לכרות ידיים זה בעיה.
אתה ואני נצטרך לשלם על הפיליפינית שתאכיל אותו ותקלח אותו ...
לא טוב.
המתים לא מדברים, הם גם לא אוכלים.
אבל בגדול .. הם גם לא גונבים.
Printable View
לכרות ידיים זה בעיה.
אתה ואני נצטרך לשלם על הפיליפינית שתאכיל אותו ותקלח אותו ...
לא טוב.
המתים לא מדברים, הם גם לא אוכלים.
אבל בגדול .. הם גם לא גונבים.
אתה מתבלבל !
שופטים צריכים לשפוט עפ"י החוק.
הראיות לצורך הוכחת האשמה להכרעת הדין וגזר הדין שעפ"י החוק.
החוק כן יכול להשתנות עפ"י הלך הרוח של הציבור.
זה רק מותנה בגיוס מספיק ח"כ שישנו או יחוקקו חוקים חדשים.
נשיא לשעבר של בית המשפט העליון (אהרון ברק) החליט שהוא אלוהים ואורים ותומים לכן בסמכות בית המשפט העליון
לבטל חוקים של הכנסת.
זאת הסיבה לזילות של הציבור בבית המשפט , על כך החל מהלך של שר המשפטים הקודם (דניאל פרידמן) "לקצץ כנפיים" לבית המשפט העליון.
אם שופטינו הנבחרים (זה גם נושא בפני עצמו כיצד הם נבחרים) היו קצת מטים הראש מטה , היו מבינים
שהציבור מאס ברחמנות ובפילפולי ההתנסחות בהקלת עונשם של העבריינים (רוצחים, אנסים, שודדים, גנבים, מושחתי ציבור).
רענן
נקודת אור, נשיאת בית המשפט העליון (דורית בייניש) כנראה חוזרת לדרכו של הנשיא לשעבר שמגר שידע
להיות המגדלור של הצדק והחוק .
כנראה שלא רק התפיסות לגבי משפט ....
כנראה שגם אתה באלה שלא מבינים שבסוף הציבור/העם הוא הריבון.
נשיא בית משפט עליון/נשיא מדינה/ראש ממשלה/שרים/ח"כ (מצטער אם שכחתי מישהו) הם שליחי ציבור. על כן,
מחובתם להיות קשובים לעם שהעניק להם הזכות להיבחר , בהתאם ליצגם.
בקיצור, חבל על הזמן , כנראה שאנחנו קווים מקביליים.
יום טוב
רענן
כנראה שגם אתה באלה שלא מבינים שבסוף הציבור/העם הוא הריבון.
כך בדיוק תגיע למדינת הלכה!!!
ואם בית המשפט העליון לא יוכל לבטל חוקים לא ראוים של הכנסת יוכל כל ח"כ
לגיס מספיק תמיכה מחבריו לבית הליצנים/מחוקקים ולהעביר חוקים שונים ומשונים!
ולא הרבה שנים לאחור גם גרמניה הנאצית התחילה בהליך דמוקרטי.האם זה מה
שאנחנו רוצים?
אבל אין קשר בין זה לבין החמרת הענישה לפושעים והפעלת הרחמנות לגבי הנפגעים
יותר מאשר לגבי הפוגעים.
ואלה. חשבתי הרבה לפני שאני כותב תגובה.
קודם כל זה רק דיון. דיון בפורום אינטרנטי. כל עוד תרבות הדיון נשמרת, ואנשים לא גולשים לשפת ביבים, אי ןשום בעיה. לדעתי.
אנשים מביעים כאן דעות. חלק מהדעות, במיוחד הדעות שלי, לא תמיד קלות לעיכול. אדם אולי לא נתפס בשעת צערו והמקרה שלי הוא כזה, אבל תסתכל קצת מעבר לזה נמרוד. תסתכל על התמונה הרחבה.
מה שאתה אומר - כל הדעות שאינן במיינסטרים, שאינן במסגרת הפוליטיקלי קורקט - גורמות לפורום להיראות רע. המצב שלנו היום במדינה הזו הוא רק תוצאה של סגידה לפוליטיקלי-קורקט לסוגיו. אתה לא צריך דוגמאות, אבל יש כאלה שכן:
- לא יורים באויב, אלא על מבנים ריקים ושטחים פתוחים. כי זה לא הומני להרוג באויב. קדושת חיי אדם.
- מקלים בעונשם של עבריינים, שולחים אותם לשיקום, מרחמים עליהם, מוצאים סיבות מקלות בגלל ילדות קשה בלהבלהבלה, ומכבסים מילים - כל הזמן מכבסים מילים. כי זה "לא הומני" לכרות ידיים לגנב או את הביצים לאנס ולפדופיל/לתלות את הרוצח/להשליך את שודד הזקנות לעבודת פרך של 30 שנה.
- כשיש בעיה של ילד אלים שמטיל את חיתתו על בית הספר, מרחיקים מבית הספר דווקא את הקורבן, זה שחוטף את המכות, ולא את הילד האלים שמחטיף. לא צריך לקרוא על זה בעיתון - אני מכיר את זה ממקור ראשון, מהסיפורים של אמא שלי שהיתה מורה.
להמשיך? אם האמת קשה ולא נעימה - מתעלמים ממנה. מטאטאים תחת השטיח כדי לא לראות. טומנים את הראש בחול כדי לא לשמוע. מקפידים על שפה נקייה, מודדים מילים, כדי לא לעצבן אף אחד. ואז מה שלא רואים, לא שומעים ולא יודעים - אינו קיים.
אתה מבין את גודל האבסורד?
מהיום שהתחלנו להתלבט באתיקה של לחימה - התחלנו להפסיד במלחמות. לא רק על דעת הקהל העולמית (שממילא לא אוהדת אותנו) אלא גם תכל'ס בשדה הקרב.
מהיום שהתחלנו לרחם על פושעים - הפשע ניצח והשתלט על הרחובות.
אני תמיד מקטר על המשטרה שמציקה לג'יפאים ולא נוגעת בפושעים. בתכל'ס מה המשטרה אשמה? ידיה קשורות. כשאין גיבוי מבית המשפט - למה שהשוטר בשטח יתאמץ בכלל ויסכן את חייו?
רק אתמול נשלח כאן שוטר לשנה ורבע מאסר בפועל - ובגלל מה? בגלל שמילא את תפקידו כהלכה וירה בגנב רכב שאיים על חייו במברג... זה המשך ישיר של העמדה לדין של חיילים שירו במשליכי אבנים באינתיפאדה הראשונה. השופטים כאן מנותקים, חיים במימד אחר, ביקום אחר, שבו אבנים ומברגים לא הורגים, עולם שבו גניבת רכב אינה עבירה, שפריצה לדירה היא צורת פרנסה לגיטימית, עולם שבו כל מחבל הוא לוחם חופש, כל פושע הוא סתם בחור שיצא לעבודה, עולם שבו חייו של פושע שווים יותר מחייו של הקורבן.
בגלל זה הפכנו לפח הזבל של חצי העולם, שכל האלמנטים הפליליים/שליליים שלו מגיעים לכאן כדי לבסס כאן את עסקיהם, כי כאן, בחסות בתי המשפט המעופפים, הפשע משתלם. בגדול.
השינוי מתחיל מלמטה. דעת קהל כן מזיזה חוקים. כן משפיעה. מקרה שי דרומי הוא דוגמה מצויינת. הייתי שמח לראות עכשיו לחץ ציבורי, הפגנות, בלגן ברחובות - למען שחר מזרחי, השוטר המורשע מחדרה. למען השוטרים מנהריה שאיומיו של ארכי-עבריין מקומי על חיי משפחותיהם לא השאירו להם ברירה אלא לעשות מעשה, למען כל אזרח שמתגונן פיזית ופוגע בגנב, למען החזרת הסמכות וההרתעה למשטרה, למען החזרת הבטחון והשקט והכחדת העבריינות. כן - גם במחיר חייהם של גנבים ושל פושעים אחרים.
ואל תיתמם - אתה יודע טוב מאוד שלא יירו בכל דמות ברחוב. שלא יירו בך כי הבאת שקית קפה מהג'יפ. עדיין לא לבנון כאן. אבל אם משמר אזרחי (משמר אזרחי אמיתי, כזה שמורכב מאנשים בריאים שהוכשרו כהלכה, וחמושים כמו שצריך, ולא מבני נוער או זקנים משועממים עם רובה קרבין בן 60 שנה) יעצור בשעה 3 לפנות בוקר אדם שמסתובב בצורה חשודה ברחוב עם תרמיל ובו כלי עבודה ויבדוק לו תעודת זהות וגם יפשפש קצת בכליו - ואם יש חשד סביר שהוא פורץ, גם ישימ ועליו אזיקים ויעצרו אותו - מה רע? כבר היום בודקים אותך ומחטטים לך בתיק לפחות שלוש פעמים ביום בכניסה לסופר ולחניון וזה לא באמת כל כך נורא.
ואם יירו בגנב שנתפס על חם בתוך דירה או מנסה להתניע רכב? טוב מאוד. מצוין אפילו. זה לא פשיזם. זו התגוננות מפני איום על חייך, זו שמירה על החוק ועל חייהם ורכושם של אזרחים שומרי חוק. יש פתרון לפשיעה - הוא נראה דרסטי אבל הוא הפתרון היחיד - פשוט לטאטא מהרחובות את פסולת השוליים הזו שמטילה עלינו טרור. כל מה שצריך זה רק נחישות, ולא להתבייש יותר בצדקת הדרך.
מדינה נאופאשיסטית עם שלטון מושחת, מסורס וחסר חיבור למציאות וההיגיון.
מערכת משפט מגוחכת וחסרת הגיון שמונעת ממניעים של הומאניות ורחמנות.
וכמובן אנחנו הטמבלים שמאפשרים למדינה להתנהל כמו שהיא מתנהלת ומשלמים את המחיר בחיינו בכל תחום אפשרי.
דרור ...
באם אמא שלך .... לך כבר להקים מפלגה !!!
אז אני מבין שגם אתה בחכמים שחושב שיש רק אמת אחת שאתה והאליטות צריכים להנחיל לעם (אני בתוכם).
בעצם להבנה שלך, לא יכולה להתאפשר חשיבה אחרת חוץ "מהחשיבה הנכונה" .
בעצם רגע, אנחנו בדמוקטריה ? או בדקטטורה בתחפושת ?
רענן
נ.ב - הליצנים שאתה מכנה, הם הנבחרים האמיתיים של הריבון (העם) ולא בית המשפט !, בעצם
כנראה צריך להחליף את העם שיתאים יותר לנאורות שמיצגים האליטות ושטופי המוח
זאת לא המצאה חדשה. זה מה שהיה בניו יורק וזה מה שקרה בלאס וגאס, שתי ערים קטנות באיזו דמוקרטיה רעועה כמה אלפי ק"מ מכאן.
זה כל כך פשוט וכל כך ברור - שיטור חזק עם נוכחות מסיבית ברחובות; יד חזקה נגד העבריינים; פסיקה הולמת של בתי המשפט; והעיקר, ההבנה הכי בסיסית ופרימיטיבית שרק כח יכול להרתיע כח עברייני.
תנסו להרים קול או להשתולל באחת מערי גרמניה, שוייץ וכו', ותראו מה קורה. ושם זאת דמוקרטיה לא מתאבדת - קבל את זכויותיך אבל מלא את חובותיך בדיקנות, אחרת תשלם ומייד.
כאן זאת דמוקרטיה מטומטמת ומתאבדת, דמוקרטיה שקצה נפשנו בעקרונותיה המקולקלים.
מה שצריך לעשות הוא אכן לטאטא את הזבל ביעילות ובנחישות.
כאשר כל חתיכת זבל תדע שסיכוייה להצליח קטנים, שסיכוייה להיתפס גדולים(וזה העיקר), ושאם תתיפס תשלם ביוקר, לא יהיה כמעט פשע בריוני, גניבות וכו'.
כל מי שלא מבין את זה, ואני לא מתכוון מסכים עם זה, פשוט שייך למחנה האיוולת שבגללו יש דרדור כזה נורא במדינה, עליבות, פחד ו"דמוקרטיה מפוארת" כזאת. זה אותו המחנה אשר הנהיג אותו בפסיקה אדיוטית וקלוקלת מי שלאור מקצועי אינני יכול לנקוב בשמו.
ברוך,
מאחר ואנחנו לא באותו מקצוע אז לי מותר --אהרון ברק.
מסכים לכל מילה שנאמרה על אותו מחנה,זה שממנה רק את מקורביו ואת בני משפחתו,זה שמעדיף להתחנף לגויים ולהתעמר בחיי בני ארצו.אותו מחנה שגם שופט,וגם מחובר לכל מקורות ההון.אותו מחנה שאחד מבניו באחת מהשחיתיות הגדולות במדינה,קיבל את הגנתו ושמו לא פורסם תקופה ארוכה עד שנעצר לאחרונה בפרו.וזאת בגלל היותי מחותן עם אותו מחנה. זהו מחנה הקורא לעצמו "מלח הארץ" "הנאור" שאחד משופטי בית המשפט העליון אמר עליו-שהיה מעדיף שמחבל יצליח לבצע את זממו ולהתפוצץ בתוך אוטובוס,מאשר שיעצר קודם ע"י השב"כ וזכויותיו יפגעו.
המחנה הנ"ל שמורכב מ-הון,מערכת משפט,תקשורת--עושה בעיקר לביתו,כל אחת מצלעות המשולש מגינה ומסוככת על הצלע האחרת.
דרור הראל