וזה מה ?
אלון, יש לי בשבילך משהו .. תיצור איתי קשר !!!
Printable View
וזה מה ?
אלון, יש לי בשבילך משהו .. תיצור איתי קשר !!!
אם אתה צריך ג'קים, היי ליפט או סתם עזרה תתקשר
725898-054
תומר
גיא, זה סוד כמוס, אבל בוא נגיד שזה מביא את האוטו לסטנדרט של "רוביקון", נכון אדי? :lol:
תומר, תודה.
למישהו יש רעיון איך אני מחשב בדיוק כמה הזזה אחורה של התושבת אני צריך? יש לי סימונים עקרוניים מהנסיון ה-I, אבל אני לא מאמין שהם מדוייקים. קחו בחשבון שיש את התמונות של האתר מחו"ל, אולי ניתן להציא מהם משהו.
תקשיב טוב. התעמקתי עכשיו בתמונות שלך.
קודם כל, שאקל ארוך יותר, נגיד ב50%, יאפשר לך לסוע עם התושבות הקיימות, אני כמעט בטוח שאתה תוכל לחיות עם זה. אתה תהיה עם שאקל בזוית לא אידיאלית, גדולה מדי כלפי חוץ. מצב דומה למה שיש אצלי בג'יפ. הרכב יהיה גבוה משמעותית ממה שהוא בתמונות כרגע, יהיה לו מהלך פתיחה גדול בעיקר. על חשבון היציבות כמובן.
אם אתה רוצה להשתמש בשאקל הנוכחי, קח את התושבת אחורה, אני מעריך על סמך התמונות משהו כמו 3-5 ס"מ. אבל זה באמת על סמך תמונות ללא קנה מידה. מה שאני עושה, אני מזיז בדמיון (בכל תכנה גרפית...) את שתי נקודות השאקל, תוך שמירה על האורך שיש בתמונה, ועל סמך קנה המידה שנותן השאקל (70 מ"מ אם אני זוכר נכון???) מעריך את המספר.
זה גבוה מדי גם כך... אבל ההערכה שלך מאוד קרובה לזו שאני סימנתי במציאות, עם הקפיץ על האוטו. השאלה היא, כמה עוד עשוי הקפיץ לנוע אחורה מעבר למה שהוא נע - הרי במדידות הוא היה מוגבל בתנועתו לאחור ע"י השאקל שהיה מחובר לנק' המקורית.
נודניק
לך תקדח את בורג המיקום שני סנטים קדימה ומקם את הקפיץ בחורים הקדמיים כפי שמלחתחילה תכננת ותמו כל צרותיך
אפילו ספייסר לדרייב שפט לא תצטרך
שלום
אני שוב דוחף את האף, ומקווה שזה לא מפריע.
כדי למצוא את נקודת העיגון החדשה ובתנאי שהקפיץ לא מוערגל קשות ניתן לעשות קירוב למשולש שווה שוקיים. משולש אחד כאשר הקפיץ רפוי לחלוטין ושני כאשר הגובה לבסיס הוא הגובה המקורי פחות המרווח לבמפ סטופ. אורך השוקיים נשאר ללא שינוי רק זוית הראש גדלה ולכן גם הבסיס. ההפרש בין הבסיסים יתן לך קרוב טוב לתנועת הקפיץ אחורה.
תודה רבה
עודד
עודד, אחלה רעיון!
הם מעורגלים, זה בטוח. כמה? עומר יודע...
א-ב-ל, מאחר והזזת התושבת זה סיפור ממהפטרה ( ולא בא לי לפרק קפיצים כדי להוריד את הפגוש), אני כנראה אקדח בנבלות.
נקסוס
מה כל כך קשה להגיד "סוזי צדקת אני מתנצל " :P 8) :roll: :D
לא, אין לי מושג, הם פחות מעורגלים מהזוג האחורי זה בטוח.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
שלום
סלח לי אלון אם אני מבלבל לך את השכל בשאלות אולם יש משהו שאני לא מבין בסיפור. במה יעזור קדיחת חור מירכוז חדש (אם אני מבין נכון זהו החור במרכז הקפיץ והוא קובע את מיקום שאר הקפיצים והסרן?)?
מכיון שאורך המאיה לא משתנה וקיימת נקודה קבועה בחיבור לרכב כדי לשנות את המצב אני רואה רק שני דברים אפשריים והם הרחקת הנדנדה או ,אם ניתן, בניית מתאם אחר אשר ימשוך את הקפיץ מעט קדימה.
תודה רבה
עודד
אתה לא מסתכל בתמונה. יש למתאם עוד חור שנמצא רחוק יותר מהחור שבו הבורג סגור בתמונה. אם אני אשים את המאיה שם, הקפיץ יישב במקום - אבל כל הסרן יזוז 2.3 ס"מ קדימה. לכן, אני פשוט אזיז את חור המרכוז 2.3 ס"מ אחורה, ואז את הקפיץ קדימה. כך הכל נשאר במקום הנכון.
מישהו יודע איפה אני קונה מקדח שיצליח לקדוח בפלדה גמישה? מקדחת עמוד איטית עם קירור יש לי...
כן. :lol:ציטוט:
מה כל כך קשה להגיד "סוזי צדקת אני מתנצל
(ולא צדקת, עדיף להזיז תושבות. עדיף בכלל להוריד את הישנות ולבנות חדשות, אבל במסגרת הפשרות שלי - צדקת. ואני עדיין לא מתנצל :lol: )
אני אשתדל להביא מחר
אלון אם אתה יכול פרסם עלויות משוערות של הפרוייקט.
זה יעזור לאנשים בעתיד (מעניין מי???).
הסתכלתי שוב על הפרוייקט שלך ובמחשבה שניה הוא הרבה יותר פשוט ממה שאני רוצה לעשות
אני אקפוץ שבוע הבא לסמו לראות אם יש לו איזה זוג קפיצי סיקס.
ודרך אגב לא הבנתי למה לא לשנות גם את הקפיצים הקדמיים??
חגי
נ.ב עוד לא זנחתי את רעיון קמהס(spoa)
פשוט בגלל שהכסף משחק תפקיד (וגם השוטרים) אז אני בודק אופציות נוספות.
עלויות, בערך:
צינור בלם אחורי מוארך: 100
חיתוכי להבה/לייזר לתושבות ולנדנדות: 150
בולמים ארוכים: 400
קפיצים: בשביל זה יש חברים
למה לא קדמי? $$$. צריך פתרון זול לצינורות בלם, צריך כסף לבולמים. זהו. גם זה יבוא (למה אתה חושב שיש לי עוד סט חוץ מזה שכבר מוכן להרכבה?)
מה אתה מתכנן לסבך יותר ממני? קיבינימט, מה כבר יש לסבך שם? מיקומי תושבות בולמים?
נו הרכבת ?
היום התבצע נסיון הרכבה שני. סוזי שוב תרם מזמנו וממרצו, ועל כך שוב - אינסוף תודות. על זה, ועל הנוזל הירוק שלו.
סיפור המעשה:
הקדח בקפיץ הוזז 2.7 ס"מ ע"מ לפצות על הפרשי החורים בתושבת הקדמית שבניתי. נדנדות ארוכות עמדו בהיכון לכל צרה שלא תבוא והתקוות היו בשמיים. התברברתי בבוקר עם הכנסת בוקסה חדשה לעין התושבת הקבועה ושוב סוזי נחלץ לעזרתי ומצא לי אחמד שפתר את הבעיה (90 ש"ח, כאשר מחיר הבוקסות עצמן הוא 35 האחת). הגענו לביתו של סוזי, סוזי פרש לי רשת צל ("אצלי יש תנאים, ילד!"), הביא נוזל ירוק והתחלנו לפרק. 30 (!!!) דקות אח"כ האוטו עמד בפעם השנייה בחייו על קפיץ CJ. לא הקדח החדש ולא הנדנדה הארוכה יותר הצילו אותנו מאותה תוצאה מאכזבת של שאקל צמוד לבסיס הפגוש האחורי.
אז מסתבר שהרבה... לאור הנסיון הזה אני מעריך כי הוא מסוגל לזוז עוד בדיוק את הפרש האורכים בין הקפיצים - 8 ס"מ, מינוס הקדח החדש - 5.3 ס"מ. לכן, התושבת האחורית החדשה (זה הפתרון) תיבנה 5.3 ס"מ מהמקורית. אני אפנה בפרופיל של בסיס הפגוש fishmouth בקוטר מתאים וארתך לשם צינור מתאים. מתאים = קוטר פנימי שמתאים לבוקסות, עובי דופן=3.25 לפחות.ציטוט:
השאלה היא, כמה עוד עשוי הקפיץ לנוע אחורה מעבר למה שהוא נע - הרי במדידות הוא היה מוגבל בתנועתו לאחור ע"י השאקל שהיה מחובר לנק' המקורית
עוד מסקנות:
מסקנה נוספת מהנסיון הזה היא שקבוע הקפיץ נמוך מדי. מסתבר שהחישובים היו מוטעים, אולי משום עייפות החומר. העובדה היא שהם מגיבים כמעט בדיוק כמו הסטאפ הנוכחי שלי, ולכן אני אעבור לשישה קפיצים מאחור. ולפני שאתם קופצים עלי, להזכירכם שהקפיץ דק מזה של סמוראי בכ7 מ"מ וארוך יותר בכ12.
U בולט זה עדיין דבר נורא.
לו"ז צפוי:
שבוע הבא בניית תושבת אחורית חדשה, עוד שבועיים נסיון הרכבה נוסף. אה, ואם אני כבר מוריד את הפגוש לרצפה נראה לי שאני אפטר משער הבקר שלו. מאחר ואין לו קונים, אני לא אוסיף לו מנשא גלגל בשלב זה - זה כבר יתווסף על כלוב ההתהפכות.
עזרה נדרשת:
מרחק בין תושבות קפיצים קדמיים של CJ?
זקוק לבולם במידה הקרובה ל35/60 ככל האפשר. אם למישהו יש כזה שהיה סטנדרטי על הרכב והוחלף לסט מתקדם, נא ליצור קשר. חיבור אוזן לאוזן, אגב.
נו שויין, לפחות לא צריך לשנות את הכותרת של ההודעה (עדיין...).
אני שואל אותכם
הוא נורמלי ?
אז ככה הייתי חייב לנטוש אחרי הנסיון הראשון (אזכרה) והשארתי לנקסוס את כל חיי שכוללים את המפתחות של הביית , המפתחות של סוזי , ארגז כלי עבודה מדוגם עם רינג רצ'טים ג'בקות כליבות שופינים מברגים פטישים במשקלים שונים סט בוקסות גרמני ועוד ומה הדביל "לוקח " כמזכרת
בקבוק של מיץ קריסטל ירוק (אפילו לא קולה אורגינלית ) :P :lol: :wink: :twisted:
בקיצור לך תרתך את מה שאמרת והפעם זה יעבוד
חברה האמת שזה נראה בןז....... ובפעם הבאה הרכב גם ייסע עם הסט אפ הנ"ל [
האם כל הטרחה וההשקעה הכספית שווים ?
את זאת נדע בפרק הבא של בועות ................................... :P
תיקון טעות - הקפיץ דק יותר בכ-0.7 מ"מ מקפיץ של סמוראי.
פעם שלישית בירה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
סוז, בוא נדבר במספרים.ציטוט:
האם כל הטרחה וההשקעה הכספית שווים ?
אני עומד על הוצאה של כ450 ש"ח על הפרוייקט הזה, כרגע בלי בולמים. נגיד 850 עם בולמים. מישהו אחר הולך לקנות זוג מאיות מהמתלם (500), צריך את אותם דברים כמוני (צינורות בלם, בולמים וכד' - 500) וגם צריך ערגול עבור ההתאמה (300). עכשיו הוא בחור שמח ומבסוט, שהוציא 500 ש"ח יותר ממני ונשאר עם הרבה פחות מהלך מתלה. אז "כל ההשקעה" היא לא כל כך נוראית - שלא לדבר על זה שאני לומד המון ממנה, בניגוד לקניית זוג מאיות/משהו אחר מן המוכן.
אנחנו כמובן לא נדבר על מחירים של קיטים כמו דובינסון, קלמיני וכו' כי ברור שהם בקטגוריה כלכלית שונה (ועדיין לא מדגדגים את המהלך הפוטנציאלי מקפיץ CJ).
ההשקעה כבר השתלמה, סוז. לפחות ניסינו ולמדנו מהנסיון. חוץ מזה, כנצליח זה ירגיש הרבה יותר מספק וטוב (עד שהשוטר הראשון שיראה אותי יוריד אותי מהכביש).
מישהו יודע איפה יש זפת לבנה, כמו מה שיש על השאסי היום? עדיף בצבע מלוכלך... :lol:
יאללה, נו :wink:
מחכה כבר לראות איך יצא לך....
את הקיט הזה ראית?
http://www.rocky-road.com/yjkit.html
ראיתי דווקא. אחד המועדפים עלי, למרות שהוא כן פוגע בזוית הגישה (על אף טענתם). כדי למנוע פגיעה בזוית הגישה צריך להתבסס רק על הזזת התושבת הקדמית ולא גם על שאקל עם זוית; להם יש שאקל עם זווית. הם גם מרחיקים את הסרנים. אמנם מעט לטענתם, אבל אני מעדיף בלי שינוי כלל/שינוי זניח לחלוטין, מילימטרים מקסימום.
לעומת זאת, זו הסיבה שאני בכלל לא שוקל ריבולבר אחורי/קדמי, אלא מזיז תושבות. זה, וחוסר היעילות המוחלט של הריוולברים.ציטוט:
Your life is not worth an extra inch of flex from a Missing Link shackle, avoid them with the Wrangler springs at all cost
יש לך עד שבוע הבא לרתך את ה"עיניים " החדשות
ומכיוון שמצאתי את המיץ הירוק זרוק אז הוא יחכה לך
גם את האבנים אני לא מחזיר
יאללה יא נודניק לך תרתך כבר ותפסיק לקשקש כל כך הרבה - כבר יכולנו לנסוע לנסיעת מבחן אם לא היית מתקשקש באתר כל היום
8) :P :lol: :D :twisted: [
לך לעבוד rabota
שלום
אתון אני עוקב בדריכות אחר עלילותיך עם הקפיצים ויש לי שאלה, מה ההבדל, אם בכלל יש, בין קפיצי YJ , כמו בכתבה ב izook , לבין קפיצי cj?
האם לקחת סט cj מלא או רק מאיה וקפיץ תחתון?
תודה רבה
עודד
על YJ מול CJ אני משאיר למי שבאמת יודע. אני נתקלתי בזה לראשונה עם קפיצי CJ (וזה הכי זמין) ולכן אצלי יהיו קפיצי CJ.
לקחתי סט מלא וממנו אני מוריד לפי ראות עיני. כרגע, כאמור, אני הולך על 6 קפיצים מאחור ומלפנים יהיו 5.
אם אתה גם עושה, שתי עצות:
1. חכה שאני אסיים, זה יחסוך לך הרבה כאב ראש. תן לראות תוצאות, לנהוג עם זה איזה שבוע ואז נראה.
2. אחד היתרונות הגדולים של קפיץ CJ על קפיץ סמוראי הוא double militery wrap של הקונטרה מאיה. אל תוותר על זה.
בארץ אניי מניח שלא תמצא קפיצים של YJ, אלא של סופה. אם אני לא טועה, קפיצי סופה ארוכים מעט מקפיצי CJ - אז זה מוסיף עוד קצת לבעייתיות ההתאמה.ציטוט:
מה ההבדל, אם בכלל יש, בין קפיצי YJ , כמו בכתבה ב izook , לבין קפיצי cj?
משנתון מסויים (94?) הם גם יותר רחבים מהקפיצים של הCJ.
ואם כבר אנחנו בעניין....
מה עם הקיט הזה?
http://www.off-road.com/suzuki/reviews/cssuspension.htm
שמע, יש מלא קיטים בשוק. שים לב שזה שאקל רוורס (לא מקובל עלי, או ליתר דיוק - על החוק).
אני לא מבין למה אתה חותר - הרי גם אם יש שם קיט שהוא בדיוק מה שאני רוצה, נראה לך שיש לי כסף לקנות אותו? ועוד יותר חשוב, נראה לך שהייתי קונה משהו שאני יכול לבנות?
אם זו סתם השכלה כללית אז סבבה - את הקיט הזה עוד לא ראיתי, דווקא. תודה על ההשכלה בכל מקרה.