חוזר: רווח על חלפים למוסך - לגיטמי בעיניכם ??
מעבר למה שנאמר כאן, או אולי בנוסף
אם הייתי מגיע למוסך להחליף טרמוסטט.(סתם חיפשתי דוגמא למשהו זול)
טרמוסטט מקורי שנניח ועולה בחברה 150 ג'ובות.
בעל המוסך קונה אותו ב100 (נגיד), אתה מגיע למוסך נרשם (הפקידה פותחת לך כרטיס)
מנהל העבודה בודק לך את הרכב ומגלה שאכן הטרמוסטט הלך, מבקש מהמכונאי שמטפל להכניס לך את הרכב לליפט(או בצד) ולפרק.
המחסנאי מוציא חלק מהמחסן, בנתיים המכונאי מפרק.
אחרי הפירוק, ניקוי של המשטח חומרי אטימה למינהם, סגירה,מילוי מיים בדיקת נזילות ובדיקת תקינות.
מנהל העבודה מוודא שהעבודה בוצעה לשביעות רצונו, הפקידה מקבלת ממך את הכסף ומוציאה חשבונית.
עד כאן הכל נחמד, כל התהליך מראשיתו לקח חצי שעה (מכונאי זריז ומקצועי וצוות מאומן).
אתה הולך לשלם, כמה תסכים לשלם על עבודה כ"כ פשוטה?
להזכירך, מעורבים בו ארבעה אנשים, תוכנת מחשב, מלאי חלקים, מקום, חשמל, מיים, ארנונה (לא דיברנו על שיחת הטלפון שעושה המחסנאי כדי להוסיף למלאי את החלק שיצא)..........
מה? סה"כ החליפו טרמוסטט, שיקח חצי שעת עבודה ולא את ההפרש על החלק?
עכשיו בא נאמר שהתקלקל הטרמוסטט אחרי שבועיים (כשל מכני יכול לקרות).....
ונמאס לי כבר לכתוב איך הכל חוזר.
הצרכן הישראלי ולדעתי שלמה זה כולל אותך ואותי כמובן, לא מוכן לשלם מחיר אמיתי על כלום.
אנחנו תמיד מחפשים איך להוזיל.
במצב כזה לא מן הנמנע שבעלי המוסכים ירויחו על החלקים.
אולי במציאות אחרת ,של צרכן שמוכן לשלם מחיר אמיתי בלי לבכות, בעלי המוסכים יוכלו להעביר את ההנחות שלהם לצרכן.
אם לא התעייפת בקריאת התשובה, אני מקווה שהצלחתי להעביר את שהיה לי לומר.
כמובן בידידות.
השירשור הזה כל כך הזוי. אפילו אפשר לומר שמתעלה על השירשורים ההזויים שלי :-D
לפותח השירשור, הנה דוגמא למה כן כדאי לקנות חלקים ממוסך.
לפני 3 חודשים הרכב של אשתי היה צריך לעבור טסט.
הפגוש הקדמי היה מפוצץ בצורה כזו שמה שהחזיק אותו במקום היה בעיקר רצון טוב.
ניסיתי הכול מכדי להתחמק מהחלפת הפגוש, כולל נסיון לתקן אותו ונסיון להחליף אותו דרך הביטוח.
בסופו של דבר בררתי כמה יעלה פגוש תחליפי, נאמר לי בסביבות ה700 שקל לא כולל.
הבאתי את הרכב למוסך ואמרתי לו שאני אנסה לארגן פגוש.
עשיתי טלפונים, פירוקיות, הפעלתי קשרים (מועטים) ולא הצלחתי למצוא. מה גם שאם הייתי קונה את הפגוש אז הייתי צריך ללכת לקחת אותו מהחנות ולהביא למוסך, הרבה זמן והתעסקות שהיה הא על חשבון העבודה החדשה שלי כשכיר, עוד הפסד כסף משמעותי, שלא לדבר על זה שאשתי בלי רכב....
אמרתי למוסכניק שיעשה את ההזמנה בעצמו (מתוך נק' הנחה שיותר מ700 שקל זה לא יעלה).
בסופו של דבר הפגוש עלה רק 500. לא שאלתי למה ואמרתי תודה רבה.
אצל אותו מכונאי, טיפול החלפת טיימינג עלה לי בסביבות ה1500-2000 שקל, במוסך המורשה/מרכזי רצו 3500. החלקים אותם חלקים, העבודה היא אותה עבודה.
מה הפואנטה שלי?
1. אנשים צריכים להתפרנס, הנטייה הזו להכנס לאנשים לכיס ול"הכריח" אותם לעבוד בשביל גרושים, גועל נפש אמיתי. בגלל זה אני סוגר את העסק והולך לעבוד כשכיר. נמאס לי מהמסחרה הזו.
2. גם אם מקום אחד נתן לך מחיר גבוה, תברר, אולי מקום אחר יתן מחיר טוב יותר. אני בטוח שחלק ניכר מההבדלים בין המחירים נובע מכך שלא כל המוסכים מצליחים להשיג את אותו מחיר לחלקים (מן הסתם תלוי בהיקף הזמנות) אבל מצד שני, מוסך גדול צריך להאכיל שרשרת ארוכה יותר של אנשים.
מוסך בעל 3 ליפטים, 2 מכונאים ואולי מזכירה בחצי משרה, עלויות התפעול שלו קטנות משמעותית ממוסך בעל 10 ליפטים, 10 מכונאים, 3 פקידות, אחראי מחסן, מנהל מוסך, צוות מחסן, צוות נקיון, מנהל עבודה, חשמלאי, צבעי, פחח ומה לא. אין מה להשוות בכלל.
בסופו של דבר, מוסך מרוויח מזה שהמכונאי עובד על הרכב. אם אותם 60 דקות צריכות לכלכל גם את כל השרשרת שמאחוריו, מן הסתם המחיר עבור אותם 60 דקות יהיה גבוה יותר.
אני בעסק שלי, לשעבר, יכולתי לגבות מחירים ברצפה בשקלים עבור עבודה שחברות גדולות היו עושות בכפול מחיר ובדולרים. לי לא היו הוצאות, לחברות הגדולות יש מלא הוצאות לפני שהן מרוויחות שקל.
אכן השירשור הזה הזוי מיסודו...
מה איכפת לך כמה אתה משלם על החלקים וכמה על העבודה?
מה שחשוב הוא העלות הסופית, ואם זה לא מתאים לך תעבור למקום אחר, או תעשה לבד.
הישראלי המצוי אכן ירגיש הרבה יותר טוב אם הוא ישלם הרבה על החלקים (כי כך "היבואן תימחר" ואיתו אי אפשר להתמקח) ומעד (או בכלל לא) על העבודה (הוציא טובה מהמוסכניק).
לכן על פי דעתי נוצר המצב הקיים.
ואגב, גם אני לא חושב שזה דבר טוב להביר חלקים למוסך. כך תמיד יש עננה שאולי החלקים שהבאת לא טובים ולכן לא תהיה אחריות.
הרבה יותר מרגיז ולא צודק הוא מחיר החלפים השערוריתי ובמיוחד על ידי היבואנים. אותו חלק שבחו"ל עולה 10 דולר בארץ יכול להגיע לפי 10 מזה!!!
יתכן וזה נגזרת של תופעת "חלק יקר עבודה זולה". מיקרים מאוד את המחיר לצרכן ומוזילים מאוד את המחיר למוסכים כדי שלאנשים לא ישתלם לקנות ישירות.
אבל זה רק תאורית קנוניה שאולי אין לה ידים ורגלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
אכן השירשור הזה הזוי מיסודו...
אבל זה רק תאורית קנוניה שאולי אין לה ידים ורגלים.
חם חם חם
לדעתי, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
או שאתה קונה את החלק לבד ומרכיב לבד - ואז האחריות כולה עליך,
או שאתה מוסר את כל העבודה למוסך, כולל רכישת החלקים.
כל מה שבאמצע הוא בעייתי.
מוסך קונה מהספק כמויות גדולות של חלקים ולכן מקבל את אותם במחיר זול יותר.
כאשר אתה מגיע למוסך לבצע טיפול ברכב, ישנה גם אחריות על אותם חלקים והעבודה.
ולכן רווח על חלפים למוסך לגיטמי בעני.
אך.. כאשר אני מגיע למוסך כלקוח שקונה חלק ללא טיפול והמחיר הוא מופקע זה מרגיז.
דוגמה מאתמול :
נגשתי למוסך גולף על מנת לקנות רוטור למפלג (הכוונה הייתה לקנות חלק מקורי שלBOSCH ) כאשר הגעתי למוסך התברר לי שהחלק אותו יש במחסן החלפים הוא תחליפי (אין מקורי )והמחיר המבוקש הוא 150 ש"ח.
אותו חלק תחליפי בחנות חלפים ליד המוסך עלה לי בסופו של דבר 35 ש"ח .
ההפרש הזה במחיר מקומם מאוד הרי גם לחנות החלפים יש רווח על המוצר, רווח על מוצר זה דבר אחד, כל אחד צריך להרוויח אבל חזירות זה דבר אחר.
יואב
האמת שאני לא מכיר עוד מוצר או נותן שרות שכל כך קל להגיעה למצב בלתי אפשרי .
אפשר לצורך הדיון לדבר על הטרופר דיזל ( שיהיה יותר קל להבין ) :D
רכב כזה נמצא בשימוש רגיל הכל בסדר ואז התגלה חדירת סולר למים התיקון
מחייב החלפת מרססים .
במיקרה נסע בעל הרכב לחו"ל וחזר עם המרססים חדשים מקוריים המרססים הוחלפו במוסך
וכולם מרוצים .
כעבור כשנה יצאה קריאת שרות להחלפת המרססים ( נשלח מכתב ללקוח )
חזר הרכב למוסך אבל יש בעיה
איזה מרססים יש ברכב ?
הרכב מקבל אחריות ?
מי בכלל צריך לשלם עבור התיקון ?
ואולי יחזירו את הכסף של המרססים החדשים שהוחלפו לרכב וניקנו במקום אחר ...
זה סיפור רגיל מחיי יום יום במוסך
יש עוד כמה שיהיה מענין ( אבל זה כבר בהזדמנות אחרת )
אז כמה צריכה להיות שעת עבודה במוסך ?
או נשאל את זה אחרת כמה צריכה להיות שעת עבודה ללקוח קומבינטור ?!
איציק
עם כל הכבוד, מוסך זו לא חנות חלפים.
אתמול קניתי מגבים וצינור אוויר חדש לפרייבט מחנות חלפים. אם הייתי הולך למוסך מן הסתם זה היה עולה יותר כי יש יותר "ידיים" בדרך.
זה כמו שאני ארצה לקנות קמח ואלך לקנות אותו במאפיה. למה? בגלל שלהם יש כמויות? מה הקשר בכלל? עיסוקו של מוסך הוא בנתינת שירות לרכב. לא במכירת חלפים. לך תדע, אולי המחיר הגבוה הוא בשביל שלא תז**ן לו את המוח והוא בכלל לא רוצה למכור.
דוגמא אחרת.
קניתי ממוסך נועלי כבל. הוא אמר לי במפורש שהמחיר יהיה גבוה יותר מזה שאפשר למצוא בשוק, החלטתי שלי זה מתאים. לקחתי מהמוסך חלק מהסטוק שלו? עכשיו הוא צריך להתצטייד מחדש? ניירת ובלאגן? מגיע לו תשלום עבור טרחתו.
אגב, מאותה סיבה הוא לא היה מוכן למכור לי כמה מטרים מצינור שירשורי. כי הספק שלו מחייב אותו לרכוש גליל שלם והכמות שרציתי הייתה יחסית גדולה והייתה מצריכה ממנו לקנות גליל חדש. עלי זה מקובל.
עוד אני כותב והנה כתבה בנושא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489039,00.html
ממליץ לקרוא טוב טוב עד הסוף במיוחד את סעיף ההנחה שהמוסך נתן ללקוח .
ולמי שלא בדיוק מבין .
הלקוח הזה כבר קיבל הנחה
בהמשך הוא קיבל הנחה נוספת ( הפעם מיבואן הרכב )
בחישוב סופי במידה והמוסך ייתן את ההנחה שהובטחה ללקוח כנראה שיגרם הפסד למוסך .
ומה אתם אומרים המוסך צריך להפסיד ?!
איציק
שלמה,אני לא מבין את מטרת השרשור,או מה השאלה,אתה עורך דין ,כשאתה נותן הצעה ללקוח אתה מכניס לו בחשבונית פרוט עלויות-מזכירות,חניון,ארנונה וכדומה? לדעתי לא
מה משנה מהו הפרוט נבחשבונית ואיך משחק עם המוסכניק,מנסיון אני יודע שללקוח יותר קל להתמודד עם מחיר חלקים מאשר עם מחיר שעת עבודה-מחיר שעת עבודה גבוהה הוא בעייתי בתרבות הצרכנית החוכמולוגית שלנו,אני עובד בענף דומה,אנשי השרות של החברה מבצעים תיקוני שטח למערכות הידראולייות אליי כמנהל היו מגיעות התלונות על החשבוניות והעלויות-כשהלקוחות מבצעים עבורך חישוב בטלפון של כמה לדעתם עולה לפתח מוצר מסויים או כמה עולה לנו לרכוש אותו באמת.
לחברה או עסק כמו בעל מוסך ישנם עלויות שאינן מצויינות בחשבונית,ההנחה שניתנת למוסך היא למוסך ולא ללקוח
דרור הראל
כנראה שיש לכם יותר מידי זמן פנוי...
כתב מישהו באחת התגובות מעלי, כמו שאתם לא מגיעים עם סנדוויץ' למסעדה, על תגיעו עם חלפים למוסך ותבקשו "רק" הרכבה. רוצים לחסוך? תקנו חלפים בכל חנות (אמיתית או וירטואלית), ותרכיבו לבד.
כל סידור שאינו אחד משני אלו, הוא בעייתי.
למה להיכנס לכיס של המוסך? שרות לא עולה כסף? מילה טובה לא שווה כסף? אמינות לא שווה כסף?
כדאי שתפנימו, לא מסתכלים על החיים רק דרך החור של הגרוש!!!
...My Two Cents
אביגדור
לדעתי, התשלום למוסך צריך להיות אך ורק על העבודה והעלויות הנלוות לאחזקת מוסך,
שיתמחר את עלות העבודה בהתאם לעלויות השונות ואז אין צורך לגזור קופון על חלקים!
כאשר לקוח שקצת מבין מקבל חשבון עם מחירי חלקים יקרים משמעותית(מעל 5%) מהחנות יש פה טעם לפגם וההרגשה שדפקו אותו במוסך מתעצמת ...:mad:
אני חושב שתלוי איך מסתכלים על ה"בעיה"...
לי זה לא משנה מה מחיר החלקים בנפרד ומה מחיר העבודה בנפרד (בד"כ). מה שחשוב לי זה השורה התחתונה- הסכום לתשלום.
ואם הסכום הגיוני- אז ממש לא איכפת לי שעל החלק הוא גבה 50% יותר אם בעבודה הוא הוריד 50%.
כל עוד סכום ההפרשים בצומת הוא 0 (חוק קירכהוף, אלקטרוניקה וחשמל, אבל לא משנה...) אז ממש לא רואה כאן בעיה.
וכשאתה בא ומשלם למוסך במזומן או באשראי- הוא עושה לך פרצוף? את הכסף הוא מקבל ולא משנה איך תשלם (אפילו אם באשראי הוא מקבל פחות...)
ולמי שמרגיש שדופקים אותו במוסך- יש 3 ברירות:
1. לעבור מוסך.
2. לעבוד לבד (הכי טוב לדעתי. כפי שכבר ציינתי בעבר).
3. להתווכח עם המוסכניק. (ומה יצא מזה? כנראה שכלום וסתם תגרמו לאי נוחות אצל 2 הצדדים).
המוסך מחזיק חלפים במחסן, אמנם לא הרבה אבל בד"כ אחד מכל אחד ...
כמו כן המוסך משלם לחנות חלפים שוטף פלוס מתי שהוא בעתיד ולכן משלם יותר ...
כמו כן, המוסך מנסה להרויח ...
זאת זכותו של כל אחד.
אין לי בעיה עם זה.