תגובה להודעה: זריקת זנב בהיילקס 2002 4*4
ולי דווקא יש נסיון שונה לחלוטין. בכביש העיקולים מאוד כהים, ולכן כל עניין הפרשי המהירויות יחסית זניח, בודאי כאשר האחיזה לקוייה. נסיעה ב4X4 במצב הזה משפרת מאוד את האחיזה וההיגוי. מניסיון עם סיקס כרכב יומיומי, בנסיעה בירידות סדום בגשם ועוד..
זה היה כשעוד לא היו לי נעילות והיו צמיגי אליאנס מחרידים חסרי אחיזה.
עם צמיגים טובים וגומי טרי (גם אם הצמיג מלא בשר, הוא יכול להיות זבל עופות אם הגומי ישן), הרכב לא קרוב ללהחליק בשום תנאי רטיבות בכביש, גם בנסיעה ב2X4.
בינתיים שמתי לב, שיש הבדל מאוד משמעותי בין פירמות שונות של צמיגים, כאשר אליאנס,פדרל, ונראה שגם גודייר MTR, הם צמיגים בעלי אחיזה גרועה בכביש, ובעיקר בכביש רטוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
ולי דווקא יש נסיון שונה לחלוטין. בכביש העיקולים מאוד כהים, ולכן כל עניין הפרשי המהירויות יחסית זניח, בודאי כאשר האחיזה לקוייה. נסיעה ב4X4 במצב הזה משפרת מאוד את האחיזה וההיגוי. מניסיון עם סיקס כרכב יומיומי, בנסיעה בירידות סדום בגשם ועוד..
נסיעה ב- 4X4 משפרת אולי את תחושת ההיגוי (אני גם משלב בד"כ 4X4 בשבילים מהירים כדי לקבל היגוי חד יותר), אבל על כביש רטוב זה בוודאי לא משפר את האחיזה.
הבעייה הגדולה בכביש רטוב (בניגוד לשטח) היא שצמיג אשר איבד אחיזה לא יצליח לחזור לאחיזה עד שתעצור כמעט לגמרי. זה עשוי להיות מאוחר מדי.
להתראות בשטח (לשם כך צריך להזהר בכביש ...),
נדב.
אמנם לא בסיקס אבל בסופה, אחרי קצת נסיון בנסיעה בסופה על כביש בגשם שוטף בהנעה קדמית משולבת לאחר המלצה, לא היו כל בעיות אחיזה, להיפך, ההרגשה היתה טובה יותר.
זה עדיין לא אומר שברכב הפרטי שלי אני משלב 4X4 בכביש רטוב אבל הסיבה היא בהחלט לא בגלל בעיית בטיחות.
אני בטח שאיבוד האחיזה שלך היה בגלל גורם אחר והנעה אחורית לבדה בטח לא היתה משפרת את המצב.
אני מסכים עם ערן למעט ההתייחסות חסרת הביסוס העובדתי אישי שלו לגבי MTR..:twisted:
בתור מי שהיה לו +\- קרוב ל200K נסיון עם הדגם הזה לא הרגשתי שום בעיית אחיזה בכביש כולל רטוב כשהצמגים היו טריים דיים, לא מדבר על נבלה יבשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כאשר משלבים 4X4 (בטראנספר, לא כאשר יש הנעה 4X4 קבועה עם דיפרנציאל מרכזי במצב לא נעול), ונוסעים שלא בקו ישר סכום המהירויות של הגלגלים הקדמיים שונה (גדול) מזה של הגלגלים האחוריים, ולכן אחד הגלגלים חייב להחליק. בשטח אנחנו בד"כ לא מרגישים את זה, אבל בכביש רטוב המשמעות המיידית של איבוד אחיזה בגלגל הינה החלקה, סבסוב ואיבוד שליטה ברכב. עזבו אותכם מבלאי וכדומה, זה פשוט מסוכן !!!
wtf ????
עד כמה שאני יודע הגלגלים הקדמיים והאחוריים מסתובבים בנסיעה ישרה בדיוק באותה מהירות ( משולב 4X4 )