תגובה להודעה: רכב מעניין שנבנה לדקאר 2010 - מיני-טרופי-טראק עם מנוע 1.9TDI
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כאן אני חולק עליך - הנסיון המועט שלי, והניסיון הצבור הגדול יותר שאני מנסה ללמוד ממנו, מראה שכמות החלקים הסטנדרטיים - קריא מיוצרים במאות אלפים למכוניות כביש - שמתאימים לעולם המרוצים, קטנה מאד. אמנם מהנדסי מכוניות הכביש מגיעים לאופטימיזציה - אבל מכוונת לדרישות שונות לגמרי מהדרישות של רכב מרוץ. אני מדבר גם ובעיקר על הדברים ה"קטנים" - מיסבים, צנרת ומחברים, ברגים, תפוחים, חלקי מתלה והיגוי, נאבות, מכלולי בלמים, ציריות, רכיבי חשמל ואלקטרוניקה, תאורה, שעונים... בעצם כמעט הכל.
שימוש בחלקים אוטומטיביים מחנות חלקי החילוף, או גרוע יותר, ממגרש גרוטאות, זה אחד הדברים שמעידים על חוסר הבשלות של ענף הספורט המוטורי בארץ. אנחנו עושים את זה לאו דווקא בגלל עלות, אלא בעיקר בגלל בורות. אבל ברוך השם זה משתנה, לאט אבל בטוח, אנחנו לומדים ומשתפרים.
אחרי הצטנעות כזו ("הנסיון המועט שלי") וואללה קשה להתווכח;)
לעניין. לא הצעתי להשתמש בג'נק, וגם לא בחלקים לא מתאימים, ובכלל גם האמירה "מכוניות כביש" קצת בעיתית, אבל יש גם מכונית שטח אחת או שתיים שמיוצרות סידרתית.
יש הבדל מהותי בין לקחת מתלה של פג'ארו קומפלט (זרועות, בלמים, מיסבים.....) לבין לקחת מתלה של פג'ארו, להגיד שהוא חלש מדי, אז מחזקים אותו, מחליפים בלמים, מחליפים מיסבים...... וכל שילוב כזה הוא "בתול" וסובל מקשיי הלידה וההתאמה שלו.
המכלול השלם (כמו מתלה פג'ארו בדוגמה שלי), עבר מספר דורות וגירסאות, היצרן כבר "עידן" ושיפר אותו לרמה שמשאבים ובזמנים שלנו יהיה קשה להתמודד איתם.
שאתה מסתובב בסקלה של 200-300 כ"ס יש הרבה מכלולים זמינים.
ב 500-700 כ"ס זו סאגה אחרת. יותר יקר, יותר נדיר, יותר "תפירות" נקודתיות.
סרן צף זה כמו סרן חי קדמי רק בלי היגוי.
תפקיד הציריה רק לסובב את הגלגל ולא לשאת גם במשקל הרכב. בנוסף, וזה תלוי בסוג הסרן החצי צף, במידה ונשברה ציריה בסרן חצי צף אז יש סיכוי שהגלגל יפול עם הציריה השבורה מהרכב.
סרן צף חזק יותר אבל שוקל יותר ויש לו יותר חלקים. סרן חצי צף קל יותר עם פחות חלקים אבל בעיקרון נחשב לפחות חזק.
סרן פורד 9" נחשב לסרן מאוד אמין והביצה שלו בנוייה ככה שיש תמיכה לפיניון גם מלפנים וגם מאחור מה שמאוד מחזק את הפיניון.
בנוסף זה סרן שבדומה לסרני טויוטה, כל הביצה נשלפת ולכן לבנות לו בית וזרועות זה לא מסובך כמו בסרנים שבהם כל הביצה בנויה בתוך הבית.
http://www.fordmuscle.com/archives/2...diagram_tp.gifhttp://www.auto-fahrschule.ch/Technik/Fotos/9in7.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אחרי הצטנעות כזו ("הנסיון המועט שלי") וואללה קשה להתווכח;)
לעניין. לא הצעתי להשתמש בג'נק, וגם לא בחלקים לא מתאימים, ובכלל גם האמירה "מכוניות כביש" קצת בעיתית, אבל יש גם מכונית שטח אחת או שתיים שמיוצרות סידרתית.
יש הבדל מהותי בין לקחת מתלה של פג'ארו קומפלט (זרועות, בלמים, מיסבים.....) לבין לקחת מתלה של פג'ארו, להגיד שהוא חלש מדי, אז מחזקים אותו, מחליפים בלמים, מחליפים מיסבים...... וכל שילוב כזה הוא "בתול" וסובל מקשיי הלידה וההתאמה שלו.
המכלול השלם (כמו מתלה פג'ארו בדוגמה שלי), עבר מספר דורות וגירסאות, היצרן כבר "עידן" ושיפר אותו לרמה שמשאבים ובזמנים שלנו יהיה קשה להתמודד איתם.
שאתה מסתובב בסקלה של 200-300 כ"ס יש הרבה מכלולים זמינים.
ב 500-700 כ"ס זו סאגה אחרת. יותר יקר, יותר נדיר, יותר "תפירות" נקודתיות.
כשכתבתי "מכונית כביש" התכוונתי בפרוש ל"רכב מייצור סדרתי" - ג'יפים ורכב שטח סדרתיים כמו הפאג'רו. אם אתה רוצה לבנות T2, או רכב מרוץ שמתבסס על כלי סדרתי, כדי להתמודד בקטגוריה סדרתית - לך על זה, ואז אתה צודק בגישה שלך. אם אתה מסוגל ורוצה לתכנן T1 - שלדה חדשה לגמרי - אין סיבה להשתמש בבורג של מכונית סדרתית. לכל צורך יש חלקים יעודיים טובים ולרוב זולים יותר שאינם מגיעים מעולם הרכב הסדרתי. יש כמובן יוצאים מהכלל - שמעידים על הכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא תמיד. חלקים מהמדף שמיועדים לשימוש של מכונית כביש - זה לא נכון. אבל חלקים מהמדף שבנויים לשימוש בתנאים קשים (של תנאי סביבה ומשטרי הלמים ורעידות וכן הלאה) - דווקא כן מתאימים.
.
בהחלט. המדף שכתוב עליו "לשימוש תעופתי" והמדף שכתוב עליו "תקן צבאי" הם בדיוק המדפים שמהם כן מגיעים החלקים המתאימים למכוניות מרוץ. רק שהיום, שוק המרוצים האמריקאי בעיקר, ייבא את עיקר הטכנולוגיות התעופתיות, התאים והפך אותן לזולות וזמינות לרכישה לצרכים שלו. הדוגמאות הטובות ביותר הן מיסבי הקצה למכוניות של FK ואורורה, וכל נושא הצנרת הכמו-תעופתית היעודית למרוצים של Aeroquip, Earl's ואחרים.
צפיתי בסרטון לפני כמה ימים ועכשיו ראיתי את השרשור...
איכות צילום נהדרת...
http://www.youtube.com/watch?v=49PEaak4xeo