מי אמר שמתנדברים מהקהילה הזאת לא יבואו? אני בטוח שיבואו. יש כאלו שמסכימים איתך, ואחרים לא, ושני הצדדים ראויים להשמע במידה שווה.
לגבי דרדור הדיון לכל השדים והרוחות- בחיית רבאק אנשים...
Printable View
התאפקתי לא לענות לך כבר אחרי הפוסט הקודם שלך, ינון.
את ההבדל בין נעמי בלומנטל ושלמה בניזרי אתה כנראה לא מבין. שלמה בניזרי לקח כספים. נעמי בלמינטל נתנה כספים.
הבדל קטן ודק, סצמטי ופשוט של מילה אחת, והיא, כן היא, עושה את ההבדל. צא ולמד.
על חקיקה לצורך אפלייה מתקנת שמעת?
אם אתה ואתיופי תתמודדו על אותה משרה ממשלתית, ולשניכם יהיו אותם נתונים - יקחו את האתיופי. אם אתה וערבי ישראלי תתמודדו על אותה משרה ממשלתית, ולשניכם אותם נתונים, יקחו אותו ולא אותך. לא אציין דוגמאות ושמות של מי שמונו לעמדות בכירות בשם האפלייה המתקנת.
השד העדתי לא קים, הוא קיים המוחות המעווים של מי שמדבר עליו.
הרמטכ"ל הנוכחי והקודם - אינם אשכנזים, חלק נכבד מחברי המטה הכללי אינם אשכנזים, ואני מכיר אותם אישית, אחד אחד, הם גם לא "משוככזים".
בין שרי הממשלה - צא ובדוק כמה מהם אשכנזים, וכמה בממשלות הקודמות. נגמרו הימים בהם בכור בן שטרית היה שר המשטרה רק כדי שיגידו שיש שר מזרחי.
אתה לא מבין על מה אני מדבר, זה הסטוריה בשבילך? אז צא ולמד.
ואם אתה מדבר על הרוסים והאתיופים המאבטחים בקניונים - אני מצדיע להם. מצדיע להם, כי לא כמו כל הישראלים שכשמוצעת להם עבודה כזו הם מעדיפים לשבת בבית ולקבל דמי אבטלה. כל הכבוד לאלו שאינפם מוכנים להזקק לרשויות ולתמיכה שלי, שהזכרתי רק כמ פוסטים למעלה, ויוצאים לעבוד, מתוך החינוך המצויין שקיבלו.
לגבי ערבים וסוגיות "סוג אזרחותם" במדינה הזו - בוא לא מניגרר לויכוחים לגבי שירות צבאי/לאומי, חוקי האזרחות המוצעים על ידי שרים שונים. בזה נמרוד צודק, זה יהיה כבר דרדור הדיון לשדים ורוחות שונים.
מתנער ההצהרה של "כלומניק", לדעתי ינון כתב זאת בסערת רגשות.
מבחינתי ומבחינת כל הסובבים מסבבי, עצם ההתעסקות באפליה מתקנת ובמגזרים גורמת לאותם מתחים ורגשות קשים אחד כלפי השני.
אין סיבה שמישהו החסר את הכישורים המתאימים ימלא תפקיד כלשהו.
אחד החברים הכי טובים שלי שבוע שעבר התחתן עם מרוקאית, שנה שעברה אחד אחר עם ספרדיה, אחי עם חלבית ולי יש חברה מרוקאית.
אה, ובסופו של דבר לאחר סדרת ראיונות מפרכים, קיבלתי אשכנזיה לעבודה (אני חושב).
עוד שני דברים קטנים,
מצטער, לא שיש לי משהו נגד ערבים - לא תאמין אבל יש לי אפילו כמה חברים כאלו שעזרו לי לא פעם לתקן את האוטו כשעוד היה מותר מבחינה חוקית (והם אפילו מנעלין, איפה שיש את כל המהומות...). אבל אני בהחלט יכול להבין כאלו שלא רוצים לגור לידם. פחד ידידי, פחד ושנאה.
פחד, כי כבר ראינו כאלו שרצחו ללא רחם את היד שהאכילה אותם. ושנאה בגלל הנפגעים מהצד שלנו (וכי לפעמים, אנשים לא מבינים דרך אחרת). http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...94%D7%A8%D7%91
וחוץ מזה, למה אחיה של סמירה נהרג? אולי מסיבה טובה? (בפעם האחרונה שבדקתי, בניגוד לדעה הרווחת, חיילים לא יורים בערבים סתם כך בשביל הכיף).
אין לי שום דבר נגדך, ואני בטוח שאתה בן אדם נהדר, אבל אמירות על קיפוח מעוררות קיפוח.
מסכים עם ברק: מי שמעלה את נושא "השד העדתי" הוא "השד העדתי" בעצמו ומלבד ליבוי שינאה, הוא לא תורם לכלום.
בברכת יום שמח והרבה אהבה
אפי.
נ.ב.
אפילו המכונאי שלי לא אשכנזי (או שכן? מורי?)
אנחנו תמיד יכולים לעצום עיניים ולהגיד זה לא קיים אבל זה שם באיזו צורה.
באשר לבן של סמירה נורה בצדק או לא הרעיון שלא הרבה אנשים רוצים שכנים ערבים ישרים וטובים ככל שיהיו (ראה המקרה שהיה ביישוב כל שהוא ואני לא זוכר את שמו והופיע בטלוויזיה לפני שבועות מספר).
להזכירך רצח שבוצע לא מזמן על רקע של נטיות מיניות.
שאלה נוספת (לה אין לי תשובה) מה מהות מצעד הגאווה לדעתי זה להכריז אנחנו כאן אבל לשם מה האם הם מקופחים באיזה שהוא אופן.
אני אישית צבר וזה מה שאני מחנך את הילדים שלי יש לי חברים הן במגזר הערבי, החרדי והבית פתוח לכולם ללא הבדל מין דת,דעות פוליטיות אפילו סמי עופר מוזמן לביקור למרות שדעתי עליו לא הכי טובה.
בדרכי הביתה חשבתי על מה שברק כתב והוא צודק בדבר אחד בלומנטל שוחררה בגלל שהיא מכירה את פרס וללא קשר לעדה ובקו התחתון פרס שהוא אמור להיות סמל הטוהר (למרות כסף שהוא החזיר בעבר) שיחרר קולגה שלו ואני מטיל דופי בהתנהלות!
באשר לשינאה אם היא קיימת לא צריך לעורר אותה צריך לפתור אותה כי הרגשות קיימים ואנו רק מאשרים את המציאות אם התשתיות בכפר כל שהוא לא קיימות אז הן לא קיימות.
בעבר הייתי אחראי על מאבטחים באזור יוקרתי (חברה פרטית) וברגע שהתחלתי להציב אנשים שלא מתאימים מבחינת המראה הגיעו התלונות על אותם מאבטחים ספציפיים שעשו עבודתם נאמנה
דוגמה נוספת היינו לקראת חתימת חוזה עם מוסד לאנשים בעלי מוגבלויות ונאמר לי על-ידי האחראי ששכר אותנו לא רוסים ולא אתיופים תוך שימוש במספר פניני חוכמה (לא הסכמתי לעבוד איתו בשל כך) גזענות לשמה!!!
מיקי יקירנו סך הכל רצה לפקוח לנו את העיניים (מה המניעה כסף שליחות? לא עקרוני) ככה אני מרגיש ואני חושב שחשוב שנתעורר ונתחיל לשים לב לסביבה שלנו כי היא נחרבת לנו.
אני לא רוצה לעורר שינאה אבל יש קיפוח יש שינאה ואפילו גזענות זה פה אצלנו ובגדול
והפתרון הוא בראש ובראשונה להכיר בבעיה.
נזכרתי הסיפור היה במושב רחביה שלא רצו לקבל ילדה ערבייה לגן מחשש שהם ידבקו
אופס יש לי שם משפחה
ולבסוף סליחה מחיים נסחפתי ואני באמת מאמין במה שאתה עושה פה בשירשור
המחיר ירד עכשו ל- -.1,390 ש''ח.
בסוף הנרשמים עוד יקבלו כסף מהתובעים.
פשוט בלתי נלאה.
אה, וגם מטעה.
יש שם איזו התחייבות של מיקי רוזנטל שפספסתי, חיים?
לא קראתי את כל השירשור
אבל האדון מיקי בולדוג ... אם הוא היה אדם רציני, הוא היה מחזיק בביטוח רשלנות מיקצועית. מין ביטוח שמפצה או מגן במקרה של פאדיחה מיקצועית.
למשל אוטו שנפל מהליפט במוסך ... למשל רופאת שיניים שהרדימה ילדה והרגה אותה .. אם הכתב הניכבד היה דואג לעצמו מראש.. לא היה צריך להתחנן לטובות עכשיו.
לי אין 1400 שח לתרום לו ותכלס .. אם היה לי ? .. הייתי חוסך את זה לסקי בחורף. זה ניראה לי הרבה יותר חשוב.
שני פתיתי השלג שלי ...
הסכום ירד ל--.1,380 ש''ח.
מענין מה יקרה כשזה יהיה 100 שקל.
שמיל, קראתי שאתה מאשים אותי בהטעיה.וזה כבר סיפור אחר.
מעולם לא טענתי שרוזנטל הבטיח משהו ,ומצידי ומצד התורמים הוא לא צריך להבטיח כלום.
תפקידו בכח זה לקבל את הכסף. נקודה.
השרשור לא נועד למי שאין להם ולמי שקמצן כי זו דרכו בחיים.
עינין של רצון טוב של אלפי אנשים הפך כאן להתנצלות של אלה שתמיד תרמו במשרד.
חיים, המחיר ירד .. וירד .... זה מזכיר לי איזה בדיחה ששמעתי פעם .. לא זוכר בדיוק אבל מישהו שמתמקח על קניה אבל הפוך ... זה 1500 .. לא יודע מה ? .. 1400 ... 1399 .. 1398 .. משהו ...
מי שלא תרם פה זה בגלל עניין אידאולוגי. אני מאד מעריך אותך באופן אישי. אבל זה ניראה לי מתחיל להיות מגוכך.
התחננות ... תן 10, לא ! טוב אז תן לי 9 , לא ! אז תן לי 8 .. הנה עשיתי לך הנחה ... תן לי 7 ! לא !!
לא בגלל המחיר אלא בגלל המשמעות של הכסף.
אני חושב שזה מספיק. לא מוסיף כבוד לאף אחד. גם ובעיקר לאדון רוזנטל.
אני לא אתן לו כסף גם אם זה יהיה חצי שקל. יש מטרות הרבה יותר מקודשות בעיני. למשל ניצולי השואה .. למשל הורדת השילטון הנוכחי למשל שיחרור גלעד שליט ויש עוד הרבה.
האדון מיקי הזה, עם כל הכבוד לו .. לא מעניין אותי במיליגרם אחד.
בברכת סוף שבוע רגוע ונעים.
אני מציע להפסיק את השרשור הזה.
גיא.
מסכים מאוד.
זו הערכה פרטית שלי ורוזנטל לא הבטיח כלום. הוא אפילו לא מעורב בעצומה הזו.הערכתי שאם כולנו הנתבעים יוצאים זוכים בדין ,מן הסתם הוצאות המשפט שיושתו על העופרים יתחלקו גם בין הנתבעים.אך לא לשם כך באנו להביע את מחאתנו על תעלולי משפחת עופר.ובוודאי לא עבור 50 שקל שיקבל כל נרשם מהאלפים שהתנדבו.
העצומה לא נועדה לעזור לרוזנטל כשם שנועדה להוות משקל נגד משפחת עופר בבחינת - ''לא תפחידו אף אחד בציבור עם המיליארדים שלכם.''
בסך הכל הבנת הנקרא.
כפי הנראה אתה טוען כאן טענות בלי שקראת כלל את כללי העצומה.ואם קראת אז בוודאי מצער שלא הבנת את משמעותה.בחזקת ''אם בארזים....''.
תכין שעורי בית ונמשיך את הדיון,למרות שמשום מה אני חש שיותר נח לעיתים שלא להבין אותה.
קראתי, חיימקה, קראתי. עוד לפני שהגבתי את התגובה הראשונה (פוסט 3 בשרשור הזה).
לקרוא שוב? זה משתנה כל יומיים? :twisted:
אם בהבנת הנקרא עסקינן, נא קרא שוב את תגובתי הראשונה בתחילת השרשור.
אצלי הזכרון עוד בסדר, ידידי.
מה גם שאתה גולש פה לטענות שעורכי דין לא יודעים לקרוא.... הרי זה בין הדברים בהם הם מתמחים. בלקרוא.
אם שינו את העצומה, כדאי שתאמר - "שינו את העצומה ואת הכללים".
ואם לא - ביום פתיחת השרשור לא היה שם שום דבר על החזר לחותמים.
אבל תיכף אקרא שוב, אולי באמת "הממזרים שינו את כללי המשחק".....
עריכה:
קראתי שוב, ושוב.
עומד בכל מילה ממילותי עד כה, בכל פוסט ופוסט שבו הגבתי, ובכלל זה עניין ההטעייה שלך.
כאן זה העצומה? http://www.gamanimiki.org.il/form.php
אתה יכול להמשיך לטעון שאני עושה את זה מקמצנות, ואני שולל ואומר - על ראש התימני בוער הכובע :D
שמיל,
גם אני תימני וכנראה שמואשם בקמצנות-דבר אחד בטוח לתרום למשהו ואחר כך להיות עסוק בלבדוק מדי כמה שעות בכמה הצטמצמה התרומה שהתחייבתי עליה מעורר תהיות נראה לי שעדיף לתרום במשרד.
דרור הראל
רעש רעש ועוד רעש
חיים קורא לעזור לאדם שבעינו זקוק ומתאים לעזור לו
מי שרוצה שיעזור ומי שלא גם צודק
אני מבחינתי יעזור היכן ובסכום שאני יכול לאדם שבמקרה הזה (לפחות בעיניי) לא משנים המניעים שלו אלא העובדה שהוא מוכן לעמוד מול כרישים בעלי ממון ולהתעמת עמם ולהציג את העוולות שלטענתו קורות ומשפיעות על חיי בריאותי ואיכות הסביבה שלי (אותי הוא שיכנע).
מן הראוי שנכבד את הדעות של של כולם גם אם הם לא כשלנו.
בסיכומו של עינין אני מת על אלה שלא תורמים כלום אבל יורדים על מי שכן תורם.
תמשיכו עוד קצת ואני ארגיש אשם, ואם תמשיכו הלאה גם המשטרה תחשוב כך.
שיהיה לכם שבוע טוב.
סלח לי דרור, הכוונה היתה ספציפית במקרה הזה, ולא כוללנית, ובודאי לא אליך.
חיים, העובדה שאתה ממשיך לטעון שאני לא תורם, על אף שפתחתי והצגתי את תרומותי, מעידה על תרבות דיון לא רצינית.
וכמו בשרשור אחר, כשלא מקבלים את דעתך, אתה לא מסוגל להתמודד עם זה, אלא באמירות שאינן מכובדות.
ואני עדין, בגלל נמרוד ושרשור צינון המזגנים.
enjoy.
חיים,
אתה יכול להרגיש אשם רק בכך שבמקום לנהל דיון עינייני,הפכתה את כל מי שלא חושב כמוך או לפחות חלק(הלא ראויים כהגדרתך)לקמצנים שבמשום מקום לא תורמים ולא עושים.
מי שהכניס פאן אישי ולא הוגן לדיון זה אתה ולא אף אחד אחר.אתה יכול להתרעם על כך שהובעו דעות שפגעו במטרה לשמה כתבתה את השרשור,אבל זוהי מהותו של האינטרנט ,אם אתה רוצה להביע דעתך ולא לקרוא דעות הפוכות,תכתוב במדור פרסומי.חבל שבחרתה להשמיץ,אבל זו זכותך,גם זה חלק ממהותו של הדיון האינטרנטי.
דרור הראל
בסופו של יום יש כאלה שצריכים לכתוב היכן תרמו - והציבור צריך להאמין להם ,ויש אחרים שלא צריכים לתת רשימה כלשהיא.
להזכירך, דרור - לא ביקשתי כלל דעות ,- ביקשתי מצטרפים למטרה שנראית בעיני חשובה לחברה בישראל ,אז מי שלא תורם מסיבותיו הוא, שלפחות לא יקלקל את המטרה שלשמה נועד השרשור.גם לא לתרום מסיבות מצחיקות וגם לגרום לאחרים לא לתרום באספקת תירוצי סרק - זה כבר מוגזם.
ועוד משהו - כן, מה לעשות הכל אצלי אישי. מי שפוגע במטרות שהצבתי לעצמי שלא יתפלא שהוא משמש מטרה.מישהו חשוב כבר אמר את המילה - הדדיות. אני לא כומר נוצרי ואיני מתכוון להגיש את הלחי השניה.
וזה נכון גם לשרשור ''השני''.
אזכור את דבריך ואזכיר אותם, ביום שתציג דעה הפוכה בשרשור שיפתח מישהו אחר.
ברור שלא הבנת את דבריו של דרור על מהות האינטרנט, אני חושב שכבר אין סיכוי שתבין, אחרי כחמישים פוסטים.
אני אמשיך להתנהל כראות עיני, ואתה תמשיך לנסות וליצור פה רכס-סטאן.
לפחות שנינו מסכימים למה שבקש נמרוד,וניגש למקרר לשתות בירה קרה,במקום לענות בתשובה צהובה נוספת.
חיים שלום,
אתה גולש במדרון שלדעתי לא התכוונת לגלוש בו.
אתה פתחת דיון. בדיון אין דעה אחת ותו לא - זו מהותו.
אם רצית לפרסם פעילות שלך (מסחרית או אלטרואיסטית - זו לא הבמה. קנה סטיקרים ותחלק בצמתים).
ולכן מה שכתבת:
אז זהו, כשפתחת דיון ביקשת דעות. וזה, לא נתון לדיון.ציטוט:
להזכירך, דרור - לא ביקשתי כלל דעות ,- ביקשתי מצטרפים למטרה שנראית בעיני חשובה לחברה בישראל ,אז מי שלא תורם מסיבותיו הוא, שלפחות לא יקלקל את המטרה שלשמה נועד השרשור.גם לא לתרום מסיבות מצחיקות וגם לגרום לאחרים לא לתרום באספקת תירוצי סרק - זה כבר מוגזם.
ועוד משהו - כן, מה לעשות הכל אצלי אישי. מי שפוגע במטרות שהצבתי לעצמי שלא יתפלא שהוא משמש מטרה.מישהו חשוב כבר אמר את המילה - הדדיות. אני לא כומר נוצרי ואיני מתכוון להגיש את הלחי השניה.
ואף אחד שמגיב בצורה ראויה לדיון לא ישמש מטרה. לא לך ולא לאף אחד. זכותו.
מאיר וצפריר שעושים נפשות ליחדת החילוץ המשטרתית שלהם, לוקחים בחשבון שדרור ואני מיד ננסה לסכל את העניין. מה לעשות, צפריר ומאיר בטוחים שזו הדרך להיטיב עם אזרחי ישראל (לצורך העניין להיטיב עם חיים רכס) ודרור ויוני בטוחים שזו הדרך לפגוע בו.
כך או כך, טובת הכלל (או טובתו של חיים רכס) עומדת לנגד כולם.
אז לפני שהמדרון הזה יהפוך להיות חלקלק מדי, עצור.
אם בסופו של הדיון לא תרגיש נעים לשבת עם שמיל ולשתות כוס בירה ביחד - כנראה שמישהו מכם, ואולי שניכם, טעה ובגדול.
וזו דעתי הפרטית.
ובין שתקבל אותה, ובין שלא, אני תמיד אשמח לשבת לשתות איתך קפה (לא אוהב בירה, מה לעשות,
בפורום של ג'יפים זה כמעט כמו לצאת מהארון, לא? :D )
יוני5
תשובתי הקודמת מאוד הולמת את תגובתך.
זו הסיבה שלא רציתי לתת תשובה צהובה שעמדה לי על קצה הלשון.
חשבתי שבירה קרה מתאימה יותר לנקודה המכוערת שאליה הגענו.
הקפצה - ועכשיו איך מקבלים הכסף חזרה (ועל אף שרכס מדיר רגליו מן האתר ;) ) ?
מתוך דה מרקר: http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100215_01 1241
עידן עופר מיוצג ע"י עו"ד צבי גלמן ממשרד אריאל שמר ושות' ועו"ד זאב שרף. רוזנטל מיוצג ע"י עו"ד רונאל פישר ממשרד פישר נרי ושות'.ציטוט:
עידן עופר והחברה לישראל ימחקו את תביעת הדיבה בסך 3.5 מיליון שקל שהגישו נגד מיקי רוזנטל ואילן עבודי, יוצרי הסרט "שיטת השקשוקה", ללא שייפסקו נגדם הוצאות משפט ומבלי שרוזנטל יתנצל על דבר. כך עולה מבקשה למחיקת תביעה שהגישו הצדדים באופן מוסכם לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
הבקשה הוגשה לאחר שהושג הסדר בין עידן עופר למיקי רוזנטל בתיווכו הפעיל של איש התקשורת מוטי קירשנבאום, שערך את הגישור בהתנדבות. הודעת הצדדים לבית המשפט מחולקת לשלושה חלקים: הודעה משותפת לעופר ורוזנטל המכילה ארבעה סעיפים ובהם עובדות המקרה שאינן מצויות במחלוקת והודייה למוטי קירשנבאום על תרומתו להשגת ההסכם.
לאחר מכן מובאת הודעתו של עידן עופר לפיה "משפחתי נפגעה קשות מהסרט 'שיטת השקשוקה'. התרופה החוקית העומדת למי שנפגע בשמו הטוב היא הגשת תביעה לבית המשפט, וזאת עשינו". עופר ביקש לתקן את דימויו התקשורתי שיצרה הגשת התביעה וכתב כי "הביקורת הרחבה שהושמעה כנגד עצם הגשת התביעה וכנגד הסכום הנתבע יצרה רושם מוטעה, הן של רדיפה את מיקי רוזנטל והן של פגיעה בחופש העיתונות, תוצאה ציבורית שמעולם לא רציתי, אינני מאמין בה והיא מנוגדת לחלוטין להשקפת עולמי המכבדת את חופש העיתונות". עופר מסכם את דבריו בכותבו "נוכח העובדה שהנושא נדון באופן הרחב ביותר בתקשורת ובמיוחד בערוץ הראשון, מצאתי שאין מקום להמשך ניהול ההליכים המשפטיים".
מיקי רוזנטל מצידו הודיע בקצרה כי "הדיון באמצעי התקשורת מבטא את המחלוקות שעלו בקשר לסרט ביני כעיתונאי לבין האחים עופר". רוזנטל אף מגיע להסכמה נדירה עם עופר בציינו כי "העדפת הויכוח הציבורי, כפי שבוטאה בדברי עידן עופר, ושאני מסכים לה, תתרום לכוחה של התקשורת ולחיזוק תפקידה בחברה דמוקרטית".
תביעת הדיבה נגד רוזנטל
עופר והחברה לישראל הגישו ביולי 2009 תביעה בסך 3.5 מיליון שקל. תביעה זו הוגשה במקום תביעה בסך מיליון שקל שהוגשה נגד רוזנטל ב-2007 בשל התבטאויותיו בראיונות לעיתונים ונמחקה עם הגשת התביעה הנוספת.
התביעה המעודכנת שמחיקתה התבקשה כעת הוגשה כנגד הפרשנות שהעניק רוזנטל בסרטו לפסק הדין של בג"ץ מ-2005, שעסק בהסכם בז"ן. בהסכם התחייבה המדינה לשלם לחברה לישראל יותר מחצי מיליארד שקל תמורת חלקה בבתי הזיקוק בחיפה. עופר טען כי דבריו של רוזנטל בסרט אינם תואמים את פסק הדין של בג"ץ, ומכפישים את משפחת עופר והחברה לישראל.
עופר ציין עוד כי הוא שומר על זכותו לתבוע בנפרד את רוזנטל בשל דברי דיבה אחרים שהוציאו נגדו לטענתו, וכן לתבוע אותם במדינות שונות בשל פרסום והפצת הסרט מחוץ לישראל. לטענת עופר, עקב הפרסומים נגרם לו, לחברה לישראל ולשמם הטוב נזק אדיר. בעקבות פרסום הסרט בערוץ הראשון תיקן עופר את תביעתו לאחר חודשיים פעם נוספת בשל נזקים מצטברים לכאורה שגרם לו השידור בערוץ הציבורי.
בקשר לשד והבקבוק , אני מסכים יינון , אבל לא הייתי רוצה לדוש בנושא פה,
אלא בתהיות שעלו לי בעקבות הויכוח...
מתי בכלל נוצר המצב הנדיר בו מישהו משנה את דעתו ? אני מתכוון לא דרך הלם וטראומה
אלא בדיון רגיל עם אחרים עם דעות מנוגדות .
מנסיוני גם כשלצד אחד ברור כי הצדק איתו הצד השני יחפור ויעלה שלל טיעונים לסתירת הראשון,
בעצם לא מתנהל דיון אלא מלחמת התשה כשברור לשני הצדדים כבר מהתחלה כי דעותיהם לא ישתנו במילימטר
והנצחון היחיד (אם בכלל) יהיה על זה שמצמץ ראשון
ואמר תוך קריסה מעייפות "עזוב אותי כבר באמשך' ".