תגובה להודעה: היכן המיקום המומלץ ביותר לממסרים ע"מ להגן על מתג מחליף האורות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
תודה רבה על ההסבר והשירטוט עכשיו העניין יותר מובן, אבל ברשותכם אני אשאל עוד שאלות ע"מ לסגור את כל הפינות.
ברששת אתה מתכוון שהממסר צריך להיות לפחות 20A כי אני משתמש בממסרים של 40A אני מניח שזה בסדר, נכון?
החוט שמגיע מבית הפיוזים הראשי לא מחובר בקצהו השני ישירות למצבר כבר?
את רגל 86 (-)של 2 הממסרים לחבר ישירות לבורג שמקבע את המתג המחליף עצמו למוט ההגה, נכון?
למעשה כל החיבור נעשה אחריי בית הפיוזים הראשי, אז איני צריך להוסיף עוד פיוז על קוו המתח שמזין את המתג המחליף?
בנוסף לשאלות האלה צירפתי סכימה של מעגל הנורות הראשיים שכרגע מותקן ברכבי, שאלתי היא פשוטה האם אני צריך לשים פיוז על החוט הצהוב שמחבר בין המתג אורות הראשי לבין המתג המחליף כפי שנראה בשירטוט?
http://users.mrbean.net.au/~rover/images/relay1.gif
ואם אכן התשובה חיובית מהו ערכו של הפיוז שעליי להשתמש?
אמור להיות לך פיוז לפני מתג האורות הראשי תבדוק במציאות ולא בשרטוט
ואם אין לך פיוז כדאי מאד לשים פיוז מינימום 10 אמפר רצוי 15 אמפר במידה ויש מפלי מתח
החישוב 2X55W לאור גבוה לחלק ל12V נותן 9.1 אמפר
את הפיוז לשים לפני מתג אורות ראשי ולא אחרי .
אם אתה מחבר ממסרים לפי השרטוט שצרפתי קודם אז גם לפני הממסרים
לשים פיוז( על החוט האדום)של לפחות 10 אמפר
יוסי
יוסי, עפ"י ההיגיון אמור להיות פיוז מקורי לפניי המתג האורות הראשי אך איני בטוח שכך המצב במציאות,
אם אני שם פיוז אחריי המתג הראשי, כלומר על החוט הצהוב שבין המתג הראשי למתג המחליף זה נותן לי משהו או שזה ממש מיותר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
יוסי, עפ"י ההיגיון אמור להיות פיוז מקורי לפניי המתג האורות הראשי אך איני בטוח שכך המצב במציאות,
אם אני שם פיוז אחריי המתג הראשי, כלומר על החוט הצהוב שבין המתג הראשי למתג המחליף זה נותן לי משהו או שזה ממש מיותר?
הסיכוי שאין פיוז - מאוד מאוד נמוך.
אין כל טעם בלשים פיוז הזרם שיעבור דרך הפיוז זה זרם ההפעלה של הממסר בלבד....
השרטוט הוא בדיוק מגבר אורות, שווה למקם את הממסקים והחוטים החדשים רחוק מהצמות המקוריות, ליד אחד הפנסים למשל, ופשוט להשתמש בחוטים המקוריים כפיקוד לממסר.
בתשובה לשאלה, ממסר של 40 אמפר זה הסטנדרת, ותמיד צריך לקחת יותר מהזרם על מנת להאריך את חיי הממסר.
כפי שכבר ציינתי בכוונתי למקם את הממסרים פיזית ממש בקירבת המתג המחליף עצמו מתחת להגה ע"מ שלא אצטרך לסלול חוטים חדשים וארוכים, האם את רגל 30 של הממסרים אני יכול פשוט לחבר לחוט המתח הצהוב שבין המתג האורות הראשי לבין המתג המחליף שרואים בשירטוט שצירפתי בהודעה 31 או שעדיף "לסלול" חוט חדש נוסף ישירות מהמצבר ועד איזור המתג, מה דעתכם אני יכול לחסוך לי את עבודת "הסלילה" ולהתחבר פשוט לחוט המתח הקרוב ביותר?
יוסי, אז זוג ממסרים סטנדרטי של 40 אמפר כל אחד יספיק לי למטרה כזאת?
רצוי לסלול חוט חדש מהמצבר לממסרים שיהיה מספיק עבה (רצוי 2.5 ממ) לרגל 30 בשני הממסרים וזאת כמובן אחרי פיוז (15 אמפר יספיק)
לעניות דעתי וכבר ציינו זאת אחרים למה לך לסלול עד פנים הרכב אם גם ככה החוטים ממפסק מחליף אורות מגיעים עד תא מנוע, אפשר לתפוס אותם שם לפני המנורות ,גם פחות סלילה של חוטים חדשים, פחות חיבורים מתחת להגה ומה גם שהממסרים הכי קרובים למנורות פחות מפלי מתח על החוטים במידה ויש חיבור רופף כלשהו במערכת ולסיכום ,יותר נח לבדוק ממסר שנמצא מול העיניים מאשר מתחת לדשבורד או ההגה (סתם חומר למחשבה ).
אבל זו החלטה שלך ורק שלך
בהצלחה
נב ממסרים של 40 אמפר זה אוברקיל ואם זה מה זיש אז אין שום בעיה
יוסי
יוסי,אני צריך לסלול רק חוט אחד בלבד עבור 2 הממסרים או 2 חוטים נפרדים כל אחד עבור ממסר אחר?
עובי החוט אתה מתכוון לשטח חתך 2.5 או לקוטר 2.5 מ"מ?
יוסי, אני מבין שתמיד יותר עדיף לסלול חוט חדש מהמצבר עבור רגל 30 של הממסר אבל בהנחה שכבר רץ חוט כזה מספיק עבה מקורי מהמצבר אל המתג הראשי וממנו משורשר למתג המחליף( החוט הצהוב שבשירטוט)אז במקרה כזה יש לי אפשרות לחבר את שתיי הרגליים 30 של הממסרים לחוט הצהוב וזהו?
אם החוט הצהוב מספיק עבה ומחובר דרך פיוז אתה יכול לחבר את שני הממסרים אליו .
אבל אתה פשוט מעמיס את המעגל והמפסק הראשי בתוספת של 2 הממסרים ,מפני שהחוט הצהוב גם צריך להזין את המנורות במקביל לממסרים ובדרך זו אתה רק מונע זרם גבוה וניצוצות במפסק
מחליף אורות אבל נשאר עם זרם גבוה במעגל.
לעיניין חוט חדש לממסרים כן חוט אחד לשני הממסרים דרך פיוז של 15 אמפר וזאת מפני שרק ממסר אחד עובד כל פעם למעט היבהובים מדי פעם של אור גבוה.
יוסי
יוסי, תודה לך ולשאר החברים שהשתתפו באשכול, אני מניח שמכאן אני כבר אוכל להמשיך ללא בעיה.
אם יהיו לי שאלות נוספות במהלך ההתקנה אני כבר אתייעץ פה.