.
-
הזרועות האלו מסיביות... גם מהתמונות וגם במציאות (ביקרתי באחד הערבים השבוע בסדנא). ע"פ ברוך הן שוקלות 22 קילו, שזה המון. פלדה לא חסר שם. בכלל הרכב בנוי מאד חזק, בהחלט overdesigned ובמקרה הזה אני מסכים עם ברוך שזו הדרך, גם אם הוא יוצא קצת כבד יותר ממה שהיה יכול להיות. השלדה תשרוד התעללות קשה, והכי חשוב, מי שיושב בפנים כנראה יצא בהליכה מהכל.
-
-
אם הרכב יסע במהירות שלוקח לך לבנות אותו... :mrgreen:
משהו לא מסתדר לי , איך סגרת את המתלה רק עם הג'ק הזה?