תגובה להודעה: הגבהה לסמוראי סלילים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
...........
לגבי הטענה על חוסר היצע - אין היצע כי אין ביקוש. הסמוראים הבודדים שנמכרו בשנים הללו לא מצדיקים ייבוא סדרתי כי גם עד לשנתיים האחרונות (בערך) לא היה ביקוש לבולמים משופרים עבורם. יבואני קוני, החכימו ועשו כן והביאו מוצר משופר.
בולמים שבנויים לנסיעה מהמורתית במהירות גבוהה, ירגישו "קשים" בנסיעה רגועה ולכן לא תמיד זה נכון לשים כברירת מחדל בולמים ל"מהירות גבוהה" כי לעיתים הנהג ואו שאר הרכב לא בנויים לנסיעה במהירות כזו, ההנאה שבנסיעה אובדת ויצא שכרו בהפסדו.
....(לא צריך להסחף לבולמי פוקס).....
היי אמיר,
כשאתה מדבר על ייבוא סידרתי, אתה מדבר כאילו באמת קיים משהו מעבר לים..
אני לא הצלחתי למצוא משהו של חברה איכותית מלבד pedders האוסטרלים.
יש את הקיט שמוישיק הציג כאן בדיון וזהו.
אז גם אם היה לי חבר טוב (ממש טוב) לא הייתי יודע מה לבקש ממנו.
גם בפורומים אוסטרלים התשובה לשאלה נשארת כמעט תמיד פתוחה או נסגרת בלינק שצירף מוישיק.
בנוסף, החברה האוסטרלית, Snake Racing, מציעה מוטות פנהרד מתכווננים ומוטות רדיוס מונמכים אבל שום קיט הגבהה, שיט איתם!
לגבי קוני, לא יודע מה בדיוק היבואן מביא.
אבל לא מצאתי בהיצע שלהם דגם שמתאים לסמוראי SJ80, אולי תוכל להאיר את עיניי?
אני בסה"כ מעוניין הגבהה של 2" , שתשפר את הנוחות, בכביש וגם בשטח.. , תוסיף למהלך מתלה ותאפשר הכנסה של גלגל 235, ושתהייה מיצרן עם שם.
זאת כנראה בקשה גדולה מידי לדגם שנמכר מעט כל כך..
מה שמורי מציע נשמע לי קשה מידי, אני מתכוון לעשות סיבוב על כזה רכב כדי לקבל נקודת מבט אמיתית.
עדיין, לא נשמע לי טוב לרתך לבולם, אני עדיין מעדיף קיט שהוא בולט-און.
לא בולם בחוץ ולא דרופ קיט, אני מבין שאין לי שום צורך בכל אלה.
לגבי הפוקס כהגזמה.
אני שואל רק כי אין לי באמת מושג.
מה העלויות של זוג בולמי קוילאובר בסגנון, אפילו king, bilstein, racerunner כאלה, מכמה מתחילים?
הם לא צריכים להיות ארוכים במיוחד, או גדולים, אפילו די קטנים ביחס לאפליקציות שהם משמשים בד"כ.
הם ניתנים להתאמה מלאה הרי, אולי אפשר לקבל אותם עם תושבות מתאימות עם הקוטר והמהלכי סגירה ופתיחה המתאימים.
איתי,
מה זה הבולם שהעלת את התמונה שלו?
ערב טוב,
אורי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
לגבי הפוקס כהגזמה.
אני שואל רק כי אין לי באמת מושג.
מה העלויות של זוג בולמי קוילאובר בסגנון, אפילו king, bilstein, racerunner כאלה, מכמה מתחילים?( מ 2000 ישאר לך עודף - לפינה אחת....)
הם לא צריכים להיות ארוכים במיוחד, או גדולים, אפילו די קטנים ביחס לאפליקציות שהם משמשים בד"כ.
הם ניתנים להתאמה מלאה הרי, אולי אפשר לקבל אותם עם תושבות מתאימות עם הקוטר והמהלכי סגירה ופתיחה המתאימים.
איתי,
מה זה הבולם שהעלת את התמונה שלו?
זה בולם שהחברה שבא אני עובד מביאה לארץ ואני רוצה לראות אם זה יכול להיות פיתרון לבעיה שיש לכם (ברוך השם קפיצי עלים!!)
ערב טוב,
אורי..
מישהו רוצה לענות אם הבולם שבתמונה יכול לעזור ?
איתי.
אורי- אין לך מה להתבאס.
הסמוראים שלנו הגיעו לארץ כול'ה במשך שנתיים וחצי. וזה היה לפני למעלה מעשר שנים.
מבחינת כמויות אני מניח שהם לא נמכרו במאסות אדירות.
לארה"ב הדגם הסלילי בכלל לא הגיע- כל זה הביא למצב שלרכב הזה יש פחות קיטים ופחות שיפורים בשוק.
כמו כל דבר בחיים, יש יתרונות ויש חסרונות.
גם אני בהתחלה התבאסתי לאללה שהרכב הזה טיפה שונה. היום אני ממש לא חושב ככה לאור היתרונות שבו.
הוצאת הבולם או דרופ-קיט וכו' לא ממש עונים לצורך שאתה הגדרת כאן.
לדעתי, מדובר בשיפורים "כבדים" יותר שדורשים הרבה יותר כסף ועבודה.
ההיצע הקיים בארץ, בדוגמת קוני, אפילו שהוא לא אידאלי בהחלט נותן תשובה מספקת ואף יותר מכך.
אני לא יודע להעריך כמויות, אבל נראה לי שיש לא מעט נסיון עם הסט הזה על סמוראי- כך שאין לך מה לדאוג.
אם הייתי במקומך היום- שווה לבדוק מה עוד השוק הישראלי יודע להציע.
פעם ב... אני שומע על כל מיני קיטים לסמוראי (חדשים) שמוצעים ע"י משפרים למניהם.
שווה להתחיל להרים טלפונים לכל מי שבתחום ולא להסתפק בדפי האינטרנט ובפורום היקר שלנו.
בי קשר, תבוא תעשה סיבוב על האוטו שלי.
איתי, אין פרטים על הבולם שאתה מראה. אז לא ניתן לדעת.
בגדול, בעין, ניראה הפוך, כאילו הקפיץ אמור לשבת על הצד ההפוך למבנה של בולם בסמוראי.
האם אפשרי להפוך את הטבעת הזו שישנה על הבולם? אם הבנתי נכון הוא בהברגה?
תן מעט יותר פרטים... שנבין במה מדובר... (מידות, עומסים וכו')
יום נעים חבר'ה!!
בזמנו העתקתי (עבור מישהו שכבר לא מגולשי הפורום הזה) רעיון של מעין "כובע צילינדר" שמתלבש על הבולם, ותומך את הקפיץ - בלי צורך בריתוך. הפטנט קיים בחו"ל. לדעתי זה יחסית פשוט לביצוע, ומאפשר שימוש במגוון גדול של בולמים. מה אתם אומרים?
אסף.
אסף יש לך תמונות או קישור ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בזמנו העתקתי (עבור מישהו שכבר לא מגולשי הפורום הזה) רעיון של מעין "כובע צילינדר" שמתלבש על הבולם, ותומך את הקפיץ - בלי צורך בריתוך. הפטנט קיים בחו"ל. לדעתי זה יחסית פשוט לביצוע, ומאפשר שימוש במגוון גדול של בולמים. מה אתם אומרים?
אסף.
ארז סנטו ממוסך טופ-גיר ברעננה מתמצא בכל הקשור לגבהה של מסולסלים (הגביה את שלי) - נסה לדבר איתו: 0544434580
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אסף, זרקת פה פצצה וברחת? :)
תן מעט פרטים, תמונה, תרשים, הסבר מילולי - זה מאוד-מאוד מעניין!!
תודה.
2 קבצים מצורפים
אורי,
קיבלת הצעה גם ממני וגם מעומרי לבוא לעשות סיבוב (למרות שאצל עומרי זה רק סט חלקי :rolleyes:).
לפני שאתה מחליט שהסט "אובר קיל" לסמוראי, קשה מידי / לא מתאים וכו'. תקפוץ, תעשה סיבוב ותחליט. לפני שהרכבתי גם לי היו לא מעט חששות שהאמת דיי התפוגגו כבר מהנסיעה הראשונה שלי.
להלן מס' תמונות הממחישות את פתיחת / סגירת המתלה ברכב לאחר הרכבת הסט. מצטער על האיכות, הן צולמו בפלאפון בנסיעת הניסיון בזמנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
azora
אורי,
קיבלת הצעה גם ממני וגם מעומרי לבוא לעשות סיבוב (למרות שאצל עומרי זה רק סט חלקי :rolleyes:).
הכוונה הייתה לחן ולך (וגם לכל מי שיבוא לו כן...?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
azora
אורי,
לפני שאתה מחליט שהסט "אובר קיל" לסמוראי, קשה מידי / לא מתאים וכו'. תקפוץ, תעשה סיבוב ותחליט. לפני שהרכבתי גם לי היו לא מעט חששות שהאמת דיי התפוגגו כבר מהנסיעה הראשונה שלי.
להלן מס' תמונות הממחישות את פתיחת / סגירת המתלה ברכב לאחר הרכבת הסט. מצטער על האיכות, הן צולמו בפלאפון בנסיעת הניסיון בזמנו.
אז קודם כל תודה לכולכם על ההיענות.
יש לקוח נוסף של מורי קרוב אלי, 98 פתוח כמו שלי עם סט מלא של קוני ו-TJM, וקבענו לבצע נסיעת מבחן עוד השבוע.
אני בהחלט יעשה נסיעת מבחן לפני שאני ממהר להגיע למסקנות תלושות מהמציאות.
ואני גם אדאג לעדכן כאן את התרשמותי..
במקביל אני עדיין בודק אופציות נוספות, לאור העלויות הגבוהות של סט כזה על הרכב..
אני סטודנט תפרן. :(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
מחכים לתמונה/הסבר יותר מפורט!!!
2 קבצים מצורפים
אין תמונה, אבל הנה ההסבר. קודם כל הרעיון לא מקורי - אחד החברים ראה מוצר בחו"ל ורצה להעתיק אותו. בזמנו אם אני לא טועה גם אאוטבק ניסו לשווק משהו כזה להרכבה על בולמי טאפ-דוג.
אחרי ההקדמה...
דמיינו כובע של קוסם. מגבעת, עם הפתח שלה (הצד עם השוליים) כלפי מעלה. כמו שהקוסם מניח על השולחן לפני שהוא מוציא ארנב. ובמקום ארנב תכניסו לתוכו בולם סטנדרטי. בשביל הריתום התחתון של הבולם תעשו חור בבסיס של הכובע.
יתקבל משהו דומה לציור שצירפתי.
הקפיץ נתמך על השוליים הרחבים, הצילינדר כולו נתמך על גוף הבולם, כמו בציור השני שצירפתי.
כאמור, הסתובב לפחות סמוראי סלילים אחד בארץ עם הפטנט הזה, איפה הוא? אני לא יודע. אני אגלה לכם סוד - אפילו לא בדקתי אם זה עבד כמו שצריך על הרכב, רק עזרתי לבחור לייצר את העניין.
אסף.
רעיון פשוט ונחמד!
נקודת הריתום התחתונה יכולה להיות שתי אוזניים עם חור שיתלבשו מבחוץ על האוזניים שלתוכן נכנס הבולם.
(הסבר מילולי מסובך למשהו מאוד פשוט)
בקיצור, זה לא הרבה עבודה.
ואם עושים את זה כמו שצריך, ניתן לקבל אפשרות להרכיב כמעט כל בולם על הסמוראי.
וגם לקבוע את מיקום הנקודה התחתונה של הקפיץ ע"י הגובה של הכובע.
יפה, יש חומר למחשבה... תודה! :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
רעיון פשוט ונחמד!
נקודת הריתום התחתונה יכולה להיות שתי אוזניים עם חור שיתלבשו מבחוץ על האוזניים שלתוכן נכנס הבולם.
(הסבר מילולי מסובך למשהו מאוד פשוט)
בקיצור, זה לא הרבה עבודה.
ואם עושים את זה כמו שצריך, ניתן לקבל אפשרות להרכיב כמעט כל בולם על הסמוראי.
וגם לקבוע את מיקום הנקודה התחתונה של הקפיץ ע"י הגובה של הכובע.
יפה, יש חומר למחשבה... תודה! :)
היי עמרי,
שים לב שזה לא פותר את כל המגבלות שיש לך עם סמוראי מסולסל כשהבולם יושב סביב הקפיץ.
הסבר: 1. אתה עדיין מוגבל לגבי הקוטר של הבולם היות והוא צריך להיכנס בתוך הקפיץ, יש לי קוני מקדימה ולא חסרים עליהם שפשופים (רק נזק אסתטי לא יותר מזה) בגלל שהם יושבים עם חופש מינימלי בתוך הקפיץ, סביר להניח שבולמים מסויימים על אף הפטנט של הכובע בכלל לא יכנסו מבחינת הקוטר לתוך הקפיץ
2. לפני שמישהו יגיד שהפתרון הוא להחליף לקפיץ בעל קוטר יותר רחב שיוכל להכיל בתוכו בולם יותר גדול - חשוב לשים לב שהקפיץ המקורי יושב במרחק של כמה מ"מ משלדת הרכב, החלפה לקפיץ רחב יותר (בעל קוטר יותר גדול) תאלץ אותה להרחיק את התושבת לאורך הסרן מהשלדה כלפי חוץ (לכיוון הגלגל - דבר שאני לא חושב שהוא אפשרי, וגם אם כן נראה לי כהשקעה עצומה יחסית לתמורה)
זה מה שאני הצלחתי להבין אחרי שעות רבות של התבוננות בסרן הקידמי בניסיון להבין איך אפשר לשנות שם משהו כדי להגביהה את הגמד
בסופו של דבר אני נוסע עם הקפיץ המקורי מקדימה, בולמי קוני שיושבים על תושבת מוגבהת - את העבודה עשה לי ארז ממוסך טופ גיר, נוסע ככה כבר למעלה משנה וחצי ומאוד מרוצה מהתוצאה.
שיהיה בהצלחה וכרגיל אשמח אם אחד המומחים יתקן אותי במידה ומה שכתבתי תלוש מהמציאות :)
לילה טוב,
אורי
אורי,
משהו לא מסתדר לי:
אני מקדימה עם קפיצי TJM ובולמים קוני- יש מספיק מקום בתוך הקפיץ לקוני ואף לבולם שמן ממנו.
אצלי גם הקפיץ עצמו וגם הבולם ניראים בסדר גמור, בלי שריטות וכו (הקפיצים נראה כאילו הותקנו אתמול)
אינני יודע מה הסיבה שנראה לך בעין אחרת.
יתכן שהקפיץ המקורי צר מה TJM?
יתכן והקפיץ המקורי מקבל עיוות כלשהו או שאותם הגבהות שהרכיבו לך גורמות לזה?
אני פשוט לא יודע וכשאתפנה אזחל מתחת לאוטו לבדוק אם הסיפור אפשרי.
זה מה שאני הצלחתי להבין, אחרי כמה לילות ללא שינה, ככה זה תואר שני+עבודה.... :(
עמרי,
ראיתי את ההודעה שלך, הלכתי לבדוק - ואתה צודק
הייתי בטוח שהקפיץ אצלי הרבה יותר צמוד לבולם שבתוכו - מסתבר שיש שם מקום לדחוף אפילו בולם יותר שמן
ברגע שאבין איך מוחקים הודעות אמחק את ההודעה הקודמת - כל הכבוד על ההבחנה
בתואר ראשון + עבודה כניראה שיש פחות זמן לזחול מתחת לרכב :)
אסף, מאיזה חומר צריך להיות ה"כובע" הזה?
צריך לחרוט חתיכת גליל..., או שאני בכלל לא בכיוון?
ברזל, צינור, טבעת.. ריתוך?
לא מצליח לערוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אסף, מאיזה חומר צריך להיות ה"כובע" הזה?
צריך לחרוט חתיכת גליל..., או שאני בכלל לא בכיוון?
ברזל, צינור, טבעת.. ריתוך?
זה רק אני או שע"פ ה"שרטוט" שלך הקפיץ נמצא למטה במקום למעלה?
מחר אחרי הלימודים אני בכל מקרה מתחת לאוטו אז נשקיע קצת מחשבה, ננסה לדמיין את המגבעת הזו.
אני קצת קופץ מעל הפופיק... אבל,
כשאני פותח לעצמי את האופציות לקפיצים ובולמים, איך באמת מחליטים על מה ללכת?
קוטר ועובי החוט אני יכול להוריד מהקפיץ הקיים.. אבל איך ממשיכים מפה?
הבנתי שמעל 2" של הגבהה יש צורך במוטות רדיוס אחרים ושינויים נוספים.
אבל זה לא פשוט כמו לבחור בקפיץ בקוטר מתאים ואורך ארוך יותר 50מ"מ במצב סטטי?
רק מנסה לראות את כל התמונה, אורי.. (:
?