איתי.
Printable View
כולנו מכירים את רמי RAMURAI.."הנסיך עם הסמוראי השחור" :) אבל לא נראה לי שהוא אוהב שמדברים עליו או על הרכב שלו בפומבי, אז אני לא אוסיף שמן למדורה. (למי ששואל, אני הבחור עם הכובע טמבל והחולצה הלבנה שעומד לצד הסמוראי עם רמי בתוכו)
דיפלומטיה ? חמוד שכמותך. מי שיוריד אותך מהכביש לא יהיה דיפלומט (ספק אם הוא יודע לאיית את המילה), הוא פשוט יסתכל על האוטו, יחליט שלא בא לו על הקוביות של הצמיגים שלך או האורך של הוישרים והופס ירדת מהכביש. אבל אתה צודק, דיבורים על הורדות הם קשקשת מיותרת :)
אחת הסיבות שלא רואים הרבה משופרים על הכביש היא כי הם מעדיפים לא לנוע כל היום בדרכים. בין אם לשמור את הרכב לטיולים בלבד או לנסוע בדרכים פחות מוכרות, מה שמונע חיכוכים עם הכחולים. גם אני שאלתי את השאלה הזו פעם והיום אני חלק מהתשובה, מהסיבות שציינתי.
אם אפילו לסמוראידה פשוטה אי אפשר לארגן קבוצה של משופרים כי הנבלות פשוט אורבים לנו בצמתים, אז ביום יום הם עוד יותר מסתתרים מחשש להיתקלות.
כמו שאיתי אמר, ה"שיפור" הזה של נדנדות מחוברות הוא מיסינג לינק (חוליה/חיבור חסר), זה מאפשר חיבור של עלה הרבה יותר ארוך מבלי לשנות תושבות עלים. זה הייעוד המקורי מסתבר , כי יש גבול עד כמה עלה יכול להפתח במצב המקורי של הסמוראי, במיוחד אם הוא 20 ס"מ יותר ארוך מהמקור ולא מעורגל בהתאם. אבל יש כאלה שמחברים/חיברו גם למצב של עלים מקוריים וכל זה בשביל לנסות להשיג עוד מהלך.
ML לא תורם כמו שהוא מזיק כשהוא על רכב שנוסע ביום יום, בעיקר בגלל חופשים מובנים בכל ה"פטנט" הזה שגורמים לרכב לשייט (לא משנה אם תחברו קדימה או אחורה). עוד פטנט דומה הוא הרבולבר, שם הוא גם מסתובב טיפה ולא רק נפתח, מה שמאפשר עוד קצת ארטיקולציה של העלה. אם זה טוב או לא , תריצו חיפוש בפורום, תראו כמה ויכוחים היו על זה.
אני הרכבתי כזה ML בחלק האחורי, מעבר לשיוט הנוראי היה גם הנסיון למצות את מהלך המתלה, דבר שהביא אותי לפגוש את האדמה מצד הנהג, מה שלא היה נעים (שים לב איתי, איך לא עירבתי אותך בסיפור הזה הפעם). ולכן גם הורדתי את זה מיד לאחר שהחזרתי את הרכב לעמוד על 4 גלגלים.
צריך להבין משהו אחד - פיתוח של מהלך מתלה מכובד/קיצוני, מצריך גם שינוי ברוחב הרכב (בין אם על ידי סרנים רחבים יותר, ספייסרים, ג'נטים וצמיגים רחבים או השילוב של כמה מאלה יחד). אחרת, כדי להגיע למצב של פתיחה מכובדת נביא להתהפכות הרכב, אם תדמיינו את פתיחת המהלך ומיקום הסרן לרגע או אפילו תקחו רמפה כמו שאני ואוהד לקחנו בתמונות כאן, תבינו את זה ביתר קלות - יש גבול ליכולת השמירה על שיווי משקל הרכב וכאן הרוחב מפצה. (עוד יותר משפיע בסמוראי סגור או עם גגון, משקל גבוה יותר משפיע יותר על היכולת לשמור גלגלים על הקרקע והרוחב עוד יותר קריטי).
הסטאפ של עלים של סיקס , שהם ארוכים בכ18 ס"מ, מסתדר עם כל מה שאמרתי על ידי שינוי תושבות ומכאן שהמהלך טוב, השיכוך מעולה בגלל האורך של העלה , אבל עדיין לא הגענו לקצה גבול היכולת של הרכב. בקיצור, תכנון נכון של מתלה יניב תוצאות טובות מאד גם בסמוראי.
וככה נראה סטאפ של סיקס על סמוראי רגיל, עם 205, אפשר לראות שיש לנדנדה עוד מקום להפתח אך כנראה הבולם לא מספיק ארוך (פתיחה של 55 ס"מ, קיבינימט! ) מעניין מי מצולם...
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1248022806
כפיר, בגלל גודל הצמיגים, אפשר עוד לחשוב שזה סט סטנדרטי. רואים בבירור שיש לנדנדה מאחורה עוד לאן להפתח...השם ישמור :P
אחלה מהלך אחי, ובכלל עבודה מדהימה על הרכב.
האמת, מתאים לי אם נפגש כמה מפלצונים (והגרוטאה שלי) ונפתח מהלכים אחד ליד השני על איזו רמפה ? מה אתה אומר ? (כמובן, המשך הדיון יהיה טלפוני או בה"פ, אני רק רוצה שהחבר'ה יידלקו קצת :P )
רמי, מורי , כפיר, איתי - צפו להודעה ממני :)
אוהד, אתה יודע לצלם טוב, אז אתה גם מוזמן, כי אני אהיה עסוק בלהשוויץ. אני אתן לך את המצלמה שלי :-P
אני חושב שסמוראי ארוך מול קצר לא יהיה פייר.
מבקש גם הזמנה אם אפשר :)
למרות שאין לי עדיין הרבה להשוויץ
אבל בקרוב יהיה
רמי, אתה תדאג להגיע, אני אדאג להגינות.
אולי במקום להשוות גודל,ניפגש כל ה"גיבורים" לאיזה כמה שעות עבירות?
העלייה עליי...:twisted::twisted::twisted: (אמיר,זכית לא מזמן לטעימה ממה שאני מכיר)
הצעה של מורי נשמע לי יותר טוב/פייר.
אגב השוואת למי יש יותר גדול (הפתיחה....)
חשוב וראוי להזכיר מי עם SPOA ומי בלי.....
איתי.
זחילת סלעים נשמע לי טוב, אבל רק בסגנון מישורי :p
אמיר? לא היית אמור להתחיל לארגן משהו?:rolleyes:
תאמין לי...אין זמן לנשום :)
חברים וחברות, מתארגנת קבוצת סוזוקי פתוחה לטיול "עבירות קשה"/"זחילת סלעים" , כלומר לא רק למפלצות. אבל נעילה אחורית לפחות זה MUST וכמובן ידע בנהיגה טכנית.
תאריך מדויק יינתן בהמשך, ככל הנראה יהיה בעוד כשבועיים (אחרי שאיתי יחזור ממילואים).
כפיר, רמי , איתי , אוהד וכל מי שרק רוצה - הרשמה בה"פ בלבד!! (שזה אומר, לא לרשום בשרשור "אני בפנים", אלא לשלוח לי הודעה).
הקבוצה מוגבלת ל10 כלים. כרגע רשומים -
אני, מורי , איתי.
http://www.jeepolog.com/forums/pictu...pictureid=2893
יום יבוא, וגם שלי יראה ככה.
אני בטוח שרק בעזור המרכז יש יותר מ10 סמוראים משופרים, ולא רק נעילות מאחורה.
ונהגים לא רעים בכלל שבטח רוצים להשתתף גם. שימתינו לסיבוב הבא???
מי שרוצה שירשם. אני לא נאצי עד כדי כך, אבל צריך לקחת בחשבון שיותר מידי רכבים והטיול הופך לסחבת. נגיד ככה, אם יהיו 14 כלים וכל אחד מהם מצויד בנהג מנוסה, זה גם הולך. אבל קודם כל שיירשמו :)
מי שחושב שהוא בעל נסיון בשטח טכני ויש לו יכולת לטיול ברמת עבירות קשה -שיירשם. אני לא מסנן אנשים.
אם הייתי יודע שהשירשור שלי יגרום לדברין הנחמדים הללו הייתי פותח אותו ממזמן !!!
תרשום אותי בתור צלם
הספיק הריח של הקלאץ מהטיול עבירות הקודם של מור ;).
אלא אם כן תפרסמו מה המסלול קודם ואז אני אוכל לשקול על התמודדות ,
אני בעד לשלב את משלט נורי + המקום הנוראי במצפה מודעין.
אלא אם כן מורי ישלוף משהו יותר רציני .
אוהד
זה מקום אחר, שלא ראית עדיין וגם אני לא.
זחילה אמיתית, בשילוב עליה מתונה. איזור הרטוב. פרטים מלאים אצל מורי אבל רק לקראת מועד האירוע (שלא יתחילו להתאמן שם ;) )
אתה מוזמן לשבת אצלי ברכב (יש מזגן!! )
יש לי נעילה אחורית.
אני יכול להצטרף?
אין לי נסיון בנהיגה.
הרשמה בה"פ בלבד!! (שזה אומר, לא לרשום בשרשור "אני בפנים", אלא לשלוח לי הודעה).
תשאירו מקום לקצת הפתעות.
אני אוהב הפתעות.
רמי, אין טעם לכעוס , זה צחי התימני והוא מהגזע החייד(ע)ני, אלה מבינים רק בציורים.
צחי, אם הגרוטאה שלך מניעה ונוסעת בעת ובעונה אחת , אתה ברשימה, תן לי רק סימן כשאתה מתחיל לנסוע, שאני אדע לנסוע מאחוריך ולאסוף את מה שיתפרק :lol:
כרגע ברשימה - רכבים לחוד והולכי רגל לחוד
רכבים -
אני , מורי, רמי , GMIKE, צחי (למרות שזה עדיין לא ברור)
הולכי רגל -
איתי, אוהד.
מתנדנדים - שלומי, נדע מחר איפה למקם אותך ברשימות :)
אין לחץ חברים, יש עוד שבועיים למועד הטיול , היו רגועים :)
ובנתיים -
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1248123522
סמוראי עם קבינה מוארכת, אפשר לראות את המיסינג לינק מקדימה, משהו לשאוף אליו
רק 7500$ :)
...
רותם,זה אומר שנראה אותך שם?:eek:
דרך אגב-קחו בחשבון שמדובר בטיול ולא בתחרות,הנסיעה תהיה איטית ,עם הכוונה ועזרה למי שרק יצטרך.
מומלצת מאוד נעילה אחת לפחות ויחסי העברה.
אמיר- ההרשמה מקסימום ל-10 רכבים.
אמיר- ההרשמה מקסימום ל-10 רכבים.
התחלנו??????:mad:
רמי, יהיה בסדר. הורד טורים בבקשה.