-
חוזר: דיפנדר אוהב צמיגים צרים, האומנם ??
אם אני לא טועה ניתן להשיג XZL בחברת המזרח, אני קיבלתי את הרכב החדש איתם והורדתי מיד,אני בגדול נגד 750/16, אלא אם כן אתה חקלאי שלא יוצא מהשטח הבוצי שלו אין שום סיבה לנסוע על צמיג כלכך צר.
הXZL מצוינים בשטח ,נשחקים מהר בכביש וכמובן בגלל שהם צרים הם גם חרא על הכביש(כמו כל צמיג צר כלכך ועל זה להוסיף שהם גם מאוד אגרסיבים).
יש XZL במידות אחרות גם 235/85/16 קיים וגם יותר גדולים (כולל 255/100/16)
-
רק מנסיוני האישי- הסט של הBF MUD שהיו לי על הדיפנדר במידה 235 היו השילוב הכי טוב של רכב/ צמיג שהיו לי מעולם.
את המישלנים XZL אני מאוד אוהב, יש להם יתרונות ויש חסרונות, אבל במחיר טוב- הם עסקה בהחלט משתלמת, בזכות היתרונות (שטח, רכות) ולמרות החסרונות (בעיקר אחיזת כביש שהיא לא נוראית, רק פחותה במשהו מצמיגים "נורמלים" ). אני מכיר מישהו שכבר על הסט השני של XZLים ולא מוכן לשמוע על שום דבר אחר.
אסף.
-
אני נוסע כמו אסף על BF MUD במידה 235 כבר שנתיים וזה פשוט חלום.
הם לא מרעישים מדי, גם בגשם שוטף בכביש האחיזה מעולה.
בשטח הם נהדרים וללא ספק הצמיג הבא יהיה גם BF MUD.
-
אגב, כל מה שכתבתי לגבי BF מתייחס לדגם היוצא. הדגם החדש (עם טיפה יותר חריצים ברוח האופנה) אמור להיות רק יותר טוב.
(ועוד אגב, כשקראתי את ההודעה שלי שוב, חשבתי שבעצם היה לי שילוב רכב/ צמיג יותר טוב- מישלין פיילוט בחתך נמוך על הVTR, אבל זה כבר סיפור אחר :mrgreen: :mrgreen: )
אסף.
-
תודה לעיצות..בניגוד לדעת הרוב בחרתי בסוף ב- G90 .
מודה שהשיקול העקרי בבחירה היה תקציבי - יחס עלות תועלת.
מכיר את חסרונות הצמיג הזה, נסעתי עליו כשנתיים עם דיסקברי דיזל.
אדווח רשמים לאחר שאצבור ניסיון עם הצמיגים על הדיפנדר.
כבר אחזור ואדגיש שמהתרשמות ראשונית הם לא מרעישים במיוחד ולא מרעידים במיוחד את הרכב בעיקר כשהם חדשים דנדשים.
שלמה
-
נ.ב.
מעיון בירחון LRM מפרסמים שם ספייסרים לגלגלים ובין היתרונות שמונים למוצר - "משיגים אפקט כמו צמיג רחב בעלות נמוכה בהרבה"
האומנם, הוספת ספייסרים תפצה על חסרונות הצמיג הצר - בעיות האחיזה ??
לדעתי לא, רק תפצה בהיבט של זוית גילגול ..
דעתכם על השילוב של צמיג צר + ספייסר ??
עוד אגב אחד..
עלות צמיגי ה G90 היא כחצי מעלות צמיגי BF או MTR במידה 235.85.16 .
שלמה
-
ציטוט:
האומנם, הוספת ספייסרים תפצה על חסרונות הצמיג הצר - בעיות האחיזה ??
לדעתי לא, רק תפצה בהיבט של זוית גילגול ..
אתה צודק.
אגב, בשביל שתרגיש יותר טוב, לG90 יש יתרון שנראה מוזר.. אבל בחול הוא נותן אחיזה מצויינת. בזכות הפרופיל ה"עגול" שלו, יש לו יותר שטח מגע מלצמיגים אחרים, כשהוא מתחיל לשקוע.
אסף.
-
אסף
אכן, בחולות חלוצה הG90 על הדיסקברי הפתיעו אותי לטובה.
רכבים אחרים + נהגים מנוסים ממני + צמיגים רחבים שקעו ואני להפתעתי צלחתי בהצלחה את אותם המקומות.
עכשיו אני מבין למה.
שלמה
-
ספייסרים מעמיסים יותר על מייסבי הגלגל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אגב, כל מה שכתבתי לגבי BF מתייחס לדגם היוצא. הדגם החדש (עם טיפה יותר חריצים ברוח האופנה) אמור להיות רק יותר טוב.
אסף.
ה BF החדש אגב, באמת נראה מצוין ומעניין מה יאמר הנסיון המצטבר איתו.
http://www.bfgoodrichtires.com/overv...-km2/3930.html
-
-
המחיר של הBF הוא 1,000 ש"ח לצמיג...
אני שמתי דנלופ 235,
6PLY,מראה "קרבי" ב550 ש"ח לצמיג....
נראים טוב,בטיול האחרון בדרום הפגינו אחיזה טובה,פחות יציבים בכביש (אבל אולי זה בגלל שהייתי עד היום על 265)
נראה מה הזמן יגיד עליהם... בינתיים אני מבסוט...
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי טל רותם
המחיר של הBF הוא 1,000 ש"ח לצמיג...
אני שמתי דנלופ 235,
6PLY,מראה "קרבי" ב550 ש"ח לצמיג....
נראים טוב,בטיול האחרון בדרום הפגינו אחיזה טובה,פחות יציבים בכביש (אבל אולי זה בגלל שהייתי עד היום על 265)
נראה מה הזמן יגיד עליהם... בינתיים אני מבסוט...
טל.
מי שחושב שצמיג צר כמו 235 נותן לו אחיזה טובה בשטח ובכביש ביחס למציגים אחרים בקוטר זהה זה רק אומר שהוא נוסע רגוע מאד ולא נכנס לאתגרי עבירות שצמיג רחב יותר ו"קרבי" יותר היה מאפשר לעבור בפחות מאמץ למכלולים ובדראקרובר זה יכול להיות משמעותי יותר ממקומות אחרים..
ת'כלס יש כללים מאד פשוטים לתרגם אחיזה ויכולת עבירות לקוטר הצמיג ורוחב הסוליה ואם צמיג צר הספיק לכם אז זה לא אומר שאפשר ורצוי לחיות טוב יותר, כל דבר אחר זה סוג של הכחשה ושכנוע עצמי במשהו לא נכון.
G90 זה צמיג חרא מול צמיגים "מודרניים" חוץ מאולי בוץ עמוק (וכמה בוץ יש בארץ?) ביחס לרוב מה שאפשר למצוא בחוץ-הבנתי שלהשמשוני הוא מצויין אבל זה בדיוק הנקודה, "לסגנון נסיעה של השמשוני".
צמיג 235 לא נותן שום יתרון על צמיג 265 באותו הקוטר וההיפך, אתה מפסיד בכל פרמטר כמעט-לא יכול להוריד אויר ולהרוויח אחיזה בשטח קשה ולא ציפה בחול פחות יציב ואוחז בדרכי עפר וכביש ודורש מהרכב מעט יותר בכל מצב חוץ מנסיעה איטית בקו ישר.
שלמה,
אם הרכב שלך נסע טוב עם G90 בחול אז תחשוב כמה טוב יותר הוא היה נוסע עם צמיג רחב יותר, עם הורדת אויר קיבלת שטח מגע של צמיג רחב בלי להוריד אויר..
-
נקודה שלא חודדה כאן מספיק בנוגע ל265,
במצבו המקורי ללא אופסט בגנטים ה265 רחב מידי לדיפנדר, הצמיג נוגע במוטות רדיוס הקידמיים ולכן מחייב הגדלה משמעותית בקוטר הסיבוב כמו כן הוא נוגע בתושבת הקפיץ העליונה אחורית ודורש עבודת דיסק די אגרסיבית.
-
א. נכון אמר דורון כשאמר שטוב להוריד עומס מהמכלולים, העניין הוא שרוב הזמן צמיג רחב יותר
יגרום לעומס מיותר, צריכת דלק מיותרת ורעש מיותר.
ב. כמו שהרכב שלי נוסע בחול, בוץ , סלעים , נחלים, כביש (בקיצור כל מקום), אני לא
רואה כל סיבה להרכיב צמיג גדול יותר
אני נוסע המון בחול עם ובלי נגרר (סירה , ציוד כבד) בקלות בלתי נסבלת .
לדעתי ה 235X85X16 היא המידה הטובה ביותר
חוץ מנסיעה בחול וגמישות הצמיג(=נוחות) אני לא ממש רואה הבדל גדול בין המידה הזו ל 750X16
על שניהם נסעתי יותר מ 100,000ק"מ (על ה 235 יותר מ 200,000)
אורי
-
לדעתי ההבדל בעומס זניח או לפחות בטל בשישים מול הרווח בצד השני.
כמהה משקל אתה מעמיס על הרכב בנסיעת שטח שנחשבת "כבדה" מבחינתך?
הרכב הזה (110) יכול להגיע למשקל קרוב ל-4 טון שאתה לא בהכרח מנצל=הרכב אמור להיות בנוי לעומס הזה כל יום ואני לא חושב שרוב האנשים כאן נוסעים כ"כ כבד כל הזמן.
ומה זה אומר?
שיש לך שולי בטיחות לעומס כ"כ גדולים למכלולים שהצמיג הרחב יותר זניח בתוכם כי אתה מפעיל מעט פחות כוח דוקא במקרי הקצה שיש מכשול או עומסי שטח וצמיג עם אחיזה טובה יותר (אם לא הגזמת לכיוון 33+ ) יעשה לך רק טוב וברווח של נוחות(צמיג שנוח לך בתחת זה אומר שהוא "נוח" גם לרכב ולמכלולים שלו) ואחיזה טובה יותר.
לגבי רעש, זה עניין של מבנה הסוליה בעיקר, פחות עניין של גודל.
-
תגובה להודעה: דיפנדר אוהב צמיגים צרים, האומנם ??
235/85 ו- 265/75 הם מידות קוטר זהות (32 אינץ').
(1) מידת 265/75 מוסיפה 13% רוחב, כלומר, תוספת של 13% שטח מגע בין הצמיג לכביש. הדבר הזה מתבטא בתוספת 13% לאחיזה (למען הדיוק: עבור כל 2 צמיגים מאותו יצרן, אותו דגם ...למעט מידה).
(2) מאחר ומבחינת קוטר שתי המידות זהות, הכוח אותו צריכים להפעיל המכלולים על ציר הגלגל נותר זהה (...למעט ההבדל שנובע מתוספת במשקל של הציר ה"רחב"). את התוספת הזו אפשר לנטרל על-ידי ג'נט קל יותר ...אם - בוא נאמר - הג'נט של הדיסקברי קל יותר מהג'נט של הדיפנדר.
-
דורון
אני לא מסכים איתך שה- G90 צמיג חרא ביחס ל"צמיגים מודרניים"..
לG90 שני חסרונות עיקריים וענקיים האחד אחיזה נחותה בכביש רטוב והשני (שבעיני רבים הוא חשוב יותר) הוא לא "סקסי" ולא נחשב כמו צמיגים רחבים ממותג ידוע..
אל תשכח שהאחיזה בשטח (והעומס על המיכלולים כשאין אחיזה) נקבעת במידה רבה גם עלי ידי הפרופיל של הצמיג. לG90 פרופיל מאד אגרסיבי שנותן לו אחיזה טובה מאד עד מעולה בכל סוגי השטח וייתכן שזהה לצמיגים רחבים יותר עם פרופיל נחות יותר.
לצמיג צר יחסית יש יתרונות משלו בנהיגת שטח, ניהוג קל ומדוייק יותר, האפשרות להניח את הצמיג באופן כירורגי ומדוייק יותר בדיוק איפוא שאתה רוצה וכו'
לG90 יתרונות נוספים, עמידות מופלאה, כמעט ואין צמיגים כאלו שתראה בהם "קוביות אכולות" ביחס לאחרים, ניתן להוריד אויר חופשי מבלי לחשוש להיווצרות סדקים בדופן הצמיג וכמובן המחיר שהוא חצי מעלות הצמיגים הרחבים הנחשבים.
ננסעתי על G90 כמעט שנה וחצי על הדיסקברי וכבר כמעט חודשיים על הדפנדר. טפו טפו חמסה חמסה מעולם לא התפנצ'רו לי ואני הייתי מפנצ'ר צמיגים סדרתי.
במיכלול היתרונות מול החסרונות לדעתי צמיג הG90 הוא המומלץ ביותר לדיפנדר. כנראה שלפעמים היצרן לא טועה כשהוא מספק אותם כסטנדרט עם הרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דורון
אני לא מסכים איתך שה- G90 צמיג חרא ביחס ל"צמיגים מודרניים"...
בסדר,
לא "חרא" אבל נחות משמעותית מצמיגי שטח מודרניים.
ציטוט:
אל תשכח שהאחיזה בשטח (והעומס על המיכלולים כשאין אחיזה) נקבעת במידה רבה גם עלי ידי הפרופיל של הצמיג. לG90 פרופיל מאד אגרסיבי שנותן לו אחיזה טובה מאד עד מעולה בכל סוגי השטח וייתכן שזהה לצמיגים רחבים יותר עם פרופיל נחות יותר.
הדגשתי את המילה שטח כי זה לא נכון להשוות צמיג שטח כמו G90 עם צמיג גדול/אחר עם פרופיל מתון יותר, תשווה תפוזים לתפוזים.
ציטוט:
לG90 שני חסרונות עיקריים וענקיים האחד אחיזה נחותה בכביש רטוב והשני (שבעיני רבים הוא חשוב יותר) הוא לא "סקסי" ולא נחשב כמו צמיגים רחבים ממותג ידוע..
לא מעניין אותי סקסיות, אותי מעניין תכליתיות ושימושיות בלבד-במסגרת תקציבית סבירה שעיקרה עלות/תועלת ובגלל זה אני מוכן לשלם יותר על צמיג שנותן יותר.
על ההיילקס מגיע במקור צמיג 205R16 חקלאי של אליאנס, אותו סגנון כמו הG90, עמיד מאד, עובד יפה בבוץ אבל אפעס, לא אוחז בגרוש על כביש רטוב -הצמיג היחידי שהצלחתי לסבסב גלגלים עם היילקס נטול טורבו על כביש..
עכשיו כשברור קו ההתחלה אפשר להתייחס להרגשת בטן מול מציאות,
ציטוט:
לצמיג צר יחסית יש יתרונות משלו בנהיגת שטח, ניהוג קל ומדוייק יותר, האפשרות להניח את הצמיג באופן כירורגי ומדוייק יותר בדיוק איפוא שאתה רוצה וכו'
נניח לרגע שיש לנו צמיגים עם סולייה זהה ורוחב שונה כמו שני המועמדים הנדונים (235-265), לצמיג הרחב תהיה אחיזה טובה יותר=ניהוג קל ומדוייק יותר על משטחים עם אחיזה נמוכה כמו שבילי כורכר לא מהודק או דרדרת לעומת צמיג עם אחיזה פחותה וזה כבר עניין של עובדות ולא תחושות בטן.
אתה יכול להתווכח כמה זה משנה הכביכול עומס על המכלולים אבל לא על האחיזה.
אם היית מדבר על קוטר שונה אז היה אפשר ללכת לכיוון של ניהוג קשה יותר או אם היית מדבר על הבדל גדול בין רוחב הסולייה לכיוון של 285+ שכאן אתה נכנס לרוחב של צמיגי 33..
ציטוט:
לG90 יתרונות נוספים, עמידות מופלאה, כמעט ואין צמיגים כאלו שתראה בהם "קוביות אכולות" ביחס לאחרים, ניתן להוריד אויר חופשי מבלי לחשוש להיווצרות סדקים בדופן הצמיג
בעוונותי אני מטייל עם חבר שנוסע משיקולי קמצנות נטו על G90, כמות הפנצ'רים שראיתי בצמיגים האלו רק בטיולים המשותפים(לא יודע מה היה בכביש) היתה גדולה מאד ביחס לאפס פנצ'רים שהיו לי בק"מ מצטבר של 200Kק"מ עם MTR שמבחינתי הוא דוגמא ל"צמיג שטח מודרני" .
מספר ק"מ שעשו הצמיגים אצלי בכלל וק"מ שטח ושטח קשה שטח בפרט הוא בערך פי 2 מאשר אותם G90.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בעוונותי אני מטייל עם חבר שנוסע משיקולי קמצנות נטו על G90, כמות הפנצ'רים שראיתי בצמיגים האלו רק בטיולים המשותפים(לא יודע מה היה בכביש) היתה גדולה מאד ביחס לאפס פנצ'רים שהיו לי בק"מ מצטבר של 200Kק"מ עם MTR שמבחינתי הוא דוגמא ל"צמיג שטח מודרני" .
מספר ק"מ שעשו הצמיגים אצלי בכלל וק"מ שטח ושטח קשה שטח בפרט הוא בערך פי 2 מאשר אותם G90.
תבדוק אם חבר שלך נוסע עם פנימיות? אולי זה מסביר את הפנצ'רים.
ה 235 מצויינים לדיפנדר , גם לשטח וגם בכביש במיוחד לTDI שעודף כח זה לא הצד החזק שלו.
אני נוסע עם G90מזה חודשים" מטעמי קמצנות", בשטח מרוצה מאוד, בכביש אין מה להשוות לצמיגי שטח מודרניים.
אבל עדין מבחינת עלות טועלת לי הם מתאימים.
ניב
-
לדעתי בהחלט מרגישים הבדל בכביש בין 235 ל265,אני לא מדבר עם סחיבה,בTD5 אין לי בעיה עם זה... אבל מבחינת יציבות ואחיזה בהחלט מורגש חיסרון,לא משהו תהומי,אבל בהחלט מורגש בעיקולים\אפילו ברוחות צד חזקות...
לגבי אחיזה בשטח,מהמסלול שעשינו,הייתי מרוצה,המסלול כלל כמה מדרגות,נהיגה מהירה בנחלים,ופודרה,
הסט הבא שלי לא יהיה 235,אבל הוא גם לא יהיה 265... (33" לפחות)
הפעם החלטתי לרדת במידה אך ורק מבחינה כלכלית,שכן המחיר הוא זול משמעותית מאשר 265 של רב החברות... (2,000 ש"ח +- הבדל לסט)
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניב151
תבדוק אם חבר שלך נוסע עם פנימיות? אולי זה מסביר את הפנצ'רים.
ניב
בלי פנימיות.
-
הרי זה דיי ברור: 265/75 ו- 235/85 הם באותו קוטר. מצד שני מצד שני 265/75 גדול ב- 13% - כלומר, כל הגידול מתבטא ב: רוחב הצמיג = תוספת 13% "אחיזה" של הצמיג.
עכשיו, יגידו "ה-265 שוקל יותר"? ג'נטים "קלים" של דיסקברי מפצים על תוספת המשקל.
-
תגובה להודעה: חוזר: דיפנדר אוהב צמיגים צרים, האומנם ??
[
G90 זה צמיג חרא מול צמיגים "מודרניים" חוץ מאולי בוץ עמוק (וכמה בוץ יש בארץ?) ביחס לרוב מה שאפשר למצוא בחוץ-הבנתי שלהשמשוני הוא מצויין אבל זה בדיוק הנקודה, "לסגנון נסיעה של השמשוני".>>>>> מה זה ??????
-
תגובה להודעה: חוזר: דיפנדר אוהב צמיגים צרים, האומנם ??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
[
"לסגנון נסיעה של השמשוני".>>>>> מה זה ??????
זה אומר שאם אתה לא מרגיש שחסר לך משהו עם הצמיגים האלו אז לך, לסגנון נסיעה/טיולים/שטח הם מתאימים, לא שום דבר עמוק מעבר לזה :cool:
זה לא אומר שבמסגרת הדיון התכליתי הם שווים או טובים כמו צמיג אחר שלמישהו אחר יכול לתת פתרון טוב יותר.
-
דורון
שקלת לעבור לאיזה תפקיד דיפלומטי ???
איזו תשובה..
שלמה
-
הזמנתי רביעיית BF 265/75 MT
אני מקווה שזו לא טעות :twisted:
-
יופי של סקירה
איפה אפשר לקנות G90 זולים- מפרוק או יד שנייה.
אשמח למעט אינפורמציה
-
מישהו יודע על זוג בולמים אחוריים למכירה?
-
אורון
כשמדובר בצמיגים הייתי ממליץ רק חדשים. גם ככה מחירם של G90 חדשים בחברת המזרח - יבואנית לנדרובר, אינם בשמיים.
פנה לחברת המזרח למחסן הראשי שאל מחיר ותנסה גם להתמקח.
שלמה