תודה.
Printable View
המיגון מיכל דלק בינתיים מוכיח את עצמו מעל ומעבר למצופה.
גם במשלט 21.. וגם בשעשועים בחצר הביתית (נחל שילה), הוא חוטף לא מעט מכות, למיכל ולמגן שלום!
הצבע לעומת זאת... בקצב הזה לא יישאר ממנו זכר.
לדעתי, אם יש אפשרות.. אז לא להתפשר על פחות מצבע באלקטרוליזה.
על הרוקר פנלים שלי זה מוכיח את עצמו מעל ומעבר לכל הציפיות.
http://www.jeepolog.com/forums/showp...5&postcount=10
כן, אני יודע, בהודעה הראשונה כתוב "מיגון לסמוראים..."
אבל מה לעשות שלי יש דווקא ויטרה!
אני מתכנן מיגון טרנספר מאלומיניום, ומיגון צד מברזל במקום הצינורות שיש לי עכשיו בצידי הרכב.
הכוונה היא למשהו יפה ואיכותי. בגלל שאני רוצה דיוק ואסטטיקה, אני אוציא את החלקים לחיתוך לייזר. בחיתוך לייזר יש עדיפות לכמות - או במלים אחרות:
אם יש עוד מישהו שרוצה מדרגות צד ומיגון טרנספר (לא מנוע) לויטרה קצרה, שיודיע לי בה"פ.
אם יהיו כמה מצטרפים, אני מניח שזה ידרבן אותי להזיז כבר את הפרויקט הזה שאני דוחה בשנה האחרונה, ויוזיל עלויות משמעותית.
על אחת כמה וכמה אם המצטרפים יתנדבו לעזור לי בדברים כמו צבע.
כל הכבוד על היוזמה "תייש" , תחילה אשמח אם תפרט בפורום על על איך מיצרים שנורקל לרכב ומה התהליך שמלווה בכך (עבר לי הרעיון בראש אבל היעדר ניסיון והבנה ירדתי מהנ"ל מהר מאוד).
אני חושב שבכלל צריך לרכז רעיונות וביצועים של פרויקטים אישיים תחת קורת גג אחת, לשתף לשאול ולהפרות.
אני עובד כבר תקופה על פרויקט שהכניס אותי להרפתקה רצינית , גם אני משוגע שמדמיין דברים ואחרי זה שובר את הראש איך אני מממש עם מינימום זמן , מינימום תקציב.
אין כמו משהו שהגית,ומימשת לבד .....יותר ניסוי וטעייה = יותר למידה ויותר סיפוק בסוף.
אמיר - בהצלחה במכירת הרכב , מתמונות שראית ומהפדנטיות שאתה משדר אני בטוח שזה אחד הסמוראים . (ניסיתי לשכנע חבר ללכת על הסמוראי שלך אבל בסופו של דבר הוא קנה ג'ימני אבל הזרוע עוד נטויה).
בכל אופן אני עובד על מיכל מי שתיה לטיולים (אומנם זה לא בנושא המיגונים אבל זה מתחבר לרעיון השיתופיות ) ,
התכנון המקורי היה לקנות אחד מוכן , אבל לאחר שיחה קצרה עם הבחור שממנו רציתי לקנות הבנתי שהמים לא מומלצים לשתייה (מטעמי בריאות) ויותר מזה מתחממים אחרי שעה + מינוס (---- ביום חם).
ואז הלכתי על פרויקט אישי , מיכל מXXXXXX בעל נפח XXXXX שימותקן ב- XXXXX
את התשובה לכל השאלות הללו התאמתי לצרכים שלי וליכולות הייצור שלי (לבד (עם עזרה מחבר טוב של אבי) עם מינימום אמצעים ) .
המיכל יהיה עשוי מנירוסטה , דאבל דופן - עם מילוי חומר מבודד בין הדפנות - לצורך שמירה על טמפרטורת המים לאורך הרבה זמן בתנאים קיצוניים.
המיכל יהיה בעל עמידות גבוהה אני תמיד בעד HEAVY DUTY .
קיבולת - לא יותר מ15 ליטר מטעמי משקל , נוחות והתאמה אישית (מתאים בול לשישיית מי עין גדי עם הרבה קרח).- המים לשתייה נטו - אני לא מהמתקלחים בשטח.
גודל פתח הכניסה - 5 ס"מ לפחות לצורך מעבר קוביות קרח - אלו שקונים בתחנת דלק - מי שקלט כבר את הרעיון - עצירה בתחנת דלק , ריקון שתי שקיות קרח של Mr .ice ריקון שישיית מים עין גדי ויאלללה לדרך.
חומר מבודד - פוליאוריטן מוקצף - 7ס"מ.
בפרויקט אני נעזר בחבר של אבי לצורך כיפוף החומר והתלמדות בריתוך ארגון (עד היום ריתכתי באלקטרודה - קשה לי להגיע לריתוך אטים מים בפח אחד ורבע עם אלקטרודה - פה צריכים ארגון)
הרי לכם תמונות להנאתכם והשראתכם , שד"ב (שדה בדיקות) ייערך בקרוב לראות כמה זמן יחזיקו המים קרים עם הבידוד - הערכה שלי שהרבה מאוד זמן לאור מקדם ההולכה הכמעט אפסי של הפוליאורטן.
כרגע בשלבי תכנון המיתקון לרכב ... מאוד שמח מהתוצאה אבל המבחן האמיתי יהיה בשטח.!- כוס מים קרים באמצע שום מקום - מי לא היה הורג בשביל זה.
שבוע טוב לכולם.
לביא, איזה קטע :p גם אני בדיוק באמצע תכנון מיכל מים לג'יפ.
רק שאני הלכתי על קונספט טיפה אחר.
השגתי מיכל של 35 ליטר (דיי הרבה אני יודע :rolleyes:).
המיכל עצמו עשוי מפלסטיק ואני מתכוון לעטוף אותו במין שמיכת הצלה בהכנה ביתית לבידוד.
הרעיון אם ייושם יהיה לחבר למיכל מנוע שפריצרים (בעדיפות של משאית או וואן כלשהו) ולהפוך אותו למקלחת שטח עם זרם מים קל, ואולי בעתיד עם מים חמים לפי הצורך.
מגניב אחי , אתה יכול להצמיד לו משאבת מים ולחבר בקצה דוש כמו בבית , אם כבר אז כבר בכל אופן אני ממליץ בנוסף לשכבת הצלה (האמת אין לי מושג מה זה אבל אני יכול לדמיין) בבידוד להשתמש בפוליאוריטן מוקצףמתחת לדבר הזה שאמרת ;) - הדבר הזה מתקשה ונהיה חזק כמו בטון (כמובן שיש הרבה סוגים בחלק מתקבלת קשיחות גבוהה ובחלק נמוכה).
האמת אם הכיוון שלך זה מקלחות אז 35 ליטר זה לא כזה מוגזם.
איך אתה מתכוון למתקן אולי אני יקבל רעיונות?
שמיכת הצלה כשמה כן היא, היא משמשת בצבא כאמצעי בידוד במקרי חירום.
השמיכה עצמה מאוד דקה, ואני מתאר לעצמי שלא אוכל ליצור אחת עם אותה יכולת בידוד, שמירה על חום ועובי, אבל הרעיון היה ליצור שכבה מבודדת שתהיה כמה שיותר דקה ושלא תתפוס מקום. עוד מוקדם לדעת אם אצליח - ונראה כמה משאבים זה ידרוש ממני.
בנוגע למתקן, לא הולך להיות לזה מתקן ייעודי על המכונית. הרעיון יהיה לחבר את המערכת לשקע מצית (שאני מתכוון לעשות בתא המטען, או פשוט לקדמי), להוציא צינור עם דוש כמו שאמרת ולזרום עם זה.
כל העניין עדיין בשלבי תכנון, בנתיים יש לי לא מעט דברים אחרים שדחופים לי יותר ולא יותר מידי זמן פנוי :-?.
*מספר תמונות של השמיכה כדי להמחיש. (בתמונה השניה לא היה לי כח לפרוש את כל השמיכה ולקפל, אפשר לדמיין את הגודל).
[quote=azora;292820. הרעיון יהיה לחבר את המערכת לשקע מצית (שאני מתכוון לעשות בתא המטען, או פשוט לקדמי), להוציא צינור עם דוש כמו שאמרת ולזרום עם זה.
.[/quote]
אני אומר : תזרום אחי!, תדביק גם אריחי קרמיקה, אינטרפוץ, מתקן לשמפו, אגנית ושטיחון לרגליים, ואל תשכח וילון כזה שנתלה עם טבעות פלסטיק מהגגון. אתה יכול גם לחבר מערכת מיחזור מים ומשאבה לשימוש חוזר:p בהצלחה:lol: