נכתב במקור על ידי דרור ברלי
לבעלי נסיון עם פורד פוקוס דור ראשון, שאלה ברשותכם.
הפוקוס 2002 של ההורים יצאה אתמול מטיפול.
המוסך - אחד המוסכים הגדולים של פורד/מאזדה באיזור התעשייה בחולון, כרגע לא משנה שמו. (היו פעם שלושה כאלה באיזור התעשיה של חולון, כולל המוסך המרכזי של היבואן, שם הרכב טופל עד כה, אבל הם עברו לניר צבי, והתחבורה הציבורית משם ולשם לא ממש נוחה לאנשים בני 70)
אין טענות לאיך נראה המוסך (ענקי, מסודר, מצוחצח, כמו בחו"ל), ליחס ללקוח (לבבי, כמעט מתחנחן, לאחר הטיפול גם העבירו טסט ללא חיוב כשירות ללקוח, שטפו את הרכב, שאבו אותו, בסך הכל ממש אחלה. באמת)
השאלה נוגעת לתדירות החלפת בלמים קדמיים וכמובן - איך לא - למחירים.
הרכב יד ראשונה, שמור בצורה יוצאת דופן, בעל ק"מ נמוך (67,500), מטופל כמו שעון לפי הוראות היצרן במוסך המרכזי (עד אתמול), בעל הסטוריה מתועדת מיום עלייתו עלהכביש וננהג במתינות המתבקשת על ידי נהג יחיד, ותיק ומנוסה בן 70...
לפני שנתיים וקצת פחות מ-20,000 ק"מ, הוחלפו לראשונה רפידות וצלחות קדמיות.
אתמול הודיעו מהמוסך שיש להחליף שוב רפידות וצלחות. עלות התיקון הנ"ל (חלפים ועבודה) מעל 1000 שקלים. נראה הגיוני? אני מכיר היטב את הרכב הזה, יודע טוב מאוד באיזו עדינות נוהגים בו. למרות שהוא אוטומטי ונוסע בעיקר בעיר - אורך חיים כה קצר של רפידות וצלחות בלם לא מסתדר לי בכלל. אפילו האלפא-סוד מנוחתה עדן שהיתה לי לפני כמעט 20 שנה, שהורידה לכביש מעל 150 כ"ס והחיים שלה היו אלימים ממש, הצליחה לסחוט הרבה יותר אורך חיים מהבלמים שלה... אני טועה? או ששוב המוסך התורן עושה קופה על גבם של לקוחות תמימים?
כל זאת בנוסף לעלות הטיפול התקופתי (עבודה + חלקים) שגם היא באיזור 1000 שקלים. כיאה למוסך מסודר הם מחייבים על כל פיפס, וזה כולל דיסקית לבורג ריקון שמן (2.20 שקל - פאקינג שייבה) ו"אום ציריה" שעלותו - תחזיקו חזק - 92 שקל! מה כל כך רע באום הקיים שמצריך החלפה? האם אום ציריה הוא חלק מתבלה? מאיזה סגסוגת אקזוטית עשוי אותו אום ציריה של פוקוס והאם איכותו נמדדת בקאראטים שהוא עולה כל כך הרבה, או ששוב אני חי בעולם אחר, של ג'יפים פשוטים שעלות האחזקה והטיפולים בהם מגוחכת בהשוואה לפרייבט מודרני?
סה"כ הפוקוס הזה רכב מצוין ואמין, במצב מעולה, נכנס לטיפול שגרתי ומלבד אותו טיפול בבלמים, שמנים+מסננים ונורת חנייה קדמית לא מוחלף בו בעצם דבר, ויוצא עם חשבון של 2000 וקצת שקלים ועוד מע"מ. סה"כ 2,385 שקל... נשמע סביר? משהו כאן לא מסתדר לי בכלל, אלא אם מישהו חושב שבשביל מבנה מודרני בסגנון אירופאי, משרד ממוזג שנראה כמו טרמינל בשדה תעופה, סוללת פקידות מחייכות, "נציגי שירות" ובוחנים שלובשים חולצות עם צווארון ועניבה, נקיון מאיר עיניים וכו' וכו' (הכל מאוד יפה ומרשים, באמת) הלקוח צריך לשלם כאלה סכומים?...
תאירו את עיני בבקשה.
(הערה - אני יודע שההשוואה אולי לא הוגנת, אבל אני ויוני 5 החלפנו פעם ברקסים קדמיים בסופה שלי על המדרכה מול הבית שלו, זה היה לפני 4 שנים בערך... הסופה עברה מאז מעל 60K ק"מ, בתנאים הרבה פחות מפנקים מהפוקוס המדוברת, כולל הרבה מאוד שטח, בוץ, חולות, ובנהיגה "קצת" יותר אגרסיבית בלשון המעטה, ונכון לרגע זה, הבלמים הקדמיים אפעס, עדיין במצב מעולה... מוזר. מאוד מוזר)