פיתחנו פה את תרבות הבכי:confused:
Printable View
פיתחנו פה את תרבות הבכי:confused:
מערכת התשלום בכביש 6 נדרשה במכרז שלו, ועפ"י ידיעתי כל מי שניגש אליו לא היה מעוניין בה. היא יקרה למפעיל, מסובכת לאחזקה ומחייבת מערכת הפקת חשבוניות וגבייה. בזמנו מערכת דומה היתה קיימת רק בכביש מסויים בקנדה מה שלא הוסיף לבטחון בהצלחת המערכת. כל זכיין שתשאלו אותו היה מוותר על כל הסיפור, הרבה יותר נוח לקבל מזומן מכל אחד שעובר בכביש (כן, גם אחרי שמנכים כמה עשרות משכורות מינימום ליושבי ביתני התשלום). גם היום דרך ארץ הכריזה לא מזמן שבמידה והיא תוכל להשבית את המערכת ולעבור לגביה "נורמלית" מחירי הנסיעה בכביש ירדו.
הסיבה לדרישה למערכת גביה שכזאת היא האפשרות לנסוע ללא עצירה בכניסה וביציאה מהכביש ומעבר לכך החסכון האדיר בשטחים הדרושים לשם בניית ביתני הגביה במחלפים. כולנו נסענו באוטוסטרדות אירופאיות, כל נקודת יציאה/עליה כזאת היא חתיכת מפלצת בטון. תזכרו גם מה המרחקים בין הנקודות האלה באירופה לעומת המרחק בין המחלפים בכביש 6 ותבינו שאם היו ביתני תשלום כולנו היינו עומדים בפקקים אינוסופיים בכניסות לכביש וכועסים על השטח העצום שהכביש הפקיע מעבר לשטח הנוכחי.
ועדיין, שיטת הקנסות שלהם דרקונית...
בגדול אין בין כולנו כאן שום חילוקי דעות.
טכנית זה כביש מעולה ברמה אירופאית ואין טענות. אם כבר טענות הן מופנות למדינה ולמע"צ, שלא סוללים לנו את הכבישים ה"ציבוריים" באותה רמה...
על מה בוכים?
- על שיטת התשלום, שבעיני היא מסורבלת ומזמינה צרות (דרור למה אתה חושב שאם תטעה בדרך, תרד מכביש 6 במחלף הלא נכון ואחרי כמה דקות תעלה עליו שוב - לא תשלם?.... כמו גדול תשלם...:rolleyes:)
- על זמן הפקת החשבונית (כן, אני לקוח מזדמן שמעלה את הסופה המעשנת (זה אני שמעשן, לא הג'יפ) על הכביש הזה פעם בכמה חודשים לכל היותר כי אני לא רוצה להיות מנוי-לקוח קבוע של שודדים וגנבים!!!! גם אם הנסיעה הזו של פעם ביובל תעלה לי עוד כמה שקלים. כזה אני. לקוח מזדמן, נכון, אבל זכותי לקבל את החשבונית בזמן. זה מוגזם? מה כל כך קשה להבין כאן?)
- בוכים גם על הקנסות הדרקוניים ועל שיטת הגבייה האגרסיבית.
- בוכים על הקשר הון-שלטון שמאפשר לחברת "דרך ארץ" להתנהג כמדינה בתוך מדינה, להתייחס ללקוחות שלה - כלומר אנחנו, בצורה מחפירה שאף עסק לא היה מרשה לעצמו כדוגמתה שכן אז היה מאבד את אותם לקוחות, עובר מהר מאוד להפסדים ובסוף נסגר או מתמוטט.
ואל תספרו לי שאם לא יהיו קנסות דרקוניים אנשים לא ישלמו... אל תזלזלו באינטיליגנציה שלנו.
פעם עבד איתי מישהו שהיו לו המון דוחות תנועה, ממש הרבה. הם הסתכמו בכמה אלפי שקלים, והוא , די בשיטתיות - לא שילם. זה היה נראה תמוה בעיני, במיוחד אחרי שלא חידשו לו את הרשיון { דבר שהוא הסתיר בהצלחה יתרה } בסופו של דבר - הוא הגיע להסדר עם המשטרה לפיו הוא ישלם כמחצית מהסכום - שזה הקנסות המקוריים + עוד קצת. וגם את זה - בתשלומים.
עכשיו - אני בטוח שהוא לא לבד בארץ הבחור הזה, ויש עוד אחד כמוהו לפחות, אם לא שניים. ולכן עסק שאחרי הכל רוצה להרוויח, לא להפסיד זה נחמד, לשמור על מתח רווחים שהובטח לך ע"י המדינה - נחמד יותר. אבל להרוויח זה הכי טוב. ולכן - כדי שלא יבואו חוכמולוגים שחושבים שיפרסו להם את החוב {תשלום אגרה נתפס כפחות חשוב אפילו מדו"ח תנועה} יש את המערכת ה"דרקונית" שדרכה שוב שילמנו ביעילות ובקלות חשבונית שהגיע כמו תמיד כחודש וחצי אחרי הניסעה.
כתבה במעריב על הפטנטים של העלוקות
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/827/903.html
החברה שמפעילה את הכביש היא הגוף היחיד במדינה שגם מחייב, גם גובה, וגם מפעיל "משטרה" משלו בתחום הכביש. זה כוח ללא גבול, כלפי מיש משתמש בכביש.
מצד שני, הם קיבלו זכיון, ואנחנו משלמים להם גם אם אנחנו לא נוסעים. אז לפחות תשתמשו בכביש, תשחקו אותו, תגרמו להם להוצאות ותשלמו את המינימום- בזכות זה שיש לכם מנוי. מנוי לא עולה, ובזכות המנוי אנחנו משלמים פחות.
אני, אגב, נוסע הלוך וחזור בכביש 6 כמעט כל יום. אבללא על חשבוני.
אסף.
ככה זה אמור לעבוד
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/827/903.html