בפורומים מקבילים הדבר מאושר,לא רק שמאושר - אף מאושר על גבי השרת של הפורום.
פתח את הפורום הטכני של CF ותיווכח...ספרות יצרני הרכב וספרות טכנית דוגמת זו של "בוש" , מטיילות שם בחופשיות( בעיקר תודות ל"מרק10" ).
Printable View
בפורומים מקבילים הדבר מאושר,לא רק שמאושר - אף מאושר על גבי השרת של הפורום.
פתח את הפורום הטכני של CF ותיווכח...ספרות יצרני הרכב וספרות טכנית דוגמת זו של "בוש" , מטיילות שם בחופשיות( בעיקר תודות ל"מרק10" ).
בסייידר גמור - נשלח אל החברים בה"פ.
מי שעוד מעוניין - שישלח לי ה"פ , הקבצים לא יחזיקו הרבה הורדות במיקום הנוכחי שלהם.
אי-אפשר נקודה, גם לא בוידאו .
יש פידבק/משוב אותו אפשר רק לחוש ביד ,בנוסף לראיה .
ספרים יכולים לספק נקודת פתיחה טובה, אבל רחוק מהדרכה צמודה.
גם אני התחלתי מספרים , הריתוכים הראשונים היו גרועים, למדתי לבד בדרך הקשה , לקח יותר זמן מאשר מדריך מלווה.
אח"כ כשהשתלטתי על תפרים אופקיים , התחיל המאבק באנכיים , ואח"כ בריתוך מעל הראש ,
פחים דקים , צנרת קיטור, דודים ,קורות בקונסטרוקציות מבנה.
זה לא נגמר באמת .
לכל לימוד יש פרק תיאורטי ומעשי. את הפרק התיאורטי אפשר, לדעתי, ללמוד מהאינטרנט היום, בהחלט. זה תלוי בתלמיד לא במורה - יש אנשים שמסוגלים ללמוד לבד, לברור את העיקר מהתפל. בשבילם האינטרנט הוא גן עדן. את הפרק המעשי צריך... לעשות. בכל מקרה. השאלה היא בעצם האם את הפרק המעשי ילווה מישהו מנוסה באופן רשמי או לא.
המון אנשים למדו לרתך לפחות לרמה סבירה לבד, בהבססות על ספרים וחומר כתוב, תוך כדי התבוננות והתיעצות עם רתכים בהזדמנויות שונות. למעשה זו השיטה שהביאה את רוב החובבים כאן בפורום לאן שהם (אני מניח שהמקצוענים למדו יותר בסגנון של שוליות לבעלי מקצוע מנוסים). אני התבוננתי באחרים במשך שנים, הסתקרנתי, שאלתי שאלות, חברים (חנן) נתנו לי להחזיק אלקטרודה פה ושם. ואז יום אחד קמתי בבוקר וקניתי רתכת ב500 שקל ועוד ציוד נלווה, והתחלתי לרתך. קניתי ברזלים, בניתי כל מיני מתקונים לג'יפ - מתקנים לארגזים, ג'ריקנים. שולחן עבודה כמובן. מתקן תלייה לסירים למטבח (התירוץ הרשמי לקניית הרתכת...). גגון, גדר לגינה, וכן הלאה.
לדעתי חד משמעית, פותח השרשור יצליח ללמוד ריתוך ברמה החובבנית לבד. מדרך התנסחותו ברור שהוא טיפוס סקרן שיכול ללמוד, להתנסות, ולנתח את העבודה שלו. מהר מאד תמצא גם בעלי מקצוע או חובבים מנוסים שיעזרו לך לקצר את זמן הלימוד, אם כאן בפורום או בסביבת המגורים שלך.