תגובה להודעה: פקחים פקחים
ועוד טרי מהמדף ולפי משקל, הניאנדרטלים התורניים של זרועות ה'חוק' ומעשי הנבלה המתוכננים תחת חסות (הלא הוא "חוק חזקת האמינות" המרושע והשקרי...והנה לנו מדינת משטרה ולאו דווקא מצד פלגי אוכלוסיה כאלה או אחרים), המוכיחים שוב עד כמה מאוכלסות רשויות החקיקה והביצוע ביצורי ביניים במקום ביצורי אנוש:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3732796,00.html
ואם אדון בן-חמו האידיאליסט לא ממצמץ כשהוא מוכר לנו את הבובמייסס שלו על המלחמה-בתאונות-עאלק, אז הנה סופסוף הסיבה האמיתית במשפט האחרון פה (כבר אין בושה, ולפעמים טוב שכך...יפה שהם הקדימו וכתבו "בנוסף" :mrgreen:): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3556745,00.html וגם פה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3644300,00.html
וההוכחה לכך היא כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3542305,00.html
כי באמת חבל להשקיע במחקר כאשר הפרוייקט 'יחזיר את עצמו' בצ'יק.
אתה מממן את הפרוייקט ואתה מממן את פירותיו...איזה יופי
תודה רבה על ההוכחה החותכת....:)
ואני בסך הכל ניסיתי להיות דיפלומטי....
בעוונותי, אחרי הגירושים כשהייתי מוכרח לנקנק כל אישה שהחלפתי איתה יותר משתי מילים, יצאתי עם גברת נחמדה שבמשך כמה שנים היתה שוטרת... איך היא מתארת את עצמה במדים הכחולים? "הייתי מכשפה".
יש הרבה סיפורים מלוכלכים על המשטרה, אבל אין, אין כמו הסיפורים ממקור ראשון, המידע הרגיש מבפנים... אחרי הסיפורים האלה, מסתבר שכל מה שאנחנו חושבים וכותבים על המשטרה, גם בשעת עצבים כשאנחנו מחרפים ומגדפים, זה באנדרסטייטמנט. בעדינות. מדובר בארגון פשיעה לכל דבר ועניין, בחסות החוק.
גם הפקח הכי מניאק לא מתקרב לנזקו של שוטר תנועה....
בואו ונחזור לפקחים. מכיוון שאנחנו בפתח עונת הטיולים, זה נושא חשוב. רובנו נפגוש בפקח במהלך העונה הקרובה. אני טוען שהפקחי םאינם אויב שלנו, ועוד אני אומר - שחבל, חבל להיות חכמולוג. יש כללים ברורים, כולנו מכירים אותם. רובנו גם מכופפים אותם מדי פעם כי זה נוח לנו וכי המדבר הפתוח נותן תחושה של חופש ושל "הכל מותר"... אז לא בדיוק. אני מאמין ליחיעם על סיפור הברל'ך, למרות שאישית לא נתקלתי אף פעם במשהו דומה. מצד שני אני מכיר אנשים שחטפו דו"חות מפקחים כי נתפסו נוסעים במקומות שאסור במפורש, וניסו להיות חכמולוגים. בשביל מה זה טוב? כדי לספר אחר כך על פקח "סאדיסט" ו"שונא-מטיילים" כזה או אחר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמי
אה, אלו "רק" שב"חים מהרשות, אז הכל בסדר.
תגיד, יש לך מושג כמה אנשים יושבים בכלא על עבירה כזו בדיוק ?
יש לך מושג כמה מהם טענו שהם לא ידעו שמדובר בשב"חים ? (רמז - 100%).
זה עניין להחלטה של בית משפט, ולא של ועדת בדיקה, שהסמכות שלה לא ברורה, לפחות לי.
אתה קראת לזה ניסיון השתקה, לא אני. אני כתבתי שזה נסגר בתוך הרשות.
חס וחלילה ששב"חים מהרשות זה בסדר. לא רוצה אותם פה ומי שדואג להעסיק שבח"ים לדעתי לא רק צריך לשלם ולהענש אלא גם לשלם אקסרה מס על זה שהמדינה צריכה לשלם עוד כסף למובטלים...
(אבל כל זה באמת עניין אחר וממש לא קשור לדיון)
שלמי, מעצבן אותי שאנשים שולפים מהאצבע "עובדות" לכאורה, רק כי זה משרת את מה שהם מנסים לטעון ואח"כ זה גורר גל של תגובות שקשה עד בלתי אפשרי להחזיר אחורה. (ראה שוב תגובתו של דרור)
וכן, יש הבדל בין שבח"ים מהרשות לבין מסתננים מסיני. מה ההבדל? - ההבדל הוא שבד"כ מי שקשור למסתננים מסיני אלו ארגוני פשע מהזן הגרוע ביותר (מסתננות) או קבוצות אטניות אחרות שעלו בשרשור השני (ולא ארחיב שלא יגזענו אותי).
שבח"ים מהרשות יש לצערי בכל שיפוץ מרפסת של כל גן ילדים... זה ההבדל. וזה בטוח לא הופך את זה ליותר לגיטימי רק ליותר נפוץ. וזה גם הופך את מי שנתפס (בין אם ידע ובין אם לא) לזה ש"אכל אותה" מבין כווווולם.
נסיון השתקה/נסגר ברשות/וכו'? לא יודע. כפי שאמרתי, לא מכיר את כל פרטי הפרטים אבל לא מאמין שהכל נסגר בתוך הרשות שכן הפקח למיטב ידיעתי לא נתפס ע"י הבוס שלו אלא ע"י ארגון רשמי/מוסמך אחר. (משטרת ההגירה/מג"ב או אנא-הרף).
בקיצור, לפני ששולפים "עובדות" שגורמות לאנטיזציה כללית של משהו- אנא בדקו אותם!!!
יונתן
מה הבעיה עם "אנטיזציה"? בוודאי שנגיב בצורה קשה לסיפור כזה.
המעשה חמור.
במה הוא שונה מהמבריחים ששורצים באיזור הזה?
אני מצפה מהפקח, (שהוא בד"כ/תמיד בנאדם אינטילגנטי, מכיר את האיזור שהוא מופקד עליו כאת כף ידו, ויודע טוב מאוד על בעיית המסתננים/מבריחים) כן לדעת. לדעת הכל. לא להיתמם ולהגיד "לא ידעתי". מי שמופקד על שמירת ואכיפת חוק צריך לדעת יותר טוב מאחרים. להבריח שב"חים מהרצועה שמסתננים דרך סיני? אולי תשמע עליהם בפיגוע הבא?... זה נושא שנטחן עד דק בכל מהדורת חדשות ובכל עיתון. להגיד "לא ידעתי" זה תירוץ של כיתה ב'.
אם הוא באמת לא יודע על בעיית המסתננים/מבריחים באיזור שלו - שלא יהיה פקח ולא יעבוד בשטח.
אם הוא ידע שאלה מסתננים ובלי להכיר את פרטי המקרה, אני בטוח שהוא בהחלט ידע - צריך למצות איתו את הדין ולא לסגור את זה בתוך המערכת.
ומה אכפת לי אם אלה בדואים/פלשתינים או אפילו סודאנים מסכנים (שבורחים מהחיילים המצרים שטובחים בהם) וגם במקרה שלהם ואין אפשרות לטעות בזיהוי שלהם, הוא לא יכול להיתמם כי גם אותם אסור להכניס. מה לעשות? זה החוק. זו עבירה על החוק ממש כמו לנסוע בלילה בשמורה, לרדת משביל או לישון בשמורה בר בשטח ולא בחניון וכו' וכו'. אם הוא יתפוס אותך באחד מאלה, תתרץ "לא ידעתי" והוא יוותר לך?....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה הבעיה עם "אנטיזציה"? בוודאי שנגיב בצורה קשה לסיפור כזה.
המעשה חמור.
במה הוא שונה מהמבריחים ששורצים באיזור הזה?
אני מצפה מהפקח, (שהוא בד"כ/תמיד בנאדם אינטילגנטי, מכיר את האיזור שהוא מופקד עליו כאת כף ידו, ויודע טוב מאוד על בעיית המסתננים/מבריחים) כן לדעת. לדעת הכל. לא להיתמם ולהגיד "לא ידעתי". מי שמופקד על שמירת ואכיפת חוק צריך לדעת יותר טוב מאחרים. להבריח שב"חים מהרצועה שמסתננים דרך סיני? אולי תשמע עליהם בפיגוע הבא?... זה נושא שנטחן עד דק בכל מהדורת חדשות ובכל עיתון. להגיד "לא ידעתי" זה תירוץ של כיתה ב'.
אם הוא באמת לא יודע על בעיית המסתננים/מבריחים באיזור שלו - שלא יהיה פקח ולא יעבוד בשטח.
אם הוא ידע שאלה מסתננים ובלי להכיר את פרטי המקרה, אני בטוח שהוא בהחלט ידע - צריך למצות איתו את הדין ולא לסגור את זה בתוך המערכת.
ומה אכפת לי אם אלה בדואים/פלשתינים או אפילו סודאנים מסכנים (שבורחים מהחיילים המצרים שטובחים בהם) וגם במקרה שלהם ואין אפשרות לטעות בזיהוי שלהם, הוא לא יכול להיתמם כי גם אותם אסור להכניס. מה לעשות? זה החוק. זו עבירה על החוק ממש כמו לנסוע בלילה בשמורה, לרדת משביל או לישון בשמורה בר בשטח ולא בחניון וכו' וכו'. אם הוא יתפוס אותך באחד מאלה, תתרץ "לא ידעתי" והוא יוותר לך?....
דרור,
מאיפה הבאת שהם הסתננו מהרצועה דרך גבול מצרים??
אתה יודע כמה פועלים יש בדרום שעל פניו הם בדואים עובדים ("מהסוג שחסר...") אבל בעצם הם הגיע מכמה ק"מ צפונה.
לא יודע על איזה מסתננים ממצרים מדובר במקרה הזה.
וכן, אנטיזציה זה לא דבר טוב. תשאל את החבר שלך מהרדיו (רינו צרור קואים לו לא?) ;) שללא ספק שם בזמנו את ערך ה"אנטיזציה" כערך אינטרסנטי ממעלה ראשונה......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
דרור,
מאיפה הבאת שהם הסתננו מהרצועה דרך גבול מצרים??
אתה יודע כמה פועלים יש בדרום שעל פניו הם בדואים עובדים ("מהסוג שחסר...") אבל בעצם הם הגיע מכמה ק"מ צפונה.
לא יודע על איזה מסתננים ממצרים מדובר במקרה הזה.
וכן, אנטיזציה זה לא דבר טוב. תשאל את החבר שלך מהרדיו (רינו צרור קואים לו לא?) ;) שללא ספק שם בזמנו את ערך ה"אנטיזציה" כערך אינטרסנטי ממעלה ראשונה......
היי, לאט לך.
זה לא אני ש"חושף" כאן את הסיפור הזה, בדיון על פקחי הרשות.
להזכירך איפה זה מתחיל:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמי
אה, וד"ש לפקח שהסיע מסתננים בדואים מסיני ברכב של הרשות. גם כאלה יש, מסתבר.
אנטיזציה?
אני בהחלט מתייחס ברצינות לסיפור כזה, אחרי תקופה ארוכה שבה כל מיני מומחים לטרור ולביטחון לאומי מצליחים להטריף אותנו מדאגה עם סיפורי אנשי אל-קאעידה ששורצים בסיני, ועם מחבלים מעזה שמנסים לחדור לישראל דרך סיני. לא מכיר את הסיפור, ומסתמך רק על הפרטים שאתם משחררים כאן. אבל אני כן מכיר קצת את גבול ישראל-מצרים ואת הבעייתיות של שמירה עליו. כעיקרון, ואם הסיפור הזה נכון - פקח מרויח אולי משכורת קטנה, אבל הוא איש עם המון אחריות, שמכיר את השטח. מכיר כל אבן. מכיר את כל ההתרעות. לבוא ולהגיד "לא ידעתי" זו היתממות. כל אחד אחר, בתפקיד פחות אחראי, היה חוטף הרבה יותר על הרבה פחות.
ובסוף - למי אתה משווה? לכלב הזה רינו צרור שהתנפל כמוצא שלל רב על ג'יפים וג'יפאים רק כדי לתת כותרות לכלב מזדקן אחר, שקם בוקר אחד על צד שמאל וגילה שלעולם כבר לא תהיה לו זיקפה... ואז חיפש קייס, שעיר לעזאזל להיתלות בו?
לא בכדי הנושא התמוסס ונעלם לו מבין האצבעות. לפחות עד הפעם הבאה. עד הכלב הבא שהברז לא עומד לו.
יונתן,
אני עדיין לא מצליח להבין את ההבדל בין הסעת בדואים שהסתננו מסיני, ובין הסעת שב"חים פלסטינים שהסתננו מהרשות - חברון או רצועת עזה - דרך סיני או בדרך אחרת. אני בכלל לא בטוח מה יותר גרוע.
מה זה משנה בכלל כמה כאלה יש בדרום ? אצלי בג'יפ, אני מבטיח לך, לא תמצא אף אחד.
ואת ה"אנטיזציה" (כהגדרתך) הפרטית שלי כלפי פקחי הרשות הם הרוויחו ביושר רב.
אתם כ"כ מצחיקים עם התגובות שלכם על הפקחים, אפשר לחשוב שאלה פקחים שמייבאים משוויץ :-P
כמו שכבר אמרו לפני, "פני הדור כפני הכלב".
הפקחים הם "עם ישראל" בדיוק כמו שאני ואתם חלק מעם ישראל ובדיוק כמו שמשפחת אבוטבול/ אלפרון הן גם חלק מעם ישראל (לצערי).
בדיוק כמו שיש אזרחים שומרי חוק, כך גם יש עבריינים ומשפחות פשע.
בדיוק כמו שיש לנו זוכי פרס נובל, יש גם אנאלפאביתים.
כמו שיש פקחים נחמדים ומשכילים, ככה גם יש ממורמרים ומטומטמים (אפרופו משכילים, אם אני לא טועה, כל הפקחים הם בעלי מינימום תואר ראשון בביולוגיה).
הגעתי לחניון לילה (אם אני זוכר נכון זה היה בנקרות) והיו בו לא פחות ולא יותר מ 25 רכבים עם משפחות וילדים, החשיכה כבר ירדה ובלית ברירה ישנו מחוץ לחניון (אבל מאוד קרוב אליו).
מאחר והיינו מחוץ לחניון החלטנו שאת האש שלנו נעשה בתוך המנגל ולא סתם על האדמה.
ב 10 בלילה מגיע פקח, אומר ערב טוב, הזמנו אותו לכוס תה צמחים חמה, הוא שמח, התיישב ובמשך כל השהות לא אמר מילה על כך שאנחנו בעצם מחוץ לחניון.
היה ברור לו שאין שם מקום, היה ברור לו שבכי תינוקות וצרחות ילדים זאת לא החוויה שלשמה הגענו למדבר, ראה שאנחנו במודע ובכוונת תחילה לא מדליקים אש מחוץ למנגל, ראה את שקיות האשפה באחורה של הטנדר שאנחנו כבר מטיילים איתן 3 ימים ונסע לו לשלום בלי להעיר אפילו מילה.
שמעו, חברים, לקחתם את הדיון הזה רחוק.
כל כך רחוק שאין לי כוח להשתתף בו.
אבל אי- שם בתחילתו, הובעה דעה, שאני רוצה לחלוק עליה. אני לא אצטט מה נכתב, אבל אני כן אכתוב משהו שניסח היטב אברהם שקד, בהשתלמות למדריכי החברה להגנת הטבע (ואני ביניהם) שהוא העביר בהר הגבוה בסיני. הוא אמר (ואני מצטט את הרעיון, זה לא ציטוט מדוייק) שהאנשים עסוקים בלריב למי האדמה שייכת, למי המדבר שייך.. אבל בעצם, אנחנו שייכים לאדמה. אנחנו שייכים למדבר. לא להיפך.
אסף.