שלמה
הוצאת לי את המילים מהפה...
Printable View
וויסקי
ממש לא ברור לי הסיפור של החברים שלך, אבל אצלי הג'ימני חזר מהדרום במהירויות תלת ספרתיות לא שפויות (לא עם האשא והילדים...)...
למיטב זכרוני העליות לירושליים על 100-120, ובמישור גם ל 140 הגיע.
לצערי משיקולים שונים כולל מחוסר ידע\ניסיון ודרגת שווי מס הוא היה ידני, ההמלצה שלי אוטומט.
יואב - מוזמנים בשמחה - לשם ההגינות ה 10 ימים היו בצפון כך שהספקה טריה היתה זמינה כל יום\יומיים.
אני אחפש תמונות והעלה לאתר.
בעיני המגבלה העיקרית עם ג'ימני זה כמות הדלק שאפשר לסחוב מכיוון שאני לא סוחב\אוהב נוזלים על הגג.
רק שיהיה ברור - גם D-90 זה מצוין ו 110 עוד יותר - רק חשוב לזכור שהעלויות הקבועות של ה 90 גבוהות משמעותית והרכבים שונים מהותית אחד מהשני (ראה מה שעמי כתב).
טוב אני מרגיש שאני חייב תשובות פה לאנשים, אז קבלו תשובות:
1. ג'ימני לא חייב הגבהה ל90% מהמסלולים בארץ, אבל מצד שני במסלולים שאנחנו עושים (מעלה רמון בכיוון העליה למשל) נשמעו צעקות מצד הג'ימני או להגביה או להפסיק לעשות כאלו מסלולים אז הם החליטו להגביה (לי לא הייתה יד ורגל בהחלטה). אין שום הכרח להגביה ג'ימני, אתה צודק (MMR), גם אין שום הכרח לשים נעילות, להחליף לציריות מחוזקות, לשים מדרכי צד להייליפט, לשים כננת או לכל דבר אחר, כל אחד עושה מה שהוא רוצה עם הרכב בהתאם לדרישות שלו ולרצונות שלו.
2. אוטומט: יש לי ידידה טובה (בלי הערות מרושעות) שמכרה לפני חודש את האוטומט שלה, אחרי שכל הזמן בכתה שאין לרכב כוח, היא עשתה סיבוב בידני, והבינה שזה בגלל האוטומט. זה נכון שלאוטמט יש יתרון מסוים בשטחים טכניים, במקומות שידני עלול להיכבות בגלל עקמות המומנט שלו. מצד שני נהג מיומן פותר את הבעיה הזאת.
3. ג'ימני יותר שקט מדיפנדר! נקודה. גם במהירות של 160 וגם במהירות האור. אבל מגיע הרגע בכל רכב שהרעש שעושה המנוע וההרגשה הכללית אומרת לך הנהג, תאט אחרת כדאי שתתחיל לחפש מנוע חדש. תעשו לי טובה, נכון שהגזמתי עם ה80, אבל את תגזימו לכיוון השני, נסיעות איתו במהיריות גבוהות ממש לא דומות לפריווט ואין לו כוח בנסיעות כאלו, זה נכון שאפשר להגיע עם ג'ימני ל140, עם הדיפנדר כבר הגעתי ל180 אז מה, לי יש יותר גדול, מה זה אומר שזה כיף לנסוע בדבר כזה, התשובה האמיתית היא לא. גם בדיפנדר לא נוח לנסוע במהירות 180, אבל בין 90-140 הרבה יותר נוח בדיפנדר, מה לעשות.
4. לחלץ חברים, אצלי לפחות זה מצווה, מצטער, כזה אני. למזלי גם החברים שלי הם כאלו, ואפילו עם יונדאי גטס באו לחלץ לי את הדיפנדר http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...=5&item=893534
5. הדיפנדר שלי משמש אותי לנסיעות היומיומית שלי, אני גם עושה בסביבות ה40K בשנה, ובאמת לא סובל ממנו. אפילו לא מבעיות חניה (לא יודע להסביר את זה, אבל כמעט כל החניונים שנכנסתי אליהם מתאימים גם לדיפנדר מבחינת גובה (בלי גגון) למעט חניון אחד עד היום ברח' רוטשילד בת"א). אני מחנה בעיר, בכפר, בגיא ובהר ומצליח לא רע.
ואחרי הכל הבהרה קטנה:
אני לא יודע איך נוצר הרושם שאני נגד ג'ימני, אני ממש בעד, תקנה ג'ימני אני בטוח שלא תתאכזב!!
אני רק בא להגיד לך, שכמו שבין מחזיקי הדיפנדר יש כאלו שעיוורים לצרות שלהם (ראה ערך; יש מספיק מקום, הרכב נוסע כמו פריווט, ויותר מהיר מדיפנדר, לא מתקלקל, לא מושבת, לא נוזל, לא סובל מפגיעות בשטח, זה לא רכב זה פאקינג הודיני), גם בעלי ג'ימני סובלים מעיוורון דומה. ובכל זאת, בניגוד לרכבים אחרים שאולי הייתי יכול להגיד לך לברוח כמו מאש, ג'ימני זה ממש לא רכב כזה, רכב מצוין, מומלץ, עביר, נוח, אמין הכל נכון. יש לו חסרונות (כמו לכל רכב) אם אתה מרגיש שאתה יכול להתמודד איתם והם לא בעיה בשבילך, מדובר ברכב ששווה את מחירו!!!
וויסקי,
זה יפה לראות איך אתה ממתן את הדעות שלך אחרי שעונים לך.. משעשע משהו.
לענייננו,
נסעתי גם על זה וקצת על השני,
אבל אני בהחלט יכול להגיד שבחיים,
אבל בחיים לא תוכל להגיד שדיפ' 90 שקט יותר בכל מהירות ביחס לג'ימני מהשנים האחרונות-אם זה לא המנוע זה הפח שרועד,
ואם לא הפח אז הברזנט רועד,
ותיבת ההעברה שצועקת,
והחלונות שמקרקשים,
והפלסטיקים שמנהלים דיון ער ביינם לבין עצמם ועוד מתווכחים..
ובל נשכח את המנוע שגם ככה הוא מנוע של טרקטור שלא מבין למה הוא צריך לחיות בטורים כאלו.
אהה, הנוחות.
או יותר נכון האין נוחות וכאן אני מסתייג- שניהם לא כ"כ נוחים (לדעתי אפילו ביחס להיילקס שלי) אבל הג'ימני בהחלט מספק סביבת חיים נוחה בהרבה מה90 ואני מדגיש 90 כי 110 זאת חיה אחרת.
ת'כלס גם אני הייתי מעדיף דיפ' 90 על ג'ימני אבל לא בגלל שהוא שקט יותר/מהיר יותר/ובטח לא אמין יותר.
העניין שהוא שכמו רוב בעלי הכרכרות האלו אתה מאוהב ומסונוור ולא ממש רואה את המגרעות של הקוביה.
אנטישמי....
בכל מקרה יואב התחושה שלך צודקת ודרור אמר נכון, הגימיני אמין מהדיפנדר בסדרי גודל, לחובבי טבע עם תקציב נמוך הגימיני נותן פתרון מעולה, נכון הדיפנדר לא נוראי מבחינת אחזקה ,גדול יותר(תתפלאו אבל ממש לא בהרבה, נפח האיחסון כן גדול בהרבה), אבל עדיין הגימיני אמין יותר וזול יותר לתחזוקה בסדרי גודל משמעותיים.
אני נוסע על ג'ימני משופר מפה ועד הודעה חדשה(עלויות השיפורים לעומת הדיפנדר הרבה יותר זולים.) ואני מאוד מבסוט ממנו (חוץ מזה שקצת חסר לו כוח לפעמים).
הוא אוט' וזה ממש לא מפריע לי, מלבד בדיונות.
לומר לך שאני אף פעם לא פינטזטי על הדיפ' 90, לא יכול, כי המחשבה עוברת לי לפעמים בראש. אבל בסופו של יום אני חוזר לג'ימני ונהנה מכל רגע עליו בשטח.
קצת קטן,כן. אבל עם שיפצורים מתאימים וידע וכישרון בטטריס, הכל מסתדר במקום.
בכל מקרה, אני חושב שהקישור הזה יפתור כמה דילמות...
http://www.youtube.com/watch?v=brTeNSHV0so
אלון666 :twisted:
[QUOTE=whisky;230907] זה נכון שאפשר להגיע עם ג'ימני ל140, עם הדיפנדר כבר הגעתי ל180 אז מה, לי יש יותר גדול, מה זה אומר שזה כיף לנסוע בדבר כזה, התשובה האמיתית היא לא. גם בדיפנדר לא נוח לנסוע במהירות 180, אבל בין 90-140 הרבה יותר נוח בדיפנדר, מה לעשות.
]אני לא יודע מה שתית אבל אני רוצה גם
אני לא יודע איך אתה רואה את המהירויות האלה בדיפנדר ו/או בג'ימיני.
בידידות ניב
לפי הכינוי שלו הוא אמור לשתות וויסקי.
אבל השד יודע איזה וויסקי הוא שותה, אם הוא רואה 180 בדיפנדר...
מה אתם רוצים ממני?
אני מציע לכולם, אבל לכולם, לקרוא מחדש את ההודעה הראשונה שלי, אני באמת חושב שהייתי שם יחסית אובייקטיבי. ציינתי את היתרונות והחסרונות של הדיפנדר 90 ושל הג'ימני.
לא כתבתי שם שדיפנדר הוא שלמות הבריאה, או תכלית הבריאה או משהו דומה. ולגבי ג'ימני, המלצתי עליו בכל פה.
שוב בפעם האחרונה כי זה מתחיל לעלות לי על הרעש שבוקע ממנוע הדיפנדר שלי:
ג'ימני אחלה רכב!!!
רק ציינתי את החסרונות, זה הכל. אבל אתם כולכם צודקים, ג'ימני הוא הרכב הכי טוב בעולם. לדעתי צריך לעצור את הייצור של כל שאר הרכבים בעולם ולהתחיל לייצר רק ג'ימני, ולמהדרין סמוראי, למי שלמזלו הרע יש משפחה גדולה צריך להחזיר לפס הייצור גם את הסמוראי הארוך, ולחשוב גם בכיוון של ייצור ג'ימני ארוך. מסכנים כל המוסכניקים של סוזוקי מחוסרי עבודה כולם. לדעתי גם אפשר מאותו רגע להפסיק להביא חלפים לג'ימני ולסמוראי, כי כנראה שלא צריך!!!
מה עובר עליכם? מדובר ברכב מצויין, אבל גם לו יש חסרונות, רק רציתי להגיד לו מה החסרונות. אבל מסתבר שאין לו, זה רכב שיכול להחליף את פאררי בנסיעות ירושלים ת"א, מזל שיש ג'ימני כי אחרת לא היה פתרון אמיתי למשפחות של יותר משניים לאכסון הציוד שלהם לטיול. מזל שיש אותו, כי הוא לא רואה מוסך, והוא הכי טוב בעולם.
זהו!!!
תעשו לי טובה, תקראו שוב את המודעה הראשונה שלי, אני בהחלט ממליץ על ג'ימני מההתחלה. ולגבי דיפנדר 90 שנת 97 אני לא יודע אם שמתם לב אבל גם לגבי הנקודה של הרעש כתבתי גם שם.
זהו, אני חולה, עבר עליי שבוע חרא, כואב לי הראש, האוזניים, והילדים שלי החלימו משבוע של דלקת ריאות. אבל הרופאים אומרים שאני אחייה לראות את המשך השטויות שלכם.
שורה תחתונה- כרגיל - ג'יפ קונים מהבטן, לא מהראש. ג'ימני או דיפנדר - העיקר שבסוף יוצאים לטייל.
ועוד עצה (אחרונה, ברשותכם) - שיחפש גם וגם. יבדוק כאלו וכאלו, עד שימצא את האחד שיעשה לו את זה.
אסף.
שי,
תרשה לי להציע תיאוריה מסויימת לגבי ה 180 בדיפנדר ו 140 בג'ימני...
לפי התאוריה הזו חזרתם מהשטח, לגמתם משקה כזה או אחר, ונסעתם יחד, אחד מאחורי השני. (לא רלוונטי מי ראשון ומי שני, למרות שגם לגבי זה יש הערכה, לאט לאט כל דבר בזמנו, אני טוען שהג'ימני היה ראשון). אם היתה נוסעת לידכם מאזדה 3 מחוג המהירות שלה היה מורה על 110 - 105.
בג'ימני המחוג הראה 140, בדיפנדר המחוג הראה 180 (שוב אתם נוסעים אחד אחרי השני), בקשר התלהבתם "כמה מראה אצלך?" "140, וכמה אצלך?" , "אחי 180!!!", ולא עצרתם לשאול את עצמכם לשבריר שניה מה קורה כאן, ולמה פיאט פנדה הרגע עקפה אתכם... בקיצור, זה מזייף וזה פשוט מקולקל (אמרתי לך שתיתן לרמי לחווט את האוטו ואתה לא שמעת לי...ככה נכנס לך פלוס למחוג של המהירות ברגע שאתה פותח סוויץ, בעמידה האוטו כבר על 60...).
לגבי ההחלטה למה הג'ימני ראשון - פשוט אם הדיפנדר היה ראשון נהג הג'ימני היה עסוק בהישרדות של איתור הכביש תחת מיסוך עשן...
אבל זה רק אני...וזה ממש לא אישי...
יואב
כרגע הדבר היחיד שני מסכים איתך לגביו הוא:
שמטרנה הוא טעם החיים!!!
לגבי המהירות, אני מבין שהבנתם כולכם לאן אני חותר... (תספרו את זה למי שהצליח להכניס ציוד של ארבעה אנשים ולנסוע 140) אני כבר יודע.
זהו זזתי הביתה, יש גבול לנאמנות שלי לעבודה, הגבול הזה התחיל כשהתחילו לכאוב האוזניים.
מקווה לחיות לראות עוד יום של הרצאות על שלמותו של היפני הקטן ;) אני חושב שכדאי להעביר את השרשור הזה ליבואן של סוזוקי
אם שותים לא נוהגים, אז מעשנים :oops:
אני למדתי שיש בעולם שלושה דברים שלעולם אסור להאמין להם: פוליטיקאים, עיתונים וספידומטרים. לגבי האחרונים, זו טענה שתקפה במיוחד אם הם בריטים ו/או איטלקיים.... רק מי שראה 210 קמ"ש על הספידומטר של פיאט דובלו (!) או 180 קמ"ש בדיפנדר (.....) יבין על מה אני מדבר כאן.
אני לא בטוח שטרחו בכלל לכתוב 180 על ספידומטר של דיפנדר....