חוזר: מכשירי תנועה מערימים קשיים בפני יבוא אישי של ג'יפים - ידיעה מדה-מרקר
כמה שאלות:
-יש עדיין מגבלה על מחיר שעת עבודה במוסך (האם מותר למוסך להחליט על מחירון שעת עבודה של 1000 ש"ח לשעה)?
-מי קובע כמה שעות עבודה נדרשות להחלפת/תיקון חלק? לדוגמא 2.5 שעות עבודה להחלפת משאבת מים
החל משנת 2000 הוסר הפיקוח על מחירי המוסכים וזאת כדי לפתוח את השוק לתחרות ומכאן כל מוסך יכול לגבות איזה מחיר שהוא רוצה לשעת עבודה.לא משנה אם זה מורשה או לא.
שנית יש שעתון יצרן שהוא הקובע כמה שעות עבודה יש לגבות וזה נתון של יצרן הרכב. השעתון זהה בכל מוסכי היבואן לעומת זאת אצל המוסכים הלא מורשים הם קובעים את השעתון לפי הזמן שניראה להם ולפי הניסיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אני לא מצפה מהיבואן לשום דבר.
אתה לא, אבל היצרן כן.
אם יש ריקול לרכבים מסויימים, היבואן המקומי הוא זה שאחראי להם (בתאום על היצרן, תוך כדי התחשבנות).
בארה"ב היצרן מוכר ישירות לכמה צינורות שיווק (כמו היבואן אצלנו) והם מוכרים את זה הלאה.
כנ"ל באירופה.
רק בארץ יש ליבואן בלעדיות, וזו הבעייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי glam
שידרוג התוכנה נעשה בקלות ללא מאמץ מיותר. וזה מניסיון. כן ניתן לשדרג את התוכנה ולהוסיף לה דגמים חדשים
אתה קובע בצורה נחרצת כללים גורפים ע"פ מקרה בודד שאתה מכיר, ואני אומר על בסיס מה שאני מכיר שזה לא תמיד כך, ומדובר לפעמים אפילו על חומרה שונה של הסורק (לא שאת התוכנה היה קל להשיג...), ויש בעניין הזה סיכון שצריך להיות מודע אליו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רמי111
החל משנת 2000 הוסר הפיקוח על מחירי המוסכים וזאת כדי לפתוח את השוק לתחרות ומכאן כל מוסך יכול לגבות איזה מחיר שהוא רוצה לשעת עבודה.לא משנה אם זה מורשה או לא.
שנית יש שעתון יצרן שהוא הקובע כמה שעות עבודה יש לגבות וזה נתון של יצרן הרכב. השעתון זהה בכל מוסכי היבואן לעומת זאת אצל המוסכים הלא מורשים הם קובעים את השעתון לפי הזמן שניראה להם ולפי הניסיון.
תהרגו אותי אני לא מבין מי המטומטם שיושב במכשירי תנועה ומקבל החלטות, מה הבעיה להחליט על מחירון שעת עבודה במוסכי הרשת של 800 ש"ח ולחייב את המוסכים לתת הנחה של 70% לרכבים שניקנו מהיבואן?
בוא נניח שאין לי מושג מה אני אומר.
תגיד לי אתה(חנן) כמה קשה יהיה למוסך מרכזי מורשה איך שתיקרא לזה לשדרג לדגמים המיובאים?
תקן אותי אם אני טועה אבל.... ופה יכול מאוד שכן...;-)
fj זהה לטויוטה בנזין ברובו
robicon זהה לרנגלר
הכוונה ל"שפת המחשב" הריי אם כן עידכון תוכנה אמור להספיק...
ודיי לוויכוחים תהייה הגיוני לרגע...;-)
לי יש בבית תוכנה שמתאימה לרוב הרכבים ועובדת עם רובם כשחסר רכב מסוים אני מוריד קבצים ולרב זה עובד.
ואני בטח לא משווה את הצעצועים שלי למוסך רציני עם גישה למחשבי היצרן.
אבל אם אצלי זה עובד אז איפה הבעייה אצלהם?
קצת עובדות:
חודש שעבר ייבאתי רוביקון אנלימיטד.
מכשירי תנועה לא גבו 5000 עבור אישור. הסכום היה 1000 ש"ח. אכן מופקע, אבל פחות ממה שנכתב פה. במעמד קבלת האישור חתמתי להם שאין לי כל דרישה כלפיהם לטיפול ברכב וריקולים למיניהם.
כשהרכב הגיע הסתבר שעליו לעבור ריקול בטיחותי.
הריקול תוקן במוסך מורשה של מכשירי תנועה והתשלום עבורו היה לפי מחירון שהוציא היצרן. נכון ששילמתי עבור הריקול, ולמעשה אני אמור לקבל זיכוי לאחר היצרן יאשר זאת, אבל החלטתי שעבור 70 ש"ח שעלה התיקון אין ממש צורך בכך.
מבחינת ספרות טכנית, למוסך יש גישה לספרות הטכנית ישירות מאתר היצרן, כך שאין ממש בעית טיפולים (לפחות נכון לעכשיו).
יניב
GLAM, אם עד עכשיו אתה עוד מתבטא במילה "אצלהם" במקום במילה "אצלך" אז כנראה שאחרי כל-כך הרבה תגובות עוד לא הצלחת להבין שאני (ועוד כמה ממיטב המוחות של השירות הטכני של היבואן) נמצא בצד של אלה שאוכלים חצץ מהרכבים האלה, ראה תגובה #14, וכשאני כותב "מנסיון" אז להכניס את המילה הזו בסוגריים , כסוג של לעג בתגובה שלך, זה לעשות מעצמך צחוק.
קרא את התגובה הנ"ל (ואת התגובות של קיד ושל איציק שגם נמצאים מהצד של מי שמטפל בכלים האלה). תבין, או שלא. זה כבר לא ממש חשוב. התעייפתי.