חוזר: בידוד אקוסטי לדיפנדר - איך אפשר להרגיע את הטרקטור?
תראו..
יש חומר שהייתי רוצה להראות לכם:
http://www.kk-fabrics.com/index.php?id=70
זה מבודד טרמי חזק מאוד גם מאש ישירה.
לפי המפרט יש לו תכונות אקוסטיות טובות .. אני חייב להגיד שלא בדקתי אישית את הרעש לפני ואחרי אבל מה שאני כן יכול להגיד זה שחברות שמתעסקות ביצור כלי רכב צבאיים רועשים מאוד קנו מאיתנו את החומר והם הרכיבו אותו באמצעות מישהו שעובד איתנו שמתמחה בתחום הזה של ריפודים למכוניות יוקרה וכלי תחבורה צבאיים.
החומר עצמו סופח מים אבל אני יודע שהוא השתמש בשיכבה של מטאלויד ושיכבה של PVC חסין אש.
אולי שווה לבדוק אם זה רלוונטי..
גם אני חלמתי על שקט סביבתי
שיהיה אפשר לדבר ללא צעקות
שלא אסגור חלון או אעמוד בצד לענות לטלפון
שאת הדיסק במערכת ישמעו טוב יותר בתוך הרכב מאשר בסביבתו החיצונית
בנסיעת מבחן קצרה בדיפנדר החדש
הובהר לי סופית שחסר לי אותו צליל מוכר אופייני ומה לעשות, אהוב!!!
אמיר
אם איני טועה לך יש מנוע TD5 בדיפנדר שלך.
מנוע הTD5 הרבה (אבל ממש הרבה) יותר שקט ממנוע הTDI300 המיושן יותר.
חוץ מזה, בדיפנדר 2004 הושקע מאמץ רב יותר ע"י היצרן בבידוד הרעש הסביבתי ביחס לדיפנדרים דור קודם ובמיוחד ביחס לדיפנדר שנת 96 עם "עבר פלילי" בכוחות הביטחון (יעני הדיפנדר שלי..)
אתה מוזמן לסיבוב על הדיפנדר שלי...תשמח לחזור לדיפנדר שלך שפתאום ייראה לך כאי של שקט ושלווה.
יהודי גאון אחד כבר אמר ממיזמן - הכל יחסי..
שלמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
לוקחים יריעה ביטומנית משוכללת בעובי 5 מ''מ ומדביקים אותה על משטח הפח באמצעים שונים שלא כאן המקום לפרטם.מעליה מדביקים שכבה שניה ,כך שנוצר עובי של 10 מ''מ של יריעת וזאת בנוסף לעובי הפח ..
היתרון של יריעות ביטומניות שהן אינן סופחות מים וניתן לשטוף את הרכב בצינור.
חיים, מספר שאלות הבהרה-
1. יריעה ביטומנית- אחרי שמדביקים- אפשר להוריד??
2. ראיתי יריעה ביטומנית עליה שכבת פולימר (לא יודע איזה) דקה עמידה לשחיקה- על זה אתה מדבר?
3. ספיחת מים- חשוב מאוד לדעתי- האם אין "כיסים" בין היריעה לבין הפח בהם מצטברים מים (כלומר- האם ההדבקה מלאה? ) ? האם החומר לחלוטין אינו סופח?
4. האם היריעות מתאימות להדבקה גם על קירות הרכב, או רק על משטחים אופקיים?
מה דעתך על שימוש ביריעה כזו בצד הפנימי של הפח, ובצד החיצוני (מול המנוע/ אגזוז/ ממסרת ושאר רכיבים חמים) יריעה של "פצפצים" עם אלומיניום כמו של מזגנים (עם האלומיניום, כמובן, כלפי חוץ) לבידוד טרמי?
אסף.
חוזר: בידוד אקוסטי [וגם תרמי] לדיפנדר [אבל לא רק] - איך אפשר להרגיע את הטרקטור?
חיים, עוד שאלה- מהיריעות הדביקות (שבחלק השני של דף המידע הבא ) מה מתאים ליישום על רצפת/ קיר הרכב?
אסף.
ציטוט:
במקור פורסם על ידי KOOKE
יריעות דיינמאט יקרות בטירוף לשם השוואה - במחירי הארץ 1 מ"ר יריעת דיינמאט כ- 300 ש"ח לעומת 1 מ"ר יריעת פלציב 75 ש"ח כולל מע"מ
שלמה
מה לגבי יעילות יריעות ביטומניות נדבקות (מסה גבוהה יותר) עם יריעת אלומיניום ובועות אויר?
יש יריעות כאלו בגודל 1מ"ר? בחנויות להדבקה לאיטום משטחים.
על מנת לשפר את הרעש והבידוד בזמנו לניבה השתמשתי ביריעות אלומיניום עם הבועות אויר לבידוד אזור הגיר ותיבת ההעברה, המטרה היתה להפחית חום ורעש שהיו מאד דומיננטיים מהאזור הזה,היריעות הוכנסו בין החיפוי פלסטיק החיצוני ובין הבידוד המקורי.
זה עבד לא רע בכלל ובשילוב חומר בידוד בחלק גדול מקיר האש הניבה הנ"ל היתה השקטה ביותר שנסעתי בה.