-
תגובה להודעה: פרויקט שיפוץ סמוראי של פול
פול
קודם כל הבנתי שאתה מתכוון להחליף לסרנים רחבים, אז כשאתה בונה תושבות על השילדה קח בחשבון להרחיב אותם גם..
מה שסוזי מתכוון זה מיקום הסרן קצת אחורה יחסית למקור - הרחקה של הסרן ב 2-3 סמ' אחורה יכולים להיות טובים מכמה סיבות.. אני לא רואה לך יותר מידי סיבות לעשות את זה, בעיקר בגלל שכבר יש לך סמוראי ארוך ובגלל שאתה לא ממש מתכנן לעבור את ה 33'....
אתה צריך לפצות על המעבר לקפיץ ארוך יותר על ידי התושבות שעל השילדה, התושבת הפנימית חובה - החיצונית, בשביל האורך, לא חובה, אבל אם אתה עובר לסרנים רחבים אז תצתרך למקם אותה מחדש בשביל לתקן על הרוחב...
בכל אופן, לגבי מעבר לקפיצים ארוכים יותר, אין לך יתר מידיי ממה להתבלבל (כל עוד בורג המירכוז נמצא באמצע הקפיץ (כמו בסמוראי))
למשל אם במקור יש לך קפיץ של 80 סמ' ואתה מחליף לקפיץ של 90 סמ' אתה צריך להרחיק כל תושבת ב 5 סמ' ואז הסרן ישאר במקומו המקורי.
**במעבר לסיג'יי קידמי במתלה אחורי של סמוראי אתה לא חייב לשנות תושבת חיצונית, מספיק לשנות את הפנימית ולשלב שאקל ארוך יותר בחיצונית...
תתחדש על הגומיות! אחלה קיט - חרא של חנות..
-
תשמע, מה שאני עושה זה מרחיק את התושבת האחורית בכמעט 10 ס"מ כדי להגיע לאותו מרחק בין חורים כמו בסיקס.
בעצם אני צריך לעשות חור מירכוז חדש, שלא יהיה באמצע אלא כמה ס"מ לכיוון התושבת הקידמית...
אני פשוט לא יודע לפי מה לעשות את החור החדש.
לגבי הרחבת הסרן, אני לא בטוח שזה עומד בסדר עדיפויות הכלכלי שלי כרגע בכל מקרה. אם וכשיבוא היום נראה לי שיותר נכון להזיז את התושבות שעל הסרן ולא את התושבות שבשלדה.
הניחוש שלי לגבי מיקום החור החדש הוא, אם יש XX ס"מ של מאיה (כלומר מדידה בקשת) בין החור של התושבת לבין החור מירכוז
אז על הקפיץ החדש צריך להיות XX+2 ס"מ בין תושבת לחור מירכוז החדש (גם במדידה בקשת).
בעצם אז, כשהקפיץ הכי שטוח שהוא יכול להיות הסרן מגיע לבאמפ סטופ...
יש אישור?
-
טוב, סוף סוף אספתי את התמונות... אז קודם כמה הסברים.
כשרוני התחיל לחפור בבודי גילינו שחלק הכי אחורי של רצפת הרכב (אחורה מהגלגלים) ממש ממש ממש רקוב.
רוני הוריד חתיכות ענקיות מהרצפה וריתך תלאים ביד אומן.
אחרי הכל עשה צבע בסיס והנה התמונות אחרי השכבה הראשונה, עדיין עם הבונדו:
http://www.facebook.com/album.php?ai...&id=1270777863
ואחרי זה צבע בכמה שכבות טובות של צבע פולימרי:
http://www.facebook.com/album.php?ai...&id=1270777863
תסלחו לי על התמונות אבל אתם חייבים להבין שאת החבר'ה שלי יותר עניינה העבודה שלנו מאשר תמונות תקריב של הצבע, אבל אני עוד אפצה...
שני דברים על העבודה, קודם כל הצבע הפתיע אותי, לא יאמן כמה הוא קשה ועמיד. פשוט גורם לפח להרגיש כמו פלדה!
ויותר חשוב: רוני, שכבר כשפניתי אליו ידעתי שאני מתעסק עם אמן אבל לא ידעתי עד כמה.
אין משהו שהאיש הזה לא יודע לעשות. והוא פשוט עשה עבודה יפה ומקצועית לא חסך ולא ויתר על כלום.
פשוט אין לי איך להתחיל להסביר כמה שאני מבסוט...
דבר אחרון, עדיין לא נעשתה שום עבודה על המרכב מבחוף וחכו תראו איך זה יראה....
-
כשלא מחפשים איפה לחסוך כל שקל, יש תוצאות שנראות בהתאם.
לפי רמת היסודיות של רוני, ומעבר לזה- שלך, שמפרק עד הבורג האחרון ומטפל במה שדורש טיפול ללא מחשבות על חיסכון כלשהו,
נראה שהאוטו הזה בדרך להיות מוצג יופי בסלון של איזה מליונר ולא סוזוקון טיולים של איזה קריזיונר:-D
כיף לראות.
מטופל, מאוחה, ונולד מחדש.
תמשיך ככה, התוצאה תהיה מתוקה ביותר...:cool:
-
הי פול
אני שמח שאתה שמח.
תשמע אני ללא מבין כלום בגיפים ובטח שפחות בסמוראי.
למה לא הורדת את המגבר בלם הראשי- וצבעת אליו, כמו כן למה לא הורת את המוט הגה, את הפדלים של הקלץ ברקס והגז, כבר פרקת לך עד הסוף.
בהצלחה
-
היי פול
קודם כל הכבוד על הרצון היוזמה והנכונות מאחל לך רק הצלחה והרבה.
באותה נשימה -אני מתכנן גם התקנת נעילות ,יחס העברה ,קפיצים, צבע לא ,אשמח לבקר אותך במידה וניתן על מנת לעקוב מקרוב ולחסוך לי לחץ בחזה אחר כך ואפילו לעזור במידה וצריך
אני מהקריות אבל קטן עלינו המרחק .
מחכה לתשובה
בני-052-5500866
-
פול
איזה קוטר צינור ואיזה עובי דופן
תן מידה ניתן לארגן בחינם אפילו אם צריך ריתוכים
דבר.
-
צריך עזרה בריתוך...
אם יש מישהו שיכול להגיע לאזור השרון (או קרוב מספיק בשביל שאני אביא אותו) בשביל לרתך לי צינור רוחבי חדש בשלדה. רק את הריתוך (שמפחיד אותי לעשות בעצמי). אם מישהו מכיר איזה רתך טוב שיהיה מוכן להגיע לעשות את זה בתשלום.
כל עזרה או הכוונה לעזרה תתקבל בברכה
אני כמעט ולא זמין לפני 7 בערב, אבל אני תמיד מתקשר חזרה
תודה מראש לכל פונה
-
עידכון:
בעזרתו האדיבה (אדיבה זאת לא מילה מספיק חזקה) של רוני, ושל חבר יקר החלפנו את הצינור הקידמי של השלדה. תמונות בהמשך.
כמו כן המשלוח מרוקי-רוד הגיע. ועבר מכס של הדואר. ומחר כדי לקבל אותו אני צריך להתיייצב עם 800 ש"ח כדי לשחרר אותו.
מישהו יודע להגיד אאוץ'?!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PAUL
עידכון:
בעזרתו האדיבה (אדיבה זאת לא מילה מספיק חזקה) של רוני, ושל חבר יקר החלפנו את הצינור הקידמי של השלדה. תמונות בהמשך.
כמו כן המשלוח מרוקי-רוד הגיע. ועבר מכס של הדואר. ומחר כדי לקבל אותו אני צריך להתיייצב עם 800 ש"ח כדי לשחרר אותו.
מישהו יודע להגיד אאוץ'?!
מילא אאוץ' אם הכל עבר בלי אישורי משרד התחבורה , זה מחיר מצוין לטרטור...
עדכן בהקדם ושיהיה במזל.
-
עינאל העולם הזה!
למה ברגים לא נפתחים למה?!
כבר שבוע שאני מנסה לפתוח את הברגים של גלגל התנופה ללא הצלחה מחר אני מביא משכנע
ואם זה לא נפתח, אני מחליף מנוע!!!
וככה על הדרך, גם הברגים של הפולי הראשי טחונים (אלן) עיגולים מושלמים.
למה? למה? אני בנאדם נחמד!
מחר תמונות של המנוע תלוי לי בחצר. לילה טוב ושקט לכולנו
-
פטיש אויר חזק והם מתעופפים החוצה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
פטיש אויר חזק והם מתעופפים החוצה.
או מנוף מאד מאד ארוך לראצ'ט הידני. פטיש אויר יעזור אם אתה עובד לבד.
הבעיה לדעתי ומנסיוני זה לא הלפתוח את הברגים אלא למנוע מהצד השני להסתובב.
בכל מקרה , תתחיל להזיז את הת$^$ת שלך כדי שב13 לפברואר תהיה חלק מהשיירה שעולה לצפון.
-
דרך טובה לפתוח בורג אלן תחון :
נסר עם דיסק את ראש הבורג לחצי, כך שישאר לך חלק עליון שטוח.
דפוק עם פטיש ומברג על הצד השמאלי ע"מ לפתוח...... הציל אותי לא פעם;) .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
דרך טובה לפתוח בורג אלן תחון :
נסר עם דיסק את ראש הבורג לחצי, כך שישאר לך חלק עליון שטוח.
דפוק עם פטיש ומברג על הצד השמאלי ע"מ לפתוח...... הציל אותי לא פעם;) .
עוד שיטה, שגם הוכחה אצלי לא פעם- ביט טורקס במדה הקרובה ביותר, אבל מעט גדול יותר, נועצים אותו בכמה מכות פטיש אל תוך ראש הבורג, ומבריגים החוצה
קובי
-
אפשר גם לרתך אומים רגילים על האלן דרך החור של האום
משיגים שני דברים
1) אפשר לפתוח עם מפתח סגור
2)החימום של הריתוך משחרר את החלודה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
עוד שיטה, שגם הוכחה אצלי לא פעם- ביט טורקס במדה הקרובה ביותר, אבל מעט גדול יותר, נועצים אותו בכמה מכות פטיש אל תוך ראש הבורג, ומבריגים החוצה
קובי
האמת שזה הדבר הראשון שנסיתי, אבל משום מה ראשי טורקס באים במידות מצחיקות, בהתחלה זה הבדלים קטנים של חצי מ"מ ואז פתאום זה קופץ, הבורג המ****ן בדיוק בגודל שמידה אחד מחליקה בפנים, והבאה בתור בגודל של כל הראש. אני לא אוותר לו, אל תדאגו!
לגבי הברגים של גלגל התנופה, אני חושב שבמהלך היום (דרך אגב היום התקנתי את התושבות בודי החדשות, האדומות והמקסימות) חשבתי על רעיון טוב, אם זה יעבוד תקבלו תמונות, אם זה לא, לא תדעו לעולם...
דרך אגב (וחשוב לא פחות!) אני מנסה להבין איך לעזאזל אני מביא עכשיו שתי נעילות של לוקרייט ויחסי העברה לטרנספר. מי שיכול לעזור לי, אפילו רק מניסיונו האישי. אני זקוק לזה נואשות...
תחזיקו לי אצבעות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PAUL
דרך אגב (וחשוב לא פחות!) אני מנסה להבין איך לעזאזל אני מביא עכשיו שתי נעילות של לוקרייט ויחסי העברה לטרנספר. מי שיכול לעזור לי, אפילו רק מניסיונו האישי. אני זקוק לזה נואשות...
תחזיקו לי אצבעות.
אם לא תסתדר על לוקרייטים אני יכול לעזור לך בנושא.
קיט טרנספר איזה אתה רוצה? על איזה גלגל אתה מתכנן לנסוע אגב?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
קיט טרנספר איזה אתה רוצה? על איזה גלגל אתה מתכנן לנסוע אגב?
אני דיי בטוח שאני רוצה את ה4.16, אני רוצה 31"!
פחות מזה זה לילדים. הבעיה היחידה שלי כרגע עם הגודל זה שהם נוגעים בקפיץ כשההגה עד הסוף לאחד הכיוונים.
אם ספייסרים קטנים לא יפתרו את זה, אני מאמין שאני אתפשר על 30" או אפליו 235
-
8 קבצים מצורפים
הצלחתי! פתחתי את הברגים של הגלגל תנופה,
הבעיה לא הייתה הרי חוסר מנוף או כוח. הבעיה הייתה שלא הצלחתי למנוע מהסיבוב של המנוע.
אז אתמול נזכרתי שיש לי בבית רייל מתכת ששימש לתליית יחידת מדפים מאייס.
בכל מקרה, אפילו לא הייתי צריך לקדוח בו חור, החור הקיים היה בדיוק בגודל של הבורג של הקלאץ'.
השתמשתי בשן מיקו של הקלאץ' בתור נוקדת תפיסה שניה, והופ בלי להתאמץ הברגים נפתחו כמו ילדים טובים, צילמתי את הארוע. מקווה שהתמונות מסבירות מה קרה כמו שצריך,
וכן, המנוע תלוי על פרופיל מעל המדרגות!
ככה זה תנאי גרילה...
-
עידכונים:
הבורג המזדיין שנטחן נפתח לאחר שחתכתי חצי ראש. (גאון מי שהמציא את הדיסק הקטן שאפשר לחבר למקדחה)
עשיתי טיימניג והחלפתי קלאץ'.
היום לאחר כמה המלצות מחברים רכשתי מיואב (JOZI) קיט 6.5 של טרייל גיר לטרנספר!
כמובן שעוד לפני שהקיט היה ביד שלי התחלתי במלאכת הפירוק של הטרנספר...
אחרי שכבר נפגשתי עם אחיו של יואב (דרך אגב, שניהם אנשים מקסימים ונחמדים שאני רק מקווה שיהיה לי עוד הרבה על מה לדבר איתם בעתיד) חזרתי הבייתה להמשיך בפירוק, אך אבוי!
אני פשוט לא מצליח לפתוח את הברגים של הפלאנג'ים!!!!
יכול להיות שאני סתם דביל, אבל אני חושב שהפיתרון שהנדסתי שם היה אמור לשחרר כל אום הגיוני.
חברתי סוף של דרייבשפט (בלי הצלב) באחד הפלאנג'ים, העברתי דרכו צינור ברזל של 2 מטרים, וניגשתי לאום שמולו.
והאום לא נפתח, כל כובד משקלי (90ק"ג) היה על הצינור הזה וכלום! אפילו הצינור שמשמש לי כמכפיל כוח התחיל להתעקם והאום לא זז...
מה אני עושה לא נכון?!
-
לאום הזה יש אבטחה (דפיקה של קצה הפח של האום) אפשר לפתוח אותו רק בעזרת פטיש אויר או מברגת אימפקט...
קפוץ עם הטרנספר לפנצ'ריה הקרובה ופתח אותם.
עידן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
לאום הזה יש אבטחה (דפיקה של קצה הפח של האום) אפשר לפתוח אותו רק בעזרת פטיש אויר או מברגת אימפקט...
קפוץ עם הטרנספר לפנצ'ריה הקרובה ופתח אותם.
עידן
מברגת אימפקט/פטיש אויר לא פשוט יסובבו את האום יחד עם הציר?
-
לא, זה בדיוק הייתרון שלהם, הן נותנות מכות תוך כדי סיבוב (זה גם היה פותח לך את הברגים של גלגל התנופה בלי בעייה).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
לא, זה בדיוק הייתרון שלהם, הן נותנות מכות תוך כדי סיבוב (זה גם היה פותח לך את הברגים של גלגל התנופה בלי בעייה).
אז יכול להיות שמה שיכול לעזור לך זה מפתח גלגלים חשמלי - כמו זה שמוכרים בהום סנטר. נותן דפיקות בשביל הפתיחה. המחיר לא בשמים ותמיד נוח גם כש.... יש פאנצ'ר.
-
קוראים לזה מברגת אימפקט...
אבל לאומים של הפלאנג' צריך אחת גדולה מאוד, בגלל זה אמרתי פנצ'ריה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
קוראים לזה מברגת אימפקט...
אבל לאומים של הפלאנג' צריך אחת גדולה מאוד, בגלל זה אמרתי פנצ'ריה.
אבל ממש גדולה!
איש יקר בשם ארז ממוסך טופ גיר היה נחמד מספיק בשביל לעזור לי לפתוח אותם.
עבד על זה קשה! הם פשוט לא רצו להיפתח.
עכשיו העסק כבר בחלקים על השולחן אצלי בחדר....
איזה כיף זה להתעורר בבוקר לריח של 80-90.
ביום החופשי הראשון שלי נקפוץ לצ'לנוב להביא מיסבים חדשים ונרכיב חזרה.
כבר לא "סטנדרטי להחריד", אבל עדיין לא נוסע.
שאלה לדיון, כמה זה מסובך לעשות שידית הארם-ברקס תשלוט עם הבלמים מאחור במקום על הברקס הנוסף שמחובר לטרנספר שלי (מודל 87)?
-
אתה צריך בשביל זה להחליף את כל חלקי הבלמים האחוריים בכאלה של סמוראי מעל 87, כולל כבל בלם היד והצלחות של הברקסים ולרתך על הסרן תושבות לכבל.
תביט על סרן משנתון גבוה יותר ותבין.
או לחלופין להחליף לסרן רחב!
עידן
-
3 קבצים מצורפים
קצת תמונות, הראשונה להראות איזה מזל יש לי שחברה שלי עדיין לא זרקה אותי כשיש לי גלגלי שיניים מלאים 80-90 בחדר.
ה2 האחרות מראות רעיון שהיה לי על איך לזכור איזה בורג הולך לאיזה חור ואני ממש מבסוט ממנו.
-
אתמול ניגשתי למלאכת התקנת נעילה אחורית.
כמובן שהתחלתי בפירוק הסרן, הכל הלך חלק עד שהגעתי ללשלוף את הצייריה השמאלית.
הצירייה הימנית יצאה אחרי שני טלטולים ושתי דפיקות עם פטיש קטן (על הצמיג)
הצירייה השמאלית לא יצאה עד עכשיו אחרי יותר משעה של נסיונות שכנוע שכללו דפיקות מכל הכיוונים, נדנודים לכל הכיוונים ואפילו דפיקות על הצמיג עם פטיש 5 כמעט עד השלב שהאוטו נפל מהבוקים.
מה נהיה?!
יש איזה טריק? יש איזו שיטה?! או שצריך פשוט "לשכנע" יותר ברצינות?
דרך אגב, אני צריך עזרה לגבי רישוי.
מי שיכול לעזור, נא ליצור איתי קשר בה"פ