קישור מאוד מעניין
http://forum.kan-naim.co.il/viewtopic.php?f=9&t=2064
Printable View
קישור מאוד מעניין
http://forum.kan-naim.co.il/viewtopic.php?f=9&t=2064
ככל שאני חופר יותר בנושא היות ויש לנו זמן לתחילת שיפוץ הבית (כשנה) מסתבר כי בדרג הביניים ,קרי לא מיים שחורים העסק דיי פשוט,
למעשה ניתן לחפור בגינה עד שני מיכלים של 200 ליטר, זה לא גוזל מקום ולא כלום העניין כי ניצול מושכל של מיי מקלחת כפול 2 בבית , מכונת כביסה וייתכן גם מזגנים ייתנו כמות גדולה מאוד של מיים,העיקרון אצלי זה לא העלות /חיסכון בכסף אלא דווקא חיסכון במיים אם ניתן אז למה לא??
זאביק המשך לחפור כולל עלויות וקח אותי בחשבון
אני כבר לפחות כמה שנים משקה במי מכונת הכביסה הנשפכים החוצה ישירות בצינור את הגינה. עץ הדקל מגיב יפה, שמח וגדל, כך גם בזיליקום ושות', הלימונית סובלת, לא יודע אם קשור.
לאחרונה הוספתי גם איסוף למי האמבטיה והמקלחת, שכרגע נשפכים ישירות בצינור לדשא,אותו אני מזיז כל יום, והוא גם נראה שמח וטוב לבב.(אני גר בבית קרקע מוגבה מעט מהאדמה, כך שיש לי מקום לשחק עם הצנרת , ולהוליך מיים בגרביטציה)
אני משתמש , בינתיים, בסבונים רגילים.
חושב על מערכת סינון כלשהיא, מכיוון שכל התשתית החיצונית מהבית מוכנה, אבל ללא התקדמות בנושא,בינתיים, בגלל שנראה שזה עובד.
יתרונות מערכת כזו הם מבחינתי, האפשרות לייצר מיים נקיים יותר ובלחץ מספיק, לממטרות לדשא ולטיפטוף לשאר הגינה.
רז
זאביק, את ענין הישארות המיים מזיקים ברמה זו או אחרת קראתי במייל פרסומי כלשהו בו המליצו בפירוש לא להשקות עם המים המסוננים/מטוהרים { או איך שלא תקרא לזה } צמחי טבלין ואולי עוד איזה משהו או שניים.
לגבי הסבונים הידודתיים - לא יודע, עצם העובדה שהם נמצאים רק במקומות מסוימים קצת מטרידה.
אייל - בעזרת השם :)
בשנת 2005 בניתי את המערכת הזאת... והגינה שמחה מאד...
התהליך:
הרמתי את הרצפה בקומה העליונה בחדר השירותים והפרדתי את מערכת ה 2 צול ממערכת ה 4 צול. את מערכת ה 2 צול הורדתי תוך כדי שבירת קירות וריצפה (לקח לי שעתיים לשבור חור בגודל 2 צול בבטון המזויין (תרתי משמע) ) לתוך מיכל של 500 ליטר שנמצא בכניסה לבית. המערכת מנקזת את כיורי המקלחות, מקלחות ומכונת כביסה. בהתחלה שמתי חבית של 200 ליטר אבל החלפתי כאמור למיכל של 500 ליטר לפני שנתיים. בדרך גם גיליתי שככל שהילדים גדלים המקלחות נהיות ארוכות יותר. אז 200 לא הספיק. גם היום אנחנו ממלאים 500 ליטר ביום בקלות.
בכניסה למיכל שמתי דלי מחורר ובתוכו רשת זבובים כפולה. ניסיתי בעבר כל מני נסיונות עם טופ וחצץ אבל בסופו של דבר השיטה הקיימת היא הטובה ביותר לסנן מוצקים. מהמיכל דרך ברז גינה פשוט יוצא צינור שמתחבר למערכת הטפטפות של הגינה. הרכבתי על הברז גם צינור שקוף כלפי מעלה כך שאני יודע את גובהה המים במיכל. וזהו.
גם את המקלחת והכיור של הקומה התחתונה "הובלתי" החוצה דרך הקיר לדלי עם סינון שמחובר לצינור בזרימה חופשית לגינה (הבית מוגבהה מאט מהקרקע).
שתי המערכות בגרביטציה ללא שום משאבה. תחזוקה אפסית.
בשום אופן לא לחבר את המטבח בגלל שיש בו הרבה שומנים וזבל שיסתום צ'יק צ'ק את המערכת וגם יסריח לאללה.
יתרונות:
א. חיסכון במי השקיה, בחורף (באילת) אנחנו לא מוסיפים בכלל מים מתוקים. אפס. בקיץ אני משקה בנוסף פעמיים בשבוע למשך חצי שעה בטיפטוף אבל באזורים לחים אני לא בטוח שצריך (חוץ מאשר את הדשא) - תקנות חדשות להשקיית גינות יפורסמו בקרוב !!!
ב. חיסכון בכסף.
ג. ערך פסיכולוגי, זה כייף לדעת שכשעתה מתקלח המים לא הולכים לביוב למרות שהיום כמעט בכל הארץ יש מכוני טיהור שפכים.
ד. כל עצי הנוי + רימון, זית, קלמנטינה, פסיפלורה. נענע ותבלינים אחרים וגם ירקות אוהבים את זה מאד אנחנו אוכלים מהם כבר שנים ואין שום בעיה.
חסרונות:
א. יש קצת ריח בכניסה לבית ליד המיכל במיוחד כשמים זורמים למיכל.
ב. ההדרים לא מתים על זה.
ועכשיו לתמונות:
המיכל והצינור שמגיע אליו מקיר הבית:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241470810
צנרת בקיר ובתקרה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241470906
הפילטר:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241470962
הסבר לאורחים:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241471025
המערכת בקומת הקרקע:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241471107
הסבונים האלו כבר נמצאים ברוב הסופרים...למעט ברכת רחל, חסדי אברהם וקינת דוד זה נגד האמונה היהודית להועיל לסביבה...:p
בכל מרכז קניות היום יש חנות נוסח ניצת הדובדבן או עדן טבע, שם תמצא את הסבונים האלו במחיר סביר יחסית.
אני גם בשלבי תכנון בית, ומתעניין בנושא כמו כל ישראלי שאכפת לו. והאמת שאי אפשר להתעלם מהסיסמא "מים אפורים" היום, כי היא נצערת מכל כיוון. כן חשוב לי לנסות להבחין בין עיקר לתפל, ולכמת את העלות מול התועלת האמיתית - הן לי והן למשק המים.
חנן - תודה רבה על התמונות וההסברים, יש בנושא הזה הרבה יותר שואלים מאשר עונים, תמונות של מערכות עובדות בפועל כמה שנים זה בדיוק המידע הגולמי שאני חושב שכולנו מחפשים. כל מי שמצא קישורים דומים - תיעוד של מערכת מים אפורים ביתית, שעובדת בשטח, עם תמונות - שישים קישור.
בינתיים, מצ"ב קובץ עם אוסף מקורות שנותנים רקע כללי שאסף סטודנט בפורום של אוניברסיטת בן-גוריון, קריאה מעניינת שמביאה סוף סוף מספרים לתוך הדיון:
http://forum.bgu.co.il/index.php?act=attach&type=post&id=65904
אגב, הערה כללית (שלא במקום) לכל בוני הבתים החדשים.
מחזור מים בישראל הוא לא חוקי. לא מים אפורים, לא מים שחורים, לא מי גשם, ולא מים קדושים.
(הסיבה לכך: משרד הבריאות חושש שילדים ישתו בטעות מהברז הלא נכון בגינה).
לא יודע מה ההשפעה של מערכת כזו על קבלת טופס 4 לבית חדש. ההשערה שלי היא שאין
(ובזה תם ונשלם עניין חוקיות מחזור מים. אין על מה לדון פה)
לידיעת המאזינים
ישראל ממחזרת 70% ממי השופכין ונמצאת במקום הראשון בעולם בתחום זה.
אם יש משהו שבישראל לא מטפלים זה מי הגשם-שאחוז ניכר מהם מגיע לים ולמערכות הביוב.אני ממליץ לזאביק ואחרים שבכל מקרה כל מערכת לאגירת מים שתקימו,חברו גם את המרזבים,גם אם זה אומר שבחורף המיכלים יהיו מלאים במי גשם ואת המים האסורים תעבירו לרשויות לטיפול.
פילטרים למינהם מיקרים מאד את המערכת וחלקם הוא מפגע אקולגי בפני עצמו.
בנוגע למי המטבח ומי המקלחת-למים אלו יש בעיית שומנים ובעיית ריח חוזר,לכן אם מעוניינים לאגור מים אלו(ולדעתי אין סיבה שלו)יש להתקין מפריד שומן ו"גלי טרפ" שזו מלכודת ריח-כמו סיפון,אפשר ליצר לבד בפשטות ובעלות של שקלים בודדים.
סיכום:
איסוף מי מקלחת,מכונת כביסה וכו-שימוש בחומרים מתאימים.
איסוף מי גשם-מרזבים
מי מזגנים
מי מטבח-מפריד שומן
מניעת ריח-גלי טרפ
כמובן לא לשכוח,לאפשר מעבר מהמפלס העליון של המיכל למערכת הביוב על מנת למנוע הצפה.לתכנן מערכת השקייה בלחץ נמוך,על מנת לחסוך את השימוש במשאבה(יש היום מערכות טיפטוף שעובדות בלחץ של סנטימטרים בודדים.
ללא קשר-ראו רעיון שראיתי ישום שלו
יש פתרון מעניין למערכת הביוב שנקרא-מיכל שיקוע ביולוגי (ביו דגייסטיק ספטיק טנק) המיכל הנ"ל קולט את כל מערכת השופכין של הבית-המוצקים שוקעים ומעקלים את עצמם(בתנאי שלא זורקים חיתולים,מגבונים וכו)-המים בחלק העליון של המיכל עוברים למערכת הביוב המרכזית או ההשקייה והגזים משמשים לבישול ותאורה-פשוט מאד ועובד בעולם השלישי
דרור הראל
זאביק, למה אסור להשביח מים?
תשאל את שמשוני. הוא מטהר את המים של הרצליה לרמה שלישונית, שכמה שהבנתי ראויה לשתיה. אבל אסור לו להחזיר את זה למי השתיה,
גם אסור לו להשקות עם זה גינות,
גם אסור לו לשפוך את זה בשדה,
גם אאסור לו לשפוך את זה לירקון,
רק לביוב.
שימשוני בוודאי יוכל לשפוך אור על הנושא, אבל כמדומני צריך לחשוב על השפד"ן, המטהר את הקולחין ומוכר את המים המושבחים לנגב.
אם כל עיריה, לא כל שכן אדם פרטי, יתחיל להשביח מים, יזרום פחות בביוב. ומכיוון שהשפד"ן גובה פר קוב שופכין, הכמות המגיעה אליו תקטן משמעותית.
אני בשלבים של תיכנון בית, בפירוש הולך לאגור מי מזגנים, מכונת כביסה ומקלחות \ כיורים.
לא מזמן ביקרתי בבית בבניה שהותקנה בו מערכת קנדית בשם BRAC systems. יש גם אתר בעברית כמדומני.
כנסו לאתר שלהם, מעניין. מדובר על דוד גדול שמותקן על הגג, מי המקלחות כיורים ומכונת כביסה מוזרמים בעזרת משאבה לתוכו, הנוזלים המגיעים אליו מסוננים, מוכלרים (מלשון כלור) ומשמשים להדחת אסלות.
המערכת מגיעה עם בקר המנהל את הפעילות (לא שאני מבין מה יש לנהל שם) וכניסת מים נקיים, למקרה שאזלו המים בדוד ולא הגיעו חדשים מהמקלחות (כמו במקרה של מסיבה, בה אורחים רבים משתמשים בשירותים.
בברכה,
יוני5
כפי שראיתם בצילום המיכל שלי לא ניצב גבוה מאד ולמרות זאת המים מגיעים לקצה הגינה שנמצא בערך 30 מטר משם. כמובן שכמה שיותר גבוה ,יותר טוב כי הלחץ יהיה יותר חזק. דא"ג אל תשתמשו בטפטפות נעץ כי הן יסתמו מהר מאד אלא רק בצינור טיפטוף יעודי זה שהטפטפות נמצאות בתוכו מראש. רצוי להשאיר ליד כל עץ ,קצה צינור מכופף וקשור ומדיי פעם להפעיל את המערכת עם לחץ מים מתוקים (צנרת הטפטפות מחוברת במקביל גם למים המתוקים) על מנת לנקות את קצות הצנרת מהסלאש המגעיל שמצטבר שם. זהירות !!! אני כבר חטפתי את זה לפנים יותר מפעם אחת.
בצילום הזה רואים את הברז כאשר החלק התחתון מחובר לטפטפות והעליון ל"מד הגובה" המתוחכם ! :rolleyes:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241536028
כאן רואים קצה מכופף וקל לפתיחה ולטיפול.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241536037
יוני מה אתה לא מבין?יש הרבה מה לנהל במערכת כזאת(אתה הרי חי מזה)
מערכת כזאת דורשת לפחות-מד מפלס,הפעלת משאבה,מד כלור,ברז הידראולי לכלור,וברז ריקון.שלא לדבר על אל חוזרים ואביזרים נוספים שמערכת כזו דורשת-אני מניח שהמחיר שלה הוא באלפי דולרים,ואיש השיווק יודע בדיוק לחשב תוך כמה זמן המערכת הנ"ל מחזירה את עצמה(אני יודע מזה אני חי)ומתחילה ליצר כסף.
באופן אישי,לא היתי מכניס לבית מערכת מורכבת הכוללת בקר ומשאבה ועוד-ולו רק בגלל שכל מערכת כזאת דורשת תחזוקה ומתי שהוא יהיו בא תקלות שיצטרכו קריאה לטכנאי וכל הסיפור הרגיל סביב זה.
אני הייתי מתמקד באגירת המים להשקייה,בעזרת מערכת פשוטה וגרביטציונית וכמה שפחות אביזרים חשמליים אלקטרונים.והמערכת של חנן גולמבק היא למערכת כזו.
מי שרוצה לחסוך במים-שיחפש פיתרון למי ההדחה בניאגרה-זהו צרכן המים העיקרי והבזבזני ביותר.
חנן-אפשר להשתמש סוגים שונים של טיפטוף,החיסרון בטיפטוף כמו שאתה משתמש,הוא מיקום הטפטפת שלפעמים דורש ממך לחתוך את הצינור ולהוסיף מחבר יקר,וכמו כן טפטפת כזו אינה ניתנת להחלפה.
בגינה ניתן להשתמש(במידה וטפטפות נעץ לא מקובלות או מתאימות),בטפטפת שמתחברת לשלוחה הראשית באמצעות צינורית 6 ממ ומורכבת על מין רגלית פלסטיק שננעצת באדמה-כך יש לך גמישות במיקום ואתה יכול מהמיכל להוביל צינור אחד לאורך הגינה ללא שימוש במחברים יקרים ואליו לחבר באמצעות מחבר נעץ את הצינורית והטפטפת.
דרור הראל
לא יותר קל לשכנע איזה מישהו מבין "ה120 שיושבים כל היום "
להביא מים מתורכיה ?
למה להביא מים מתורכיה בזמן שישראל מייצאת מים לירדן וקפריסין ?
http://www.calcalist.co.il/local/art...277507,00.html
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1072047.html
ואני צריך למצוא את הזמן לבנות מערכת כמו חנן. 1+ על היצירתיות.
בכדי שעוד משהו יצטרף לחגיגה!
בשמחה, אך מכיוון שצלם המערכת לא בסביבה, תאלצו להיסתפק בצילומי חובבנים.
ראשית, עוד בשלב הבנייה, הפרדתי בין מים למחזור לאלו שלא רצוי למחזר (מפורט למעלה), את כלל הצנרת הרלוונטית הבאתי לנקודה אחת. הטמנתי שתי שוחות ביוב בגינה אשר משמשות את המערכת בסמוך לשוחת ביוב נוספת המחוברת לביוב המרכזי.
המיכל הראשון, אליו נכנסים המים, משמש לשיקוע לכלוכים שונים (בהתחלה לא היה את המיכל הזה, טעות שתוקנה...). ממיכל זה עוברים המים למיכל השאיבה לאחר סינון ראשוני. גובה הצינור בין המכלים צריך להיות נמוך מגובה כניסת המים כדי למנוע הצפה וליצור לחץ מספיק על הסנן.
מהמיכל השני נשאבים המים בעזרת משאבה טבולה פשוטה. הפעלת המשאבה ע"י מצוף כשהמיכל מתמלא.
טיפול במערכת: ניקוז מיכל השיקוע פעם בשבועיים, ניקוז מיכל השאיבה אפשרי כל תקופה ארוכה יותר. באשר לאופן הניקוז ומניעת ההצפה במקרה שהמערכת לא עובדת, פה יש טריק נחמד, הסתכלו בתמונת בור הביוב (3) ונסו להבין. ניקוי המסנן רצוי בתכיפות גדולה יותר, דבר זה תלוי בספיקת המערכת ובצפיפות המסנן.
באשר לחיסכון - מכיוון שאני משתמש במערכת מהרגע שעברתי לבית זה, אינני יכול לערוך השוואה, אך אני משקה את כל הגינה (20 עצים והרבה שיחים וכו') למעט הדשא, כך שנראה לי שהחסכון לא מבוטל.
הרחבות גנן ינתנו בשמחה למבקשים.;)
נ"ב - סחתין על הזיהוי...
דן,מערכת יפה
אני מניח שמה שרואים בבור 3,זה צינורות ריקון עודפים שמובילים למערכת הביוב.
מעניין אותי לדעת,האם אתם סובלים מאיזה שהיא בעיית ריח?בחצר,או במקלחת
האם המגופים החשמליים או מערכת ההשקייה נסתמים(ראיתי שיש מסנן)?
המערכת שלך יכולה בקלות להישתמש גם במי המטבח-תוסיף מפריד שומן פשוט מיצור עצמי-תחבר צינור ריקון של השומן למערכת המרכזית ויש לך כמות מים נוספת ומטופלת ויצאתה צדיק.
דרור הראל
למי שמעוניין צירפתי קובץ,של מפריד שומן משולב עם מחסום ריח שמיוצר עבורינו במיוחד בארץ,אין שום בעייה ליצר משהו כזה באופן עצמאי,מיכל פשוט כניסה ויציאה עם הבדלי הגובה המתאימים,ולהוסיף צינור ריקון עליון לשומנים לעבר מערכת ביוב(בארץ לא אוספים שומן מהבתים,ההפרדה נעשית המתקן השפכים-למעט בתי עסק ומפעלים המחוייבים במפרידי שומן)
אכן יפה אלא ש...
הבעיה העיקרית של מים אפורים { ומי ביוב בכלל } היא לא הליכלוכים המוצקים אלא הכימיקלים. אתה משתשמש חומרים "ידידותיים" בלבד או שאתה מתעלם?
מעבר לכך - באיזה מסנן אתה משתמש? איך אתה מנקה את שוחות הביוב?
טוב,
אתמול ישבתי בערב עם שמעון צוק לדון בסוגיה. יש לו מספר תובנות. בקצרה:
בבית פרטי ניתן לדון בשלושה סוגים של מערכות מחזור:
1. מי מזגנים - לא קוב כמו שנמרוד כתב, אלא יותר קרוב ל 700 - 500 שגם זה די הרבה. מה גם שזה בדיוק בתקופה בה אנחנו זקוקים למים הללו.
יתרונות: פשוט, קל וזמין.
חסרונות: זה מעט יחסית למה שניתן להשיג במערכות הבאות.
2. מערכות בצורה של חביות \ דודים. יש של חברה ישראלית שהוא אמר לי את שמה ושכחתי, או של חברה קנדית בשם: BRAC SYSTEMS. מערכות אלה אוספות מי מקלחות, כיורי מקלחת ומכונת כביסה, מסננת אותם, מכלירה אותם (לפחות המערכת הקנדית) ומשמשת לאספקת מים להדחת אסלות. המערכות כוללות בקר השולט על הפעולה, כניסה למים נקיים במקרה של מחסור במים, כמו במקרה בו יש מסיבה בבית, ויש שימוש אינטנסיבי בשירותים (יחסית למספר המקלחות שנעשו).
יתרונות: מערכות מוכנה לשימוש.
חסרונות: כמות יחסית קטנה: בין 200 - 100 ליטר, עקב תקנות אמריקאיות שרוצות להבטיח שלא יצטברו מים.
3. מערכת סינון ביולוגית, מדובר על "בריכות" בעומק של 40 ס"מ, בסביבות 12 מ"ר לבית פרטי עפ"י צריכה יומית ממוצעת. הבריכות ממולאות בחצץ גס - עדין - גס, המים מהמקלחות, כיורי מקלחת, מכונת כביסה ואפשר גם מדיח כלים - לא כיור מטבח - ומי המזגן כמובן רצויים, נכנסים לבריכות הבנויות בשיפוע של 1%, שם שותלים צמחי מים, ובסוף יוצאים מים נקיים.
שמעון אמר לי שישנם כמה מקומות שעושים זאת וגידלו גינה לתפארת.
יתרונות: טיהור אמיתי, ניתן לשימוש לאסלות, גינה וכו' ולמרות שיש חברות שמבצעות זאת, ניתן ורצוי לעשות זאת לבד.
חסרונות: צריך מקום ותכנון.
יש מהנדס מים שכתב מדריך בעברית לבניה הזו, שמעון שלח לי אותו ואני אעלה אותו לכאן.
מי שרוצה לראות, שמעון מתקין אצלו בבית (קרית אונו) מערכת כזו בעוד כחודש - המים המטוהרים ילכו לבריכת דגי נוי.
מי שרוצה לראות - מוזמן.
יוני5
נקודה שאני מפנים עכשיו - לגבי בניית בית חדש - יש עדיפות מוחצת לאינסטלציה בשיטה של מרכזייה עם צינורות השחלה לכל ברז (פקסגול), שתאפשר לי בהמשך להזרים מים אפורים מטוהרים לאסלות - כאן נראה שנמצא השימוש הראשון והנכון למים האלו, עוד לפני הגינה.
עד עכשיו לא דנו כאן במספרים. אז אני הראשון, ואתם מוזמנים להוסיף ולתקן אותי.
משפחתי (4 נפשות) גרה כיום בבית פרטי ישן, עם גינה צנועה (25 מ"ר דשא ועוד קצת צמחים מסביב). הצריכה שלנו בחודשי החורף האחרונים היתה כ24 קוב בחודש - זה ללא השקיה בכלל.
אני בונה בית פרטי עם שטח גינה גדול משמעותית. אני מעריך שהצריכה הביתית שלנו לא תעלה עד הצטרפות הנפש הבאה, אולי אפילו תרד סמלית (הבנות צועקות לי באמבטיה "בוז לבזבוז!") , הגינה הגדולה כמובן תצרוך את שלה ובואו נשים את זה בצד. ובכל מקרה אני מעל תקרת הצריכה שמעליה התעריף כיום הוא 7.6 שקלים לקוב (מקור: הרשות הממשלתית למים וביוב).
החסכון שניתן להשיג במערכת מחזור מיכלים יעילה מאד, שמשיבה מים אפורים לשימוש באסלות הוא כשליש מהצריכה הביתית (על פי נתונים מוויקיפדיה, בבית ישראלי 32% למקלחות, 10% כבישה 38% לאסלות - כלומר במקרה האידיאלי נחסוך את כל אותם 38% שהולכים לאסלות וישאר לנו עוד קצת מים אפורים לגינה). במקרה שלי 7-8 קוב בחודש - 60 שקלים בחודש. 720 שקלים זה תקרת החסכון התיאורטית.
ההחזר על ההשקעה יהיה למעלה מ 10שנים, על פי מחיר מערכת שמתאימה לבית העתידי שלי - 2190$ בחו"ל לפני התקנה (מקור).
הגיוני?
אגב גם בחשמל ביתי ההחזר הוא סביב 10 שנים
שם מנסים למצוא פתרונות שיאפשרו שיעבוד התשלומים על מנת ליצור השקעה שלא תעיק על הדייר שבוחר להתקין מערכת כזו
השיקול של כולנו כנראה לא מבוסס על תחשיבים כלכלים אלא על אחריות חברתית
מה יהיו מחירי המיים בעוד 10 שנים? אולי ההתפלה תהיה המזור לכל צרותינו?
ובשביל להתפיל ישתמשו בגז שנמצא?
השיקול של כולנו כנראה לא מבוסס על תחשיבים כלכלים אלא על אחריות חברתית
אכן כי כן ,כך גם אני ציינתי לפני כן ואם אתה מגיע לאיזון תוך 10 שנים זה כבר בונוס.
לא שלפתע נהייתי "מחבק עצים" אבל אחד השיקולים בקניית הבית החדש , כל הגינה מרוצפת, הם השאירו עדניות גדולות עם עצים ושיחים,
כל הגאנק יעקר יישתלו עצי פרי ועוד שנתיים נפתח "מפעלון" ייצור לימנצלו באוקטן 50 אחוז פלוס
כלכלית, זה לא פרוייקט משתלם. בשום צורה שהיא (10 שנים - לא חישבת את ההיוון של ההקשעה הראשונית, נכון?).
הפרוייקט משתלם, כי אוטוטו הממשלה (בחוסר לב, רשעות ואטימות. לדעתי זו שערוריה שהמדינה לא מסוגלת לספק לי צרכים בסיסיים. אבל זה דיון אחר) תסגור את כל המים להשקיית גינות.
פרטיות, כמובן.
ואני רוצה גינה. ודשא. ועץ תות שייתן לי פרי.
זו המוטיבציה לפרוייקט.
טעיתי בחישוב שהראיתי. צריכת המים שכתבתי היא- דוחודשית.
בדקתי את חשבונות המים שלי שוב, בארבעת החודשים האחרונים (שבהם כאמור לא השקיתי ליטר אחד את הגינה) הצריכה הממוצעת שלנו, משפחה בת ארבע נפשות, הייתה 15 קוב לחודש. שליש מזה - 5 קוב. כפול 7.9 שה המחיר לתעריף מעל 15 קוב שאני לכאורה אחסוך - 40 שקלים חסכון לחודש, 480 שקלים לשנה בלבד. וזה בהתקנה של מערכת שממחזרת את המים לאסלות. מערכת שממחזרת לגינה בלבד מאבדת מהיעילות הכלכלית שלה בחורף, כשבמילא ההשקייה פוחתת לכלום... עם חסכון של לא יותר מ500 לשנה, החזר ההוצאה על מערכת שעולה כ10,000 שקלים הוא כבר 20 שנה.
האם ההרגשה הטובה שווה את ההשקעה? בואו נזכיר שוב מה שדרור כתב כאן, בישראל כ70% מהביוב כן זוכה למחזור. אגב כדאי לבדוק, יש מקומות שהביוב ממוחזר ויש שלא. אם אני גר במקום שבו הביוב שלי זוכה לחיים חדשים בתור מים לכותנה בכל מקרה, המצפון יכול להיות שקט, והחסכון הכספי הוא כאמור אפסי...