איפה קנית? איפה התקנת? המחיר שכתבת זה כולל עבודה?
Printable View
איפה קנית? איפה התקנת? המחיר שכתבת זה כולל עבודה?
החלקי פלסטיק האלה משמשים בדר"כ כמגינים(אעלק)ואין קשר אליהם ולמערכת הקירור.
אני לא יודע על איזה חלק אתה מדבר בדיוק,אבל נראה לי שלא רק שזה לא יועיל אלא אפילו יגרע.(הפרעה לזרימת האוויר באזור).:rolleyes:
יכול להיות שאני טועה אבל לא ראיתי שנתת פה איזו תיאוריה משכנעת שתגבה את קול פעמוני הישועה...
טל.
ערב טוב .אני התחלתי וגם אמשיך.
טל ראיתי בספר רכב את הקשת שדיברתי עליה .יש לזה מקט בחברה ומחר אני אשים תמונה.
קניתי כבר והרכבתי.
שאלה -אצלך ברכב יש קשת תחתונה או לא.
תרצה תשים לא תרצה אל תשים.
הגיון רב יש בדבר כולל רכבים אחרים כולל אנשי רדיאטורים שמסכימים כולל השכל הצנוע שלי.
בכבוד רב ומפרגן
עופר
השרטוט;)
וזה לא מגינים אעלק.
:rolleyes:
רק למען הסר ספק אתם מתכוונים לחלק המודגש באדום בתמונה המצורפת, נכון?
התקנתי. בוא נסכם שנעדכן ביוני כשיתחמם קצת.
אהלן
חדש כאן
לי יש טראנו 97 ארוך דיזל ידני
לא סובל מבעיית ההתחממות הזו. במאמץ קשה למשל, עליות מהכינרת, דרך יבניאל לשרונה, החום עולה מהרבע התחתון לחצי, אולי מילימטר יותר ובישורת הראשונה, אחרי חצי קילומטר, יורד חזרה לרבע התחתון.
יש לציין שהרכב מקורי לגמרי עם 257K ק"מ ובאופן מאוד חריג, מעולם לא נסע בשטח. מעולם.
רכשנו אותו חדש לגמרי ב-97 ומאז הוא בבעלותי.
ברוך הבא (דיברנו בטלפון הבוקר - יודע מי אני?).
לא ציינת אם עשית את העלייה עם מזגן. הבעיה של רוב בעלי הטראנו כאן עם ההתחממות מתרחשת או מחמירה עם הפעלת המזגן. כמו כן ראה תגובתו של עופר למעלה לגבי הכונס התחתון של הרדיאטור - האם קיים אצלך?
מה לגבי עליות סדום?
חוץ מזה - למה אתה לא יורד לשטח? תבוא איתנו פעם...
אהלן, יודע :-)
אין שינוי משמעותי עם המזגן, אולי רק מעט יותר
אבל אם כבר דיברנו על המזגן, חרא מזגן.
אני לא יכול לרדת לרזולוציה כזו של אם יש או אין את חתיכת הפלסטיק הזו, לא הגעתי לרמה כזו של נבירה בתא המנוע.
לגבי טיולי השטח, זה רכב שעושה כל בוקר ואח"צ הסעות לגן.
אני לא יכול להרשות לעצמי שהוא יעלם יום במוסך בגלל שמשהו קרה בשטח.
וחוצמזה, תמיד הרגיש לי עדין מדי לדברים האלה.
אולי, כשיהיה רכב שני, נוריד אותו סוף סוף קצת מהאספלט.
רכב שני תבקש מאילן...
אנחנו מטיילים גם טיולים עם ילדים קטנים (מאד) בהם אין חשש ליום במוסך (אלא אם אתה מתעקש אבל לא נראה לי). תנסה פעם...
אילן חושב שיש לי יותר מדי כלי רכב שניים
אבל יאללה, תן התראה כשיש משהו, נראה אם יתאפשר
חכה שהטראנו שלי ישמע על זה. בטח יתרגש מזה שישלבו לו סוף סוף 4X4 :wink:
שלום לכולם,
כנגד כל הציפיות,הכונס התחתון אצלי קיים ויושב במקומו.
מה שמוביל למסקנה אחת,זאת לא הבעיה!
אמנם טוב עשיתם שהשלמתם את החלק החסר ואני מאמין שיש לו חשיבות מסויימת,אבל אל תפתחו ציפיות יתר.בקיץ,בעליות קשות עם מזגן המחוג יטפס...(ולא מעט).
התרופות לבעיות ההתחממות:
1.לוודא תמיד ניקיון רדיאטור ומערכת קירור.(שימוש בנוזל קירור איכותי!)
2.טרמוסטט תקין ומקורי.
3.הכי חשוב,הפרדת קו קירור שמן הגיר האוטומטי מרדיאטור קירור המנוע!
לאחר שאתם סגורים על כל הנקודות הנ"ל,צפו לשיפור משמעותי בעניין.
לגבי יעילות המזגן,התקנת ברז כדורי בקו המים החמים שהולכים לרדיאטור החימום(על הצינור שיוצא מבית הטרמוסטט),וסגירת הברז בימי הקיץ.
טל.
אצלך כל אלה מתקיימים ועדיין מטפס?
הייתי מניח לעניין ומשלים איתו (אולי) אם לא הייתי מכיר כמה וכמה בעלי טראנו שאצלהם הבעיה לא קיימת, או קיימת במידה פחותה הרבה יותר. אני לא מבין איך זה ייתכן. דווקא לא מדובר באנשים שמטפלים ברכב ברמה גבוהה מהרגיל, אני מאמין שהרדיאטור שלהם לא נקי יותר משלי ושהטרמוסטט שלהם לא נבדק מעולם. אצל כולם וגם אצלי יש רדיאטור נוסף לגיר. חייב להיות משהו נוסף.
בכל מקרה, אגב התקנת הכונס התחתון פירקו אצלי את המאוורר של הרדיאטור שהיה סדוק עד כדי סכנת שבירה ולכן הוחלף (650 ש"ח לפני מע"מ על החלק). אז גם אם הכונס התחתון לא יפתור את הבעיה לפחות פתרנו בעיה אחרת לפני שנוצרה.
לא הבנת טוב,
אצלי הפעולות הללו נעשו בקיץ שעבר והשיפור המיוחל אכן הגיע.
בדקתי את עניין הכונס ,כבדיקה עקרונית בכלל,וכאפשרות נוספת מבחינתי בפרט.
הסעיף השלישי שהזכרתי מדבר על ניתוק רדיאטור קירור המנוע מקו קירור השמן של הגיר,בזמן שאתה מדבר על קיום רדיאטור נוסף לקירור ה-ATF,(ללא ניתוק?).
ביצעת את הניתוק הנ"ל או לא?
טל.
הי ותודה רבה.
לא יודע אם אצלי יש ניתוק. הנחתי שקיומו של רדיאטור קטן יותר המכונה במוסך רדיאטור שמן גיר מצביע על הפרדה בין קירור המנוע לקירור הגיר. אני אבדוק את זה.
אצלך במקור לא היה קיים רדיאטור כזה?
באיזה מוסך ביצעת את הניתוק?
אמיר,
הרדיאטור שמן גיר קיים מקורי.
את הניתוק עשיתי במוסך "המדרכה" הקרוב לביתי.
בשלב הבא אני מתכנן להתקין רדיאטור שמן גיר קטן נוסף,כנראה שבסמוך לתיבה(אין מקום בחזית)עם וונטה מפוקדת חיישן חום שיותקן על קו השמן בחזרה לתיבה.
לדעתי אופציה למצבים ממש קיצוניים של עומס,ולא חובה.
טל.
באיזה ישוב נמצאת המדרכה הזו? אולי גם אני אבוא לעשות ניתוק לידה...?
שלום לכולם,
שמתי לב שחסר לי החלק התחתון של כונס וגם שאין לי ניתוק של הקולר גיר.
האם ניתוק הקולר גיר לא מפריע לקירור של הגיר?
אולי כדאי להחליף את הקולר למשהו יותר גדול? כי המקורי הוא ממש קטן.
איפה אפשר למצוא את החלק של הכונס?
תודה.
הי דייגו,
אני הרכבתי את הכונס התחתון במוסך אפ"ק. מחירים בפרטי. על הדרך החלפתי מאוורר ראשי של המנוע שהיה סדוק לגמרי עם חשש לשבר בקרוב מאד.
חוץ מזה גם עשיתי מעקף ליוניט שמפעיל את הוונטה של המזגן, כך שהוונטה פועלת בכל עת בה המזגן פועל ולא רק כשהמערכת מגיעה ללחץ מסויים ואילך.
יצאנו לטייל בחג שני במכתש רמון. היו 36 - 39 מעלות. היו כמה עליות לא קטנות. במשך רוב הזמן האוטו היה בסדר גמור. רק אחרי עבודה מאומצת של כמה שעות בחום הזה השעון התחיל לטפס וידע גם לרדת עם הסרת העומס. לפני התהליכים המתוארים לעיל הוא היה מטפס הרבה קודם והיתי נחנק בלי מזגן רוב הדרך.
אגב מזגן, החלפתי פילטר ומילאתי גז ועכשיו באוטו יש מזגן (כמעט) כמו ברכב נורמלי.
גם אני החלפתי מאוורר למנוע כשקניתי את האוטו. הוא היה סדוק בהקף של החלק שמתחבר לפולי.
מאוד מסוכן לדעתי.
נקודה שצריך לדעת ברכב משומש.
נסיעה במשקל לא קטן בשטח ו/או בעליות קשות ( צומת ערבה לכיוון דימונה ) בצהרי יום חם מאוד ( פסי שני ) הצליחו להניב חצי מד חום ... וגם זה לדקה ומשהו של העליה.
חברים גם אצלי שיפור ניכר.
עליית הסרטבה מיפית בקצה של העבירות קשה התחיל לעלות וחזר למקום.
היום בחורשן לא זז.מקווה שיהיה לכולנו קיץ מוצלח עם דאגה אחת פחות.
היי עופר,
אני הרכבתי את ה"חצי כונס" אתמול וגם ראיתי שיפור.
אצלך הקולר גיר מנותק מהרדיאטור?