רוני, היה לך סמוראי או ג'ימני עם נעילה אוטומטית?
Printable View
רוני, היה לך סמוראי או ג'ימני עם נעילה אוטומטית?
יש "חיסרון" אחד בולט לנעילה אוט', ביחוד עבור הנהג הלא מנוסה, כאשר אתה משתמש בה אין לך מושג שאתה "משתמש" בה. מבולבל? תמשיך לקרא:
עם נעילה רגילה: אתה מנסה לעלות, או ניכנס להצלבונת, ואז נתקע. עוצר, נועל, *מחייך*, וממשיך, שמח בחלקך שיש לך נעילה. עם הנעילה האוטומטית אתה לא באמת יודע אם גלגל איבד אחיזה, רוב המיכשולים הופכים להיות לא רלוונטים, פשוט לא צריך צומת לב, נוסעים ... קצת חסר אקשן\פואנטה...
אבל כאשר תיסע בשיירה, אז נוכחות הנעילה בולטת ביחס לרכבים אחרים, כולם עוצרים ,מדברים בקשר "לינעול או לא?" נועלים, עוצרים שוב משחררים...לחלק אין כלל נעילה והם פורצים במהירות לשמור על המומנט, חלק אחר הנעילה הנשלטת פתאום לא עובדת, ותמיד יש אחד כזה... ואתה? פשוט נוסע, "משתעמם " לך בדרך למעלה...
רבין
אני לרגע לא מזלזל ביכולות של נעילה אוטומטית.
אני פשוט חושב שהיא לא מתאימה לאופי הנהיגה שלי, לכמות היחסית שאני מטייל לעומת נוסע על הכביש.
הבעיה העיקרית שלי עם הנעילה האוטומטית היא הויתור על המעט כיף שבחווית הנהיגה שהג'ימני הידני יכול לספק גם בכביש.
אבל אבדוק לעומק כמה זה עולה ומה האפשרויות.
אעדכן בהמשך :)
להפך, היא רק תאצים לך את חווית הנהיגה על הכביש! למה אתה מעדיף רכב ידני???בדיוק מאתו סיבה עלך להשתמש בנעילה האוטומטית.
עם הנעילה האוטומטית יש הרבה מה ללמוד. ממש כמו להחליף הילוכים. עם הזמן תוכל גם לנצל את היכולת שלך לינעול ציר על ידי תוספת מומנט.
הנעילה תפסיק להפתיע אותך, להפך, אתה תלמד ל"נגן" עלה בפניות החדות... כל זאת בהנחה שאכן לא תפחד, וכן תאיץ בסיבובים חדים ותכיר אותה....
אני לא רוצה להישמע מתלהב מידיי, אם תיסע רגיל לא תרגיש בנכוחות הנעילה, אין שום סיכונים, אבל לדעתי כדיאי, לאחר תקופה מסויימת, גם להכיר את הצד האחר של הנעילה אבל תעשה את בזהירות רבה... אל תבוא בתלונות לאתר או אליי :-)
רבין
אני עושה צריכת דלק של 1\12 עם נעילה והגבהה וצמיגי שטח מלא.
כן, התרגלתי לנעילה, ואני מעדיף את זה מלהוציא 9 אלף שקל על נעילה.
למרות שכנראה שבעתיד הקרוב\רחוק הקידמית בהחלט תיהיה ARB רק מבחינה בטיחותית.
התשובה נמצאת בגוף השאלה חבר.
רק מבחינה בטיחותית, אפשרי - אבל ממש ממש לא מומלץ ולכן הנעילה הקידמית שתיהיה בעתיד תיהיה ARB.
אבל אם היה לי אפשרות לשים נעילה קידמית אוטומטית שהיא אידיאלית (מתפקדת בצורה שונה או לא יודע מה) אז הייתי הולך על אוטומטית.
ממש לא רק מבחינה "בטיחותית".
ברגע שהציר הקידמי נעול ההיגוי נפגע ושואף לאפס. כבונוס תזכה בהחלפת ציריות בתדירות גבוהה. (מה גם שהקייס הקידמי בגימני הוא בחזקת בדיחה).
חברה, אתם פה מדברים מתוך בורות - חוסר ידע ונסיון.
נעילה קידמית - עדיפה אוטו. היא בטוחה יותר כי היא משתחררת כשצריך. בשילוב עם נועלים טבורים זה ממש קילר, גם חסכון, גם נעול תמיד בשטח, גם מנותק לחלוטין על הכביש...
רכב 4x4 האלטימטיבי: נעול כפול אוטו' בשילוב עם נועלים טבורים.
רבין
אצלי מותקנת נעילה נשלטת של ARB (ג'ימיני ידני).
אני הבאתי אותה מארה"ב ב- 1200$
אם תרצה לעשות סיבוב אני מחיפה,
שלח הודעה בפרטי.
כדאי להיות מעט יותר מאוזן: נעילה אוט' גורמת לבלאי צמיגים מוגבר, בדיוק כמו נסיעת שטח שגורמת לבלאי מוגבר. זה לא מהשהו בולט, אבל חיסרון קטן.
ישנם בעליי גיפים עם מנועים חזקים שמתקנים נעילה לא רק לשטח, אלא גם לצורך "פתיחה" מהירה או "חרקה כפול". רוצה לומר, עם נעילה אוטו' לא תראה כבר סימן חריקה של גלגל בודד כמו ברכב רגיל...
לפי דעתי אם קניתה רכב עם הילוך כוח ומהלך בולם סביר, אז אתה כניראה אוהב לטייל, חבל להשקיע כסף רב בנעילה נישלטת בטענה המופרכת שהיא בטוחה יותר. עדיף לך להשקיע פחות כסף ולקבל יותר.
נעילה אוט' לא מתאימה לרכב 4x4 קבוע, אבל לרכבים עם בורר 2x4\4x4 ונועלים טבוריים היא ממש קלאסית.
רבין
התחדשתי בנעילה אוטומטית. תודה רבה למורי.
בעבודה אני חונה בקומה -5, ירידה לחניון במעגלים.. אתם יודעים איך זה נשמע.
מקווה שלא אשמע בחלומות שלי טיקטוקים הלילה...
יופי!
מקווה שתרמתי במשהו...
עכשיו שלב הבולמים והקפיצים :cool:
מברוק.
אני חושב שעוד שבועיים שלושה, אחריי הכרות בסיסית, כדאי לך ללכת למיגרש החלקה. ככה זה יעצים לך את החוויה.
רבין
מגרש החלקה? להכיר את הרכב?
זרקו - בשבת הרכבתי בולמים וקפיצים (טאף דוג בקפיצים מונרו בבולמים).
רשמים ראשונים לנעילה: ההילוכים נכנסים יותר קשה.
עושה רושם שהנעילה שלי עושה יותר רעש מזו של זרקו :)
קצת מפחיד לנהוג עם הדבר הזה בכביש.
חופשים שהיו בדריי שאפט האחורי מורגשים הרבה יותר.
בנסיעה בראשון עם מעט גז קלאץ בחוץ האוטו מקפץ בטירוף :)
מקווה שנכנס לשטח בשבת.