טמבון ניקל? זה לא הוא...
Printable View
טמבון ניקל? זה לא הוא...
בשביל סאונד נורמאלי צריך לשלם ומנסיוני הדל זה די המינימום הדרוש להנאה:
סט קומפוננט של חברה טובה + סאב או בזוקה תלוי במקום שיש לך + מגבר 4 יציאות נורמאלי ויש לך יופי של מערכת ברכב.
אני באופן אישי מעדיף לוותר על פאנל ולהתחבר ישירות לנגן MP3 דרך היציאת אוזניות שלו.
סט קומפוננט צריך לעלות סביב ה 850 ש"ח
בזוקה / סאב סביב ה 1000 ש"ח
מגבר סביב ה 1250 ש"ח
וואו!ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
איזה שרשור ארוך ועל מה...
בסה"כ עידן רוצה לשים רמקולים לרדיו שלו.
אם הוא מעוניין להכנס להשקעות מעבר למה שיש לו- סבבה. אבל בשביל לשמוע מוזיקה כשגם ככה מדובר בדיפנדר/סמוראי (אותו רעיון...) מספיק לו לחבר רמקולים פשוטים לרדיו הפשוט שלו.
אם הוא רוצה להרכיב מערכת שמע כמו שיש לערסים (שיסלחו לי, כן...) רק כדי לפוצץ את השכונה בבאסים או במוזיקה כזו או אחרת- אז שיבושם לו, אבל לא נראה לי שלשם הוא חותר.
השאלה שלו והתשובות כאן מזכירות לי חצי-בדיחה: איך הכי טוב להרוג נמלה? ברור שעם תותח של מרכבה... :-D
אני כבר מזמן מיציתי את השירשור, בקרוב אזמין לי 2 זוגות רמקולים פשוטים 5.5 אינצ' מלפנים (זו המידה של החור המקורי?) ו6 לאחור.
אבל תן להם, זה לא עולה כסף!
כניסוי מעבדה זה ממש נחמד.ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
זרקת לעכברים את הגבינה, הם משחקים איתה ואותך מהביס הראשון זה כבר לא מעניין מה הם עושים... בכלל הלכת מהחדר... אבל הם ממשיכים לשחק...
אגב, נהייתי ממש ציורי לאחרונה...
זה שאנשים משקיעים כסף במערכת טובה ואיכותית לא הופך אותם לערסים .
זה שאתה משקיע בשיפורים ברכב שלך לא הופך אותך לערס?
יש הבדל בין מערכת טובה לבין לפוצץ לשכנים את האזניים....ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
חוצמזה- ביקשתי מראש סליחה מהערסים, לא?!?
ואני לא ממש מכיר הרבה ערסים שבאמת מבינים בשיפורי שטח. אולי בונטילים עם אורות ושפריצרים עם לדים כחולים כן... :wink:
אגב, נסיוני הדל עם דיפנדרים סגורים, מראה שככל שהרמקולים גדולים יותר, אכן עוצמת הקול עולה... מחוץ לרכב. אחרי הכל, הקופסה הזו עשויה מאלומיניום בעובי חצי מילימטר או משהו כזה...
אסף.
לא יודע מה איתך, אני משקיע (או ליתר דיוק אשקיע...כשיהיה תקציב ואחרי שיגמרו השיפורים החשובים באמת) במערכת לשם ההנאה העצמית שלי, ולא בשביל שום שכן. שישלמו לעצמם על מערכת, אני לא צריך לספק מוזיקה לכל השכונה! :P. רק לידע כללי, אלו שבאמת משקיעים במערכות שלהם, משקיעים בבידוד טוב בתוך הרכב. המטרה העיקרית היא לשפר את איכות השמיעה, אך זה גם מנמיך את מה ששומעים מבחוץ.
מה זה בזוקה?
בזוקה זה רמקול (סאב) שמורכב בתוך תיבה גלילית.ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
השם הגיע כי התיבה נראית כמו זביל של בזוקה... (הטיל, לא המסטיק...)
אגב, שים בזוקה בסמוראי- ואתה צריך לנהוג מהגג או ממכסה המנוע...
ואגב, אין לי בעיה עם מי שמשקיע במע' שמע איכותית. להיפך. אבל לא כל השכונה צריכה לשמוע כשהוא עובר בסביבה.
אכן, תמונה אחת שווה 20 מילים, במקרה שלנו... 8)
אחלה תמונה שמתארת מה זה בדיוק! סחתיין.
אתה הבנת את זה ברוך?
זה נכון שאני יכול לחבר למגבר את מכשיר הMP3 ישירות ולוותר על הרדיודיסק או שאני מפספס משהו?
הבעיה היחידה שאני רואה זה המרחק בין המגבר (שישב בתא המטען) למכשיר עצמו מבחינת ניחות
עם כבל מתאים אתה יכול לחבר את נגן ה-MP3 שלך ישירות למגבר. אין עם זה בעיה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי opl
השאלה היא מה יותר איכותי? הרדיו-דיסק שלך או הנגן???
לכולכם,
אני ממש לא מבין איך אתם יכולים לנגן MP3 ובאותה הנשימה לדון על איכות הסאונד (במיוחד בעבור רכב שטח)???
ל-OPL,
אתה יכול לרוב הכבל שתיהיה צריך הינו PL קטן (הידוע בכינויו SONY) ל2-RCA. אתה יכול להזמין כבל כזה בכל אורך שתרצה. (בגדר ההיגיון שלא יקפצו עלי שייש התנגדות גם בכבל...)
בכל מקרה זה לא ממש מומלץ מפני שברוב המערכות הן מחוברות כך שכיבוי/הדלקה של הרדיו שולט גם בכיבוי וההדלקה של המגבר, וכאשר תחבר ישירות עם הנגן למגבר לא תיהיה לך היכולת הזו.
עירא
חוץ מ2 RCA איזה עוד כניסות (פיקוד) יש למגבר?ציטוט:
נכתב במקור על ידי עירא
כמובן שזה תלוי במגבר, אבל בעיקרון:
יש חיבורי פלוס ומינוס, ובנוסף חיבור ל-Power (יש שם ריליי פנימי שמעביר את המתח רק כאשר יש אות ב-Power)
למידע נוסף:
סרטון התקנת מגבר ברכב
אצלי מורכבת מערכת בערך כמו שתיארתי, השליטה על הפעלת המגבר היא דרך ממסר נפרד וכפתור הפעלה.
לגבי הדיון על איכות סאונד וMP3,
אני מסכים שיש הבדל, מניסיוני ברמת מערכת רכב אני מתקשה להבחין בהבדל. מבחינת נוחות, הפאנלים שנהגו למות לי כל שנה והדיסקים שנשרטו גרמו לי לחפש אלטרנטיבה.
במערכת ביתית אני שומע בפורמט LOSSLESS ואין הבדל אז תמיד אתה יכול להעביר את הMP3 שלך לפורמט הזה (על 8 גיגה נכנסים 30 אלבומים, יותר ממספיק).
בכל אופן שכל אחד יעשה הטוב בעיניו (אפילו אם זה להאזין למוזיקה במונו - אין מה לעשות חייבים שיהיה LOW-END בשביל שיהיה HIGH-END).
אגב, זה הזמן הנכון להמליץ גם על רדיו דיסק
כשקניתי את הסמוראי ישר השקעתי ברדיו דיסק מהסדרה העליונה של פיוניר, עלה 1400 שקל אבל הייתי מרוצה
היום, אחרי כמעט שנתיים הוא כבר בפח..
מה שלמדתי:
א.פיוניר זה רדיו דיסק שרגיש בצורה מוגזמת, יותר משאר הרדיודיסקים לאבק - לא מומלץ לרכב שטח
ב.כל רדיו דיסק אחר בשלב זה או אחר מפסיק לקרוא אצלי דיסקים בגלל האבק
ג.תודה לדני על הרעיון - רדיו דיסק סיני, ב300 שקל, קורא USB ועם חיבורים ל-2 מגברים (4xRCA) והחיים הפכו לדבש, המוזיקה כבר לא קופצת בשטח כי מדובר באחסון דיגיטלי של המדיה
מומלץ בחום, לפחות לרכבים פתוחים
בשביל לנקות אבק צריך בסך הכל או דיסק ניקוי או לנקות לבד על ידי פתיחת המערכת וחומרים מתאימים... לא יותר מזה...
לאחי יש רדיו דיסק פשוט של פיוניר מאיזור תחילת שנות ה90. שכבר הספיק לשקוע במים - חלק ממערכת התצוגה נהרסה. ומהרעידות המגעים הפנמיים של מחבר הרמקולים התנתקו. עבודה של 10 דקות הלחמה והוא חזר לעבוד כרגיל...