דורון,
מחיר? האם 1000 ש"ח כמו שהיה לפני כמה חודשים?
יוני5
Printable View
דורון,
מחיר? האם 1000 ש"ח כמו שהיה לפני כמה חודשים?
יוני5
1100ש"ח בטויוטה ב"ש.
דורון לא הבנתי אותך .
אתה החלפתה את הזרוע אצלך ברכב החלפה יזומה ואתה מזהה שינוי בעובי החלק החדש .
מק"ט החלק הוחלף את זה אני יודע אבל לא הצלחתי לזהות כל שינוי .
יתכן והחלק שלי שהחלפתי לפני שנשבר הוא כבר החלק המשופר ולכן הם נראים לי זהים .
איציק
כנראה שכך.
גם לפי התמונה אתה יכול לראות שיש הבדל ברור בינהן בעובי,והבדל קטן יותר גם ברוחב.
מצורף קישור לחנות חלפים בהרה"ב יש להם זרועה הגה עם דרופ דאון להגבהות עד 5".
המחיר בחנות הנ"ל זול(100$) לעומת מקומות אחרים. אני שילמתי בAOR כ 160$ לפני שנתיים.
דיברתי איתם טלפונית והם לא מוכנים לשלוח מחוץ לארה"ב, כך שצריך תחנת ביינים או להביא באופן אישי.
http://www.ntwonline.com/acb/showdet...3&CATID=27
אם משהוא ממכם מתכוון להזמין שיתקשר אלי בבקשה 054-7593023
יואב
יואב,ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
מה בנוגע לרעיון הזה?
סה"כ כהמ שהפכתי והפכתי במפרט של הזרועות המונמכות אין שם שום דבר שאי אפשר לעשות לבד.
דורון
בגדול אתה צודק, אבל לא כולם מוכשרים ובעלי אפשרויות טכניות.
100$(ללא משלוח) שווה גם 450 ש"ח הבעיה היא המיקום :x ,ולזה תוסיף צינור / כיפוף / חריטה להברגות פנימי וחיצוני.
אני הייתי מהראשונים שהביא את הזרוע ,היום אם הייתי צריך הייתי מיצר לבד ורק בשביל הכייף.
המחיר שנתתה כולל כל החלקים הפנימים או רק הזרוע??
יואב
450 ש"ח למוט שלם,עם הסופיות.
450 ש"ח זה לא יקר למוצר הזה. במחיר הזה, לדעתי לא משתלם לייצר לבד. אני לא הצלחתי להבין האם מתארגנת הזמנה, אם כן אני מעוניין להצטרף.
דורון - צינורות כרומולי שוכבים אצלך בבית ככה סתם, "עוד בחייהן"? ואללה כדאי לי להיות בר שלך. ספר מאיפה...
נמרוד,
450 זה למוט הדחיף המקורי של טויוטה, התחליפי המונמך עולה 164$ לפני משלוח,וזה אם יש לך כרטיס אשראי אמריקאי,הם לא עובדים עם כרטיסים מחוץ לארה"ב וציינו את זה במפורש בכל החנויות שאני מצאתי,גם יואב הביא דרך מישהו שנסע לשם.
צינורות כרומולי?
חפש שילדת אופניים ישנה של חברה שמכבדת את עצמה,לא "אופני מדבקה",בדגש על אופני כביש ויש לך כרומולי,השילדות הטובות בנויות מכרומולי ואורך הצינורות שם מספיק מבחינת האורך לפרוייקט הזה.
יש לי זוג קאלקוף גרמני שעומדות לעשות הסבה מקצועית.
זה מה שנקרא לשחוט פרה בשביל כוסית חלב... :Dציטוט:
האמת שאפשר בהחלט להשתמש בצינור מפלדה פשוטה לצורך הזה, ואני חושב שעדיף. אם כבר נכנסים קצת להנדסה, אז אני אסביר ברשותכם...
קודם כל אנחנו לא יודעים בדיוק על איזו פלדה מדובר בשלדת האופניים (אלא אם תגיד לי אחרת), כרומולי זה כינוי סלנג כללי לסדרה של פלדות. סדרת הSAE 4XXX של פלדות שהרכיבים החשובים בהן הם כרום ומוליבדניום. 4130, 4140, 4340 הם הסוגים ה"נפוצים", ויש ואריאציות מסביב.
מה הקוטר ועובי הדופן של הצינור באופניים? צריך לבדוק היטב. נתוני החוזק "היבשים" של הפלדות האלו הם בין פחות מ150% לבין 300% ומעלה מפלדת 1020 פשוטה ונפוצה (טווח גדול, בלי לדעת על מה בדיוק מדובר). אם הצינור דק, לא בטוח שהוא יהיה יותר טוב מצינור מקורי. ומצד שני אתה יכול בקלות לקחת צינור פלדה פשוט עם עובי דופן גדול, ואפילו צינור מלא, ואז אתה יכול להיות לחשב ולהיות בטוח שאתה בונה משהו הרבה יותר חזק.
נקודה נוספת היא הכיפוף - אם הוא נעשה בחום משמעותי, תכונות המתכת עלולות להפגע מאד. מאד תלוי מה המתכת המדוברת, ובאיזו טמפרטורה אתה הולך לכופף אותה. על פלדות פשוטות ההשפעה של החימום יחסית לא גדולה, וזה אחד היתרונות הגדולים שלהם. חומרים אקזוטיים יותר עלולים ממש לההרס אם הם לא יקבלו טיפול מתאים. או שאתה מתכוון לכופף בלי חום, שזה עדיף בהרבה, אבל אז אתה עלול פשוט לשבור את צינור הכרומולי, כי כמה שהוא יותר חזק, ככה הוא פחות משיך...
קדם כל כמה כוסות חלב,יש שם כמה צינורות.. :wink:
לא זוכר איזה סוג כרומולי אבל אפשר לברר,הצינורות עם 4מ"מ עובי דופן על קוטר של 30מ"מ~.
הכיפוף יהיה קר,עם פרס הידראולי,הזוית של הכיפוף די שטוחה ולא נראה לי שתהייה בעיה,מקס' נחזור לחפש צינור אחר.
אצל יואב זה נראה צינור רגיל אבל אמרתי אם כבר יש את השילדה הזו והיא בדרך לפח אז למה לא לתת לה חסד אחרון? :mrgreen:
נשמע צינור מתאים, שיהיה בהצלחה. אם זה הולך טוב, תן את המידות הסופיות והמוצלחות + כל הסיפור ותמונות בשביל הדורות הבאים. מתישהו גם אני אגיע לזה אני מניח...ציטוט:
סתם מחשבה של רגע ספק עד כמה זה אפשרי אולי ?
לוקח את המוט המקורי הישר מקופף אותו לצורה הנדרשת כמובן הוא מתקצר .
ואז חותך בקטע האמצעי חריטה פני השטח שניתן להעלות בוקסה להאריך את המוט
( כדי להשלים את כמה ס"מ שהוא מתקצר בגלל הכיפוף .)
את זה אפשר לעשות בקלות יחסית ?
איציק
זה חוסך לך את העיבוד של קצות המוט. מה בדיוק יש שם? רק הברזות?ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
זה הרעיון לא להכנס לעיבוד המפרק הזה שהוא מיוחד ויחודי לרכב הזה .
כך אתה נשאר בחיבור מקורי ויכול להשתמש בעתיד בחלקי חילוף למפרק הזה .
איציק
גם רעיון,אבל איך תחבר את השרוול? לדעתי ריתוך בשתי קצוות השרוול למוט המקורי החתוך לא יהיה חזק במיוחד,ביחוד למשיכה ולכן הלכתי על הרעיון של הברגות בקצה המוט עם שלות לקיבוע.
אם זה נראה לכם מספיק חזק שרוול בהחלט יהיה פתרון פשוט יותר אם כי ידרוש חיתוך וריתוך מדוייק כי אין דרך חזרה ואורך המוט צריך להיות מדוייק,מה שההברגה והשלות מאפשרים לפצות.
הנה שוב פעם תמונה של המוט המסחרי,גם הם משתמשים בסופיות זהות לאלו הקיימות במוט של טויוטה.
http://www.aor4x4.com/ddl-pd.jpg
משתמשים בצינור בעל קוטר גדול יותר
ועושים לצינור שני חורים מהצד כך שהריתוך לא יהיה רק מסביב אלה יהיה גם בחלק הפנימי
דרך החורים . ( בתקווה שההסבר שלי ברור )
נכון זה יהיה מגושם אבל חזק ללא ספק .
איציק
O.K. עכשיו הריתוך נשמע טוב יותר אבל אם אני נכנס לריתוכים אז עיקרון חלקי החילוף נהייה בעייתי לא?ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
עם השלות אני יכול להחליף כל אחד מהחלקים בנפרד,או שאני מפספס משהו?
החלקים הפנימיים מסופקים בנפרד והם אלה שמתבלים
החלק \ התפוח המתקלקל הוא בכל קצה של המוט הזה אבל מורכב על הזרוע הנשברת מצד אחד
ועל הזרוע המורכבת על תיבת ההגה מצד שני .
לדעתי כל עוד החלק מגורז וללא חופשים הוא מתפקד ללא כל צורך בהחלפה .
וגם כאשר יש חופש הוא ניתן לכיוון על ידי הבורג בכל קצה ובנוסף ניתן להחליף את הקפיץ ושני
פרסות הנמצאות בפנים .
איציק
כפי שמן הסתם אתם יודעים האורך של המוט הזה הוא קריטי, הוא קובע את המירכוז של תיבת ההגה, לעניות דעתי התפקיד של ההברגות בקצה לאפשר כיול של אורך המוט בהתאם לרכב\הגבהה.
יהיה קצת קשה (אבל אפשרי) להגיעה לאורך הנכון בריתוך.
ושוב
מוצר מוכן ומדויק ועובד גם עם "37
PCTOY400
Adjustable Drag-Link (corrects to 5” lift)
$99.95
תוסיפו משלוח והגעתם ל500 עד 600 ש"ח :roll:
יואב
כן,
ושוב צריך טרמפיסט עם כרטיס אמריקאי שיהיה בארה"ב לפחות שבועיים עם כתובת כדי שיוכל להביא את זה במזוודה.. :(
כמעת
את הרכישה מבצעים בטלפון עם כרטיס ישראלי
המשלוח או אישי במזוודה או לחבר / מכר שישמש כתחנת ביינים .
יואב
טוב,
אז זה קרה שוב,עוד זרוע מגל נפחה נשמתה השבת,לא שלי אבל בכל זאת.
לפי הניתוח הגס של חתך האנשים שאני מכיר\שמעתי שנשברו להם הזרועות הנ"ל כל הרכבים היו מוגבהים מה שיכול להסביר את תוספת מומנט הפיתול על הזרוע מעבר למה שהיא אמורה לסבול.
בנוסף,
כל הרכבים היו בעלי ק"מ מכובד מאד מה שמביא למסקנה ולהמלצה הבאה:
מי שיש לו היילקס מוגבה מהשנתונים שעד 97 עם סרן חי ולא החליף עדיין את הזרוע הנ"ל כדי שיחליף את הזרוע כפעולה מונעת או שיחזיק אחת כזו כספייר כי זה רק עניים של זמן עד שזה יפתיע אותו בסיטואציה הכי פחות מועדפת כמו בנחל אלות בערב או בבקעת אבו-טרייפה בשבת בערב(למה רק בערב? ).
מעבר לזה, טויוטה כנראה הבינו שיש איזו בעיה עם הזרוע הזו אז הזרועה החדשה שתמצאו במוסך טויוטה הקרוב לביתכם כבר מחוזקת,יש תוספת של כ4מ"מ חומר לעובי הזרוע בדיוק בחלק שנשבר.
אני החלפתי החלפה יזומה ושמרתי את הישנה לחרום ואתמול הזרועה הישנה שימשה לחילוץ חבר מהשטח שאצלו נשברה הנ"ל.
בתמונה שחנן הוסיף בשרשור הזה רואים סדק חלוד בזרוע שנשברה,וגם אתמול ראינו את אותו הסדק בדיוק רק שכאן חיפשו עוד לפני זה ולא ניתן היה לראות בעין שיש סדק.
הנה התמונה של חנן עם החלק הסדוק,גם אתמול היה משהו דומה:
http://imgsrv.pic4u.co.il/37aaeec191...290020000.aspx
הזרוע המקורית:
http://www.jeeptrip.com/albums/98aolhxr-2.jpg
הזרוע החדשה,ניתן לראות את ההבדל בעובי:
http://www.jeeptrip.com/albums/0aqvusmj-2.jpg
אני החבר שנתקע אתמול.
מצטרף בחום להמלצתו של דורון בלי קשר להחלפת המוט הדחיף.
להחליף יזום גם את הזרוע פרסה הזו.
לא נעים להתקע בערב בבקעת אבו טריפה ,
המזל שלדורון היה את החלק...
הצרה היחידה החחלפה היזומה היא מחירו של החלק:
1150 ש"חים חפני מע"מ....
רז
כל כך הרבה בעלי היילקסים.., מדוע לא מייבאים או מייצרים בארץ קיט קרוס אובר ?
עניין של צורך ביקוש והיצע...ציטוט:
נכתב במקור על ידי e-Pit@m
כמה אתה מוכן לשלם על קיט כזה? - אם אתה אומר 3000 ש"ח, אז שום דבר לא מונע ממך להזמין עכשיו מארה"ב.
זה פותר את כל עניין ההיגוי, מאפשר מהלך מתלה מקסימלי, ממקם את מוטות ההיגוי בצורה מוגנת יותר, ..
מה רע?
אם זה היה 3,000 ש"ח לא הייתי חושב פעמיים אבל יבווא של כזה קיט ממה שהבנתי יעלה באיזור ה-6000.. עם מיסים ומשלוח..
התפוח הימני שבתמונה מעל, פיתח חופש (אצלי המוט מקורי בלי הקומבינה)
האם יש דרך לחזק אותו?
נכון לעכשיו הקפיצים הקדמיים ברכב שקועים, ואני מתכנן להחליף אותם בעתיד הקרוב, אז אני שוקל לשדרג גם את הזרוע המדוברת.
עוד זרוע מגל ב450 ש"ח לפני משלוח, נראה ששווה בדיקה.
יש משמעות לזה שהאתר הוא בריטי (היגוי הפוך)?
http://www.roughtrax4x4.com/?doc=16&cid=196&vid=181
מתחרים מוחרים ב-
1050 ש"ח לפני משלוח
http://www.4wd1.com/hilux_solid-axle.htm