תגובה להודעה: רכב שטח קשוח בלבד??
אותי מעניין מתי כל הגיבורים שטוענים שמעלה רמון הוא "טיול רגוע" או "מסלול שווה-נפש" היו בו בפעם האחרונה.
זה לא משחק של למי יש יותר גדול או מה הפטנט של הזוית- זה עניין של מצב נתון.
במעלה הזה יש היום מדרגות וסלעים משוחררים שיותר גדולים מגובה של גלגל ג'ימני או סמוראי ובטח של סובארו טנדר.
מעלהב רמון נקודתית גם כמעט ולא מושפע מעונות השנה כי הוא נפרץ על תשתית סלע קשה שלא כמו ורדית,עשוש וזיק שנפרצו בסלע רך שנשחק בקלות יחסית, יוצר חומר משוחרר רב ומשנה את פני המעלה מעונה לעונה.
במצבו הנוכחי הוא עביר אבל עם מגבלות-זהירות ועבירות ולא מתאים לכל אחד, בטח לא לרכבים עתירי פלסטיק וצמיגי כביש שגם רוצים לחזור הביתה בלי ליצור חור בכיס.
לתת חוות דעת על מסלול שהיית בו לפני יותר משנה זה חוסר אחריות כלפי מי שאתה נותן לו את ההמלצה.
זוגתי שאין לה כמעט נסיון בנהיגת שטח מסוגלת לעלות את רמון עם הרכב הנוכחי שלנו כשכל מה שהיא צריכה לעשות זה לעזוב את המצמד בתחילת המעלה ולסובב את ההגה בעיקולים, (רכב נעול כפול שמסוגל לזחול על הטורים)
זה אומר שהמעלה עביר לכל נהג?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אותי מעניין מתי כל הגיבורים שטוענים שמעלה רמון הוא "טיול רגוע" או "מסלול שווה-נפש" היו בו בפעם האחרונה.
דורון על נא תתעצבן ידידי,
בהודעתי גם רשמתי בפירוש למטה שזה היה לפני שבע שנים.
והדיון לא היה דווקא על רמון ספציצית , אלא (לפחות לדעתי) על אם מעלה כזה או אחר קל או קשה.
שזה נראה לי דבר סובייקטיבי (ובכלל נראה לי שאנחנו באותה הדעה, גם אני נגד אלה שטוענים שמעלה מסויים עביר או לא עביר לכלי רכב כזה או אחר).
לא היו בדברי ולא המלצה קלילה שבקלות ואפילו לא רמיזה על כך שהמעלה עביר היום לסובארו פורסטר :)
שנה טובה.
תוספת אחת שאני מניח שרוב מי שכתב עד עכשיו פשוט שכח לכתוב כי מדובר בשבילם כבר בטבע שני - אפשר תמיד גם להסתובב ולחזור ולוותר על המעלה/מורד. בארצנו אף פעם לא מדובר על חזרה של יותר מכמה עשרות קילומטרים (אפשר להתייחס לזה כמו לטיול לא מתוכנן).
יצא לי לטייל כרכב בודד לא מעט (הדרך המהירה ביותר ללמוד כל מה שחייבים לדעת - לפי דעתי), והדבר החשוב ביותר שלמדתי הוא לא לעלות מעלה שאי אפשר בוודאות לרדת ולא לרדת ירידה שאי אפשר בוודאות לעלות. גם אם זה אומר לוותר. אפשר כמובן לקחת סיכונים אבל הם חייבים להיות מחושבים היטב כאשר אחרי האפשרות לנזק גופני בד"כ מגיע "האם יש לי זמן לבזבז על תיקון/תקלה/שבירה או לא".