למיטב ידיעתי, לנתק את החיישן, ולנתק לרגע את המצבר. אין צורך לקצר רגליים בתקע.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שי ברנר
בברכה,
קיד.
Printable View
למיטב ידיעתי, לנתק את החיישן, ולנתק לרגע את המצבר. אין צורך לקצר רגליים בתקע.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שי ברנר
בברכה,
קיד.
אהלן שי.
כמו שכבר כתבתי לך בעבר בפורום jeeptrip על אותה הבעיה, תבדוק בעזרת 4 גזים, זו הבדיקה הדרושה, ללא הבדיקה הנ"ל, כל ניסוי ותהייה יעלה לך כסף ו/או עבודה מיותרת של פרוק והרכבה, אלא אם אתה נהנה מזה ויש לך זמן מיותר.
מאוד קשה לדעת ללא התוצאות האחרות של גזי הפליטה מה באמת קורה שם, מהנסיון שלי במוסך, כאשר יש לך CO כל כך גבוה, זה בגלל תערובת עשירה. ואז גם תוצאות ה HC צריכה להיות גבוהה מהרגיל, משהו כמו מעל 500 PPM, וכמו שכבר אמרתי, בטסט לא מעניין אותם תוצאות הגזים האחרים, (מעניין אותם רק CO ) לכן אני לא מאמין שהתוצאות היו תקינות כמו שכתבת.
תערובת עשירה יכולה לנסוע מ:
1. פילטר אויר סתום.
2. לחץ דלק גבוה.
3. מחשב שנותן זמן הזרקה ארוך מדי.
4. סדק בסעפת פליטה בהחלט יכול לתת ערכים שגויים של חיישן חמצן ולשגע את המחשב (שינוי בזמן פתיחת המזרקים).
ברכבים ישנים ללא מחשב וחיישני חמצן, היתי נתקל בתופעה, שבמכשיר 4 גזים היתי מקבלCO תקין או נמוך, HC תקין, ו 02 גבוה מאוד, היתי מחפש סדק בסעפת הפליטה, מאחר וברכב שלך יש מחשב וחיישן חמצן העובדה שיש (אם יש?) סדק בסעפת משנה את הקריאה של חיישן החמצן, שמעביר את הקריאה למחשב וזה משנה את נתוני ההזרקה.
אני ממליץ לך להכנס למוסך/חבר שיש לו מכשיר 4 גזים ולבדוק.
יש כאן באתר מספיק אנשים שלאחר מידע זה יוכלו לקבל תמונה הרבה יותר טובה ולתת עצות יותר רלונטיות לפתרון הבעיה, לצערי אני בשלבי הקמה של המוסך שלי ואין לי עדיין מכשיר 4 גזים (הוא מכשיר יקר מאוד) אחרת היתי מזמין אותך אלי לבדיקה ללא תשלום, על מנת לקבל תמונה ברורה יותר של החולה.
יניב.
שי, רק עכשיו ראיתי שאישרת שהסעפת סדוקה, תחליף ותבדוק, אבל תבדוק במכשיר 4 גזים.
יניב.
יניב
תודה,
אכן מדובר בתערובת עשירה, חוץ מCO גבוה יש תופעה של בק-פייר כאשר סוגרים מצערת לסרק .
תיאוריית חישן החמצן צריכה לצערי ליפול מפני שבשלבי חימום המנוע,האצה או האטה המחשב עובד בחוג פתוח ואינו משתמש בנתוני חישן החמצן.
שי
תגיד שי,
יכול להיות שמותקן אצלך מחשב חדש- קרי זימון הזרקה ארוך לספיקה נמוכה, ואילו בסעפת מותקנים מזרקים ישנים -קרי לזימון קצר והספיקה גבוהה??
ובפועל המחשב נותן אות הזרקה ארוך, והמרסס נותן ספיקה גבוהה ..ובייחד הא לך עודף דלק?
קיד.
תודה
עודף דלק יש, חיישנים למיטב בדיקתי תקינים הכיוון שאתה מציע נראה מבטיח, איך ניתן להבדיל בין סוגי המזרקים?
שי אני ממש לא זוכר את המק"ט של המרססים החדשים.
זה הזמן לשאול את החבר'ה מהצבא.
לפני שנתיים הזמנתי 6 מרססים, יש לי מחשב ישן (זימון קצר), וקיבלתי בטעות מרססים של מחשב חדש (ספיקה נמוכה), המנוע סבל מחוסר כוח ומהתחממות עקב תערובת ענייה. ספק המרססים בזמנו, לא ידע על מה אני מדבר כאשר אמרתי לו שיש שני סוגי מרססים.
על המרסס, ליד חיבור החשמל, בצד הפונה לרדיאטור, יש מספר.
33007127 או 124 הם מרססים לספיקה גבוהה.
אין לי כל מושג לגבי מקט"ים נוספים.
בברכה,
קיד.
מבדיקה בקטלוג של מצל"ח אין שני דגמים של מזרקים.
אבל אני אנסה את הקטלוג הדיגיטלי שיש ברשת הצבאית ואני אבדוק מה יש שם.