אסף תוכל להרחיב על העניין של נעילת ממיר המומנט בשרשור נפרד ?
איך זה מתבצע ? מה בעצם קורה? איך עושים את זה ? ולצורך הדוגמה קח את הפגרו95
תודה
Printable View
אסף תוכל להרחיב על העניין של נעילת ממיר המומנט בשרשור נפרד ?
איך זה מתבצע ? מה בעצם קורה? איך עושים את זה ? ולצורך הדוגמה קח את הפגרו95
תודה
אני לא מבין, או ששכחתי לנהוג...
מדוע צריך לשלב ברכב אוטומטי רברס ו LOW כדי לרדת עליה שנכשלה, הרכב יירד בצורה שקשה לשליטה, תוך עמידה על הבלמים בגלל רצון הרכב להתקדם "חזק" לאחור, מה יותר פשוט לשלב לניוטראל, לרדת בצורה מבוקרת תוך שימוש בבלמים שאינם צריכים להתאמץ כל כך.
לא מכיר פאג'רו.
בAW4, הנעילה מתבצעת על ידי זה שנותנים מתח לסולונואיד שמפעיל אותה. פשוט.
אסף.
הבעיה שאתה מציג נכונה מאד, ירידה ברוורס זה אחד הדברים המסוכנים שיש.
א ב ל, הפתרון שלך דומה למה ? שמע סיפור ...
הדרך לכפר חלם הייתה מסוכנת מאד, ובדרך היה גשר צר רעוע ומט ליפול, כל פעם היו התיירים בדרך לכפר חלם נופלים, נפגעים וחלקם לא קמו עוד...
ישבו חכמי חלם וטכסו עיצה, התדיינו רבו צעקו במשך 3 ימים ושלושה לילות במטרה למצוא פתרון לבעיה, ומה לעשות ?!?
לאחר 3 ימים ושלושה לילות של דיונים הגיעו למסקנה המתבקשת מאליה כי מתחת לגשר יש לבנות בית חולים... ע"מ לטפל בנופלים ובנכשלים מהגשר הרעוע....
עכשו, חס וחלילה שאני מתכוון שמישהוא פה שייך לחכמי חלם !!
אבל הסיפור בא להמחיש, כי אתה מנסה למצוא פתרון לבעיה של ירידת עליות שנכשלו ברוורס, כשבעצם, אם תיצור מצב שהרכב שלך יעלה את רוב העליות, לא תזדקק לפתרון הזה כלל ועיקר....
למה אני חותר?
אתה נוסע על צמיגי 31 שזה מעל ומעבר לרוב השימושים. אתה מוגבה "2 שזה נחמד [אבל ממש לא מספיק לטעמי..., אבל זה אישי] , מה נשאר ? או נעילה אחורית, או הגבהה רצינית יותר, ובכל מקרה לדעתי, החלפת טרנספר ל 242 ישפר מאד את מצבך. לא לשכוח שה 249 אכן נועל מרכזי, אבל ע"י מערכת ויסקוזית [ששווה לתח**] ה 242 נועל קצת יותר משמעותי.
או שילוב של שניהם במקרה וזה בתקציב שלך.
או אז תגיע למצב, שלא תצטרך להדרדר אחורה, כי תעלה את המעלות בפעם הראשונה.
דבר נוסף, אני לא מכיר את רמת הנסיון שלך בכלל ועם הגרנד בפרט, אבל עליית מעלות היא מיומנות נרכשת. יש ללמוד וללמוד וללמוד.
אם תרצה אתה מוזמן להצטרף לטיולים שאני משתתף. תוכל בהחלט ללמוד דבר אחד או שנים.
בהצלחה
יוסי
אסף, ייתכן שהבעיה היא בהבנה שלי, אבל כשדיברנו במפגש על הפיצ'ר הזה אני התרשמתי שמדובר בנעילת הגיר על הילוך ראשון, כלומר מניעת ההעברה האוטומטית לשני ע"י שליטה בסולנואיד של ראשון-שני. אני מזכיר למי שלא מכיר שבגרנד - לפחות המדובר של ניסן - ראשון ושני חולקים את אותו מצב ידית הילוכים ולכן נמנעת מהנהג שליטה עליהם.
לפי הבנה זו אין קשר בין הפיצ'ר הנ"ל לבין הילוך אחורי. אבל עכשיו אני מבין שמדובר במשהו שונה - בנעילת הממיר. ובכן, זה כבר סרט אחר. נשמע מעניין.
גיתאי
גם וגם.
הפרדת 1-2 היא בשביל למנוע העברת הילוך. נעילת ממיר היא כדי לנצל את זה.
מעשית, אפשר גם לבנות מיתוג שיהפוך את הגיר לידני לחלוטין.
כשמכירים את הבקרה של הגיר הזה אפשר לעשות מה שרוצים.
אסף.
אגב,
במצבים קיצוניים כמו עליה שנכשלה, ואתה רוצה לשפר לאחור לאט,
אתה יכול לרדת אחורה, משולב להילוך קדמי. הרכב ירד לאט, ולגיר לא יקרה כלום.
מיכה, הכוונה לבצע זאת עם מנוע פועל (ומסתובב קדימה), גיר בהילוך קדמי, נסיעה אחורנית.
בגיר אוטומטי זה אפשרי, ואם לא תעשה את זה כל יום, לא ייגרם נזק.
שמיל אשכרה הלך לי ככה מנוע. אולי לא בדיוק בגלל הסיבה הזו אבל זה היה הדבר היחידי שאני יכול לדעת בוודאות שאכן עשיתי.
אני לא זוכר אם למגנום הרדיאטור שמן גיר והרדיאטור קירור מנוע הם באותו רכיב. בכל מקרה, ירדתי את המוחרקה, השתמשתי בשיטות האלה של רוורס בירידה, כמה ק"מ אחרי זה הלך מנוע. אולי זה צרוף מקרים אבל אני לא יודע. בכל מקרה, לדעתי האישית זה מטופש לחלוטין להשתמש בגיר ככה. אלא אם כן אתה נמצא במצב של סכנת חיים או אני לא יודע מה.
זה בכלל אבל לא מה שהם התכוונו תקרא שוב ותבין
הכוונה הייתה להשאר ב d ולתת לרכב לדרדר אחורה
כשאתה בעלייה תלולה זה קורה
א. מנועים מסויימים יודעים להסתובב אחורה, וגם לעבוד.
תשאל את הזקנים, לא סתם ציינתי את זה.
ב. אני לא מתחייב לכלום. פעם ביובל, במצב חרום, ניתן להדרדר אחורה בהילוך קדמי, למרחק קצר, עד לסיום הקטע הבעייתי.
אם תרד את המחמל אחורה, בהילוך קדמי, הגיר יתחמם, על זה אני מוכן לחתום.
OK ....
לגבי עלייה שנכשלה - ברור הוא לכל בר דעת וראיתי הרבה נהגים מאוד מנוסים - לעולם כשיורדים לאחור משלבים לרוורס !! הבלמים לא כל כך יעילים בסיטואציה כזו לכן נראה לי שלשלב לניוטראל עם בלמים לא שייך - בואו וניקח לדוגמא את מעלה גרופית , דרדרת עליה ארוכה עם שיפוע של 45-50 מעלות. הרבה נכשלים שם בעלייה וצריכים לרדת כל הדרך חזרה הירידה לא תתבצע אלא ברוורס LOW זה ברור אחרת גלגלים ינעלו והרכב עלול להיכנס לשפ"צ .
לאור כל האמור לעיל אני כרגע בחיפושים של טרנספר 242J שיולבש על הקייס של ה249 שלי כרגע.
כמו כן מחכה למדריך של הפיתרון החשמלי בגיר שיתן לי ראשון ורוורס עוד יותר LOW ממה שזה עכשיו.
תודה
ניסן