דני, חשוב מאד שמידת רוחב הצמיג תהייה מדויקת +++ אחרת כמו שקורה הרבה פעמים הזרוע העליונה תיגע בצמיג.
Printable View
דני, חשוב מאד שמידת רוחב הצמיג תהייה מדויקת +++ אחרת כמו שקורה הרבה פעמים הזרוע העליונה תיגע בצמיג.
עידו, ברור שקיימים בשוק סוגים שונים של צנרת פלדה (נדמה לי שבסקופ אפשר אפילו להזמין כרומולי 4130 או שלפחות מופיע בקטלוג שלהם)
בשלב זה כל מה שאני יודע הוא שיש תקנון שמרכז את כל הכללים ובתקנון נקבע שהרכב צריך לשקול 980 קילו – אין סיבה לבנות רכב שישקול פחות ולהוסיף משקולות והלוואי שהייתי מצליח :rolleyes:, כרגע אני עדיין עסוק במתלים/היגוי כשיסתיים לו התהליך (ואני מקווה שבהצלחה) אסיים את תכנון הרכב ואז אוכל לבצע הערכת משקל כללית ולהחליט אם יש טעם להשתמש בצנרת אחרת – ואל תשכח תמיד גם קיים השיקול הכלכלי :(.
חנן, לגבי המסרק אני אנסה לבדוק ומידת הצמיג היא "10.5 אני מקווה שהיא מדוייקת הוספתי טולרנס קטנטן.
נמרוד, זרקת חומר למחשבה במבט ראשון נראה לי שיש יתרונות וחסרונות להצעתך– תן לחשוב ולעכל !
דני
נמרוד
בטח שלא לקחתי בחשבון את ה- INSTANT CENTER , לא היה לי מושג קלוש שהוא קיים (אני לא מהנדס רכב) אני מקווה שהצלחתי.
יש גם חסרונות רבים להנמכת מרכז הגלגול עובדה שרוב ה באגיז', טרופי ואפילו בטוארג באחה ה- IC מחוץ לגלגל(רכב).
אני מקווה שהבנתי את הנושא נכון, כל החומר ההנדסי שאני נעזר בו מקורו ברשת ואין שום התייחסות לרכבי שטח.
מצורף סרטוט עדכני, אשמח לקבל הערות נוספות.
דרך אגב מרכז הגלגול ירד ב 10 ס"מ ! :pביחס לסרטוט הקודם.
דני
נמרוד שאלה נוספת ששכחתי בהודעה הקודמת האם אפשר להגדיל במעלה או שתיים את זווית הקינגפין על מנת לצמצם את הסקארב ? , זווית הקאסטר מתוכננת להיות משתנה כ- 4-10 מעלות.
תודה דני
אל תבלבל בין הIC - מרכז הגלגול של כל גלגל, שהוא הנקודה במרחב שבה מתלכדים צירי שתי הזרועות, ובין הRC - מרכז הגלגול של המרכב. בציור שעליו הערתי, הIC היה מהצד החיצוני של הגלגל, באופן שממקם את מרכז הגלגול עמוק בתוך האדמה... (האם עלית על זה?) עם השלכות מעניינות על ההתנהגות. עכשיו כשIC המצא במקומו המקובל, בצד הפנימי של הגלגל, אם כי רחוק מאד מחוץ לרכב כמובן, אתה רואה שמרכז הגלגול נמצא בגובה סביר מעל האדמה.
מהו גובה נכון או רצוי של מרכז גלגול? זו עוד שאלה בלי תשובה, כמו הרוב בנושא הזה :D
בוודאי שאפשר.
תכנון פרטי ההיגוי חשוב במיוחד במקרה שלך כשלא הולך להיות הגה כוח. יש מומנטים "מחזירים" שממרכזים או מייצבים את ההיגוי מצד אחד אבל דורשים יותר כוח מהנהג, מצד שני. לצערך יש הרבה גורמים משפיעים - קאמבר, קאסטר, קינגפין, רדיוס סקראב, ועוד כמה ששכחתי... כולם משתתפים ביחד ולעיתים בכיוונים הפוכים.
שלום דני,
קודם כל ברוך הבא וכל הכבוד על הדחף והיוזמה לבנות רכב לבד.
זה ללא ספק חלום של הרבה אנשים שאוהבים את התחום, אולי נכון יותר חולים עליו.
אתה ללא ספק תקבל כאן הרבה מידע ועזרה, ממיטב המבינים בארץ בתחום.
אני מקווה שתהנה מהתהליך וגם מהתוצאה הסופית, וכמובן מהנהיגה שלאחר מכן.
על אף כל הנ"ל, אני חושב - לאחר קריאת הודעותיך בשרשור - שאתה עדיין לא בשל לבניה לבד של כלי רכב.
יש לך חוסר משמעותי במושגי יסוד שונים, כלומר חוסר ידע תיאורטי לגבי איך הדברים עובדים ואיך הם משפיעים על התוצאה.
ולמשל - אם רק עכשיו למדת שיש דבר כזה שנקרא INSTANTENOUS CENTER ושהוא לא דומה בכלל ל ROLL CENTER, ואם אתה לא יודע מה זה SWING ARM LENGTH ומה המשמעות של התכנסות המשולשים לכיוון חוץ הרכב וכו', אתה לא מוכן עדיין לתכנן מתלה קדמי נפרד של רכב מירוץ או כל רכב אחר.
אתה עוסק בשתי תצורות מתלים שונות ולא פשוטות - מתלה קדמי נפרד מסוג DOUBLE A ARMS ומתלה של זרוע עוקבת מסוג כלשהו, ולשתיהן יש כללים וחומר תיאורטי לא קל שאתה חייב לדעת לפני שאתה מנסה לתכנן רכב עם שני סוגי המתלים הללו(לא שתכנון של מתלה רב זרועות של סרן חי הוא פשוט).
המלצתי לך, למרות שתקבל כאן הרבה עזרה, היא למצוא חומר תיאורטי, שהוא לא רב אגב, וללמוד אותו היטב היטב לפני שאתה מתחיל ללכת בכיוון כלשהו.
כמו שראית גם מהתשובות של נמרוד, יש הרבה משתנים השלובים זה בזה ושינוי של אחד משפיע על השני, לאו דוקא בכיוון הרצוי לך. יתר עלכן, גם לנמרוד שהוא מומחה במערכות מתלים של רכבי שטח, אין את כל התשובות אלא לעיתים ניחושים והשערות, והתחום הזה הוא תחום שבו חלק לא מבוטל הוא די נזיל וללא תשובות מוחלטות.
לעניות דעתי, אתה חייב לשלוט קודם לפחות במונחי היסוד ולהבין מה טווח ההשתנות של כל אחד ומה השפעת הגומלין שיש לו ולאחרים עליו.
אתה יכול לבנות משהו, והוא אפילו יכול להיות מוצלח, אבל אתה לא תבין למה הוא מוצלח או גרוע מכך, למה הוא לא מוצלח. לעניות דעתי ולטעמי, אתה תהנה הרבה יותר אם תבין בדיוק מה אתה בוחר ולמה, ולא אם סתם תעשה משהו שנדמה שככה עושים אותו או בגלל שככה כתבו בפורום.
אתה חייב ללמוד מה זה מרכז גלגול, קדמי ואחורי, מה זה ציר גלגול, מה נטייתו הרצויה, מה ההשפעות שיש לנטיה כזאת או אחרת על התנהגות הרכב, על עניני OVERSTEER ו UNDERSTEER, מה הפרמטרים הרצויים של ההיגוי, איזה היגוי אתה רוצה, ועוד כהנה וכהנה נושאים לא פשוטים.
יש ברשת הרבה מידע שצריך לדעת לאתרו ויש גם מעט ספרות שתוכל להתעמק בה.
כדאי שאת השאלות שלך תפנה בעיקר לצורך לימוד החומר התיאורטי ורק אח"כ לעניני התכנון.
מה שאתה עושה היום דומה למישהו שנורא רוצה לתכנן ולבנות לבד את בית המגורים שלו, נכנס לפורום של ארכיטקטים ושואל שאלות לגבי התכנון של הבית, שעה שהוא בקושי מודע לעניני קונסטרוקציה, שלד, תקנים, חומרים, שלא לדבר על אינסטלציה, חשמל, וכו' וכו'.
אני לא מתכוון לרפות את ידיך, רק מציע לך דרך התקדמות שונה והרבה יותר נכונה ומועילה.
בהצלחה בכל מקרה, ואם אראה שאני יכול לסייע במשהו בתשובות לשאלותיך, אשמח לעשות זאת.
מצורף גרף של זווית הקאמבר במתלה הקדמי, אני עדיין לא סגור עליו סופית ושוקל האם לחזק אותו בחלק התחתון (דרופ) ולמתן אותו בחלק העליון (הערות בבקשה).
בינתיים אני עובר למתלה האחורי, הוא יהיה מסוג של זרוע נגררת חצי עוקבת.
כרגע אני מנסה להתאים את זוית הקימור של המתלה האחורי (במהלך הסגירה) שיחפוף את הקימור במתלה הקדמי, דבר שגם יעזור להתמודד ולהקל על זויות העבודה ב CV.
דני
ברוך המסגר, אם מסבירים לאט מבינים מהר ! - וזו היא מטרת הפורום או שהתבלבלתי ואני לא במקום הנכון.
אתה צודק.
סליחה שבלבלתי לך את המוח.
לפני שאני ממשיך אני מרגיש צורך להתנצל בפני ברוך, בקריאה חוזרת שנייה ושלישית של הודעתך, אני מבין שכוונתך בסך הכל הייתה טובה(ומושקעת:D).
ברוך אני מקווה שתקבל את התנצלותי הכנה !
ועכשיו אפשר לעבור למתלה האחורי - המתלה הוא מסוג זרוע אחורית נגררת למחצה.
מצורף תרשים של הגאומטרייה.
דני
ברוך אתה צודק אבל גם הבחור צודק ופועל בדרך הנכונה - שים לב - הוא בינתיים לא בונה כלום!
הוא חוקר, קורא, שואל שאלות, מיישם את מה שהוא לומד בו במקום - אבל על נייר ומסך המחשב, מהר, זול, וסובל הכל. OP - תמשיך ככה, על נייר ובמחשב, במשך החודשים-שנה-שנתיים הקרובות - וזו דרך טובה מאד ללמוד את התחום. לא הדרך היחידה, אבל דרך טובה. הערת אגב -לא יודע באיזו תוכנה אתה משתמש - תעשה לעצמך טובה ותשדרג לתלת מימד. סולידוורקס. ובמקביל כדאי גם להתמקצע בפאן המעשי של הבנייה, מסגרות וריתוך, בפרויקטים קונבציונאליים יותר. תבנה סככות לשכנים לצורך העניין.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...8&d=1248175780
גרף שינוי הקאמבר הנ"ל הוא טוב מספיק בתור התחלה. שים לב - הוא טוב בתור התחלה, במובן שיש בשרטוט את המידע הדרוש מוצג בצורה ברורה. עכשיו צריך להוסיף עליו את מערכת ההיגוי, ללמוד איך מתכננים באמפ-סטיר קטן, ואז אתה יכול לעצור את תכנון המתלה הקדמי במבט חזית ולהתקדם למבט צד.
אתה תצטרך לחזור אליו אחר כך, כי כרגע זה תכנון שנראה סביר - אבל עד שלא תמדל כמו שצריך את כל החלקים, ותכניס את ההיגוי, המתלה האחורי, השלדה, הקפיצים הבולמים והזרועות שצריכים לעבוד בלי התנגשויות - לא תוכל להגיע לאופטימיזציה. בינתיים נראה שהבנת את העיקר. הרעיון הוא לבנות ולשרטט כל אזור, להבין ולראות בעין את המושגים השונים ואת האיטראקציה בינהם, ואחר כך להתחיל לחבר ביחד ולתכנן את הרכב. בינתיים מה שאתה עושה זה בעצם תרגילי בית בקורס "קינמטיקה של מערכות מתלים".
http://www.jeepolog.com/forums/attac...8&d=1248335583
שתי בעיות יש לי עם השרטוט הזה - אחד, אי אפשר לראות את הקווים הצהובים, העיניים יוצאות לי. שתיים, חסר מבט הצד. בתכנון מתלה כזה מבט צד ועל חשובים, מבט חזית לא אומר הרבה.
מיקום הבולמים הקדמיים ובדיקה שכלום לא "מתנגש" - הבולם הוא מסוג קויילאובר בוכנה בקוטר "2.5 ואורך המהלך "12 לגבי היצרן עדיין לא החלטתי כנראה פוקס.
המהלך הכולל של המתלה הקדמי כשהבולם מורכב עליו כפי שמוצג בסירטוט כ - "18.5 והוא יוגבל ל "16.
מצורף סרטוט.
נמרוד, לגבי "סככות לשכנים" אני חושב שאוותר על התענוג מה גם שאני לא מתכוון לרתך לבד.
ולגבי התוכנה שבה אני משתמש היא אוטוקאד נדמה לי 2008, ואמת שארגנתי סוליד אבל נראה לי שההשקעה שתדרש בלימוד של התוכנה הוא גדול מדי, לפחות בשבילי:-?.
תקשיב טוב חבוב - בתחתית המסך שלך יש תפריט "התחל", תכנס, לך ל"לוח בקרה", לך ל"הוסף או הסר תוכנות", תבחר את איפה שכתוב "אוטוקאד 2008" ---> "הסר" - "אתה בטוח?" "כן!" בי-בי!!! אתה יכול לעשות קולות של מים יורדים באסלה תוך כדי. אחרי זה תתקין את הסולידוורקס, ואחרי שעתיים של עבודה, תלקק לי כאן בפורום תודות על העצה הכי טובה שקיבלת בחיים הצעירים שלך. ועוד עצת חינם.
נו, למה אתה מחכה? :D
אז שיציג את עצמו... :D
זה לא משנה את העובדה שהוא צריך לעבור לסולידוורקס. צעיר או לא - אני מתרשם שOP2000 הוא בן אדם רציני, עם מחשבה בהירה ומסודרת, שמבין משהו בתכנון. ולכן כל רגע שהוא מבזבז על תיב"ם דו-מימדי הוא בזבוז. ואם הוא לא צעיר, אז נשארו לו פחות שנים מהחיים לבזבז על אוטוקאד :p
נמרוד ידידי, לא שזה משנה משהו, אבל תוסיף 4 שנים וחודש בדיוק על היום במדויק ואתה סוגר את הפער עלי ;).
ואם אתה לוחץ כל כך לכיוון הסוליד אז אנסה (בלי להסיר את האוטוקד כמובן לפחות לבינתיים) המתנתי בסבלנות פלוס מינוס כ 10 שנים עם הפרויקט אז אולי בכל זאת כדאי להמתין עוד קצת.
תפאדל, אתה נשמע צעיר ברוח, קח את זה כמחמאה.
טוב אז סוף סוף מצאתי זמן, ות'צמע "חבובי" אחלה עצה ועוד אחת בחינם - תודההה (רק שמהיום לא תתחיל לדרוש תשלום :rolleyes:)
צרפתי כמה מבטים על השלדה, כרגע עד להשלמת התכנון היא בנויה מצנרת סקדיול 40 בקוטר 1.25 ו 1.5 בקשת הראשית והמשקל עומד על 260.5 קג', במידה ותהייה חריגה במשקל בסוף התכנון ממשקל המינימום של הקטגוריה אני אשקול בכובד ראש את הצנרת שמשווק יובל מלמד.
השלדה בנויה לפי גאומטריית המתלים שתוכננה באוטוקאד.
היתרון הגדול ביותר בתוכנה לפחות מבחינתי הוא היכולת "להוריד" את המבנה לכיפוף וחיתוך להבה ממוחשב, וכמובן הידידותיות שלה למשתמש.
*
אחלה!
אתה עדיין משתמש בתוכנה ככלי שרטוט בעיקרון - כמו אוטוקאד. אבל היא נותנת לך הרבה, הרבה יותר. הדרך שלי להגדיר את אופן השימוש בתוכנת סוליד היא שאני בונה - לא מתכנן, לא משרטט - בונה רכב. לכל דבר. ככל שאני מגיע רחוק יותר בבנייה של הרכב במחשב, כך המעבר למציאות יהיה מהיר, מדויק וטוב יותר. אתה רחוק שנות אור מהגבולות של התוכנה, תשתמש בה כדי לבנות את הרכב שלך מא' ועד ת', וזה אומר שתתחיל ממידול גס של החלקים והמכלולים, הכנסתם למודל ובנייה של הרכב סביבם. אתה תוכל להגיע לתצורות מתלים ושלדה הרבה יותר יעילות ונכונות. ממה שהגעת עד עכשיו בעזרת אוטוקאד.
אני צריך קצת עזרה , לכל המבינים ב VW
אני מחפש בעל מקצוע/מוסך שמתמחה בגיר 091/1 הגיר שברשותי אומנם תקין, הוא פורק מרכב שנסע אבל כדי למנוע בעיות בעתיד אני מתכוון לשפץ ולחזק אותו וכנראה גם לשנות את יחסי העברה ואולי אפילו להרכיב דפרנציאל מוגבל החלקה.
בקיצור אני צריך הפניות לבעל מקצוע אמין עם ניסיון מתאים.
מצורפות תמונות של התורם לפני ואחרי התרומה.
קודם כל מזל טוב על המעבר מהמקלדת למדרכה זהו מעבר מבורך ....
דבר ראשון הגיר שברשותך לא 091 כי עם 094
הגיר כמעט זהה פרט לחיבור ידית ההילוכים (מהצד ולא מקדימה) ועם איני טועה יש לו 5 הילוכים אבל על תתפוס אותי במילה.
חבל שאת הציריות נאלצת לחתוך.
מקווה לראות את המשך הבנייה ומאחל בהצלחה.
ארנון
נ.ב האם הבנייה באילת?? כי אני מזהה את הרכב התורם.
בקריית שמונה יש בחור בשם אייל - מומחה פולקסווגן ובעל מוסך
יש לו כמה סינכרואים ועוד יותר טרנספורטרים לשחיטה והוא מכיר את הגיר הזה
מי זה דני גולן ?
ארנון, תודה על הברכות אבל בינתיים אני עדיין רק אוסף חלקים ולגבי הגיר הוא 4 הילוכים והדגם הוא 091/1, אם מעניין אותך צור קשר במייל יש לי קובץ שרות(PDF) מלא שלו בערך 14 מב'.
מה, באמת אף אחד לא מכיר בעל מקצוע שמתעסק עם הגיר הזה ?
סוזי - אם יש לך נייד של אייל אשמח לקבל.
הבנייה תהיה באילת, ומודה באשמה:)
נמשך המרדף לאיסוף החלקים הדרושים לפרויקט, הפעם על הפרק מיסבים - יוניבולים ומיסבי קצה שנחתו לא מזמן.
היי דני
אשמח לקבל את הקובץ שירות של הגיר
ארנון