תגובה: מנוע שכובה ללא התראה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
רק מגניב?
יש לך פה גלגל 37
מרכז כובד של חיפושית
מנוע מרכזי קדמי
ורשימת הנתונים עוד ארוכה ....
מניסיון רק ביחידות מסוימות בצבא ניתן לחוש באמת מה הם יכולות הרכב הזה...
עם מנוע של דורמקס לא הייתי מתנגד להתחרות איתו בליגת הראלי רייד המקומית.
תמונה מגניבה ללא ספק. אבל אם ל"מהמהם" (לא, לא פטיש. תבדקו טוב) היה מהלך מתלים נורמלי, לא היתה כאן שום דרמה.
שים דיפנדר או סופה על קפיצי רוביקון במעבר הזה ממש, ולא תבין ממה יש להתלהב כאן בכלל מההאמר - לעומת הזוויות ההזויות שלו, המרכב שלהם יישאר ישר ומאוזן וכל ארבעת הגלגלים שלהם יהיו מונחים על האדמה. ואם יהיה להאמר יתרון כלשהו בעבירות, כל-כולו יהיה נעוץ בקוטר הגלגל ולא יותר מזה.
אני אוהב את ההאמר בגלל גודל הגלגלים, זויות הגישה והנטישה, יכולות גיהוץ מרשימות ויכולת לסחוב המון ציוד בתנאים שכלים אחרים יתחילו להזיע בהם. מצד שני, הכלי הזה לא כוכב בסעיף האמינות הכוללת, והוא בבירור מיועד למשימות ספציפיות וזקוק לתחזוקה מוסדית מסודרת ונדיבה, מהסוג שלא דופק חשבון לעלויות חלפים ושעות עבודה (החלקים כבר על המדף, הרס"רים ממילא מקבלים את המשכורת, והמכונאים לא יוצאים הביתה, בין אם יעבדו ובין אם לאו).
תשמע דרור אני מסכים אתך ללא ספק בנושא העבירות ומי כמוך יודע ש"עבירות זה מושג רחב מאוד"
בדיוק אותו דיפנדר או סופה על קפיצי רוביקון שאתה מדבר עליהם יתהפכו הרבה לפני שתדגדג את האמר.
ואפשר להכנס פה להשוואות מפה ועד...
כל היופי ברכב הזה הוא שהוא רב גוני, הוא יודע לעשות עבירות יותר טוב מכל רכב סדרתי, גם אם הצלבת יש את עניין "המודולציה", מה גם שיכולת העמידות שלו מאפשר להגיע עם אינרציה כמו שאומרים...
לא הרבה יודעים זאת אבל האמר הוא מכונת שבילים משובחת ביותר בזכות מרכז כובד נמוך אם לא הכי נמוך שקיים ברכבי שטח .
בקיצור ,רב גוני ואת זה הוא עושה מעולה, לא סתם יצא לו מוניטין כמו שלו.
חברה זה לא רכב, זה משאית פחוסה. למה אתם בכלל משווים אותו למכוניות? מיפרש הרגליים שלו כלכך רחב שהוא מפריע להחריד. לדוגמא למטוס הוא לא ניכנס:-)
אבל ברצינות , 50% מהמסלולים בארץ יש בהם מקום צר שצריך לעבור בו, כי פשוט מישהו הכשיר אותו ליפנך, אף אחד לא מכשיר מעבר למשאית.
רבין
רבין, קח סברבן, בלייזר, F350 ושכמותם - אותו רעיון ולכן ניתן להשוות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
תשמע דרור אני מסכים אתך ללא ספק בנושא העבירות ומי כמוך יודע ש"עבירות זה מושג רחב מאוד"
בדיוק אותו דיפנדר או סופה על קפיצי רוביקון שאתה מדבר עליהם יתהפכו הרבה לפני שתדגדג את האמר.
ואפשר להכנס פה להשוואות מפה ועד...
כל היופי ברכב הזה הוא שהוא רב גוני, הוא יודע לעשות עבירות יותר טוב מכל רכב סדרתי, גם אם הצלבת יש את עניין "המודולציה", מה גם שיכולת העמידות שלו מאפשר להגיע עם אינרציה כמו שאומרים...
לא הרבה יודעים זאת אבל האמר הוא מכונת שבילים משובחת ביותר בזכות מרכז כובד נמוך אם לא הכי נמוך שקיים ברכבי שטח .
בקיצור ,רב גוני ואת זה הוא עושה מעולה, לא סתם יצא לו מוניטין כמו שלו.
אני התכוונתי לתמונה הספציפית הזו, שמה לעשות, מה שאני רואה בה זה רק רכב ללא שום עבודת מתלה, וזו הסיבה שהוא נכנס לזויות מרשימות ופוטוגניות כאלה.
בשנו תה-90, בשיא הפטולוריות של ההאמר אחרי מלחמת המפרץ הראשונה, ניסו להתחרות איתו בבאחות למיניהם. קשה לומר שההישגים היו מרשימים, בלשון המעטה... וזה כשמאחורי ההגה ישבו פיגורות רציניות.
בתחום העבירות, מעולם לא ראינו שום האמר H1 מתחרה. למה? אולי הוא לא כזה תותח?....
זו עובדה מוגמרת שהיום כבר לא רואים אותו בשום סוג של ספורט מוטורי.
כל זה לא בא לפסול אותו ככלי רכב מאוד מיוחד עם עבירות מצויינת ויכולות מוכחות כרכב עבודה בכל מיני תחומים, אבל התחומים האלה מאוד מוגדרים. הכלי מיועד לתפקד בתנאים מסוימים ולהיות מתוחזק בסדנאות מוסדיות. כשם שיש לו יתרונות מובהקים, כך חסרונותיו מובהקים לא פחות.
אם אני רוצה אחד כזה?....אהממממ...... לא.
דרור שוב הוויכוח עקר מכיוון שכדי לאמת את אותם דברים שלי ושלך יש צורך במבחן מעשי רכב מול רכב.
כמו שאמרתי האמר לא תותח בשום דבר אבל הוא עושה את הכל פשוט טוב, לליגת העבירות הוא כבד ומהלך מתלה שלו קצר ולשבילים המנוע שלו מאוד חלש
מרוצי באחה של שנות ה90 הם לא אינדיקציה, רכב באחה צריך לדעת לגהץ שבילים בקו ישר, אני דיברתי על יכולת שבילים כוללת שאותה אין ספק שהוא מבצעה נהדר בזכות מרכז הכובד הנמוך וחלוקת המשקל טובה ושוב אני חוזר גם שם יש רכבים טובים ממנו
אבל כרכב חד גוני הוא מעולה .
כנראה שאת הדעות שלי כנגד שלך לא יצא לנו לאשש.
בקיצור אם אני רוצה אחד כזה, כן ושיהיה בבקשה עם בולמים וקפיצים של
קינגסשוקס" ו400 כ"ס ...
אני חושב שאנחנו יותר מסכימים מאשר חלוקים. אני רק מחדד נקודות מסוימות.