רני,
לא נעים להגיד, אבל ממשיכים לערבב אותך...
קובי
Printable View
רני,
לא נעים להגיד, אבל ממשיכים לערבב אותך...
קובי
כתבתי קודם ?
להגיב או לשתוק ...
תקווה שיש לך מנוע טוב .
ושיהיה מי שיתאים ויבצע את השינויים הדרושים כתוצאה מהרכבת מנוע שהיה מותקן על דגם אחר .
המנוע כנראה אותו מנוע .
אבל האביזרים משתנים בחלקם .
כיוון טורבו ... לשוויץ ;) .
אין מה לכוון טורבו למדינה כל שהיא . יש לכוון לחץ גידוש . ויש להתאים את לחץ הגידוש ללחץ הברומטרי .
רוב כלי הרכב יודעים להתאים שינויי לחץ כאלה לבד .
בכל מצב אין להתאים לחץ גידוש לסל"ד המנוע .
ואני מקווה בשבילך שעכשיו רדיאטור שמן הגיר מנותק מרדיאטור המנוע .
מנורת חום שמן הגיר לא נדלקה לך . כי הגיר לא התחמם !
אבל הגיר הגיעה לחום עבודה גבוה .
והמנוע הגיעה לחום עבודה גבוה .
והכל ממהירות ועומס .
החום הזה לא יכול להפלט מהרדיאטור . ( מה לעשות הוא קטן ואין מקום לגדול יותר )
מאחר והגיר עובד על חום גובה מחום מי הקירור .
הגיר מחמם את המנוע ומביא אותו לרתיחה .
וכל זה מתרחש מהר . הנהג לא מספיק לעקוב אחרי שעון החום
מכאן ועד לנזק ענין של כמה דקות .
ותחליף את שמן הגיר !
איציק
הזול יוצא יקר.
יש דברים שלא חוסכים בהם.
גם אני, כשהייתי צעיר וירוק, ניסיתי "לארגן" מנוע לבד. היה רע. למזלי הצלחתי למכור את הרכב בהקדם.
כדאי שתעשה קורס בסיסי במכונאות, או שתחזור על פרק התקלות בספר התיאוריה (אני לא צוחק, זה מדריך מעשי כללי לא רע בכלל).
מוסך קבוע, ואיכותי, אולי יקר יותר בשוטף, אבל הרבה יותר זול לטווח ארוך. לא חוסכים בזה!
* לא הולכים למוסכי קומבינה,
* לא מנסים לחתוך עלויות בהבאת מנוע לבד,
* לא מביאים רדיאטור לבד.
*קח כמה הצעות מחיר, זה בסדר - אבל תן למוסכניק את שולי הרווח שלו, ואל תעשה לו את חשבון הרווח.
אין מ וסך (= עובדים, בעיקר לא מיומנים) שלא עושה פשלות, השאלה מי עושה הכי מעט מהן , כמה מהאחריות על הטעויות שלו הוא לוקח עליו וכמה יגלגל עליך.
איני יודע היכן אתה גר. יש כמה מוסכים טובים ברחבי הארץ. מעבר להם, ולכל בעלי המוסכים כאן בפורום, ממליץ בחום גם על מוסך אומגה בחדרה. התמחות דיפנדר, חזקים גם במיצובישי. 12 שנה - מעולם לא רימו אותי שם, כמות הפשלות נמוכה יחסית, העבודה באיכות סבירה עד מעולה, במחיר סביר. מומלץ.
תודה על האינפורמציה, למדתי הרבה .
כן, אני ירוק עם מוסכים לא הסתרתי את זה מהרגע הראשון ולכן פניתי לפורום הזה.
אני חסיד גדול של שיתוף במידע ובחרתי בפורום הזה ולא בצהוב שעולה לאט, כי כאן נראה שרמת התשובות גבוהה יותר משם.
ויש הרבה מידע לשתף, אגב יש מוסך מיצובישי שמלווה אותי בתהליך אבל אוכל להמליץ עליו רק לאחר שיוכיח את עצמו לאורך זמן.
חג שמח לכולם
יש חלקי חילוף אם מישהו צריך!
רני
אחליף שמן במיידית.
איפוה ניתן לבצע ניתוק רדיאטור מרדיאטור גיר מאיזור רעננה וצפונה עד חדרה.
נאלצתי לרכוש רדיאטור במוסך מיצובישי ולהביאו למרכיב המנוע מכיון שמרחו אותי באינפורמציה על סוג הרדיאטור שירכיבו והיות ואני מתכנן להיות זמן רב עם הרכב הזה העדפתי לרכוש מוצר דרך מוסך מיצובישי רק בכדי להיות שקט שעשיתי את הדבר הנכון.
עלות הפרוייקט עד כה :
16,200 ש"ח עבור מנוע, רדיאטור, צנרת גומי רצועות, שמן , נוזלי קירור ועבודת ההרכבה.
2,050 ש"ח ( מיותרים) שרותי גרירה והסעות.
1,050 ש"ח (מיותרים) עבור פקק רדיאטור נוזלי קירור במוסך בבאר שבע ופירוק ראש במוסך בקלנסואה.
הזמן שהקדשתי לנושא, שעות רבות שערכן לא ידוע!
סה"כ 19,300 ש"ח ללא התיחסות לזמן.
רן
היום אני יכול להודיע ולהמליץ כי האוטו שלי עבר 30000 ק"מ עם המנוע החדש.
השבוע עברתי טסט , והעברתי את המנוע החדש לרישיון הרכב תמורת 30 ש"ח.
יש לשים לב שהמוסך שמרכיב את המנוע יחתום במקום המיועד לכך במסמך המצורף לשטר המטען של המנוע אותו יש להציג במכון הטסטים.
יש לאמת בעצמך את מס' מנוע שרשום על השטר לזה המופיע מוטבע על בלוק המנוע.
כיום אני יכול להמליץ, רכשתי את המנוע דרך חברת איצ'ה פרטס במושב גנות,
עלות 12500 ש"ח +מע"מ
זה לא היה תהליך קל אך המנוע שהותקן שווה את המאמץ.
הערה נוספת , יציעו לכם להרכיב מנוע של מיצובישי "DELICA " זה מנוע זהה לזה של הפג'רו אך יש לעשות בו שינויים לפני התקנתו.
אין לי מידע או דעה לגבי משמעות השינויים והאם זה מוצלח , המנוע הזה מוצע במחיר זו יותר מזה של הפג'רו.
בהצלחה לכל מי שצריך לעבור את החוויה, אשמח לעזור
רני 054-6828802
איציק שאלה מקצועית אליך,
כשאתה מכוון את הטורבו להכנס יותר מהר, אתה משתמש בפלייר פטנט או מפתח שוודי?
וגם,לאיזה כיוון מכופפים את כנפיים, עם או נגד השעון?