חוזר: יומן שיפוץ ראש מנוע - ניבה
אהלן ,
1.לגבי הקרבורטור - מדובר בקרבורטור המקורי של ניבה , הפשוט והבטוח ביותר .
2. בכדי לנטרל כל חשש שהבעיה היא השסתום , מה שעושים זה מוצאים את השסתום , מוצאים את הדיזה ( נמצאת בקצה של השסתום ) , ושולפים מהשסתום את הקפיץ עם הפין עצמו . אחר כך מחזירים את הדיזה , בודקים שישנה גומיה בקצה של ההברגה משמנים אותה מעט ומבריגים את השסתום בחזרה .את החשמל , כמובן , לא צריך לחבר אליו יותר . אצלי באותו קרבורטור יש דיזה מכנית שעושה בדיוק אותה הפעולה שתיארתי מקודם . אני בכלל הייתי מפרק אותו ובודק את כל הדיאפרגמות , מכוון הכול ושוטף אותו היטב . אם תרצה לעשות זאת , דע לך שזה לא מסובך בכלל , אני אשלח לך תמונות מפורטות עם כל המידות ועם כל מהשצריך לכוון ולבדוק .
3.עכשיו לגבי המחשב , אני לא מומחה גדול של המחשבים האלו , אבל אצל חבר שלי בצפון הניבה לא מניע ללא המחשב הזה . דהיינו כאשר הוא ניסה לנתק אותו , הרכב לא הניע ולהפך . כך הוא הגיע למסכנה שהמחשב אכן משפיע על משהו .לדעתי הוא משפיע על הצתה נטו . להערכתי , במידה ולא זרקתה אותו , תחבר אותו בחזרה ותנסה להניע.
בהצלחה !!!
1 קבצים מצורפים
טוב. ישנה התקדמות מסויימת באיתור התקלה.
החלפתי כבלים ופלגים לחדשים. בשביל 100 ש"ח שווה את הסיכון. מקסימום הישנים יהיו ספייר.
לא התניע כמובן.
החלטתי לבדוק שמגיע חשמל לשסתום ניתוק שבקרבורטור. לא לפרק אותו לגמרי עדיין, רק לבדוק שהחוט שמחובר אליו מחובר כמו שצריך.
תוך כדי נגיעות עם הפלוק שמתי לב ששתי היציאות שמהקויל (הברגים הקטנים בצד - לא היציאה המרכזית למפלג) מקוצרות למינוס.
לא היה לי מספיק אור לבדוק יותר לעומק. אני מקווה שבשבת אוכל (יום שישי מתוכנן טיול - רגלי כמובן :| )
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=9280&stc=1
אני לא מאה אחוז מבין את השרטוט הזה.
שתי היציאות האלו מהקויל, מה בדיוק ההבדל ביניהם? שתיהן מחוברת אחרי הסוויטצ' אבל יש את הסליל הקטן שביניהן.
מאיפה הסליל מקבל את המינוס שלו?
כרגע מחוברים עוד שניים או שלושה חוטים על שני הברגים הללו (חוץ מזה של הקרבורטור) הם אמורים להיות שם, או שאלו תוספות כלשהן לגנוב חשמל שאחרי הסוויטצ'? אני אעקוב אחריהם כשיהיה לי אור.
דרך אגב, הקצר הזה בהחלט יכול להיות שדפק את המצבר הקודם שהיה מחובר. כרגע אני עובד עם מצבר ישן יותר שיש לי, אבל נראה שיש לו מספיק כוח. אם ממש לא תהיה ברירה אקנה גם מצבר חדש.
כרגע אני מנתק את המצבר כל פעם אחרי נסיונות התנעה.
תודה
יגאל
אהלן ,
לגבי השרטוט - זה שרטוט של הצתה רגילה ולא אלקטרונית כפי שמותקנת אצלך, כך שהוא לא מתאים לך
בגדול זה הולך כך : סוייצ' , ראלה , מודול הצתה ,סליל , מפלג , פלגים
סליל לא מקבל מינוס בכלל, רק פלוס .
לסליל מחוברים בנוסף כבל של סל"ד וכבל של שסתום של הקרבורטור ( או שהוא מגיע מהמודול...לא זוכר בדיוק )
תבדוק כל החיבורים עוד פעם .
תבדוק חיבורים של החיישן בתוך המפלג( גם חיבור אל המפלג )
תבדוק חיבורים של מודול הצתה
תבדוק עוד פעם סדר חיבור של כבלים אל הפלגים
תבדוק ראלה הצתה
תבדוק מכסה מפלג שהוא לא סדוק
.........
לבסוף , תבדוק איפה באיזור יש חשמלאי אמין וגרור את האוטו למוסך :)
או תזמין טכנאי של חברת גרר ...תתקשר ,תגיד שאוטו לא מניע ( הרי זה גם אמת ) , לא בטוח שהוא יעזור , אבל הוא בטוח יותר מבין ממך וזה גם בחינם ...
אני הייתי מנסה גם אופציה כזו במקרה שלך .
בהצלחה !
לא יודע מה כבר עוד יכול להיות
המנוע התניע!
אני אפילו לא בטוח מה בדיוק עשיתי. עברתי שוב על חיבורי החשמל בפעם העשרים. כיוונתי שוב הצתה בפעם המאה.
כבר שעמדתי להרים ידיים החלטתי שאולי כיוונתי את ההצתה הפוך, אז הפכתי את הכבלים של 1-4 ו 2-3 והרכב התניע די מיד!
רק לציין להגנתי שכבר פעמים קודמות ניסיתי גם את הקומבינציות האלו.
בקיצור, הוא עדיין לא מצליח להחזיק טורים גבוהים. אני חושב שסתם צריך לתת לו קצת לעבוד ולהשתמן אחרי חודשים של מנוחה.
בהתחלה גם עם גז עד הסוף הוא גמגם. אחרי כמה נסיונות הוא מחזיק עם צו'ק או גז לחוץ.
בכל מקרה את הנקודה הקשה אני חושב שעברתי. אולי צריך כמה כיוונונים על מנת שיחזיק.
הוא נשמע סבבה, רועש ורועד כתמיד. זה המצב הרגיל שלו. אם השיפוץ עשה משהו - מוקדם בשביל לדעת.
מכיוון שכבר עבר זמן הטסט וכי אין לי ממש כוח לזה. אני חושב לתת אותו למוסך שכבר יעביר אותו את הטסט. הוא גם ככה ממש מעבר לכביש למכון בדיקה. יעלה עוד כמה שקלים, אבל יחסוך בוודאי כאב ראש.
תודה לכולם על העזרה הרבה והתמיכה הנפשית :grin:
וכל מי שחושב להכנס לזה בעצמו - אם יש לך את הזמן. לכו על זה. אם אני הצלחתי אז כל אחד יכול.
כל הכבוד !!!
אתה רואה , צריך רק זמן פנוי , רצון , חוש טכני וכלי עבודה
ממש מעט , לא ? :)
תגובה להודעה: יומן שיפוץ ראש מנוע - ניבה