תגובה להודעה: עוד צעד בדרך למשטר טוטאליטרי?
עוד לא ראיתי עיתון היום.... וגם לא אתמול, למרות שעשיתי אותו... אבל לא היה לי צ'אנס - אני התעסקתי במלחמה בגרוזיה. (שימו לב איך אלה נלחמים שם - ברצינות, לא כמו הקוקסינלים כאן שיורים תחמושת פג-תוקף על שטחים פתוחים ובניינים ריקים)
בוא'נה, הכיוון שלך מעניין. לא בטוח שזה טוב, שום דבר שקשור במשטרה כאן לא יכול להיות טוב, אבל בהחלט מעניין.
תגובה להודעה: עוד צעד בדרך למשטר טוטאליטרי?
מעבר למשטרה מקומית בסגנון האמריקאי,עם שריף שיבחר ע"י התושבים יכול להיות מעניין,אבל לא נראה לי שזה הכיוון.בכל מקרה כמה שיותר סמכויות שיוצאו מהמשטרה העלובה שלנו ויעברו לרשויות אחרות זה ברכה למרות שלא ערובה להצלחה,חלק לא קטן מהרשויות המקומיות שלנו אינו מתפקד כראוי.וזה יתחיל עם משטרה מקומית,בהמשך ירצו לחסוך בעלויות יעברו לאזורית וכך הלאה אחרי 20 שנה נחזור שוב למשטרה מרכזית.
אבל מה שהכי חשוב בעיניי וקשור לשרשור הזה,זה שכולם צריכים להבין-שאת המשטרה,הרשויות,הממשלה,החינוך וכו' וכו'-מרכיבים אזרחים ישראלים בדיוק כמו כל אחד מאיתנו,הם לא שונים,אין להם מטען גנטי אחר,הם למדו באותה מערכת חינוך,וחלקם גם נוסע בג'יפים.אז מה זה אומר עלינו?או מה זה אומר על כל מי שמשמיץ,מתיז,מעיר,מקלס ומגדף?
"לקום מחר בבוקר,ולהסתכל בראי" זה אנחנו שם שמשתקפים במראה שנראית לנו לעיתים מאד מכוערת.
שיטות של הוצאת קיטור אינן מועילות בכלום אולי רק מוציאות את הרוח מהפרשים לאנשים טובים שיכולים לייצר שינוי,לא סתם בורחים כל ה"מוכשרים" מהמוסדות שציינתי.בתרבות שלנו שמוצגת יפה גם בשרשור זה,יש קושי רב להצליח ולהזיז משהו,כל אחד מותקף נבעט ונזרק.בגלל מתנדבים בסגנון של "שמרלה וברלה" נבעטים ומושמצים כל המתנדבים האחרים,כנ"ל בכל תחום אצלנו,המושג לשפוך את המים עם הדלי,צריך להפוך להיות חלק מההימנון אצלנו.
דרור הראל