הערה:
לגבי בלייזר K5, אנא פיתחו שרשור חדש כדי שנשאיר שרשור זה לנושא המקורי.
אביגדור
Printable View
הערה:
לגבי בלייזר K5, אנא פיתחו שרשור חדש כדי שנשאיר שרשור זה לנושא המקורי.
אביגדור
אני פשוט לא מבין אתכם
גם אני נהנה לבדוק את מגבלות הרכב והנהג ואני לא חושב שמישהו מכם יכול לערער על יכולותי הנ"ל
כן גם אני נכנס לרוב בהנאה אחורית (זו לא טעות כתיב)ובhi בייחוד בבוץ ובייחוד עם הוא חלקלק :D
מה המקסימום שייקרה ?
אני אשקע ? so what
אני אשלב וגם זה לא יעזור ? so be it
אני גם אנעל את כל הנעילות /חלונות חשמל / מגבים /וישרים וגם זה לא יעזו כלולל הוצאת אויר ?
אני אקרא לחייל הפרשים (חברים טובים שרק מחכים שזה ייקרה עם שלל מצלמות :rolleyes:)
ועכשיו ברצינות
מי מכם שעקב והעמיק מתחילת השרשור היה יכול לקרוא "בין השורות" שיוחנן הדינוזאור לא פראייר ומבין דבר או שניים ברכבי 4x4
זה התחיל מהבחירה שכביכול לא מודעת(טרופר) המשיך בדרך (שיפוץ יסודי) והפינאלה (נעילות וכו')
אז כמו שאדון קציר כתב
תהנו מהשרשור -ותשאירו אותו ברמה ההומוריסטית
ותזכרו שרק המעז מנצח
רק מי שעובר מכשול שכולם "מתחרבנים" בו עם שלל נעילותיהם הגבהותיהם וכננותיהם -בהנאה אחורית (נו טוב אולי עם נעילה קטנה )מבין מהי הרגשת הצלחה (ולא הכוונה היא לא ל "יצאתי גבר" אלא חשבתי הפעלתי שיקול דעת וללא אמצעים מיוחדים הצלחתי )
אין לי שום בעיה עם מי שאוהב לפרנס מוסכים יבואנים ויצרני חלפים....
אבל עם יד על הלב..... הנימוק "לא לשלב ולא להתחיל ב LOW ע"מ להקטין בלאי" פשוט לא מחזיק מים !
#1 העומס והבלאי של שקיעה ב 2X4 HIGH גבוה בהרבה מנסיעה של כמה מאות מטרים ב LOW
גם עם משלבים 4-5 פעמים יותר, זה פשוט לא ניתן להשוות. שלא לדבר על הפיתוי להכנס במהירות גבוהה מדי ולשבור את העצמות....
#2 כל מערכת מכנית (מגלגלי שינים ועד מזגן) טוב לה "שתזוז" מדי פעם.
האמת - חוץ מלהגיד "אני עברתי את זה ב HIGH מבלי לשלב....." ממש, אבל ממש, אין סיבה לדאוג לחידוש חלקים בדרך הזו :rolleyes:
אגב נהיגה בבוץ
הרעיון הכללי הוא מהירות סחרור גבוהה של הגלגלים על מנת שהכח הצנטריפוגלי יאפשר פינוי יותר טוב של הקוביות ועל ידי כך אחיזה טובה יותר של הצמיגים
את זה אפשר להשיג או בראשון hi או ב2-3 lo
זו גם הסיבה שאני תמיד מוציא אויר גם בבוץ (תנסו להוציא קוביית קרח מתוך מתקן הפלסטיק/גומי שמייצר אותן מבלי לכופף /לדפוק - זה אותו רעיון )
עוד טכניקה בייחוד בהתחלת נסיעה בבוץ או בחילוץ בבוץ (לא עמוק מדיי) היא שימוש בהילוכים גבוהים (ראשון - שני hi )על מנת לספק מספיק אחיזה מבלי לסחרר גלגלים
כל הנ"ל הן טכניקות שבד"כ טובות לבוץ עמוק שבו הקוליסים הנוצרים גבוהים ממרווח הגחון של הרכב ומצריכים תנופה (השיטה האמריקאית)
השיטה הבריטית היא לאט ובטוח (בגלל זה הדיפנדר איטי וכבד :mrgreen:)וזה עובד עד שמגלים שטעינו בהערכת עומק הבוץ :twisted: