חוזר: עזרה בקניית רכב שטח באיזור ה90K
תודה נמרוד....
שאלה קצת שונה ושאני חושב שדי תסכם את הקטע הזה בשבילי ואחר כך נשאר רק לנסות ולהחליט ולראות...דבר ראשון, האם שלושת הרכבים האלו (בשנתונים שמתאימים לסכומים שאני מדבר עליהם) באים עם אותן נעילות בסטנדרט או איזה כן ואיזה לא ומה ההבדלים? הרי לכל אחד מהם מתלים שונים, נעילות שונות, וכל מיני והשאלה החשובה והעיקרית היא:
מבחינת עבירות או נסיעת שטח נטו, עזבו כרגע כביש לשניה, שטח שטח שטח, באופן עקרוני עדיף דיזל או בנזין (מכשולי מים, עניין הטורים בדיזל שנראה לי חלום לעליות במקום היחסית "תזזיתיות" של הבנזין תיקונים בשטח עם הכלים הפשוטים יחסית שלוקחים לטיול שטח ובכלל) נראה שהכל לטובת הדיזל, אני טועה או שלא ממש? אז מה היתרון של הבנזין? מעבר לזה שהוא לא טרקטור...בתור אחד שנהג על הארלי הרבה זמן ונהנה מהנסיעה ולשניה לא סבל ומצד שני לחלוטין שמח (זה הולך להיות רגע שובניסתי, אז כל יפי הנפש התרחקו :-) ) על תגובת המין הנשי לחויה....לביצור וברצינות, מי שרעידות וקצת פחות נוחות זאת מבחינתו הבעיה עם דיזל זה גם מקובל כמובן, אבל מבחינתי זאת ממש לא בעיה, אז....? האם זה רק עניין הנוחות או שיש עוד איזה יתרון לבנזין ולמה כל הזמן אומרים לי ללכת על סופה כשאני מדבר על דיפנדר או היילקס? הסופה כל כך טובה, וכל כל טובה ביחס אליהם?
עוד שאלה קטנה, למה אנשים שמים שנורקל לפילטר אויר אבל אין להם שנורקל לאגזוז, מאז ומעולם לימדו אותי שאם האגזוז מתחת לקו המים לזמן ארוך (כמה שניות ממושכות) הרכב יכבה, אז כיצד זה שבכל התמונות אני רואה פילטר קדמי בלבד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי divemaster
תודה נמרוד....
שאלה קצת שונה ושאני חושב שדי תסכם את הקטע הזה בשבילי ואחר כך נשאר רק לנסות ולהחליט ולראות...דבר ראשון, האם שלושת הרכבים האלו (בשנתונים שמתאימים לסכומים שאני מדבר עליהם) באים עם אותן נעילות בסטנדרט או איזה כן ואיזה לא ומה ההבדלים?
היילקס מגיע לרוב עם נעילה אחורית מקורית. סופה ודיפנדר מעולם לא הגיעו עם נעילות מקוריות. עוד על סוגי נעילות: מדריך לנעילות דיפרנציאל
ציטוט:
מבחינת עבירות או נסיעת שטח נטו, עזבו כרגע כביש לשניה, שטח שטח שטח, באופן עקרוני עדיף דיזל או בנזין (מכשולי מים, עניין הטורים בדיזל שנראה לי חלום לעליות במקום היחסית "תזזיתיות" של הבנזין תיקונים בשטח עם הכלים הפשוטים יחסית שלוקחים לטיול שטח ובכלל) נראה שהכל לטובת הדיזל, אני טועה או שלא ממש? אז מה היתרון של הבנזין? מעבר לזה שהוא לא טרקטור...בתור אחד שנהג על הארלי הרבה זמן ונהנה מהנסיעה ולשניה לא סבל ומצד שני לחלוטין שמח (זה הולך להיות רגע שובניסתי, אז כל יפי הנפש התרחקו :-) ) על תגובת המין הנשי לחויה....לביצור וברצינות, מי שרעידות וקצת פחות נוחות זאת מבחינתו הבעיה עם דיזל זה גם מקובל כמובן, אבל מבחינתי זאת ממש לא בעיה, אז....? האם זה רק עניין הנוחות או שיש עוד איזה יתרון לבנזין ולמה כל הזמן אומרים לי ללכת על סופה כשאני מדבר על דיפנדר או היילקס? הסופה כל כך טובה, וכל כל טובה ביחס אליהם?
אין יתרון חד משמעי לסוג המנוע, לא בשטח ולא בכביש. אם אתה רוצה להשוות לעולם הדו גלגלי, אז דווקא מנוע ה6 בטור של הסופה דומה במשהו להארלי. אין שום דבר בשטח שדומה לאופנוע ליטרבייק יפאני אז אל תחפש. ואין שום מנוע אופנוע בעולם שדומה לתחושה המתה של דוושת הגז בהיילקס, וטוב שכך... :) או בקיצור, אל תנסה לעשות אנלוגיות איפה שהן לא מתאימות, זה רק יבלבל אותך.
ציטוט:
עוד שאלה קטנה, למה אנשים שמים שנורקל לפילטר אויר אבל אין להם שנורקל לאגזוז, מאז ומעולם לימדו אותי שאם האגזוז מתחת לקו המים לזמן ארוך (כמה שניות ממושכות) הרכב יכבה, אז כיצד זה שבכל התמונות אני רואה פילטר קדמי בלבד?
המנוע יונק מצד אחד ויורק מצד שני, כל עוד המנוע עובד מים לא יכולים להכנס מול הלחץ החיובי באגזוז ומצד שני ישאבו באופן מידי אם יגיעו לפתח יניקת האוויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
רישוי של סופה ג'יפ בנזין (סופה או משהו אחר) כ1200-1400 שקל, זה עולה כל שנה, במקביל אגרת הדיזל יורדת, לפני שנתיים היה לי היילקס זה היה 2600 וזה יורד. .
רישוי להיילקס 97 נכון לדצמבר 07 עולה 1561ש"ח,
ביטוח חובה-1809ש"ח.
מקיף-4100~ ש"ח, אני כותב בערך כי הביטוח שלי כולל הרחבות לתוספות מה שאומר שאפשר למצוא בפחות מכך, הסכות הכולל נמוך משמעותי ממה ששילמתי שנה קודם (אלפי שקלים במצטבר) מה שאומר שמשהו בכל זאת זז בעניין האגרות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
גם המיסוי על מחירי הסולר והבנזין ישתוו. אתה אופנוען, אז אני לא יודע אם אתה רגיל להסתכל בכלל על מחירי דלק - היום ליטר סולר עולה יותר מליטר בנזין בחלק מהתחנות וגם איפה שיש הנחות גדולות מדובר על הפרשים של עשרות אגורות עד חצי שקל-שקל מקסימום, וכאמור זה ישתווה לגמרי במקביל להשוואת מחירי האגרות. .
לא מדוייק, יש הרבה מאד תחנות שההפרש קרוב מאד לשקל אם לא עובר את רף השקל הפרש לליטר.
כשאתה מחשב צריחת דלק של 1:6-7 לליטר בנזין שעולה כמעט שקל יותר מול צריכת סולר ממוצעת לרכבי שטח דיזל של 1:8-9 גם בשטח יש הפרש גדול מאד במשאבה.
אני רואה את זה טוב מאד גם היום עם העליה המטורפת במחירי הדלק.
בצורה לא גסה בכלל בהשוואה למי שאני מטייל איתו אפשר להגיד שעלויות דלק לסיבוב בשטח עם הדיזל הן חצי מעלויות הדלק לסיבוב בשטח עם רכב בנזין.
ציינת שעלויות האחזקה והשוטף כן מהוות משתנה שאתה צריך להתחשב בו,מצד שני אתה גר באילת, כמה ק"מ כבר אפשר לצבור באילת אם אתה גם עובד בעיר ואז כמה כבר הדלק משנה לך?
כמה נסיעות בחודש אתה עושה למרכז?
תעשה השוואה מלאה בעלויות הביטוחים והדלק בהתייחס לק"מ הצפוי (תוסיף לחשבון ספייר של כמה אלפי ק"מ חריגה כי זה מה שקורה בסוף..) , כל זה מול הנבחרת של דיפנדר/סופה/היילקס ותתחיל לקבל מושג עלויות לפני נטיית הלב לאיזה רכב אתה מתחבר, פתאום תגלה שהכיס לא מתחבר בצורה ברורה לאחד מהם:wink:
אני נוסע במקביל על היילקס 2000 סטנדרטי עד העצם, זה לא שהוא רע ביחס לדגמים הישנים עם הסרן החי, אבל הוא לא קרוב למה שאפשר לעשות בקלות עם הדגמים הישנים וזה לא אומר משהו לרעתו כי בשפיץ הזה של העבירות יש מעט מאד רכבי שטח בארץ וזה הטנדר היחידי שנכנס לרמת העבירות הזו.
יותר נכון להשוות את הדגמים שאחרי 97 מול טנדרים אחרים ולא מול דגם 97 ומטה.
לדעתי הוא עדיין טוב משמעותית בשטח כסטנדרט מרוב הטנדרים המקבילים אליו עד המפץ הגדול של השנתיים האחרונות, הרכב אמין מאד, שלנו עבר ועובר התעללות מדי פעם והרכב לא מצייץ.
המנוע "החלש" שלו ביחס למנוע של דיפנדר לא מרגיש חלש בכלל ואפילו נמרץ יותר לדעתי.
שיא המומנט מגיע נמוך יותר משמעותית וזה כנראה מה שעוזר לו להתגבר על העדר סוסים בסיכום נתוני הספק יבשים, בפועל 4 נוסעים+ציוד והרכב מושך בלי להתבייש.
יצא לי להתרשם מאחד עם צמיגי 31 בשטח, בדיונות ועליות תחוחות ארוכות אין מה להשוות בין המנוע שלו והמנוע של הדגם הישן (נוסע הילוך אחד מעל ויורד למצב LOW הרבה אחרי) אבל הוא ודיפנדר שנסע עם חצי מהמשקל שהיה עם היילקס נסעו צמוד לגמרי ללא כל יתרון למישהו מהם בעבירות שקשורה בכוח מנוע או שטח בכלל.
רכב כזה עם צמיגי 31 שיש לו עבירות בסיסית טובה למדי+נעילה אחורית רחוק מלהיות מסכן או נחות בשטח ואף עביר יותר מדיפנדר שלא עבר מסכת שיפורים נרחבת, שים בולמים נורמליים ובכלל קפצת כיתה וזה עוד לפני שהזכרנו שיש היילקסים משנתוני 97 עם המנוע החזק יותר שמרגיש עוד יותר חזק מדגמי 98-00 כי יחסי ההעברה בסרנים נמוך יותר.
הסכום שציינת הוא הרבה מעל מה שיעלה לך היילקס 97 סופר משופר, כמו באופנועים כלל האצבע הוא חצי מעלות השיפור מוכנסת לתוספת המחירון המבוקש לרכב וגם על 50Kש"ח תוספות להיילקס 97 אתה לא אמור להגיע לסכום הזה וכנראה גם לא בדיפנדר או סופה.
אנחנו מדברים ומדברים ולי יש הרגשה שלא נהגת על אף אחד מהמועמדים עדיין, תנוחת הישיבה שונה מאד בין הרכבים, הנדסת אנוש (מי אמר מרפק שמאל מחוץ לחלון או לחילופין צורת ישיבה של פרייבט אבל בגובה 2 מטר?) והתנהגות כללית.
מוני,
מצטער אבל אני לא מתחבר לנשמה של הדיפנדר,
ברירת המחדל שלו היא נשמה של פולניה מזדקנת שמקטרת ברקע כל הזמן..
כל הזמן חורקת ונאנחת ומשהו לא בסדר אצלה..:mrgreen: ובסוף מי שיושב בחושך ודוקר את עצמו עם מסרגה תוך מילמולי " בז'.. צריך לצבוע את התיקרה בצבע בז'.. זה אתה:shock:
אני מעדיף יפני יבשושי שיעשה מה שאומרים לו, שיתריע מראש על ליקויים שעומדים לבוא ושיתן לי שקט בראש שיאפשר לי לשמוע את הכלניות ולהריח את האבק ולא ריח מתקתק של נוזל קירור דולף..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי divemaster
אורבך ידידי, אני באמת שמודה לך על התגובות וההשקעה, זה דבר ראשון.
דבר שני, פתוח לדעתי זה כבר לא בשבילי, בגלל שזה רכב יחיד ואם כבר אני עובד לרכב קופסתי אז אני מעדיף שיהיה בו את המנעם היחיד והוא שיהיה סגור, ואני מתכוון לסגור, גם לא ברזנט, מבחינתי כל השאר ממש לא חשוב,
פה אתה טועה, מעבר לרכב סגור אחרי אופנוע עלול לגרום לתחושת קלאוסטרופוביה :roll: בנוסף לאיבוד חלק משמעותי מההנאה שבנסיעת שטח, להריח ולשמוע את הסביבה.
ברזנט איכותי יכול להיות קרוב מאוד לרכב סגור ועדיין ניתן להוריד כשמזג האוויר מאפשר.
ולא, אני לא מכוון לדיפנדר פתוח אלה אם אתה קרוב רחוק של הברון פון מאזוך...
דוקא יצא לי לנהוג ברובם במהלך השנים, אם בצבא, ובעבודות בטחון שונות אחר כך ואם בטיולים שונים על של חברים וכו' אבל מעולם לא הייתי בעלים של רכב שטח. כמו שאמרתי, אם היו שואלים אותי עד לפני כחודש שהחלטתי לעבור לרכב שטח מה אני רוצה לקנות זה היה פג'רו בנזין 98-2000 קצר מוגבה טיפה אם בכלל וזהו....הרכב המושלם מבחינתי לפי מה שאני הרגשתי ורציתי בתקציב שלי, מאז שהתחלתי להתעניין ובגלל שאני מחפש רכב לא לעוד שנה אלא כרגע וממש אין למצוא את מה שאני מחפש בטווח הקצר אני מחפש גם דברים אחרים, לומר את האמת מעולם לא ראיתי פג'רו שעשה בעיות באיזה שהוא טיול או מסע או כל דבר אחר ולא ראיתי אחד שהתקלקל, שלא עלה עליה או כל דבר אחר, שמים לא איזה כננת נחמדה מקדימה, וו גרירה מאחורה, כמה כלים וזה הרכב המושלם מבחינתי, לא צריך יותר מזה בשלב זה. השילוב הנכון של כביש ושטח ברכב אחד, נוחות עם עבירות. מעבר לזה מאוד מאוד אהבתי את הדיפנדר 90 שנהגתי בו לא מעט והרשים אותי מאוד, פחות נוח על הכביש אבל איזה רכב שטח, וואוו!!! ושם ממש לא צריך לעשות כלום במיוחד. (כמובן שבכולם אני מדבר על לשים מיגון תחתון וכל הדברים הבסיסיים, אני מדבר על הגבהות, צמיגים ושיפורים). והאופציה השלישית היא כמובן טנדר שיש לו את היתרונות והחסרונות שלו, ואם טנדר זה או היילקס או מגנום עם עדיפות להיילקס. סופה לא נכנס לחישובים שלי ולא CJ מכל מיני סיבות, והוא גם כנראה לא יהיה הבחירה בסופו של דבר אלא אם אני אפגוש משהו מדהים שאני פשוט אתאהב בו וזהו...
אז תודה רבה על התגובות, כולם מחכימות ונכונות יש לי הרבה למה שאני רוצה או לא רוצה מרכב ואיזה רכב לבחור בסופו של דבר, עושה רושם שהסכום שאני רוצה להשקיע הוא משהו בדיוק באמצע בין הרכבים הישנים לחדשים ממש, אבל יש לזה צד טוב כי מכיון שאני ממש לא אוהב את הצורה של רוב הרכבים החדשים בכל מקרה אז זה לא ממש מפריע לי, אבל אם לומר את האמת כשאני רואה פג'רו ברכוב או כשיוצא לי לנהוג עליו פה ושם זה מה שאני רוצה אז נחיה ונראה, אם אני אמצא אני אקנה, אשפר קצר ואתן בראש, למרות כל חוסר ההמלצות פה :-) ואם לא אז דיפנדר או היילקס או משהו כזה :-)
בכל מקרה, תודה :-)
אתה כותב בצורה מאד ברורה שבא לך על פאג'רו קצר. ואם יש מסר אחד שניסוי להעביר לך כאן - רכב שטח קונים עם הלב, לא השכל, בדיוק כמו אופנוע (מי שקונה עם הראש מוצא את עצמו בטויוטה קורולה). אז לך עם התחושה שלך.
תודה נמרוד, אתה צודק לחלוטין, וזה בדיוק מה שהחלטתי, עכשיו אני במסע צייד...תאחלו לי בהצלחה :-)