-
תגובה להודעה: סיור ביישוב היהודי בחברון ומערת המכפלה
שלום-למרות שמתחיל גוון של וויכוח פולטי-נא להשתדל להשאיר את השרשור חי
כאחד שחשוד כשמאלן(לפחות לשעבר) ובעל לנד רובר,רוצה לומר לחברי ששכחו מאיפה באו ולאן הם הולכים-שהישוב היהודי בחברון,הוא אולי אחד המקומות החשובים ביותר לנו כציונים,כישראלים וכעם שנאבק עדיין על זכותו לחיות כאן-הישוב היהודי אינו מקום ששבנו אליו אחרי 2000 שנות גלות,אלה מקום שחיינו בו עד לא מזמן,עד מאורעות תרפ"ט שבהם נטבחו היהודים במקום וגורשו.בכל ויכוח על הארץ חשוב שנדע יהודים חיו פה תמיד ולא חזרו לאחר טיול בחו"ל.אתם אולי לא מבינים אבל הויכוח היום בעולם הוא לא על גבולות 67 (לויכוח הזה עוד נתגעגע) אלה בכלל לעצם הקיום שלנו כאן הויכוח הוא על הלגיטמיות שלנו כעם לחיות כאן וזכותינו לבית לאומי-אויבנו הפאלשתינים מביסים אותנו בכל ויכוח ובכל במה תקשורתית משום שהם יודעים לסלף את ההיסטוריה לטובתם ואנחנו בורים ועמי ארצות לא יודעים להעמיד את האמת על דיוקה,וזה האיום הגדול על קיומנו ולא פצצה אירנית.
לצערנו בישוב היהודי בחברון יושבים לא מעט גזענים וחולי נפש מטורפים,יש שם גם כמה אידאליסטים ובני אדם ראויים להערצה(חלק מהם פגשתי בצבא,גם חלק מהחולירות).
אנחנו צריכים לבקר שם(עשרות אלפים מהחוג הימני לאומי מבקרים שם בחגים),משום שאם אנחנו לא שם אז לא נהיה גם בשום מקום אחר במדינה הזאת.
דרור הראל
-
סליחה על הבוטות- אבל יש סיור מודרך או אין?:confused:
או שמא, נמשיך להתאונן האם יש לנו זכות לבקר שם או לא...:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
כאחד שחשוד כשמאלן(לפחות לשעבר) ובעל לנד רובר,
דרור הראל
דרור, לשיטת יוני אתה חוטא בלפחות אחד משני הפשעים החמורים ביותר של האתר הזה. אני מסיק שבהתחלה היית שמאלני, ואז החלטת לעשות את הנורא מכל ולקנות לנדרובר, וכשהבנת שאתה כבר לגמרי עובר את הגבול אז לפחות חזרת בתשובה פוליטית כי בפרדה האנגלית כבר לא יכולת לבגוד. צדקתי? (גיתאי, ימני הזוי ובעל חריטה עמוקה לג'יפים אמריקאיים ואפילו מלטף אחד אקזמפלר כזה).
יוני - תרשום תרשום, 2 מבוגרים + 4 ילדים שלא פשעו מימיהם אבל יש בהם טיפה'לה בינה וידיעת הארץ.
ויש גם נשק קצר (בלי לחץ, הא? בלי לחץ)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oren148
סליחה על הבוטות- אבל יש סיור מודרך או אין?:confused:
או שמא, נמשיך להתאונן האם יש לנו זכות לבקר שם או לא...:rolleyes:
זו לא בוטות כלל - שאלה לגיטימית.
התשובה, מכיוון שיש היענות אני אדבר עם נועם ארנון ונארגן את הסיור.
בימים הקרובים אני אתן תאריך טנטטיבי, ואדבר עם נועם.
יוני5
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
ברוך,
תמונה אני לא שולח ע"מ לא להרתיע קונים פוטנציאלים.
מחיר כבר זרקתי, עמוק, ואני לא מהסס לתת הנחה נוספת.
עזוב אותך משטויות, רק תחתום, על המחיר נדבר אח"כ.
צפריר,
היית פעם בהדרכה של נועם ארנון? פגשת בו פעם? אתה מדבר מנסיון, או שאתה מזיין את השכל?
אני הייתי בהדרכה של נועם ארנון - ללא גוון פוליטי. שאגב אין לי בעיה איתו. לא גוון ימני ולא שמאלני - כל עוד אני יודע שזו מטרת הדברים. ויכול להעיד גם יואב אלון על הרצאתו של נועם.
לצורך הדוגמה, קח את השייח המדריך במסגד כיפת הסלע. אם הוא יודע להדריך, יודע לספר את הסיפורים, האגדות, להראות את הממצאים וכיו"ב - מה אכפת לי שבסוף הוא מציין שאלוהים ומוחמד בכבודם ובעצמם בחרו בו להיות שליחם הנאמן בענייני המסגד?
שמעתי את הסיפורים, ראיתי את האתרים, השכלתי בממצאים, מחקרים והיסטוריה, נהנתי מהאגדות, אז מה רע?
וכנראה שאתה וברוך לא באמת קראתם את תחילת השרשור: גם אני הייתי בטוח שמסוכן מאוד שם, גם אני הייתי בטוח שהדרכתו של נועם ארנון תהיה רק סיפור הלל להבטחה האלוקית למתנחלי חברון על זכותם במקום והסבר למה אנחנו צריכים להרוג מיד את כל ערביי חברון...
בניגוד לכם בדקתי, הייתי, שמעתי, ואני לא מתבייש להודות בטעות.
אבל אם זה לא נראה לך - אתה רשאי להיעדר. באמת.
יוני5
מר יוני הנכבד,
לא יודע מי מזיין כאן את המח כהגדרתך (ואם זה הסגנון שאתה בוחר לגלוש אליו אז בבקשה), אבל נועם ארנון הוא
לא שיה תמימה. יש לו קבלות מפה ועד להודעה חדשה בדמגוגיה הגזענית שלו. כולם כאן פטריוטים. איפה היית אתה
כשחבריו של מר נועם ארנון תלשו לפני כחודש וחצי דרגות מג"ד צנחנים? או שמא גם הוא שמאלן יפה נפש. לא יעזור, היושבים שם שנויים במחלוקת, בלשון המעטה איך שלא הופכים את זה. אתה בוחר להתעלם מזה ולהציג את זה כלא פוליטי. שיבושם לך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tsafrir
מר יוני הנכבד,
לא יודע מי מזיין כאן את המח כהגדרתך (ואם זה הסגנון שאתה בוחר לגלוש אליו אז בבקשה), אבל נועם ארנון הוא
לא שיה תמימה. יש לו קבלות מפה ועד להודעה חדשה בדמגוגיה הגזענית שלו. כולם כאן פטריוטים. איפה היית אתה
כשחבריו של מר נועם ארנון תלשו לפני כחודש וחצי דרגות מג"ד צנחנים? או שמא גם הוא שמאלן יפה נפש. לא יעזור, היושבים שם שנויים במחלוקת, בלשון המעטה איך שלא הופכים את זה. אתה בוחר להתעלם מזה ולהציג את זה כלא פוליטי. שיבושם לך.
קבלות על דמגוגיה - דוגמאות בבקשה, שנשכיל. אל תהיה דמגוג.
"חבריו של נועם ארנון" - מה אתה יודע על מי שהם חבריו ומי שאינם? תגיד, אם אני אגדיר ברשותך את הנער הרוצח ההוא מרמת השרון כידידך הטוב, ולצורך כך אביא הוכחות נסיבתיות חותכות לכך ששניכם אינכם חובשים כיפה, ושהמרחק בין הבית שלך לשלו אינו עולה על 20 מטרים, ושהוא והבן שלך אפילו לומדים באותה כיתה, מה תגיד על זה? בוא נקרא לזה תרגיל קטן בפסיכולוגיה של ההמונים הנבערים.
מר צפריר היקר, זה לא נושא השירשור ואני מבין שלא הצלחת לבלום את עצמך, אבל בבקשה צרף את עצמך למצעד הבורות הפופולרי במקום אחר. פה אנשים מטיילים כדי להכיר את ארצם - ודרך זה את עצמם.
-
OK, יש מספיק אנשים שהביעו התענינות.
אני מציע טנטטיבית את יום שישי הבא, ה 4 ליולי, בבוקר.
מי רוצה ויכול בתאריך הזה?, אם כל מי שרצה בא - אני מתאם מול נועם ארנון.
במחינת התוכנית הכללית, נראה לי מפגש באיזור בית גוברין (מחסום תרקומיא) ב0930 בבוקר, נסיעה משותפת לקרית ארבע ומשם לחברון.
מכאן נובע שנוכל להתחיל את ההדרכה באיזור 1030 ולסיים באיזור 1300 - 1230. משם יציאה בחזרה לכיוון קרית גת, או מי שרוצה לכיוון סוסיא.
אנא תגובותיכם במהרה, שאוכל לתאם מול נועם.
יוני5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
במחינת התוכנית הכללית, נראה לי מפגש באיזור בית גוברין (מחסום תרקומיא) ב0930 בבוקר, נסיעה משותפת לקרית ארבע ומשם לחברון.
מכאן נובע שנוכל להתחיל את ההדרכה באיזור 1030 ולסיים באיזור 1300 - 1230. משם יציאה בחזרה לכיוון קרית גת, או מי שרוצה לכיוון סוסיא.
יוני5
אנחנו באים
דרור הראל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
יוני5
גם אני בא...
מה העלות?
ושאלה קצת דיבילית- אני מגיע עם רכב פרטי, לא יהרגו אותי החברים בפורום,נכון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tsafrir
מר יוני הנכבד,
לא יעזור, היושבים שם שנויים במחלוקת, בלשון המעטה איך שלא הופכים את זה. אתה בוחר להתעלם מזה ולהציג את זה כלא פוליטי. שיבושם לך.
לא רוצה להיגרר לוויכוח, אבל....
שנויים במחלוקת עבור מי??? הכל בעיני המתבונן ודעתו!!!
גם היהודים שיישבו(מלשון עבר) את הארץ ביפו,חיפה,עכו ועוד כמה ערים, היו בתקופה כזו או אחרת שנויים במחלוקת, אז מה איתם? גם אותם היית מתייג אם היית חי בתקופה ההיא(או לפחות בגיל של להביע דעה)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oren148
גם אני בא...
מה העלות?
רכב פרטי-יותר עדיף
דרור הראל
-
אופס.... לא מסתדר בתאריך הזה. תדחה בשבוע, או שתיתן תאריך קצת יותר קדימה, כדי שרוב האנשים יוכלו להתארגן בהתאם מול עבודה/ילדים/משפחה/מטלות למיניהן?
-
-
אנחנו בפנים, אפשר לצרף עוד זוג?
-
גם אני בפנים.
יוני - כל הכבוד על היוזמה הברוכה !
מוטי.
-
בוקר טוב,
מה הדרך המומלצת להגיע לנקודת המפגש? אני מגיע מראש הנקרה....
שלומי
-
סבלנות-יוני מנסה להסדיר את הנושא,ולבדוק שאכן התאריך מתאים גם לנושאי הביקור-ברגע שיהיו עוד פרטים,יוני יפרסם.
דרור הראל
-
שלום לכולם,
להלן תשובתו של נועם לגבי שאלתי האם צריך ליווי:
ציטוט:
אתה צודק בכל- אין בעית בטחון מיוחדת, אין צורך בתיאום, ואפשר להביא
ילדים.
אני מקווה לסגור היום או מחר את יום שישי הקרוב.
ניפגש במחסום תרקומיה או בבית גוברין, ניסע בכביש 35 (העוקף החדש) עד לקרית ארבע ומשם לחברון.
כל מי ששאל אם אפשר לצרף וכיו"ב - כמובן. בברכה.
עדכונים בקרוב. בכל מקרה, נראה לי שאפשר לסגור את הלו"ז ליום שישי הקרוב.
בברכה,
יוני5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oren148
גם אני בא...
מה העלות?
מישהוא מהאזור??השרון הכוונה מגיע?
-
OK, נקבע ונסגר. יום שישי הקרוב, 4.7, 0900 נפגשים בתחנת הדלק בבית גוברין (מול הכניסה לבא"פ והגן הלאומי) על כביש 35.
משם ניסע בשיירה לקרית ארבע.
נועם ארנון הסכים להדריך את הסיור, הוא יפגוש אותנו בקרית ארבע וייסע איתנו לחברון.
הסיור צפוי להימשך שעתיים - שעתיים וחצי, ויכלול:
היישוב היהודי בחברון, המוזיאון בבית הדסה, בית הכנסת העתיק ששופץ (מרשים ומקסים), תל רומידה - היא חברון המקראית כולל החפירות הארכיאולוגיות + תצפית מגג תל רומידה על כל חברון ולסיום, מערת המכפלה.
לגבי נושאי הנשק שביננו: למערת המכפלה אסורה הכניסה עם נשקים אישיים, לצורך כך קיימת עמדת משטרה מסודרת בה מפקידים את הנשקים לפני הכניסה למערה.
המחיר שסגרתי עם נועם הוא 500 ש"ח להדרכת הסיור שיתחלק בין כלל המשתתפים. (הוא הציע להדריך בחינם אולם אני סירבתי).
אנא, אשרו לי כאן או במייל ([email protected]) את השתתפותכם.
ישנה סוגייה אחת והיא סיפור מאורעות תרפ"ט - הטבח בחברון, שלו עדויות מצולמות, מחרידות.
התייעצתי עם נועם לגבי כך והוא טוען ש"מעדנים" את הסיפור. ישנה אופציה נוספת להעביר את הילדים לחדר הבא במוזיאון ולהשאיר רק את המבוגרים - אני משאיר זאת להחלטתו של כל אחד ואחד מאיתנו. אני לא רוצה לחשוף את הילדים שלי לסיפורים מחד, ומאידך, אני לא רוצה למנוע מאחרים לשמוע זאת - לשיקולכם.
בתור אחד שעבר את הסיור הזה לפני שבועיים, לא נותר לי אלא להמליץ לכם לבוא. גם לי, חילוני חרד ומושבע שכמוני היה מרגש מרשים.
בברכה,
יוני5
-
אחי יבדל"א וחברו, שניהם תושבי תל אביב קריית קודש, מעוניינים להצטרף לסיור. האם מישהו מהמשתתפים מגיע מאזור המרכז ויש לו מושב אחורי פנוי לשני הליצנים?
אלי בה"פ או ישירות ליוחאי: 052-4239843
תודה
גיתאי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shlomi71
בוקר טוב,
מה הדרך המומלצת להגיע לנקודת המפגש? אני מגיע מראש הנקרה....
שלומי
רכבת מנהריה לקרית גת (יש כזו!) ושם לעלות על אחד הרכבים.
2.5 שעות כל צד.
כשהייתי חייל, נסעתי קבוע ככה.
-
בוקר טוב,
הסיור מתקיים כרגיל?
" נפגשים בתחנת הדלק בבית גוברין (מול הכניסה לבא"פ והגן הלאומי) על כביש 35"
מה זה ואיפה זה בא"פ? מה לרשום ב-GPS?
כמה זמן ממחלף קרית גת לנקודת המפגש?
תודה,
שלומי
-
שלום לכולם,
הסיור מתקיים כמתוכנן.
נפגשים בתחנת הדלק של בית גוברין (קיבוץ בארץ), מול הכניסה לגן הלאומי בית גוברין (איפה שהמערות) שהיא אותה הכניסה לבא"פ לכיש (בא"פ = בסיס אימון פיקודי: היכן שעושים אימונים לפני תעסוקה, מי ששאל כנראה משתמט ממילואים, ולכן הוא יעשה סיור בחברון הערבית יחד עם הפת"ח, החמאס ושאר אלה שלא עושים מילואים בצה"ל!).
המפגש בשעה 0900. אנא, במטוטא, אל תאחרו.
הטלפון שלי לבירורים: 810133 - 0544
כרגע מגיעים:
שלומי, נמרוד קיד, דרור הראל, שחר, איציק, גיתאי, עמי.
אם יש מי ששכחתי - אנא הוסיפו את שמכם ואם יש מישהו שרוצה להיצטרף - בברכה.
יוני5
-
בתור אחד שעושה מילואים למרות שהציעו לי להשתחרר, אני מוחה על ההכללה, חיל אוויר לא מגיע לבא"פ...
-
לצערי הרב מאוד איני יכול להגיע:(:(
מחויבות בעבודה
-
יוני, רבים מאוד, כולל אני, לא יכולים להגיע מחר.
ההתראה היתה קצרה מדי, יש מחויבויות לעבודה ומשפחה שאי אפשר לדחות.
אבל חבל לפספס חוויה מעשירה שכזו. לדעתי צריך לפתוח גם מועד ב' לסיור נוסף. מי בעד?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל חבל לפספס חוויה מעשירה שכזו. לדעתי צריך לפתוח גם מועד ב' לסיור נוסף. מי בעד?
אני
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
+1
יוני,
כמו שכתבתי לך בה"פ, ההתראה הייתה קצרה מדי (לטעמי) ולא נתנה מספיק זמן להתארגן.
אצלי במקרה מדובר בהתחייבות קודמת לבדיקה רפואית. לא משהו דחוף ו/או מסובך
אבל עדיין לא משהו שאדחה לטובת סיור (למרות שהייתי שמח לעשות כן).
אני אשמח לבוא לסיור כזה, אבל עדיף באמת לקבוע זמן ארוך יותר מראש.
תודה
איתי