-
תגובה להודעה: ג'יפ עד 15 אלף שקלים.
סמוראי ואו ניבה אכן יכולים להיות הפתרון, זה יצריך אורך רוח, ידע בבחינת הרכב הנכון. אבל כשתמצא אותו, הוא יעשה לך את העבודה כל עוד תדע גם להתייחס אליו כראוי.
רכב ישן אכן יש לו שם רע, אבל אם הוא היה אצל בעלים שידע לשמור עליו ולהקפיד עליו, אין סיבה שיהיה צרה צרורה בהנחה וגם ממשיכים את הקו הזה של הקפדה ושמירה וכמובן לא מצפים לקנות מרצדס G.
אפשר למצוא היום כלים גם ב11-10. לפני כחודש מצאתי אחד כזה, שמור שמור, ארוך! ב13 מבלי להתמקח, פשוט כי הבעלים רצה למכור אותו בשל חוסר שימוש. אז הכל יכול להיות, כל עוד מחפשים בסבלנות.
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
הג'יפ היה מודל 86.
סתם תמונה של הג'יפ:o
ואאלה, שכחתי את המודל,
איזו תמונה, נוסטלגיה...
אז ככה הוא נראה עד +- אוקטובר 08 (+ שני משתמשים...)
-
שלום רבותי.הסמוראים התעלקו על השרשור הזה וזה אחלה.אבל אני חזרתי לספר שבדקתי שתי ניבות.3 סמו וסיקס אחד והבנתי את אלה שאמרו לי לחסוך עוד כסף.אז ככה אני יעשה.באביב אני יתחיל לחפש ג'יפ ב20.ואד אז אני מקוה שתרשו לי לשוטט ולכתוב כאן אפילו שאן לי ג'יפ בנתיים.
תודה גדולה ליועצים.
שחר.
-
לא נורא.
הסבלנות תשתלם, אני בטוח. בינתיים תמשיך להיות מעודכן במצב השוק. אולי פתאום תיפול מציאה.
אסף.
-
החלטה נבונה. אתה רק תרויח ממנה בהמשך.
בהצלחה חבר.
-
החלטה נכונה ביותר.
והיא תהיה נכונה עוד יותר אם תרים את הרף ל-25-30.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
דיסקברי דיזל. אמין, חסכוני ונוח.
לא מצחיק... :-)
-
ד"א - אם בנתיים תמשיך "לחפור" בפורומים הרלוונטים בשבילך ( לפי סוג הרכב שתרצה לקנות ), אתה תהייה ער יותר למחלות של הרכב , איזה דברים לבדוק יותר ואלו פחות , עלויות חלקים , שיפורים וכדומה ...כמו כן זה גם יעזור לך להבין איזה סוג רכב אתה רוצה .
בכל אופן שיהיה בהצלחה ואכן החלטה נבונה להמתין לעוד כסף לקניה , וכמו קודמי אני גם חושב שצריך לאגור 35K ( כולל ישור קו ) .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
ד"א - אם בנתיים תמשיך "לחפור" בפורומים הרלוונטים בשבילך ( לפי סוג הרכב שתרצה לקנות ), אתה תהייה ער יותר למחלות של הרכב , איזה דברים לבדוק יותר ואלו פחות , עלויות חלקים , שיפורים וכדומה ...כמו כן זה גם יעזור לך להבין איזה סוג רכב אתה רוצה .
בכל אופן שיהיה בהצלחה ואכן החלטה נבונה להמתין לעוד כסף לקניה , וכמו קודמי אני גם חושב שצריך לאגור 35K ( כולל ישור קו ) .
מסכים!
ומוסיף-
ממליץ לך להצטרף לחבר'ה כאן לטיולים בתור נוסע/נווט בזמן שאתה חוסך כסף (אתה מוזמן ליצור קשר בהודעה פרטית). ככה תלמד בינתיים הרבה דברים על נהיגת שטח ועל הרכבים הפוטנציאלים, ותחסוך לעצמך הרבה מאוד לקחים שרובנו למדנו בדרך הקשה על הרכב הראשון...
כל התיאוריה והפורומים בעולם לא ילמדו אותך מה ששהייה בג'יפים בשטח תלמד אותך.
ועוד לא ציינתי את כל הכסף שתחסוך על קפה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
מסכים!
ומוסיף-
ממליץ לך להצטרף לחבר'ה כאן לטיולים בתור נוסע/נווט בזמן שאתה חוסך כסף (אתה מוזמן ליצור קשר בהודעה פרטית). ככה תלמד בינתיים הרבה דברים על נהיגת שטח ועל הרכבים הפוטנציאלים, ותחסוך לעצמך הרבה מאוד לקחים שרובנו למדנו בדרך הקשה על הרכב הראשון...
כל התיאוריה והפורומים בעולם לא ילמדו אותך מה ששהייה בג'יפים בשטח תלמד אותך.
ועוד לא ציינתי את כל הכסף שתחסוך על קפה!
מסכים לחלוטין, אם כי אצלי בערכה אין קפה אלא רק תה, אז תצטרך להביא קפה מהבית ...
להתראות בשטח,
נדב.
-
ראשית, סליחה על ההשתלטות... נוסטלגיה..:rolleyes:
בכל מקרה, המשך לחפש ולהתעניין, מדי פעם ניתן למצא ביד 2, או במקומות אחרים מציאות.
רעיון לרכב אחר בתקציב שלך שיכול לעזור לך ללמוד על נהיגה בשטח בלי לפחד מנזקי פח וכד' - חפש מיצובישי באפאלו - זהו טנדר מיצובישי 4X4 מהדור הראשון בארץ, למיטב זיכרוני מהשליש האחרון של שנות ה-90, מחירו סביב ה-10,000 ש"ח (בגלל זה כמעט אף אחד לא מוכר) ומניסיון (יש 2 במשפחה), גם במצב סטנדרטי, ללא כל שיפור ואל אף מנוע לא חזק מידי, יכולותיו בשטח מצויינות.
רבים מהללים ומשבחים את ההילקס הישנים. אחי עבר לבפאלו מהילקס וטען בתוקף שיכולותיו טובות יותר.
שוב, אמנם לא ג'יפ, ללא פוזה וכד' אבל בהחלט בתקציב ויעזור לך ללמוד נהיגת שטח מהיא.
טיפ בבפאלו - לא בדקתי ברכבים אחרים - חצי הנדברקס מתפקד יופי כתחליף לנעילה אחורית בעת הצורך...
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
החלטה נכונה ביותר.
והיא תהיה נכונה עוד יותר אם תרים את הרף ל-25-30.
ומה מחפשים בטווח מחירים הזה?
-
או משהו מהנבלות הגדולות במצב שחוט.
או סמוראי במצב סבבה.
או ג'יפ במצב ככה ככה.
או לחכות עוד קצת.
35 ומעלה זה כבר נבלה במצב סביר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Erann
ראה בחתימה שלי למטה :razz: אני כמובן ממליץ בחום :razz::razz::razz:
נדב.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
:p:p:p
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Erann
מתחילים לחשו על סופה!!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
מתחילים לחשו על סופה!!!
ואז צריך לקנות בית פרטי עם חצר , זוג סנדלים ואמסטף שישן בג'יפ ?
-
אהלן.
אני הייתי במצב שלך ליפני שנה בערך שאני ואבי חיפשנו ג'יפ שאפשר יהיה להנות ממנו בשטח (יש לנו ג'יפ משפחתי חדש אבל זאת לא המטרה).
גיבשנו תקציב של בערך 15 אלף ש"ח, בדיוק כמו שלך.
ננעלנו על סמוראי בסביבת ה88-90 בגלל המחיר הנוח ועלויות האחזקה הנוחות ביחס לביצועים והתמורה.
חיפשנו קרוב לחודשיים ביד 2 וסביב עשרות אם לא מאות הסמוראים שיש שם מצאנו אחד שקרץ לנו- סמוראי 88 שלא נראה ממש טוב קוסמטית (קצת מוזנח) אך עם מנוע שעבר 114 אלף קילומטר (שוב, לא ידענו אם מקורי או קומבינה) ועם טסט והכל..
הגענו למקום וביקשנו להתניע את האוטו, האוטו סירב להתניע, מיהרנו ושלפנו כבלים והרכב התניע, סך הכל בעיה במצבר מרוקן.
לאחר ההתנעה התרשמנו שהמנוע עובד בצורה חלקה ונפלאה, ושאכן יש סיכוי גבוה מאוד שהמנוע לא עבר יותר מ114 אלף כפי שמצהיר הבעלים.
מהבעלים כמו כן התרשמנו שאינו מוכר משופשף, קנה את האוטו ליפני כ8 שנים ומאז הספיק להתחתן ולהביא ילדים לעולם והאוטו נזנח, אם כי הקפיד להעביר אותו טסט ולטפל בו בצורה בסיסית.
בדקנו את הרכב וראינו כי אין חלודה בכלל, זה כי הרכב מאזור גאוגרפי בארץ שאין בו ים והמרכבים מחלידים פחות- אין חלודה לא בשלדה ולא בגוף הרכב- אם כי חלודה קטנה על פני השטח בלבד באזורים לא בעיתיים.
מבחינה קוסמטית האוטו דרש קצת תשומת לב, הפלסטיקים היו דהויים, כמו כן הצבע, הפנסים היו קצת חיוורים והכל המושבים היו קרועים מאוד.
אחרי קצת מסע ומתן הורדנו את המוכר ל10,500 במזומן, הסברנו לו כי בקרוב יצטרך להעביר את האוטו טסט, האוטו לא יעבור טסט כפי שהוא והוא יתקע איתו ולא ימכור, המוכר יסכים לתנאי המחיר ומכר אוטו, לקחנו את האוטו עוד באותו היום.
בנסיעה הביתה התרשמנו שהאוטו נוסע נהדר, ההילוכים עוברים חלק והמנוע נותן את מלוא כוחו.
מאז שהשקענו ברכב את סכום הקנייה החלפנו עוד מס' חלקים שידענו שיש להחליף:
צמיגים חדשים, צינור מים לרדיאטור, מנורות ועוד חלקים קטנים במחירים שוליים.
מעבר לזה נתנו לו המון חום ואהבה, חידשנו את הפלסטיקים הדהויים, דאגנו לו קצת קוסמטית, הוספנו לו אלמנטים יפים, צבענו את הג'נטים בצבע לבן חדש, הכנו לו גגון (העסק המשפחתי שלנו עוסק בברזל) ועוד..
לגבי המושבים הקרועים- הייתה שם הפתעה, מתחת למושבים הקרועים (3 סטים של ריפודים זולים!) הסתתרו כיסאות העור (או דמוי עור) המקוריים של האוטו כשהם מכוסים בניילון והם במצב שהמפעל נתן אותם ליפני 22 שנה.
עכשיו אנחנו נהנים מהאוטו ובקרוב רוצים גם לשים לו נעילה אחורית.
האוטו כיף מאוד והתגלה כאמין, סך הכסף שהשקענו עליו הוא בערך 15,000 ש"ח עד היום והרבה תשומת לב ואהבה.
הסיפור האישי שלנו מלמד כי ניתן למצוא הפתעות ואני לא תומך באלו ששוללים ישר ואומרים שאם אין לך 200 אלף ש"ח לא תוכל למצוא משהו סביר.
לגבי הבנה טכנית וכו'- הכל אפשר ללמוד, ניסיון וטעייה, אני חושב שמאוד תהנה מסמוראי, רכב נהדר, כיפי ותמיד תמיד תופס מבטים.
בהצלחה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר שיר
שלום.
יש לי תקציב של 15.000לקניה,מה מומלץ?
חשובה לי האמינות ושתהיה לו עבירות טובה.לא ג'יפ צעצוע.
אל תתן לכולם כאן להרוג לך את החלום.
היום יש לך רק 15 והם חושבים שמחר יהיה לך יותר... חבר, מחר יהיה לך פחות, תתחתן והאישה תרצה רכב משפחתי.
מצד שני צריך אומץ, ידיים והרבה אהבה וסבלנות... אמינות לא תקבל במחיר הזה. 1,000 שקל זה רק עלות ארגז הכלים שצריך להחזיק ברכב שעולה 15,000 ומעיז להיכנס למקום שגרר לא יוציא אותו משם (ולכן סע תמיד לפחות אם עוד רכב).
קפוץ למים, האפשרויות הם ג'יפ ישן וחבוט, סמוראי פחות ישן או ניבה. אני בצעירותי התמודדתי עם כמה כאלה בהצלחה רבה.
החסרון הבולט של הגיפ הוא צריכת הדלק והאופי המאוד לא עירוני שלו. יתרונו... ג'יפ זה ג'יפ.
החסרון הבולט של הסמוראי הוא הגיל (סוף שנות השמונים) הגודל הקטנטן שלו, ונוחות נסיעת כביש מזעזעת. יתרונו... תחזוקה זולה יחסית וצריכת דלק נמוכה.
החסרון הבולט של הניבה זה הקושי במציאת חלקי חילוף, אך בשביל זה יש את הפורום ואת ליאור. יתרונו... עם לא הייתה בעיית חלפים הבחירה המעודפת, נוח משניהם, וחדש משניהם.
דשדש בפורומים ותחשוב מה מתאים לך ולך על זה.
בהצלחה... ונתראה מחוץ לאספלט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nadler
אל תתן לכולם כאן להרוג לך את החלום.
היום יש לך רק 15 והם חושבים שמחר יהיה לך יותר... חבר, מחר יהיה לך פחות, תתחתן והאישה תרצה רכב משפחתי.
מצד שני צריך אומץ, ידיים והרבה אהבה וסבלנות... אמינות לא תקבל במחיר הזה. 1,000 שקל זה רק עלות ארגז הכלים שצריך להחזיק ברכב שעולה 15,000 ומעיז להיכנס למקום שגרר לא יוציא אותו משם (ולכן סע תמיד לפחות אם עוד רכב).
קפוץ למים, האפשרויות הם ג'יפ ישן וחבוט, סמוראי פחות ישן או ניבה. אני בצעירותי התמודדתי עם כמה כאלה בהצלחה רבה.
החסרון הבולט של הגיפ הוא צריכת הדלק והאופי המאוד לא עירוני שלו. יתרונו... ג'יפ זה ג'יפ.
החסרון הבולט של הסמוראי הוא הגיל (סוף שנות השמונים) הגודל הקטנטן שלו, ונוחות נסיעת כביש מזעזעת. יתרונו... תחזוקה זולה יחסית וצריכת דלק נמוכה.
החסרון הבולט של הניבה זה הקושי במציאת חלקי חילוף, אך בשביל זה יש את הפורום ואת ליאור. יתרונו... עם לא הייתה בעיית חלפים הבחירה המעודפת, נוח משניהם, וחדש משניהם.
דשדש בפורומים ותחשוב מה מתאים לך ולך על זה.
בהצלחה... ונתראה מחוץ לאספלט.
עוד אופציה שאפשר לקחת בחשבון היא דייהטסו פרוזה. עכשיו יקומו כל הצעקות עלי על זה שפרוזה זה לא ג'יפ וכו' וכו' וכו'....
אז פרוזה זה כן ג'יפ, שילדה נפרדת, מכלולים מוחבאים יחסית, מהלך מתלה סביר ואחלה הילוך כוח עושים אותו שווה ערך לויטרה פחות או יותר. ביום יום הוא לא מעניש כמו סמוראי או סיקס. מנוע יפני משנות התשעים (כמו של האפלאוז), אז בעיית חלקים למנוע אין בעיה. הבעיות, אין שוק שיפורים, יש חלקים שיהיה קשה להשיג (בעידן האינטרנט זה הופך להיות קל יותר ויותר) וכשתרצה למכור אותו לא תקבל מעל המחירון. אבל זהו!!! בגדול מדובר באוטו פשוט שניתן לתחזק באופן חלקי לבד, יש פורומים גם עליו בחו"ל ואפשר לקבל המון מידע וב-15K אפשר למצוא אחד שנת 94 כולל מזגן, הגה כוח ושאר ירקות. אז החלום אפשרי מאוד לדעתי.
לילה טוב.
-
אם תכנס לפורום רכב שטח למכירה תמצא מספר סמוראים וויטארות שיכולות לענות על צרכיך
יש גיוון מבחינת שנתונים ותוספות
בינהם תוכל למצוא את שלי... (שנת 88 קצר פתוח)
אני מאמין שכדאי להוסיף כמה שקלים לג'יפ שהוא באמת במצב מכאני טוב
עדיף לשלם 18000 שקל על אחד במצב טוב מאשר אחד ב13000 שצריך להשקיע עליו
וכעת שעת סיפור:
שקניתי את הסמוראי שלי הייתה לי אופציה לקנות אחד יותר יפה, סגור בכמעט חצי מחיר
אותו שנתון, אבל הבן-אדם הגיע אליי עם מנוע מרעיש, מעל 1200 סל"ד בסרק , בלוק 1600 סמ"ק לא מאושר (וגם לא נראה לי שאפשר לאשר), מכסה טיימינג מרוסק... זה הספיק לי.
בהצלחה בכל אשר תבחר.
-
תדחה את החלום עוד זמן מה עד שיהיה לך יותר כסף אחרת תגמור לא טוב...... זכור שלמכור לא קל בימים אילו ובמיוחד כלים גמורים או בעייתים
המלצה אמיתית היא להמתין..........