-
חוזר: כל הטיפים לחיסכון בדלק-שרשור עצות בנושא כאוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
בקיצור, למה לא חשבו על זה קודם ?
נכון, חלקכם הורים אז זה קצת יותר מפחיד (במיוחד את בת הזוג), אבל אנחנו לא ילדים ולא מרימים גלגל ליד כל בחורה שעוברת או משתחלים בין 2 משאיות צמודות, אפשר לנסוע רגוע ולהגיע בשלום ממקום למקום.
למה לא שאלת? כבר שלוש שנים שהשיטה עובדת אצלי, ועוד שנה בעבר הרחוק.
ד"א, לדעתי 50 סמ"ק מפחיד מאוד, אני ממליץ על 125 או מעבר (אם יש לך רשיון).
יש לי בעיה אחת עם הבת זוג בעניין הזה, אי אפשר לקנות את כל הרשימה שהיא מכינה לסופר...
אביגדור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אתם מדברים פה על טכניקות שהן לא רק מגוחכות אלא גם מסוכנות ממש על כביש ציבורי. שבריר השניה שדרוש לשלב הילוך או להניע יכול להיות קריטי. אז רבאק - מי שלא יכול לממן את הדלק למפלצת שלו, שיפחית בנסיעות הלא הכרחיות, או שימכור ויעבור למשהו קטן וחסכוני יותר, אבל שלא יתגלגל לי בירידות בניוטראל או עם מנוע כבוי!
תגיד לי, מה דעתך על אותם טכניקות ברכב בלי הגה כוח או בלמי כוח?
נגיד משהו משנות המזמן...
גם בהם מסוכן לנהוג כשהמנוע כבוי?
אז בוא אני יספר לך..
אין רכב בעולם שמסוכן לנהוג בו עם מנוע כבוי,
מערכות ה"כוח" הם בדיוק איך שהם נשמעות, מטרתם להקל על פעולת הנהג ולא יותר מזה,
אפילו אם המערכות "כוח" לא עובדות, אין השפעה על השליטה ברכב,
כן, זה לא תענוג גדול, צריך שרירים בידיים של מרים משקולות סוביטי לסובב את ההגה ושרירים ברגליים של שחקן כדור רגל ברזילאי לחוץ על הבולם, שלא תגיד דרור...שאתה לא בקטגוריה...
בכלל נשאר פה מישהו (חוץ ממני)שבילא את ילדותו ברכבים עם 4 בלמי תוף, בלי הגה כוח או בלמי כוח ונשאר בחיים לספר את זה?
ד"א...כשיש 350 כ"ס....מי צריך בלמים???? :-)
-
עצות טובות ,
תפסיקו לנסוע
סעו בתחבורה ציבורית
תכבו מנוע בירידות
יש עוד משהוא????
אצלי זה 1:4 ואני לא נוסע לאט , איפה לעזאזל ההנאה לנסוע עד הנחלים הגדולים על 80 קמ"ש??
חוץ מזה לי נמאס מהפקקים אז הולך לקנות 125 סמ"ק.
וזה באמת יחסוך בדלק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
איפה לעזאזל ההנאה לנסוע עד הנחלים הגדולים על 80 קמ"ש??
אתה הרבה יותר שמח שהגעת כבר והסיוט נגמר ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
נכון, חלקכם הורים אז זה קצת יותר מפחיד (במיוחד את בת הזוג), אבל אנחנו לא ילדים ולא מרימים גלגל ליד כל בחורה שעוברת או משתחלים בין 2 משאיות צמודות, אפשר לנסוע רגוע ולהגיע בשלום ממקום למקום.
גם בלי להיות ילד שמרים גלגל ליד כל בחורה, הסיכון היחסי בדו"ג גדול יותר מזה שברכב עם 4 גלגלים.
נכון שכשאתה מבוגר ובעיקר בוגר הסיכון הולך ופוחת, אבל הוא עדיין שם והוא עדיין גדול יותר מהסיכון שבנהיגה ברכב, ובאופן די משמעותי.
בסופו של יום אנחנו בני אדם, וכולנו עושים טעויות. טעות שעם רכב נגמרת בקללה וביקור אצל הפחח עלולה להיגמר באישפוז ובפיזוטרפיה של כמה חודשים על דו"ג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
אז בוא אני יספר לך..
אין רכב בעולם שמסוכן לנהוג בו עם מנוע כבוי,
מערכות ה"כוח" הם בדיוק איך שהם נשמעות, מטרתם להקל על פעולת הנהג ולא יותר מזה,
אפילו אם המערכות "כוח" לא עובדות, אין השפעה על השליטה ברכב,
כן, זה לא תענוג גדול, צריך שרירים בידיים של מרים משקולות סוביטי לסובב את ההגה ושרירים ברגליים של שחקן כדור רגל ברזילאי לחוץ על הבולם, שלא תגיד דרור...שאתה לא בקטגוריה...
בכלל נשאר פה מישהו (חוץ ממני)שבילא את ילדותו ברכבים עם 4 בלמי תוף, בלי הגה כוח או בלמי כוח ונשאר בחיים לספר את זה?
ד"א...כשיש 350 כ"ס....מי צריך בלמים???? :-)
ג'ו, שתית משהו?
גם אצלכם כמו בג'ורג'יה ולואיזיאנה, מזקקים כל מיני דברים בחצר?
ניסית פעם לבצע תימרון פתאומי ללא תיגבור כוח להגה?
ניסית להניע רכב שמתגלגל בירידה ב-80-90 קמ"ש (נניח) תוך כדי הקשת קוד וכו'?
שלא לדבר על הסיכוי (הקלוש אך קיים) לכבות את הסוויץ' לגמרי (בטעות) ולגלות שההגה שלך נעול...
ומה אז? רבע שנייה יכול להיות ההבדל בין צל"ש לטר"ש. כל הסיכון הזה שווה למישהו בשביל לחסוך כמה גרמים של בנזין? רוצה להשתתף בניסוי?
מה עוד נשאר לומר? רוצים לחסוך - תדלקו בתחנות שנותנות כרטיסי תידלוק והנחות גדולות יותר. סעו יותר לאט, ובעיקר סעו פחות. זה הכל.
-
אחרי כל עצות אחיתופל הנ"ל אני מנסה להגיב כמו שניסו פעם ללמד אותי ולשמור על בגרות.... אז לא אתייחס לכל ענייני כיבוי המנוע ודומיו, רק אל תעשו את זה כשאני בא ממול.
עכשיו לעניין, נתחיל מהפשוט:
2 פרמטרים ראשוניים מגדירים צריכת דלק: אחוז הדלק בתערובת וכמות התערובת הנצרכת.
בהנחה והרכב מכוון כמו שצריך (ברגי הקרבורטור או מע' ההזרקה וחיישניה) יחס התערובת קבוע רוב הזמן.
לגבי כמות התערובת - נתחיל מרכב קרבורטור שם העסק פשוט -
כמות התערובת פרופורציונלית לפתיחת פרפר הקרבורטור (=כמה דוושת הגז לחוצה) והסל"ד. מאחר ובכל סיבוב של המנוע נכנס לצילינדר X דלק, סל"ד גבוה = יותר פעמים נכנס X דלק למנוע. לכן בירידה בהילוך תצרוך מעט יותר דלק מאשר בהילוך סרק. כמה יותר? כתלות בסל"ד אליו תגיע בירידה.
ברכב מוזרק וממוחשב - חימושניק הסביר את זה מצויין.
אבל כל זה תיאוריה. אעשה את זה רק במקרים כמו של דורון באפריקה, כשהמקומיים כבר מחממים מים בסיר.... בפועל אתה אחרי הירידה שוב לוחץ על הדוושה ולא חסכת הרבה.
הדרך הנכונה, כמו שציינו לפני - ליסוע רגוע.
שאלו על הסל"ד המתאים להילוך וכו'... שוב למען הפישוט נתייחס לרכב גיר ידני -
בגיר ידני, עבור כל הילוך סל"ד = מהירות. הקשר בין צריכת הדלק לסל"ד - פירטתי קודם, ואתה מנסה למקסם את היחס בין צריכת דלק/מומנט. שים לב - לא המומנט המירבי! אלא היחס בין הצריכה למומנט. אם הורדת את כל העומס המיותר - משקל ואוירודינמי, לא הפעלת צרכני עומס והצמיגים מתאימים ומנופחים כמו שצריך, לכל רכב יש את המהירות היחודית לו. בגדול, יש שני מקומות כאלו בהם תקבל את היחס הכי גבוה, אחד בסביבות 20-30 קמ"ש בשני, שני בסביבות 90-100 בחמישי, אבל זה באמת הפשטה והכללה.
בסוף, מה שנותן את ההבדל המשמעותי היותר הוא אופי הנהיגה. אז סעו רגוע.
-
בינתיים רק כמה מזקני הפורום וכמה גם מבעלי הנסיון בנהיגה לא שגרתית ולא תקינית .
סיפרו לכם על הטריק של כיבוי המנוע . ( ולא המליצו לכם רק סיפרו לכם )
אני חושש לזרוק עוד כמה טריקים לפורום שלא ינדו אותי :D
חלק חושבים שזה שטות ( זכותם )
חלק חושבים שאנחנו חסרי אחריות .
חלק אחר לא בדיוק מבין על מה הדיון .
אתם יכולים להמשיך לנהוג כרצונכם לבזבז דלק על חשבונכם ....
תמשיכו לנסוע על הכביש במצב 4X4 משוחרר ( פאגרו \ פראדו \ סיקס \ סופה ....ועוד )
למה להתקין לוקרים ( שאני ירד מהרכב לסובב לוקר :x )
תמשיכו להוציא אויר בכל ירידה לשטח ( איזה " חכם " המליץ על השטות הזאת באיזה ספר )
תמשיכו לבנות גגונים ולעמיס עליהם את כל הבית :evil:
תמשיכו להכניס תוספי דלק שונים ומשונים ( לא לשכוח לעשות גלריה לפרויקט תוסף הדלק וניקוי המרססים )
תמשיכו לגרז את הצלבים בגריז נחשים
:shock: :shock: :shock:
ותעזבו אותנו לתפעל את הרכב כמו שאנחנו מבינים ( וכנראה שמבינים קצת )
איציק
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
ג'ו, שתית משהו?
גם אצלכם כמו בג'ורג'יה ולואיזיאנה, מזקקים כל מיני דברים בחצר?
ניסית פעם לבצע תימרון פתאומי ללא תיגבור כוח להגה?
ניסית להניע רכב שמתגלגל בירידה ב-80-90 קמ"ש (נניח) תוך כדי הקשת קוד וכו'?
שלא לדבר על הסיכוי (הקלוש אך קיים) לכבות את הסוויץ' לגמרי (בטעות) ולגלות שההגה שלך נעול...
אני עומד מאחורי מה שאמרתי
לא מדבר על קודניות (בעיה ישראלית טהורה), או נעילת הגה שקשורה למפתח, שנשמעת לי כ
ID 10 TANGO FAILURE
אני לא מדבר ולא ממליץ על נסיעה עם מנוע כבוי,
פשוט מביא לאור את העובדה שרכבים בנויים במיוחד לשליטה מלאה ברכב אפילו כשמערכות הכוח לא עובדות. נקודה.
לענות על שאלתך....כן, ויותר מכמה פעמים, אני ממליץ שתעשה נסיון ותראה איך זה עובד. ובלי צחוק.
אתה יודע...
לפני הרבה שנים...לרכבים לא היו דברים כמו הגה כוח או בוסטר לבלמים, אפילו לא היו בלמי דיסק
אחד הרכבים הראשונים שהיו לי היה אלקאמינו שנת 66, בלי כול אבזרי כוח, 4 בלמי תוף, מנוע 396
או 6.5 ליטר....חרשתי איתו את כול קליפורניה-נבאדה-אריזונה(זה כמו יפו-בת ים-חולון) במשך שנים....ואני עוד חי ולא ניכנסתי בכלום.
הנה קצת נוסטלגיה....1986
-
ברור שהיו פעם רכבים עם 4 בלמי תוף ובלי הגה כוח ,על זה אין ויכוח (גם לי יצא לנהוג בכאלה ואני עדיין חי)
אבל, יצא לי גם שכבה לי מנוע (עקב תקלה, כמובן) והייתי צריך לבלום ולהסיט הגה לצד.
נכון ,הצלחתי אבל לקח לי כמה עשיריות שניה או יותר כדי להבין שלמעשה אני אמור ללחוץ חזק יותר על הדוושה ולסובב את ההגה ביותר כח.
כשאתה רגיל ללחיצה בחוזק מסויים על דוושה ברכב מסויים ופתאום אתה צריך להשקיע יותר מכפול כח לאותה פעולה, לא תמיד הפעולה תצליח בצורה טובה. (מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה)
כמובן שמי שלא התנסה בחיים בבלמי תוף ללא בוסטר רכב כבד ובלי הגה כח ,לא יסכיל להוסיף כח לדוושה כדי לעצור ועלול לעשות טעויות שנובעות מלחץ.(מתוך ביטחון מוחלט שהברקסים לא עובדים)
אלה היו שני הסנטים שלי.
באופן כללי, אולי שווה לתרגל לפעמים (כשהכביש ריק לחלוטין ולא מפותל) תקלת כיבוי מנוע, כדי שכשזה יגיע בהפתעה תיהיה יכולת תגובה.
אגב שאלה, מה קורה ברכב שבו ההיגוי הוא חשמלי ויש תקלה? האם עדיין יש שליטה על ההיגוי(לדוגמא ,אם אני לא טועה מזדה MPV)?
-
למיטב ידיעתי, אין היום כלי רכב על הכביש שהם בעלי היגוי drive by wire אמיתי, או היגוי הידראולי מלא לצורך העניין (שבו נפילת לחץ אומרת שאין הגה). תמיד יש קשר מכאני ישיר בין גלגל ההגה לגלגלים, שיאפשר היגוי עם או בלי תגבור כוח. הדבר נכון גם לגבי הבלמים. אני מניח שבעתיד יהיו וזה ידרוש מערכות כפולות כמו בעולם התעופה.
-
אני תמיד נוסע פול גז > ככה מגיע מהר !!! וחוסך בדלק ,,
לאא ??????????????????????????
-
בעולם הרכב של היום ואני מדבר על כלי רכב חדשים חדשים
יש מערכות שדורשות מנוע עובד .
כיבוי המנוע מביא את מחשבי הרכב ומערכות העזר למצב ביניים שלא תמיד מאפשר שליטה על הרכב .
ובגדול מבלי להכנס לעומק
כל מערכות הרכב מפוקדות מחשב שהתקשורת היא במערכות מולטיפלקס כאשר המחשב המרכזי נותן סדר עדיפות בהפעלת המערכות . ( עדיפות וינקר על פני אור חניה )
עדיפות הפעלת וישר על פני פתיחת חלון .
מערכות בטיחות מקבלות עדיפות עליונה ( הגה בלמים דוושת דלק ) אבל גם בבטיחות לפעמים יש עדיפות .
יצרני הרכב לא בדיוק מדברים על תעלולי המערכות אבל יש תעלולים :roll:
אז לכבות מנוע ברכב ישן זה נחמד אפילו חוסך דלק
אבל לכבות מנוע ברכב חדיש זה ממש מסוכן .
הפתרון של חסכון בדלק צריך לבוא מכיוון של חזרה לרכב ספרטני שיש לו מנוע חכם
ולא הכיוון שעדין הולכים בו רוב יצרני הרכב והוא רכב מלא מערכות שונות ומשונות
שאת רובם איש לא מפעיל והרכב ממש לא צריך .
איציק
-
רק למען הסדר הטוב. לא ראיתי שמישהו רשם את זה אז..
ברכב עם מנוע כבוי ובניוטרל, הגה כח ובלמי רכב מוגברים עובדים הרבה הרבה יותר גרוע מאשר הגה ידני ובלמים ללא בוסטר! מערכות ההגברה מכבידים מאוד על התפעול ברגע שהן לא פועלות.
לגבי הוצאת אויר בשטח, עד רמה מסויימת זה רק מומלץ כהכרח לשמירה על הרכב והנהג. אופי הנהיגה בשטח דורש הרבה אנרגיה. הבזבוז היחסי, בלחץ אויר נמוך יותר (אך לא נמוך מידי כמובן), לא אמור להיות משמעותי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
בעולם הרכב של היום ואני מדבר על כלי רכב חדשים חדשים
יש מערכות שדורשות מנוע עובד .
כיבוי המנוע מביא את מחשבי הרכב ומערכות העזר למצב ביניים שלא תמיד מאפשר שליטה על הרכב .
לפעמים יש גם צעצוים נחמדים: למשל בסוזוקי הדשה שלי נמצע "מד צריכת דלק" - צג קטן בן 3 ספרות, אשר מייד מרא לי כל להיצה על גז. וגם - כאשר אני מפסיק ללחוץ.
עלי זה עובד ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
ברכב עם מנוע כבוי ובניוטרל, הגה כח ובלמי רכב מוגברים עובדים הרבה הרבה יותר גרוע מאשר הגה ידני ובלמים ללא בוסטר! מערכות ההגברה מכבידים מאוד על התפעול ברגע שהן לא פועלות.
כל מילה נוספת מיותרת.
-
למי שיש זמן פנוי:
http://www.omninerd.com/articles/Imp...uel_Efficiency
המדע מאחורי צריכת הדלק ברנגלר.
למי שאין זמן, הנה השורה התחתונה:
Changing driving habits introduces the most profound effect on fuel efficiency for any vehicle. In brief, the following tips collectively save gas in the long run.
- slower acceleration
- reduced top speed
- proper tire inflation
- using cruise control
- proper vehicle lubrication
- correct transmission gears
- using air conditioning only when necessary
- reducing aerodynamic drag
- removing excess weight
לא נראה לי זה מחדש משהו למי שקרא את השירשור מהתחלה ;)
-
קרוז קונטרול מניסיוני הוא אולי טוב במישור אבל בעליות\ירידות ממש לא חסכוני
לנהג אנושי יש הרבה יותר נתונים מלנהג האוטומטי ולכן האנושי יכול להיות יותר יעיל...
-
מה רע בקרוס קונטרול בעליות וירידות ?
-
לא רע, רק שהוא לא יודע לחזוק את שינויי השיפוע של הכביש מה שנהג אנושי רואה....
נהג אנושי יכול להעיץ יותר בעדינות לפני שהכרוז קונטרול הבין שיש להעיץ, לשחרר גז במישור לפני תחילת ירידה
להחליט להאיץ בעדינות יותר כי העליה קצרה ותיכף הופכת למישור\ירידה ועוד....
-
אתה צודק אבל עדיין לדעתי הוא נותן חיסכון טוב יותר מאשר הנהג
כי רוב הנהגים לא באמת יודעים איך לשמור על מהירות קבועה ע"י לחיצה קבועה
אפשר לראות הרבה אנשים בכבישים שנוסעים מהר ולאט מהר ולאט
אולי צריך לעשות הכשרה כמו שעושים נהיגה מונעת
נהיגה לחסכון בדלק או שפשוט להחליף את ה 120 הבני ----- שמחממים את הכיסאות
במקום לחשוב על מה עושים באמת על מנת להוזיל עלויות .
-
אותם 120 מסכנים אשמים גם בזה שאנשים לא יודעים או לא רוצים לנהוג בצורה חסכונית? זה שרשור חשוב ומעניין אז תשמרו אותו ענייני.
שימו לב שכל הטיפים שרפי ציטט מתחלקים לשלושה:
רובם מטרתם להקטין חיכוך וגרר למינימום, והטיפ של הקרוז-קונטרול נכון ברוב המצבים ופשוט מאד - הוא מקל על שמירת מהירות נמוכה וקבועה. מי שמסוגל לעשות את זה לבד - לסוע על90, 80 או אפילו 70 בלי לשנות את המהירות בכלל - אהלן וסהלן.
-
ברצוני לחזור רגע לנושא כיבוי המנוע.
אף אחד למיטב זכרוני לא הציע לכבות מנוע ,במיוחד ברכבים עם תיגבורים הידראוליים או פנאומטים,רכבים עם מערכות נעילה על ההגה וקודים מורכבים להתנעה מחדש.זה ממש מסוכן לכל הדעות.
למרות זאת יצא לי לא פעם במצבים שונים לעשות זאת עם הקוראדו ,במיוחד כשהרכב התחמם מאוד עקב הפסקת הפעולה של הפנים ולכן הצלחתי מספר פעמים להביא אותו למוסך תוך ניצול שיפועי הדרך והתנעות קצרות מאוד בעליות מתונות.במצבי נסיעה כאלה אתה צורך ליטר בנזין ל-30 ק''מ ואולי יותר.
לעומת זאת ,למדתי להפסיק את המנוע בכל הפעמים שאני נעמד במחסומי רכבת,במיוחד לאחר שליתר בטחון מורידים את המחסום בכפר ויתקין כשהרכבת יוצאת מתל אביב.מישהו צריך לעשות משהו בעינין הזה - אולי תביעה ייצוגית נגד הרכבת על בזבוז הזמן והדלק.
-
גם לי יצא לנסוע ככה עם מנוע כבוי בגלל צינור מים שנקרע עד שהגעתי למוסך (זה לא היה רחוק מדי )
כמובן שזה לא מומלץ בכלל אבל זה אפשרי לגבי הקודניות , פשוט משאירים סוויץ דלוק והכל בסדר
הקודנית לא תינעל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
גם לי יצא לנסוע ככה עם מנוע כבוי בגלל צינור מים שנקרע עד שהגעתי למוסך (זה לא היה רחוק מדי )
כמובן שזה לא מומלץ בכלל אבל זה אפשרי לגבי הקודניות , פשוט משאירים סוויץ דלוק והכל בסדר
הקודנית לא תינעל
לא ממש מדויק או ממש לא מדויק......
יצא לי כבר להשאיר סוויטצ' פתוח והקודנית איך שהוא ננעלה - איך אין לי מושג...
וזה ברכב פשוט ללא מחשוב קודנית פשוטה
לא רוצה לנסות לחשוב איך ומה מישהו חשב לעשות ברכבים מתוחכמים יותר בכדי "להגן" על הרכב.....
-
מטולה - ת"א בשעות העומס = 1 ל 5
מטולה - תל אביב בשעות הבוקר המוקדמות או הלילה = 1 ל 8
מהירות חוקית ממוצעת על כביש הצפון = 1 ל 7
מהירות על חוקית ממוצעת בכבישי הצפון = 1 ל 5
(מדובר בסילברדו עמוס ב 200 ק"ג ציוד ו 200 ק"ג נוסעים. ברכב הקודם [איפון] התוצאות היו זהות)
ושאלות לגבי קטנועים:
1. האם מספיק מבחן שליטה (לא צריך תיאוריה וטסט) לקבלת רשיון עד 125 סמ"ק?
2. האם כלי כזה יכול לסחוב בעליות הגליליות את 105 הק"ג שלי + 10 ק"ג ציוד?
3. אם התשובה לסעיף 2 כן, איזה כלי מומלץ?
-
נימרוד - כן, ה 120 אכן אחראיים, הם אלו שקובעים איך ניראת מערכת הוראת הנהיגה פה בארץ.
----
היה פעם איזה גולף שפורסם שהיא מכבה מנוע דיזל לבד אם האוטו עומד ליותר מכמה שניות, זה הביא את צריכת הדלק למחוזות ה 40 ק"מ לליטר אם אני זוכר נכון ...
-
ערן אין דבר כזה ברגע שהסוויץ דלוק ובאם הקודנית מחוברת לפלוס אחרי סוויץ
היא לא תדרך לעולם !!!
יצא לי לנסוע ברכבים שאכן הקודנית התנתקה אבל זה לא היה קשור לכיבוי והנעה אלא לזה שהיא
לא הייתה מחוברת לפלוס אחרי סוויץ והניתוק היה של הסטרטר היא לא יכולה לנתק משהו אחר אחרת כל דקה הרכב יכבה לך בכל אופן זה לא נושא השרשור ולא ייעצתי לאף אחד לעשות כך !!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
היה פעם איזה גולף שפורסם שהיא מכבה מנוע דיזל לבד אם האוטו עומד ליותר מכמה שניות, זה הביא את צריכת הדלק למחוזות ה 40 ק"מ לליטר אם אני זוכר נכון ...
40 ק"מ לליטר בעולם האמיתי - אין מצב.
אבל כיבוי המנוע בכל פרק זמן שהוא לא נדרש הוא בפירוש אחד מהעקרונות של הרכבים ההיברידיים כמו טויוטה פריוס.
רכב היברידי נוסע על בנזין/סולר בדיוק כמו רכב רגיל, הוא משיג צריכת דלק טובה יותר על ידי בקרה מדויקת של המנוע והמערכות. בכל שנייה שהמנוע לא נדרש לעבוד - הוא כבוי. כל מרחק (למשל בין רמזורים בעיר) שאין צורך שהמנוע ידלק, כי דרישת ההאצה היא כזאת שהמנוע החשמלי מספיק לה - הוא גם לא ידלק. ובירידות, לא רק שהמנוע אינו צורך דלק, אלא המנוע החשמלי פועל כגנרטור ומחזיר חלק מאנרגית הבלימה שבמכונית רגילה נפלטים כחום מהבלמים. כל זה מביא מכונית כמו הפריוס לאזור ה20 ק"מ לליטר בנזין ומעלה בתלות בסגנון הנהיגה.
את כל הטריקים שנכתבו כאן על כיבוי מנוע/ירידות בניוטרל/האצה מתונה - כל אלו עצות איך על הנהג לבקר את מערכת הספקת הכוח ברכב שלו. במכונית היברידית יש מחשב שמנהל את העסק בצורה יעילה הרבה יותר.
-
לצערי במסגרת עבודתי אני נתקל בתוצאות של רכיבה על דו גלגלי...
אין רוכב של רכב דו גלגלי של נפל/ נפגע בגופו..השאלה היא רק מתי ועד כמה חמורה תהיה הפגיעה.
אני אישית לא הייתי בוחר ברכב דו גלגלי כפיתרון לחיסכון בהוצאות הדלק.
הכי נכון לא לנסוע או לשנות הרגלי נהיגה.
שלמה