כשאני קורא את השרשור הזה http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...=8&item=843583
אני חושב שאני מתחיל להבין למי מיוצרות המפלצות
הם ממש מתחננים ליצורים האלה .
גם שמנסים להסביר להם תמיד יש מי שמבין יותר טוב .
איציק
Printable View
כשאני קורא את השרשור הזה http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...=8&item=843583
אני חושב שאני מתחיל להבין למי מיוצרות המפלצות
הם ממש מתחננים ליצורים האלה .
גם שמנסים להסביר להם תמיד יש מי שמבין יותר טוב .
איציק
בוקר טוב לכולם
אני רק רוצה לחדש לכם דברים ומי שיודע כבר יודע.
כמעט בכל רכב היום יש שקע חשמלי נוסף אשר מיועד למתקינים. בשקע זה אתה יכול למצוא:
1. ברכבים פרטיים - פלוס קבוע, פלוס אחרי סוויץ', מינוס, זרם ממנורת בלם, זרם למיוט רדיו, אור רוורס ועוד ועוד.
2. ברכבים מסחריים - בנוסף על כל האמור גם זרמים לצורך העלאת/הורדת טורים (לPTO), זרם מדוושת האצה אלקטרונית ועוד ועוד.
הדברים קיימים ברכב, היצרנים מכינים אותם אבל .....
מי משתמש בהם ?????
בודדים בכלל יודעים על קיומם.
אני לא בא לסנגר על יצרן רכב/מתקינים/יבואנים/מוסכים
אבל תחשבו על זה !
רפי
אנחנו משתמשים בזה. יצרני דחסנים-רכבי הופסע- משתמשים בזה ונותנים לנו חוטים מהדחסן שאותם אנחנו מחברים למחשב להרמת טורים והגבלת מהירות דרך השקעים הנ"ל. רכבי חלוקת גז משתמשים בזה, מנופים, ועוד הרבה. כל מי שרוצה מידע כזה מהיצרן, המידע פתוח לו. רק שירצה, ושישתמש.
גם הסקודה שלנו הגיעה עם צמה מפוארת שמכילה את כל הדברים הנ"ל ועוד (בעצם הם יצרו הכנה לרוב הדברים שניתן לחבר בעתיד: מערכת שמע, אזעקה (למרות שכבר הייתה), דיבוריות למיניהן ועוד אי אלו דברים) הצמה הגיעה משתלשלת מהדשבורד ליד רגלי הנוסע, מלאה בקונקטורים אליהם המתקין צריך רק לחבר את החוטים ולקבל את הכסף. רק מה? את הצמה הרכיבו בארץ. בחברה אומנם, אבל בארץ. תארו לכם איך נראים החיבורים וכמה מהדברים שם באמת עובדים...
זאת בדיוק הנקודה .
את הצמה מרכיבים בארץ . ובדרך כלל גם מייצרים בארץ .
ובמקום שתיהיה מדבקה \ ספר \ דף הוראות לרוכש הרכב . אנשי המכירות מסדרים את המכירה כך שישארו להם ( לאנשי המכירות ) עוד כמה שקלים .
ברגע שהרכב עלה לכביש כולם מתחילים :roll: :roll: :roll: :roll: וממתינים לראות למי יתגלגל הסיפור הבא .
פעם זה היה תקנת הגה כח
אחר כך התקינו מערכות מיזוג אויר
המשיך במערכות הזעקה
על הדרך מערכות שמע
שלא נדבר על מערכות מיגון
בקיצור לוקחים מוצר חדש ופשוט רוצחים אותו לפי בקשת הלקוח ובהתאם להוראות היצרן :shock:
איציק
מצטער להגיד לכם אבל עד היום נתקלתי בלא מעט מכוניות שהצמה הגיעה אורגנלית מהחברה.
איציק - כמה פעמים ראית שבאמת מרכיבים את הטלפון על הצמה האורגנלית (בצד ימין) בS-80 ??
צמה שהגיע מהיצרן.
אבל זו לא הנקודה.
הנקודה היא שאם רוצים אז אפשר לעשות את ההתקנות כמו שצריך. השאלה עד כמה רוצים ועד כמה מוכנים לשלם (בכסף) כדי לעשות פעם אחת ולתמיד.
איציק - אתה מכיר את הרכב של אבא שלי. יש שם קילומטרים של חוטים שאני התקנתי ואף פעם (טפו טפו) לא הייתה לא שום בעיה.
חנן - עד כמה באמת אנשים רוצים את המידע הזה? זה קיים גם במכוניות פרטיות ולא רק ברכב כבד.
במכוניות עם מחשבי BODY ישנם שקעים כאלו להתקנת וו גרירה כדי שלא תידלק מנורה של אור שרוף - כמה באמת משתמשים בשקע זה ??
רפי
אי אפשר להריץ שאילתה לח"כ?
בא נאמר שר התחבורה?!
ואיפה חברות הביטוח ,שמאלצות לשים אימבילייזר,או אזעקה מטומטמת כלשהי!
מי כבר יגנוב לי את הרכב? ואם יגנוב ,לא מספיק מיגון היצרן המקורי?
אבל זה מסיט את הדיון.
איך הדיבוריות הללו מותקנות! חוטים[צמות} יוצאות/אים וכו,מהדשבורד עם קידוחים וברגים מוזרים
ואיך המתקן של הרדיו אף פעם לא יושב טוב!בגלל החיווט, אופס נפל הרמקול!
המיקרופון מדלדל מלמעלה ,וזה רק הסלולרי למען השם!
בטיחותי אמרתי?
כלכלי בטח ובטח,לא לנו, הנוסעי על 4X4 ובכלל.
מנסיוני הדל זה ניראה כאילו המיחשוב והאלקטרוניקה ברכב לקחו את כל העסק במהירות מדהימה למחוזות מטורפים והפכו את הטיפול העצמי ברכב לקשה הרבה יותר בעיקר בגלל בעיות היבחון ופיתרונות שהם הרבה יותר ספציפים פר דגם אפילו אצל אותו יצרן על דאגה האינטרנט משיג אותם אחד אחד הדיון לגבי איכות חומרי היצור היה תמיד כאן במידה כזאת או אחרת "אתה מקבל מה שאתה משלם". מתקינים/מכונאים/צמיגאים וכו' מקומיים למרבה הצער הם בקטגוריה של כל העב' המלוכלכות בארץ אולי בעולם המערבי סוג של עובדי כפיים שעושים עבודה שאיש אינו רוצה באמת לעשות אותה להוציא יחידי סגולה שברוב המקרים לא מתוגמלים בשווי האמיתי. הכפפה המונחת להרמה מבחינת חובבי ההחזקה עצמית של הרכב היא קודם כל להבין את המערכת ואז לנסות ולהפוך כל פיתרון לחלק "ממישנה סדורה" כדי לקצר תהליך לבא אחריו אנחנו עדיין בניגוד ליצרן ברוב רובם של המקרים לא מתעסקים בפיתוח.
שרשור מעניין מאוד
אני מגיב דווקא מהצד של המתקינים
כולכם פה באים ומאשימים את המתקין הפשוט אבל
תחשבו שנייה, בשנות ה2000 יש בעיה כולם רוצים מוצר מסויים
שיהיה הכי זול והכי מהר שאפשר .
לא פעם ולא פעמיים נתקלתי באנשים שמזמינים רכבי יוקרה ואני מדבר על רכבים
שעולים מליון שקל ומוסיפים דרך היצרן בהתקנות מקומיות מולטימדיה
משבשי ראדאר דיבוריות ועוד הרבה דברים ודורשים את הרכב באותו היום .
בא ברוך ואומר אי אפשר ביום לגמור עבודה כזו שלוקחת שבוע
יש בעיות , מריבות וויכוחים ואז בא מתקין אחר שעושה את אותה העבודה ביום
מה ההסבר?
פשוט מאוד ברוך מוציא מתחים מבית הפיוזים המקורי מבלי "להתלבש" על שום חוט קיים
כל מתח יוצא בנפרד מבית הפיוזים ע"י "שתילה" של פיוזים חדשים החוטים עוברים בסדר מסויים ברכב
שמצריך לפעמים פירוק של כיסאות וחצי אוטו
והמתקין האחר?
מה הבעיה?
מוצא חוט אדום עבה מגלף קצת מתלבש הלחמה? בשביל מה ? גם איזולירבנד הרי זה טוב
לא מלחים שום חוט מושך פלסטיקים בצורה מטורפת לפלסטיק יש 5 קליפסים ?
לא נורא "אפשר" להחזיר גם עם 2 קליפסים זה גם "יחזיק "
אני לא בא להגן על המתקינים שרובם הגדול עובד בצורה חאפרית
ומגעילה , הרבה פעמים עברתי ופשוט עשיתי הכל מחדש אחרי מתקינים אחרים
שעבדו לפניי אני פשוט רוצה להסביר לכם את הצד של המתקין
שהמנהל שלו רוצה מקסימום עבודה במינימום זמן
שלא נדבר על זה שהמתקינים המקצוענים באמת מרוויחים הרבה פחות
מן המתקינים הזריזים ה"מקצוענים " וזאת כי הם מייצרים הרבה פחות עבודה .
לבעלי טראנו! וכנראה לא רק להם ,
בשנת 96 עבדתי במשך כמה חודשים דרך קבלן התקנות של סטריאו ואזעקות לרכב
בבונדד של רנו-ניסאן, למרות שהייתי בן 16 הבנתי שמדובר בחלטורה לשמה ,
גדלתי במשפחה יקית שהכול מוגדר ולכול דבר יש משמעות ,האמנתי שבעל מקצוע זה
מומחה בתחומו או לפחות אחד שיודע מה הוא עושה , סוף לתמימות, ראיתי שם אנשים
שזו הפעם הראשונה שהם מחזיקים מלחם ומתגלחים על זקנו של ניסאן טרנו שבעליו טרם
ראה אותו ,"ומתקינים" אזעקה+מרים חלונות , כלומר נכנסים עמוק ובכמה מוקדים למערכת החשמל,
המטרה היתה: כמה שיותר רכבים ביום פשוט טירוף (הרכב כבר מגיע עם שלט נוחות ואני בטוח
שהבואן יכל לשלם עוד כמה גרושים וזה יהיה כולל אזעקה מקורית) העדיפו ללחוץ קבלן ישראלי עד
הסוף לקבל מערכת אזעקה במחיר בדיחה ,כמובן על חשבון האיכות
וכמובן שלוחצים קבלן עד הסוף התוצאה כמו במקרה המתואר ,משנה את המבנה של החברה והחומר האנושי
המנהל הטכני של החברה (היחיד שידע לקרוא תרשים חיווט ) ניהל טכנית לפחות עוד 4 אתרים דומים
שלדעתי צריך להיות אחד כזה בכול אתר וראש הצוות שאני עבדתי בו היה מספיק מוכשר די להיות מתקין
וכן הלאה ...היחס לרכבים...
למרות עקשנותי הרבה, הבנתי שזה לא מקומי ורכב חדש זה לא רכב חדש
ערן דרומר
כתגובה לשתי התגובות שמעלי
ה"לחץ" של הלקוח ו/או הבוס מוכר מתחומים רבים אחרים.
כאשר לקוחות שניזוקו יתבעו ו"קבלני" ההתקנות ישלמו מכיסם,אולי החאפרים יתחילו להוציא עבודות כמו שצריך.