נכתב במקור על ידי
יוני5
הנה מה שמפחיד אותי במשטרה ומתנדביה:
אם היו מחליטים לתפוס את משפחות הפשע באמצעות הרשעה על נהיגה ללא רשיון - ניחא.
אבל שמיל וחבריו כחולי המדים, כבר יודעים שאלה, אלה, הם הפורצים והגורמים לתאונות.
זה נקרא לעשות דמוניזציה, ע"מ לבנות הצדקה פנימית, לפעילות כנגדם.
ולא, אני לא חושד באיש מהמתנדבים שיש לו, חלילה, אינטרס לחפש ריגושים ומרדפים. זה מעולם לא עלה על דעתי.
לא כחולי מדים, יוני, ירוקי מדים. אנחנו מתנדבים של מג"ב, באיזור מגורינו הכפרי, הסובל מריבוי פריצות וגניבות.
בקיצור, אם היית אומר שמיל, שהמשטרה מנסה לתפוס עבריינים, בכל מקום, בכל זמן, וההזדמנות היא הנסיעה בטרקטורון - הייתי מבין. אבל אתה מרמה את עצמך שכל ילד שיוצא להשתולל קצת עם הטרקטורון - נכון, בלי קסדה. נכון, בלי ביטוח וטסט בתוקף - הוא הפורץ.
אז בוא אני אגלה לך. הוא לא.
יש קורלציה, לצערי, בין הנוסעים על הטרקטורונים הגגנובים (לא אלו ללא הביטוח והטסט), בין המשתוללים על כביש 4 כפי שתארו כאן גם אחרים, ובין אלו שפורצים לרכבים בנחל ובחוף, גם אם הקורלציה אינה של 100%, היא אינה רחוקה ממנה בהרבה.
ולאור הנסיון המאוד לא עשיר שיש לי, אתן לך עצה: תשים ניידת + שני קלימרו בחוף הים ועוד "כוח" כזה באיזור נחל אלכסנדר, ותשיג הרבה יותר. (אתה יודע, בדיקת רשיונות ביציאה ממגרש החנייה...).
נוסה ונעשה, דפוס הפעלות שלהם כולל תצפיתנים, וכן, כבר תפסנו, בדרכים אחרות, גם שם.
אולי תוכל להאיר את עיני לגבי כדור הבדולח שהשוטרים משתמשים ע"מ להבחין בפורצים, הרי ציינת שאחרי הילדים הטובים לא רודפים. :confused: ואיך בדיוק מזהה המסוק מי הוא הילד הטוב, ומי הפורץ?
המסוק לא מזהה, המסוק מוכוון.
בקיצור, חארטה.
לי התכלית ברורה. המשטרה רוצה לעשות משהו בעל ערך יחצני, וחבורת מאותגרי פעילות \ רפי מוח, מצטרפים אליהם בהצקה לאזרחים.
אני מזמין אותך לפעילות של היחידה הירוקה שלי, כדי שתוכל לראות שזה אחרת. יחידה, אגב, שמיועדת ללחימה בפח"ע, לא בפלילים, והפעילות נגד עבירות הרכוש ועבירות מסכנות חיים מתבצעות במשורה, וכמשימות איכות.
בברכה,
יוני5