עדיף לשים בצד 1000-2000 ש"ח לשנה על תיקונים בלתי צפויים ברכב אירופאי מאשר להשקיע 70K בדרעק הקוריאני שאתה שואל עליו.
בתקציב שלך אתה לוקח פוקוס או סיטרואן C4 ממודל 2007.
מנסיון של שנתיים על C4 (ליסינג) הרכב מעולה! נוח, בטוח מהנה ובינתיים 0 תקלות.
Printable View
קיה ריו/יונדאי אקסנט..... אלוהים אדירים. ועוד להשוות אותן באותה נשימה לפוקוס או סיטרואן C4?.... מילא לקבל מהעבודה, אבל לשלם עבור זה מכספך? יש גבול לכל תעלול.
לא רוצה אירופאית. או קי. אבל שתי אלה? אתה באמת אוהב את אשתך?
אולי עדיף שבאמת תיקח איזה קורולה.
בעניין: בעיות בגיר / מצמד טיוטה רובוטית 2008גם אני לא רציתי לפתוח נושא חדש אז יש לי טויוטה קורולה 2008 גיר רובוטי 145 אלף ק"מ. לפני כחודש, בנסיעה רגילה בעיר נדלקה לי מנורה אדומה בגיר והרכב הפסיק לנסוע. זה קרה לי כמה פעמים באותו יום לפרק זמן קצר של כמה שניות. גיר פשוט היה בניטרל כאשר ידית היתה משולבת על מצב E.
לאחר כיבוי הרכב והמתנה של כמה דקות המצב נפתר והמשכנו בנסיעה, זה קרה מספר פעמים עד שהרכב נתקע ונגרר למוסך, במוסך חובר למחשב ונמצאה תקלה במנוע חשמלי של המצמד, המנוע הוחלף כולל מזלג ומסב לחץ (כל הקיט של התקלה) בזמן התיקון המצמד נראה במצב טוב מאוד , עבר איפוס והתקלה נפתרה ,
לאחר שלושה ימים של נסיעה התקלה חזרה שוב, המתנתי עוד שבוע והרכב נתקע שוב בחג ראש השנה ונגרר למוסך (גיר פשוט היה בנויטרל ולא נכנס להילוך) , עכשיו נתגלתה בעיה ב ABS .
האם יש קשר בין התקלות למשהו יש רעיון כיצד לפתור את התופעה.
אין להשוות את חווית הנהיגה של הטויוטה הרובוטית לאף רכב הקטגוריה שלו, סע לירושלים או עם המשפחה ותחווה את העצמה של המנוע והעברת ההילוכים המדהימה, לוקח קצת זמן להתרגל לזה אך לאחר שמתרגלים אני לא מחליף לרכב עם גיר אוטומט
ה DSG או כל צימוד אותיות אחר שמסמן תיבה רובוטית דואל קלאץ' הם עדיין רחוקים מלהיות מוצר בשל. בעיקר בנושא האמינות.
אחוז התקלות גבוה, והחלקים מאד יקרים בעיקר כשהתיקון מתבסס על החלפת מכלולים גדולים והטמעה בתוכנה.
קניתי לאשה גולף DSG בת שנה וחצי אחרי מספר ימים האוטו נגרר למוסך, הוחלף המכטרוניקס לאחר שהוחלפו צמד המצמדים למשופרים.
אז כן , זה חוסך דלק (7 הילוכים) ועובד סה"כ יפה. אבל זול ? ממש לא.
אם לתיבה לא הייתה אחריות מורחבת של 5 שנים לא הייתי רוכש את הנבלה.
ב DSG 6 הילוכים הקלאצ'ים רטובים לעומת היבשים ב 7.
לא מזמן קניתי קורולה רובוטית שנת 2008.
את כל הטיעונים נגד שמעתי ממיני מקטרגים אך מכיוון שלאחי יש כזאת כבר הרבה שנים ידעתי למה אני נכנס.
אז קודם כל, בגלל הרבה חבלי לידה שהיו בהתחלה (בהמון מכוניות החליפו מחשבי/רובוטי גיר באחריות או ביצעו עדכון תוכנה), אכן יצא לרכב שם רע.
בתור אחד שמעוניין לקנות רכב טוב ולהחזיקו להרבה שנים זה עשה לי רק טוב מכיוון שהמחירים שלהן ברצפה (במקרה שלי רכב יד ראשונה מפרטי עם ק"מ נמוך עד כדי גיחוך, בהרבה מתחת למחירון, מכוניות מליסינג נמכרו בכעשיריה פחות ממה ששילמתי).
הריני לבשרכם שמחלות הילדות נפתרו מזמן, הגיר לא "דופק" ההשהיה בהחלפת ההילוכים כמעט ואינה מורגשת גם בלי לשחק עם הגז, והרכב לא מתדרדר בזינוק בעליה).
השיקול העיקרי היה כמובן צריכת הדלק (שעומדת על 16-15 בנסיעה משולבת). הצליחה לשבור אפילו את הפיג'ו 1400 ידנית שהיא החליפה.
מכיוון שהכוונה היא למשוך עם הרכב עוד הרבה שנים, ומפאת הגיר הלא קונבנציונלי, אני בנתיים מטפל במוסך של החברה איתו יש לי נסיון חיובי. המחירים שלהם גבוהים ונראה אם יצליחו לשבור אותי (בנתיים הרכב נראה ומרגיש כמו חדש ולכן לא נעים לי לעבוד עליו לבד, אולי כשיתבלה קצת).
נקודה נוספת אליה יש לשים לב (אם כי מוחלף בשקט בכל הרכבים בלי להכריז על re-call גם הרבה אחרי תום האחריות) הוא משאבת המים שכנראה לא היתה מוצלחת במקור ושודרגה. אגב, הגישה הזו של טויוטה לקחת אחריות היה אחד השיקולים בקניה.
עריכה:
לשוביניסטים ביניכם: הרכב בשימוש של אשתי (אני על דו"ג עד שיחזור הדיפנדר), והריני לבשר לכם שהיא יכולה לעשות להרבה מהגולשים כאן בי"ס בנהיגה גם ברובוטי וגם בידני. לקח לה בדיוק חצי שעה נסיעה להתרגל ונגמר הסיפור (למרות שהיה מצחיק לראות אותה מחפשת את הקלאץ' כל תחילת נסיעה).
היי,
אני מתלבט לגבי קניית הקורולה 2009 GLI גיר רובוטי,
אשמח להקפיץ אותו ולהבין האם יש שינוי תובנות בעקבות הזמן שעבר, לגבי אמינות לטווח ארוך וכול?
אין שינוי תובנות אצלי. הרכב עדין עם 0 תקלות.
קח בחשבון שאני יודע על כמה אנשים שסביב ה-120 אלף החליפו קלאץ' + מנוע שילוב.
בנוסף, אני מטפל במוסך מרכזי ויש לזה מחיר (הכוונה היא למחיר במובן הכי מילולי שיש). אבל אני מעדיף שמישהו שמכיר היטב את הגיר הזה יטפל בו.