בלי לזלזל ובלי להפחית מאמינותה המוכחת של הפריוס, הצרכן האירופי (שאינו טיפש, וכן בודק טוב טוב דרך החור שבגרוש) בוחר באופציה ההפוכה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
Printable View
בלי לזלזל ובלי להפחית מאמינותה המוכחת של הפריוס, הצרכן האירופי (שאינו טיפש, וכן בודק טוב טוב דרך החור שבגרוש) בוחר באופציה ההפוכה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
גם צריכת הדלק של הפריוס, בואו נאמר בעדינות... בעולם האמיתי שונה מאוד מאשר בפירסומות.
אסף.
אני לא הייתי מסתמך יותר מדי על שיקול הדעת האירופאי,מרכיב הלאומיות ושנאת הזרים טבוע עמוק מדי בנפשם.ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
למה בעדינות תגיד את זה ברור
רכב היברידי שנהג הרכב נוהג בו כמו במכונית רגילה ומאיץ את הרכב כמו שהוא רגיל ממכונית אחרת
ימצא את עצמו בתצרוכת דלק רגילה .
אומנם המנוע בנפח קטן אבל צורך דלק כמו גדול .
איציק
http://world.themarker.com/tmc/artic...3=world&layer4=
שני דברים שהמנהלים בטויוטה אוהבים לדבר עליהם עוד פחות. הראשון הוא העומס שהמסע לפסגה הטיל על מערכת הייצור האגדית של החברה. בשנים האחרונות, סדרה של בעיות איכות, שאינן אופייניות לטויוטה, החלו לכרסם במוניטין של החברה כיצרנית המוערכת ביותר בעולם וכמלה נרדפת לאמינות. ביולי 2006, לאחר מספר הורדות של מוצרים מהמדפים, התנצל וואטנבה והבטיח לתקן את הבעיות באמצעות תוכנית שתפנה משאבי הנדסה, ובמקרה הצורך גם תאריך את תהליכי הפיתוח של דגמים חדשים. אך מבצעי האיסוף לא פסקו, וטויוטה ממשיכה לרדת בדירוגי האיכות של צרכנים.
המבוכה השנייה היא הפער בין התדמית המטופחת של טויוטה כחברה הפועלת למען איכות הסביבה, בין היתר באמצעות טכנולוגיית ההיבריד שהופיעה בדגמים חלוציים, כמו הפריוס, לבין הביצועים במציאות. הטונדרה משווקת כטנדר הכבד וה"חזק" ביותר הקיים בשוק. על אף שדגם ה-600h הוא רכב היברידי, משקלו הוא יותר מ2,360- קילוגרם והוא מבזבז יותר דלק בנסיעה מחוץ לעיר מאשר הגירסה הלא-היברידית שלו. מעריציה האמריקאים של טויוטה התאכזבו אף יותר מהחלטתה של החברה להתנגד להצעת חוק של הסנאט, שביקשה לאלץ את יצרניות הרכב בארה"ב לייצר עד 2,020 מכוניות שנוסעות בממוצע 35 מייל לכל גלון של דלק.
בסוף יתברר שנתן שניר צודק...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי zsahi
מרכיב הקמצנות אצלם טבוע עמוק עוד יותר. הם ממש-ממש לא פראיירים.
חוץ מזה שנהיגה חשובה להם - להבדיל מאצלנו, רובם נוהגים ממש טוב, ושומו שמיים - אוהבים לנהוג.
וכאן עדיין יש לפריוס ולסיוויק IMA לדוגמה, אפעס, בעייה מסוימת.
כי אלה מכוניות שבא לך לנהוג בהן כמעט כמו שבא לך לגלות שצמח לך פצע בעין. מעבר לעובדה שהן באמת נקיות וחסכוניות רק בתנאי שנוהגים בהן כמו סבתא מתה.
אני בכוונה לא מתייחס לדגמים ההיברידיים של לקסוס למשל. כי עם כל מצויינותם הדינמית ואיכותם הגבוהה, אלה עדיין מכוניות פאר יקרות, בזבזניות ומזהמות לא מעט. נפיחה שיווקית נטו ותו לא. צעצוע אופנתי שאנשים מאוד עשירים ומאוד משועממים עם מודעות סביבתית עאלק, רוכשים כדי לשדר לסביבתם שהם בעניין של שמירה על כדור הארץ....
[QUOTE=zsahi]השבת לעצמך, אין היצע כי קובעי המדיניות (אותם החברה ששלחו את בוש לעירק ולא לאירן אם אתה לא מבין למי אני מתכוון) לא רוצים שיהיה היצע ואם אין היצע אז אין מכירות.[QUOTE]
צחי,
אל תדבר עם אתה לא יודע
יש היצע כמה אתה רוצה.....היתי ממליץ שתקנה כרטיס, בקר סוכנות טויוטה ,הונדה, או שברולט
הכול מדינה שתבחר(בארה"ב) תמצא למכירה הכול מפריוס לאויאו
אני לא אתיחס לשטות האחרת שכתבת.
אתה רציני?????ציטוט:
אין שום היגיון אקולוגי/כלכלי בייצור חשמל ע"י מנוע בנזין בנפח 1.5 ליטר,היגיון כזה יתקיים רק במידה ואתה חייב לשרוף לפחות X ליטר דלק בחודש וזה בדיוק ההגיון שמנחה את הלוביסט האמריקאי.
מחיר הדלק בארה"ב הוא עדיין אפסי והעלאת מחירי הדלק משחקת לידיו של בעל ההון האמריקאי שיושב על מצבורי דלק עצומים (תבדוק את הריווחיות של חברות האנרגיה האמריקאיות ב2006).
אתה לא באמת מאמין שאי אפשר היה מ1990 (בערך אז הוציאו את החוק הראשון בקליפוניה לגבי רכבים לא מזהמים) ועד היום ליצור איזה שהיא אלטרנטיבה אמיתית לפחות בשוק המסויים הזה (הוליווד היא השוק לדברים הללו) לרכבים לא מזהמים?
אני חוזר וממליץ לך לבדוק את הפרופוגנדה שבכפית שלי, יש סיכוי שהיא קצת יותר לטובתך האישית מצינור ההזנה שמפטמים אותך דרכו.
בא נראה.......
אדם שגר בישראל שמשוכנע שמה שהוא רואה בסרטים זה מציאות וחושב שמה שכתוב באתר קונספרציות זה האמת,
מנסה לשכנע אותי, אדם שגר בארה"ב 25 שנים ורואה במו עיניו, מה קונים ומה לא קונים
שאני לא מודע למציאות....טוב אני ניכנע, אתה צודק....בא כולנו נעבור לקומוניזם ונסגור עניין.
ותודה שפתחת את עיני....באמת לא ידעתי שאני מפוטם ע"י צינור הזנה, טוב לדעת!
להרגשתי אתה לא ממש מבין מה הבעיה,
הבעיה היא אנרגיה – כיצד לשמר אותה, איך להעביר אותה וכיצד להחליף אותה כשהיא נגמרת– ואם עדיין לא הבנת אז הבעיה היא בבטריה - כרגע הדרך הנוחה וההגיונית ביותר לשמר ולשנע באמצעים פרטיים אנרגיה לרכב היא בצורה של נפט (דלק-סולר) ואם לא שמת לב אז בטקסס יש לא מעט חברה שיושבים על מצבורים עצומים של זה.
כשאני אומר שאין היצע אני לא מתכוון שאין מכוניות היברידיות למכירה לקהל – ברור שיש, אני מתכוון שאין היצע של מכוניות שמעניינות מישהו – מכונית שמעניינת מישהו היא מכונית שמספקת ביצועים טובים בפחות זיהום אויר ובחסכנות. מכונית שמבוססת נטו על צריכה של חשמל יכולה לספק את כל הדרישות הללו. מכונית היברידית לא יכולה, זה רכב שהוא יצור כלאיים מטופש שמיועד לשמר את האינטרסים של בעלי ההון האמריקאים, תבין אינטרס של החברה ששלחו את בוש למצבורי הנפט של עיראק הוא שימשיכו להשתמש בנפט ב100 שנים הבאות ומכונית היברידית היא בדיוק התשובה שהם חיפשו.
תאמין במה שאתה רוצה, תחליט שאני חי בסרט, תהיה משוכנע שב25 השנים האחרונות למדת בדיוק איך העולם הזה עובד וכמה האמריקאים והדת הקפיטליסטית שלהם היא התשובה לכל תחלואות העולם רק תסביר לי איך מכונית היברידית היא רעיון טוב?
ואחרי שתמצא הסבר פתלתל מספיק תסביר לי מה בדיוק עמד מאחורי ההתנהלות של GM במקרה של ה1EV ( http://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1 ) ?
נמרוד, אני מחזיק שתי צרפתיות (ברלינגו וקסרה) ולאחרונה קניתי גם היילקס.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לאחר שבשבת האחרונה פירקתי חלק גדול מההיילקס, אני יכול להבטיח לך שאיכות ההרכבה של הסיטרואן גבוהה בהרבה משל הטויוטה.
ולפני שכולם קופצים, אני לא מדבר על ההילקסים הישנים (עד 97). המהנדסים שתיכננו את הרכב הזה הוצאו להורג (לתכנן רכב שלא מתקלקל... מה הם חשבו לעצמם :mrgreen: ), אני מדבר על הדגמים החדשים (במקרה שלי 2002).
מוטי.
עוד פעם אתה רק קורה רק מה שאתה רוצה לקרוא.ציטוט:
נכתב במקור על ידי zsahi
אם תחפש לעומק תבין מה קרה פה
GM בנו את העגלות האלה בתור נסיון,
הם לא מכרו אף אחת, כולם הלכו בליססינג ב$500 בחודש ל36 חודשים
בסוף הליסינג, כולם הוחזרו וניגרסו
שאל למה?
הנסיון לא הצליח, הרכב היה כשלון טכנולוגי (וכלכלי)
הם הפסידו מליונים על הפרויקט
הסיבה הכולם נגרסו, כי לפי החוק האמריקאי, יצרן רכב מחויב לספק חלקי חילוף ושרות למשך 7 שנים משנת יצור הרכב,כמו כן הם חייבים לתת אחריות ל7 שנים או 70000 מייל על ערכת הכוח, GM העדיפו לגרוס אותם מלספק להם חלפים או לתת אחריות למשך ה4 שנים הבאות.
מעניין למה.....
כמה שתהיה אידיאליסטי,
הטכנולוגיה עוד לא קיימת שתאפשר רכב חשמלי שימושי ומציאותי שמסוגל להחליף רכב בנזין סטנדרטי
אולי בעתיד ימציאו מצברים יותר מתקדמים, אבל היום אין מצב.
אני לא ממש מצליח לגרום לך להקשיב לי (בגדול זה לא מפליא כי אתה רפובליקני שגר בחגורת התנ"ך - בלשון ההמעטה אתם מנותקים מהמציאות), אבל נראה אני אנסה שוב ובצורה הפשוטה ביותר
כתבת:
"והנקודה היא......??
זה טוב, רע, מותר או אסור להם?"
מותר להם לעשות כל מה שהם רוצים כל עוד זה בגבולות החוק, זה לא בשום צורה שהיא מרמז שהם פועלים לטובת איכות הסביבה ולפיכך לטובתנו האישית.
אני מרשה לעצמי על סמך הצורה שבא אני הפרש את העולם לקבוע שהם פועלים בכל צורה שהיא חוקית ולא חוקית בשביל להנציח את המצב הקיים, ופועלים בכל דרך אפשרית לקבע את התלות העולמית בנפט (נחש מה - גם זה בסוף לרעתך וגרוע מכך לרעת ילדיך).
כתבת:
"ועוד הם מכריחים את יצרני הרכב לבנות מכוניות הייבריד שהרבה יותר חסכוניות בדלק וזה טוב לאינטרסים שלהם?....."
תגיד אתה קורא ומפנים את השירשור או שאתה רק מגיב?
מכונית היברידית זה בולשיט, איציק ואסף שמכירים את השוק לא רע וניתקלו בנתוני אמת על צריכת הדלק של מכוניות היברידיות, טוענים שבשורה התחתונה צריכת הדלק זהה (איציק אפילו מביא דוגמאות לצריכת דלק מוגזמת של מכוניות כאלו עקב משקל). אני מנסה לכתוב לך שוב ושוב שהרעיון שבבסיס המכונית ההיברידית הוא מטופש מכיוון שהוא כובל אותנו בשלשלאות לנפט ואתה בשלך מסרב להבין שאני אומר שמכונית היברידית זה רע.
כתבת:
"תבין, יש דבר מוזר שנקרא פיזיקה,
ופיזיקה אומרת שלוקח צריכת קלוריות מסוימת לעשות עבודה מסויימת
ברגע שמישהו ימצא דרך לשנות את חוקי הפיזיקה.....הוא ישלוט על העולם"
כתבת גם:
"אני מסכים, כשיבנו סבורבן עם 350 כ"ס שלא מזהם וגם מקבל 50 מייל לגלון...אני יהיה הראשון בתור לקנות"
קלוריות זה אנרגיה (פיזיקה לא למדתי אבל אני רואה ערוץ האופנה), נניח שמנוע בנזין מגיע לנצילות של 25% מהאנרגיה שהוא שורף (אני די בטוח שהוא לא עובר את ה20%) ונניח שמנוע חשמלי מציג נצילות של 85% (די בטוח שזה מתקרב ל100%), פי 3.4
כתבת פעם במקום אחר:
"חנן,
הSUB של עומר אינו קשור למציאות שלכם
הוא מוגבה ב15 סמ ויש לו צמיגים33
אני לא מבין ב קמ לליטר
אבל היה לנו אחד גם4X4
שנת 93,
בלי כול מיטען אדם יחיד ברכב, אפשר להגיע ל18 מייל לגלון(אני חושב שזה קרוב ל1:9)
אבל בעיר עם נוסעים, תוריד 25%
או בערך 15-14 מייל לגלון......
18 כפול 3.4 זה 61 מייל לגלון, לך תתפוס מקום בתור.
מדינת ישראל היא לא מדינת אפרטהייד, היא כן מדינה שמבצעת פשעים - פחותים אומנם משביצעו רוב המדינות שמקטרגות אותה אבל, זה באמת לא תירוץ למחסום תפוח.
אני יגיד לך מה הבעיה שלך
אתה כמו ילד בן 5-6
שרואה סרטים מצוירים בטלויזיה, ומנסה לשכנע מבוגרים שאם נופלת לך משקולת של 500 קילו על הראש, שם דבר לא יקרה, למה ראית את זה בטום וג"רי
אתה כנראה מלא בחוכמת חים, איך שאתה מסוגל להחליט על הנטיות הפוליטיות של אדם לפי איפה הוא גר.., וכל זאת בלי להכיר אותי או לדעת דבר עלי. לפי האי הגיון שלך, אתה בטח ערס כי אתה גר בישראל!
אני רק מקוה שתתבגר, ותלמד להבדיל בן פנטזיות למציאות,
אל תבזבז את זמנך לענות לתגובה הזאת, אפילו אם תגיב אני לא יראה.
אתה מחוק, ואין לי כוונה לענות או לקרוא את השטויות שלך יותר.
תחזרו בבקשה לפסי דיון ענייניים. התייחסויות אישיות יימחקו, כולל כל התגובה שמכילה אותם.
אתם מדברים על השנאה של הירוקים, מה אתם מפגינים פה אם לא שנאה!!!
על מה כל המהומה??
כל הכבוד לטויוטה ולכל יצרן רכב שינסה(גם אם לא בהצלחה מלאה) לפתור כמה בעיות וצרות בעולם שהם זיהום אוויר, חיסכון בדלק, ואולי סוף סוף מנוע קצת שונה ממנוע הבעירה המוכר. (גם אם האינטרס הוא כמה גו'בות לכיסו)
מה לקחו לכם שאתם ככה מתלהמים. יש המון דברים חיוביים בצורת החשיבה של טויוטה.
למשל ניצול של אנרגית הבלימה, שבין כך מתבזבזת וניצולה.
אתם מדברים על נתונים. תחשבו על ג'פ עתידי שעובד על תכנולוגיה דומה, עם מומנט בכל סל"ד עקב המנוע החשמלי.
כל מאמר יציג איזה בעל אינטרס. השאלה אם אנחנו הקוראים מסוגלים לסנן, ולא להפוך כל מאמר שנכתב, באיזה מגזין רכב לאורים והתומים שלנו.
גם לגביי נתונים שטויוטה מפרסמת על היתרונות המופלגים של הפריוויוס.
2 אתרים שמציגים את צריכת הדלק של טויוטה פריוס
http://www.fueleconomy.gov/feg/noframes/22016.shtml
http://www.kml.co.il/Models/%D7%98%D...99%D7%95%D7%A1