תגובה להודעה: דיסקו מעל המחירון... האם?
אתה גם בטח זוכר את הז*ון הראשון בתור משהו מצוין... ;)
ראית את מלכת הכיתה מהיסודי לאחרונה?
בקיצור, זכרונות לחוד ומציאות לחוד. אמנם בזמן יציאתו לשוק הדיסקו היה אוטו מדהים (היו לנו כמה כאלה לאורך השנים) אבל תהיה בטוח שאותו FXI שנת 90 וקצת שהיה לכם אז מזכיר היום יותר גרוטאה מאשר את מה שאתה זוכר.
אבל, אל תשכח שכל מקרה לגופו ועל רכב שיהיה לך שקט ממנו שווה לשלם קצת יותר
גלעד (ששילם על דיסקו לפני כמה חודשים בערך 5 מעל המחירון - 2004 עם 75K ק"מ...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
)
ראיתי את ה"שאפה" של השכבה לא מזמן,תאמין לי שגם היום 23 שנים אחרי היא נראית מצויין...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
אתה גם בטח זוכר את הז*ון הראשון בתור משהו מצוין... ;)
בקיצור, זכרונות לחוד ומציאות לחוד. אמנם בזמן יציאתו לשוק הדיסקו היה אוטו מדהים (היו לנו כמה כאלה לאורך השנים) אבל תהיה בטוח שאותו FXI שנת 90 וקצת שהיה לכם אז מזכיר היום יותר גרוטאה מאשר את מה שאתה זוכר.
אבל, אל תשכח שכל מקרה לגופו ועל רכב שיהיה לך שקט ממנו שווה לשלם קצת יותר
גלעד (ששילם על דיסקו לפני כמה חודשים בערך 5 מעל המחירון - 2004 עם 75K ק"מ...)
איך בכלל הגענו למלכות הכיתה וכל השאר.
בכל מקרה, לדעתי, ההשוואה בכלל לא מתאימה. אנ חושב שהדיסקברי מכוער כמו קרפדה אבל לגמרי לא רכב רע.
זיו.
לכמה מבני משפחתי וחברים יש דיסקברי והוא רכב שטח מצויין ונוח מאוד - הן במצבו הבסיסי והן לאחר שיפורים למיניהם (זמינים וזולים יחסית).
הם גם לא נתקלו בבעיות "אופייניות" מיוחדות שאין בכלי רכב אחרים. הכל עניין של אחזקה - יש לי חברים עם פאג'רו ,פראדו ופטרול ואתם לא מתארים אילו בעיות יש/היו להם, שלא להזכיר את מחיר החלפים והעבודה.
אני פשוט סבור שלא כדאי לשלם מעל ה"מחירון" עבור רכב נפוץ מאוד בשוק המוכרים ונמכר במחירים זולים עד מגוכחים.
ודרך אגב. ככל שהרכב ישן יותר (דיסקברי I לעומת II לעומת LR3) האחזקה שלו זולה הרבה יותר ומסובכת הרבה פחות - לא יחסית למכיר הקנייה. יחסית למחירי החלפים ומורכבות המערכות.
לגיסי יש דסקברי 97 400000 קמ' - רק עכשיו צריך לתקן/לשפץ את הגיר האוט' שמחליק לפעמים בין שני לשלישי (כ 5000 ש"ח לעומת הרבה מעל 10 באותו פאג'רו עם פחות מ-200K קמ').
כל השאר - אחזקה וטיפולים בזמן.
כך גם לחבר ולאחי וחבר נוסף ועוד כמה שאני מכיר.
לדעתי הוא רכב מצויין, יחסית ליכולות שלו ולמחיר ולמתחרים באותו קטגוריית מחיר/גודל/איבזור.
הוא פשוט כ"כ מכוער...
אבל אם לא תהיה ברירה (ושלא יתחילו עם "תמיד יש ברירה וצריך סבלנות...") גם אני אקנה אחד - בזול.
חברים ,
לאחר בדיקות וצרחות מכל העולם הוירטואלי והלא וירטואלי ( כולל מכות נמרצות פיזית מהבנקאי שלי ) אני עדיין מתלבט על דיסקברי . על הפרק עומד דיסקברי 2001 td5 tl1 עם 175K ידני . על הרכב 4 צמיגי דאנלופ 100% שטח חדשים , מיגונים מלאים ( קידמי , מיכל דלק , ביצה , סף ) , בולמים וקפיצים של אולדמן ( 2 אינטש הגבהה ) , כננת וורן 9000 , פילטר אויר אייר טק , גגון + מינשא רינו-ראק . מחירון 53,000 , הבן אדם מבקש 60,000 ולא מוכן לרדת . מה דעתכם ?
זיו
חודש וחצי אחרי שמכרתי את הגיפ שלי .
אני יכול להגיד לך ( וזו רק דעתי):
תמשיך לחפש!!!
מתוך ימים רצופים של חיפוש ביד 2 -יש מציאות -מחיר ומצב .
הבעיה שלי היא, שאני נעול על רכב מסויים ולא מוכן לשחרר ,אבל אם הייתי מחפש מיצובישי פאגרו קינג למשל -הייתי בעליו של קינג יד 1 שנת 2001 ידני עם 115K ק"מ על השעון , מלוקק ברמות שלא מביישות רכב חדש לחלוטין ,בסך הכל K2 ש"ח מעל מחירון לוי יצחק , כאשר לא מחשבים יד וק"מ ותוספות נוספות שלרכב היו כמו SUNROOF מקורי ועוד ועוד ....
עיניין של תזמון ,סבלנות וכסף זמין !!!
איך אמרו כאן לפני -היום זה שוק של קונים ולא של מוכרים !
הסבלנות תשתלם.
סבלנות יש , אבל אני צריך התייחסות לרכב הספציפי הזה
זיו
במקרה של LR הולכים לפי מה שאומר הלב (לרוב לא מסתדר עם השכל).
במקרה הכי גרוע יצאת בנזק כספי ושאלו יהיו הצרות שלך...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivviz
חברים ,
לאחר בדיקות וצרחות מכל העולם הוירטואלי והלא וירטואלי ( כולל מכות נמרצות פיזית מהבנקאי שלי ) אני עדיין מתלבט על דיסקברי . על הפרק עומד דיסקברי 2001 td5 tl1 עם 175K ידני . על הרכב 4 צמיגי דאנלופ 100% שטח חדשים , מיגונים מלאים ( קידמי , מיכל דלק , ביצה , סף ) , בולמים וקפיצים של אולדמן ( 2 אינטש הגבהה ) , כננת וורן 9000 , פילטר אויר אייר טק , גגון + מינשא רינו-ראק . מחירון 53,000 , הבן אדם מבקש 60,000 ולא מוכן לרדת . מה דעתכם ?
זיו
מכרתי רכב דומה ללא כננת לפני כשנה במחיר מחירון שהיה קצת מתחת ה-80,000. מכאן תבין שירידת הערך שצפויה לך הרבה יותר משמעותית מכמה אלפי שקלים לפה או לשם. סיכום בעלות שלי תוכל למצוא כאן -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...&highlight=td5
כיום, לא הייתי קונה דיסקו כרכב שמיועד לנסיעה יום יומית - נקודה. הצורך להשתמש בו לא רק לטיולים גורר הוצאות טיפולים ותיקונים גבוהות יחסית למה שאפשר להשיג כאשר הוא לטיולים בלבד (כי ההרכב יכול לעמוד במידת הצורך) עם עבודה עצמית בסופ"ש והזמנת חלקים זולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
מכרתי רכב דומה ללא כננת לפני כשנה במחיר מחירון שהיה קצת מתחת ה-80,000. מכאן תבין שירידת הערך שצפויה לך הרבה יותר משמעותית מכמה אלפי שקלים לפה או לשם. סיכום בעלות שלי תוכל למצוא כאן -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...&highlight=td5
כיום, לא הייתי קונה דיסקו כרכב שמיועד לנסיעה יום יומית - נקודה. הצורך להשתמש בו לא רק לטיולים גורר הוצאות טיפולים ותיקונים גבוהות יחסית למה שאפשר להשיג כאשר הוא לטיולים בלבד (כי ההרכב יכול לעמוד במידת הצורך) עם עבודה עצמית בסופ"ש והזמנת חלקים זולים.
הרכב אמור לשמש אותי כרכב לטיולי סופ"ש בלבד ( ולקחת את הילדה לגן פה ושם ) . ביום יום אני מתנייד על דו-גלגלי ומטרתי הינה לרכוש רכב שטח שיפנק ככל האפשר בטיולים עד 50K . התלבטות לא קלה קיימת אם לחפש רכב "ערום" שכביכול מאפיין את הבעלים הקודמים שלו או לחפש רכב שכבר עבר את המטמורפוזה למצבו הנוכחי כך שלא אצטרך לשפר כלום אח"כ . במצב זה כמובן שאני חוסך כסף אך גם מקבל רכב שהיסטוריית השטח שלא כבר מובנת מאליה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivviz
חברים ,
זיו
אם הרכב תקין - תן לו את מה שהוא מבקש.
חבר קנה בזמנו כלי כזה די שחוט, כבר במטר הראשון שנהגתי עליו שמעתי והרגשתי רעשים משונים של גריסת מתכת (טרנספר טחון) פנים הרכב היה במצב רע, המתלים גמורים, הוא היה צריך להשקיע לא מעט כדי לתקן אותו. אם הרכב הזה נוסע טוב ונראה טוב ושמור שווה לשלם עליו יותר. התוספות שציינת עולות פי 3.
הלא יאומן קרה ואותו דיסקו שבדקתי ( 2001 2500 tl ) משופר , נמכר תוך פחות משבוע !! ובמחיר שבעל הרכב רצה ( 60 א"ש , 7 אלף מעל המחירון ) . בשיחה איתו הוא אמר לי שעוד מתעניין רציני כבר היה בדרכו לרכוש את האוטו אבל לצערי ולצערו "הרכב לא רלבנטי" . דוגמא זאת מעודדת אותי ומראה לי כי לא כולם לימונים ורכב טוב ומטופל - נמכר .
ואני עוד הייתי אופטימי שאוציא את הרכב ב -50 א"ש . ;)
הסבלנות תשתלם ובסוף הרכב שצריך למצוא אותי ימצא אותי...או אני אותו .
נו , אם ככה אתה צריך להיות מבסוט . לפי הביקורות על הרכב הזה כל יום שהוא לא אצלך זה רווח נטו .
חחח , במחלה הזו אין שום הגיון .
שגיא .