-
חוזר: פרוייקט בניית חיפושית באחה לזכר סשה בונימוביץ' ז"ל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eliv1
שים לב, בבאגי 2X4 אין טעם לשים 33" מקדימה.... זה יפגום בהיגוי שלהם.
סביר להניח שה-33" יהיו רק מאחורה...
אהלן דודי
אלי כתב "בבאגי 4X2" ולכן שאלתי את השאלה. במידה והוא מתכוון לחיפושית באחה אז אני מאמין שתיבת ההגה תוחלף במסרק יעודי כמו שהיה אצלי בבאגי הלבנה ואז באמת עדיף צמיגים קטנים מקדימה , שלי היו צמיגים סטנדרטיים של חיפושית והם החזיקו מעמד מצויין. הזרועות היו מחוזקות מה שהאמריקנים קוראים king king ומה שכשל היו תמיד הנאבות. בבאגים גדולים כמו שאתה בונה ? (אני עדיין לא יודע מה אתה בונה) וכמו שאני בונה מערכת ההיגוי צריכה להיות הדראולית ואז אני חושב שעדיף צמיגים גדולים כמו האחוריים מכמה סיבות, 1- אותם גלגלים ספר. 2- הבאגים סובלים תמיד מתת היגוי וצריך תמיד עוד קצת חיכוך ועוד קצת משקל כדי שהנבלות האלו ;-) יסתובבו. 3- הגלגל האחורי (כמו שגרס אסף) ינוע על אותו הקוליס של הקדמי. אז עכשיו כשאני כותב את זה אני חושב שבעצם מאותן סיבות בדיוק עדיף שהצמיגים בבאחה באג יהיו גם הם באותה המידה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן גולומבק
למה 33 מקדימה יפגום בהיגוי ?
"יפגום" זה אולי בחירה לא נכונה של מילים, חנן אני יודע שאתה "מתמם" ובעצם יודע טוב מאוד למה התכוונתי... אבל יאללה אני אסביר את עצמי בכל מקרה...
יותר נכון יש יותר חסרונות מאשר יתרונות להשתמש בצמיג 33".
החסרונות בעקרון הם כלכליים בעיקר, כי על הבאגי שלהם, ללא עזרה הידראולית כלשהיא, היגוי של צמיג 33 הוא קשה מאוד עד בילתי אפשרי, בעיקר ברכב מהיר, ולכן יש איזשהוא צורך בהידרו-אסיסט כלשהו או הגה כח כלשהו.
הפידבק על ההיגוי גם הוא יהיה גדול מאוד, וגם יהווה בעיה גדולה.
בנוסף מע' המתלים הקידמית שלהם צריכה להיות מוכנה לקבל צמיג 33" מבחינת חוזק, ככל הנראה היא לא מוכנה לזה.. לא לפחות ממה שאני רואה מהתמונות...
-
[QUOTE=eliv1]" חנן אני יודע שאתה "מתמם" ובעצם יודע QUOTE]
אחרי קראת מה שכתבתי אתה מבין בודאי שאינני מתמם בכלל. אני אף פעם לא כותב בפורום סתם , אלה אך ורק על מנת ללמוד או ללמד. אחרי שקראתי את שכתבת אני רואה שבסופו של דבר אנחנו חושבים אותו דבר.
-
עידו אני חושב שברירת המחדל שלך בתור צמיג קדמי זה 235/75R15, מידה נפוצה מאד עם שפע של צמיגים . עדיין הייתי חושב שצריך צמיג בקוטר גדול יותר, קרוב יותר לאחורי, וצר, משהו כמו ה235/85R16 - גם נפוצים מאד בארץ, חתך גבוה, פרופיל צר, בדיוק מה שאתה צריך - אבל ג'אנט 16...
-
חבר'ה, ראשית תודה רבה על ההתעניינות והתגובות, שמח לראות שזה מתפתח לעצות ודיונים של מה עדיף.
בנוגע למתלה הקדמי, הפרונט שיובא על ידינו הוא מהמתקדמים ביותר שניתן למצוא בחנויות ה off road היעודיות ל VW BAJA. למיטב ידעתי הוא יכול לעמוד בצמיגי 33 מקדימה אבל בכל מקרה זה לא רלוונטי כי על פי נסיונם של רוב הבאחות עליהם קראתי ולמדתי, כמעט כולן מקליפורניה, צמיגים 7X15 יתנו את המענה הטוב ביותר לצרכים שלנו ואת ההיגוי הקל ביותר עם מסרק ההגה (שעדיין יהיה רחוק שנות אור מהרכות של הגה כח).
בקשר לצמיגי 7X15 עם סוליית שטח 100% ולא חקלאית כמו של הטרקטורית (פסים לאורך הסוליה), מישהו מכיר/יודע היכן ניתן להשיג חדשים??
עידו
-
אם לא התחלתם להרכיב על הבודי תחלקים שהורדתם ההיתי מליץ לכם לחפש בודי של באגי ולהרכיב זה יותר יפה לדעתי ואת הבודי שהקעתם בו מכרו למי שמשפץ תחיפושית שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ido vw
בקשר לצמיגי 7X15 עם סוליית שטח 100% ולא חקלאית כמו של הטרקטורית (פסים לאורך הסוליה), מישהו מכיר/יודע היכן ניתן להשיג חדשים??
עידו
עידו אלו הצמיגים שהיו פעם על הג'יפים העתיקים ? כי אם כן אז תאמין לי שאתה לא רוצה אותם. הם קשים כמו אבן ואתה יכול לנסוע אתם בלי אוויר בכלל והם עדיין ישברו לך את האוטו.
-
2 קבצים מצורפים
הנה הצמיגים שהיו לי בבאגי. בכל עשרות המרוצים שהשתתפתי אפילו לא פנצ'ר אחד בגלגל קדמי !!!.
ותודה לטל זוהר על תמונת האקשן.
-
2 קבצים מצורפים
צמיגים 7.00X15,
זה הצמיג שייתן את המענה הטוב ביותר למתלה הקדמי של הבאחא שלנו, חתך גבוה, צמיג צר יחסית ברוחב וסולייה לשטח קשה.
כמה תמונות
-
אתמול התחלתי את הרכבת הכלוב (Class 11), כל המוטות הוצאו ונפרשו, פיענחתי את
הסקיצה של הבנייה והתחלתי בחיבור קשתות ההתהפכות.כרגע זו התמונה היחידה.. השאר בסופ"ש.
http://img169.imageshack.us/img169/4312/rollcageuj4.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ido vw
היום הגיעו המוטות אורך, השבלונה יצאה מדוייקת והם חוברו בריתוכים עדינים
לקראת החיזוק הסופי שיקבלו ביחד עד הרכבת הכלוב כולו.
למוטות האורך יווספו גם שלוש קורות רוחביות שישלימו את הסולם לחיזוק מירבי.
בנוסף נחבוק את הפרונט עם אומגות בכ-30 ס"מ קדימה ממיקומו המקורי ובכך נגדיל את זווית
הגישה למכשול (על חשבון מרחק סרנים).
כמה תמונות מהיום, המון עבודה במעט מאד זמן פנוי.
http://img179.imageshack.us/img179/3562/p1250672tn4.jpg
עוד עדכונים בקרוב..
שבת שלום
המוטות מהתמונה למעלה לא התאימו לבסוף עקב מפגש עם חיבור צינורות של הפרונט (שאומר להחבק ע"י אומגה)
הם נשלחו ליצירת כיפוף נוסף ובעל המקצוע קצת פיספס וגרם לנו לשלוח אותם לזבל.
שוב הוצאת זוויות וחישובים והמתנה של שבועיים עד ששוב כופף את הצינורות החדשים, ביום שישי
הגיעו אלינו סוף סוף וחוברו לרכב עם ה"פתיחה" בחלקם הקדמי.
בנוסף התחלנו ליצור גם חיזוקי רוחב לשאסי שממוקמים במתחת לכסאות הנהג והנוסע מהם גם יוצאו
תושבות לכסאות.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=8851
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=8856\
זו העבודה מיום שישי האחרון.
מחר אמשיך בעדכונים..
עידו.
-
-
קודם כל , כל הכבוד..בענק!!!
הערה קטנה..לגבי "השלות פיצוץ"..(ככה הן נקראות) שתופסות את הפרונט , אני מציע לחפש פתרון יותר מסיבי, הן פשוט לא חזקות מטבען..
אני תפסתי עם 2 כאלו מתקן לגלגל ספייר ואחת מהן ככה בלי שום אזהרה נשברה בדיוק במקום הריתוך..
פה אתה מחזיק פרונט של רכב מירוצים!!
אני בטוח שיהיו עוד חיזוקים, אבל אם הן אמורות לשאת עומס כלשהו אני מציע שתחליפו אותן..
ליאור
-
פשוט, יפה, ומרשים.
כל הכבוד שוב.
-
עבודה מרשימה ביותר !
שאלה קטנה , את הכיפופים אתם ביצעתם ? במידה וכן אם איזה מכופפת ?
אור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lior_b.s
הערה קטנה..לגבי "השלות פיצוץ"..(ככה הן נקראות) שתופסות את הפרונט , אני מציע לחפש פתרון יותר מסיבי, הן פשוט לא חזקות מטבען..
אני תפסתי עם 2 כאלו מתקן לגלגל ספייר ואחת מהן ככה בלי שום אזהרה נשברה בדיוק במקום הריתוך..
אני בטוח שיהיו עוד חיזוקים, אבל אם הן אמורות לשאת עומס כלשהו אני מציע שתחליפו אותן..
ליאור
תודה על ההארה, אני אקח את זה לתשומת ליבי ואחפש משהו מסיבי הרבה יותר. בינתיים אשאיר אותם כל עוד הן תומכות רק את הפרונט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי or65
עבודה מרשימה ביותר !
שאלה קטנה , את הכיפופים אתם ביצעתם ? במידה וכן אם איזה מכופפת ?
אור
תודה, את הכיפופים ביצע בעלי מקצוע עם מכופפות ענקיות. אני נתתי רק את הזוויות.
חנן, בנוגע לתושבת גיר הקידמית, גיליתי שבדיוק מתחת לאף שלי יש אחת שמתאימה לי בדיוק.
מצאתי את זה בארגז חלקים של חבר שמשפץ שאסי ממש תחת אותה קורת גג, כך שלבסוף שכפלתי אותה לבד.
המון תודה על הרצון הטוב לעזור!
עידו.
-
עבודה מרשימה מאד,
שאלה ניראה לי קצת כבד מדי החיזוקים והכלוב עם הבודי למנוע של חיפושית בדקתם את העניין הזה?
או שאתם מתכננים מנוע יותר חזק?
טל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי טל חסיד
עבודה מרשימה מאד,
שאלה ניראה לי קצת כבד מדי החיזוקים והכלוב עם הבודי למנוע של חיפושית בדקתם את העניין הזה?
או שאתם מתכננים מנוע יותר חזק?
טל
למנוע של חיפושית זה באמת יהיה כבד, אבל אנחנו נתאם את המנוע למשקל הרכב לאחר החיזוק ולא נפחית משקל כדי שהמנוע יסחוב. כך שמנוע חיפושית נפסל מהרגע הראשון.
המנוע כנראה יהיה EJ20T או WRX או מקורר מים חזק אחר, כלום עדיין אל סגור.
עידו.
-
עידו לדעתי אתה מיסתבך כדאי מאד לבנות אחרי שיודעים איזה מנוע וגיר הולכים להכניס ברכב, בגלל שאחרי זה צריך לשנות חצי אוטו בשביל להכניס מנוע וגיר מסויים.
טל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lior_b.s
ליאור
+1
אין להם שום חוזק והם גם לא ימנעו תנועה צירית וסיבובית של הפרונט. , למה לא לרתך ישר את הפרונט על הרכב?
-
גיר כבר יש, ומהיום הוא כבר על השאסי, גיר 091 מטרנספורטר T4.
בקשר לחובקים, לאחר נסיון שלכם כנראה שאשקול ריתוך ישיר של הפרונט ל"סולם" החיזוקים.
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_114259225.jpg
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_114259268.jpg
אשמח לשמוע עוד חוות דעת, לטוב ורע..
עידו.
-
לגבי הפרונט...
אתה יכול גם לא לרתך את הפרונט ישירות...אלא לרתך עליו אוזניים מסיביות וכנ"ל תושבת מתאימה על הכלוב/שאסי ולחבר עם ברגים..ככה לא תצטרך לנסר חצי אוטו במידה ויתעקם או ישבר או כל סיבה אחרת שתחייב פירוק של הפרונט..
ליאור
-
יפה לאללה נראה ברמות גבוהות!
-
עידו פרויקט מדהים...
עצה לא לרתך תישתמש ב 4 פלטות ברזל עובי 6 או 8 מ"מ
עים 8 ברגים 10 מ"מ ואום נילוק כול הסיפור אולי 50 ש"ח
מוכן לעזור ברכישה .0505416200
הפרונט של חיפושית חלש מאוד וסביר שיקבל איזה " פצצה"
נ" ב אולי יש לחבר במחסן חלקים תפרסם רשימת חלקים שחסרים אולי אני או אחד החברים מעונין לעזור!!!
שי "צוות יוסי במות והובלות "אילת
-
שי, תודה על ההצעה, מצאתי באחת החנויות הייעודיות לבאחות סט חובקים במיוחד לפרונט. אז זה יהיה הפתרון.
היום המשכתי את העבודה בעזרתו של אחי. נותרו עוד כמה מוטות וכלוב ההתהפכות יהיה מוכן.
בינתיים תפוס עם פיקים עד שמחר יגיע רתך רציני ויתפור את הכלוב טוב טוב.
תמונות..
http://img246.imageshack.us/img246/9415/p3200682vy2.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/2457/p3200683vk3.jpg
-
-
עידו הכלוב נראה סוף!
בשביל חובבים מדובר פה ממש על עבודה נהדרת!
אבל אתה לא מצלם לנו את המטעמים כמו שצריך...
אנחנו אוהבים להסתכל לNOTCHER בלבן של העיניים , לראות חיבורים , ריתוכים , כל הברדק :-P
קשה לשפוט עבודה כזאת ממרחק.
לגבי הפרונט , עוד פיתרון הוא לקחת צינור בעל עובי דופן מסיבי העולה במידה אחת מעל צינור הפרונט (OD=ID ).
לחתוך לחצי , אחד מרותך לשלד והשני מתלבש מהצד השני בשילוב ברגים , וחיזוק של כל העסק.
בהצלחה!
ים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
עידו הכלוב נראה סוף!
בשביל חובבים מדובר פה ממש על עבודה נהדרת!
אבל אתה לא מצלם לנו את המטעמים כמו שצריך...
אנחנו אוהבים להסתכל לNOTCHER בלבן של העיניים , לראות חיבורים , ריתוכים , כל הברדק :-P
קשה לשפוט עבודה כזאת ממרחק.
לגבי הפרונט , עוד פיתרון הוא לקחת צינור בעל עובי דופן מסיבי העולה במידה אחת מעל צינור הפרונט (OD=ID ).
לחתוך לחצי , אחד מרותך לשלד והשני מתלבש מהצד השני בשילוב ברגים , וחיזוק של כל העסק.
בהצלחה!
ים
כמו שאמרתי, כרגע הכלוב תפוס בפיקים, די מכוערים אפשר להגיד. מחר אמור להגיע מכר שהוא אמן בריתוכים, הוא ישלים את הפיקים לתפרים יפים וחזקים.
אני מבטיח תמונות, במידה וזה יצא מחר לפועל.
סחתיין על המעקב ותודה על הפידבקים והמחמאות,
שמח לראות שיש ענין רב בפרוייקט.
עידו.
-
היי עידו
שמח לעקוב אחר הפרוייקט ונהנה מהעבודה שלכם.
שאלה קטנה
האם ניתן להרים את גוף החיפושית לאחר ריתוך הכלוב ?
בברכה
רפי
-