ואתה רוצה להגיד לי שלך אין גישה למדחס לחץ גבוה?
קיד.
Printable View
ואתה רוצה להגיד לי שלך אין גישה למדחס לחץ גבוה?
קיד.
יש. אבל לא דקה אחרי שרוקנתי את המיכל לתוך הצמיגים, נגיד... ביציאה מנחל נקרות, על כביש הערבה, לפני נסיעה מנהלתית של 100 ק"מ בכביש עד לכניסה הבאה לשטח לעוד 3 ימי טיול.
אסף.
psi שווה ל 1 אטמספרות.במיכל צלילה 12 ליטר מלא 200אטמ,יש 2400 ליטר של אוויר.
עכשיו נשאלת השאלה:מהו נפחו של צמיג 31 ? 30 ליטר,40,בוא ונגזים לצורך החישוב ונאמר 50 ליטר לכל צמיג.כפול ארבע צמיגים קיבלנו 200 ליטר נפח.כפול 1 אטמ)14.7psi(שווה ל200 ליטר.
2400\200=12
12 פעמים לרוקן ולנפח את הצמיגים זה די הרבה ומספיק להמון טיולים.
מיכל צלילה ממלאים בכול מועדון ויש לקניה משומשים 600-800שח.
צ"ל
14.7psiשווה ל 1 אטמספרות
נו ,אז עכשיו ירדתם לסוף דעתי למה כדאי מייכל צלילה.
אסף,כמה זמן יקח לך לנפח 4 גלגלים אם יש לך מייכל רק ב 200 אטמוספרות??
מאיר, זה תיאורטי בלבד. אין לי מיכל צלילה. יש לי מיכל של ריאו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
אסף.
אז מה הקטע ??
ברמה המעשית קנה מייכל צלילה היות ואתה המהנדס בינינו אנא חשב במטוטא ממך
מייכל של 220 אטמוספרות
כמה זמן יקח לנפח אוויר ל 4 צמיגים מ 14 ל 25psi
ואז נראה את הכדאיות
יש מיכלים באתרי צלילות ומועדונים כמו זבל
תקינים אבל ישנים לאללה
למה רק 220 אטמ', כאשר יש בשוק מיכלים של 300-350 אטמ'???ציטוט:
ממש ממש ממש לא נהוג להשתמש במיכל אחרי השנה ה-16.ציטוט:
ואם כבר אז מיכל של דרגר 7 ליטר.
קיד.
לא כל מועדון ממלא מעל ל220
לא חכם לקנות מיכל בן 10 שנים ומעלה
אין לדרגר שום יתרון לענינינו על כל מיכל צלילה.
למי שקונה הערה חשובה :מיכלי צלילה מחויבים לעבור בדיקה הידרוסטטית)טסט( כל 5 שנים.
תאריך הטסט מוטבע על המיכל.
שאלת תם:
מה זה דרגר?
חברים
לשם התאוריה
מייכל בן חמש עשרה אז מה?? שכחתם כי מייכלים אלו נבדקים בעיקר על נושא שמנים החלדה קלה לנושא האוויר שאנו נושמים.
נניח לשם הדיון כי המייכל ה "מגייף" נמאס ממנו במועדון זקן בן 15 ורואים עליו הוא עדיין תקין הרבה יותר ממיכל של ריאו שעבר אחזקה אפס
"תקנו אותי אם אני טועה"
ציטוט:
מיכל הצלילה אמור להחזיק 200-300 אטמוספירות.
מיכל הריו המסכן רק 8-9 אטמוספירות.
הבדל קטן :D
נמרוד יקירי
איני מדבר בשום מצב על להחזיק מייכל פסול,
200 אט' זו פצצה
רק מייכל תקין זקן אבל תקין
מחר אשלח כמה מיילים בעניין אנסה לקבל הערכת מחיר
נמרוד, דרגר זו חברה המיצרת מיכלי לחץ גבוה .יחודה בכך שהיא מיצרת מיכלים וגם ציוד נשימה ללקוחות מחוץ לעולם הצלילה)מכבי אש, בתי חולים, משטרה...(
מאיר,מיכל צלילה אכן נבדק וויזואלית לשמנים וחלודה אחת לשנה .
הטסט הוא הידרוסטטי, ממלאים את המיכל במים ומעלים את הלחץ במיכל עי בוסטר ובודקים את התרחבות המתכת.מיכל ישן יותר סיכויי פסילה גדולים יותר)עיפות חומר( .כמובן שלא כל מיכל ישן ניפסל, אני צולל אם מיכל בן 19 שנה.
מה הלחץ הנדרש ממיכל כזה בעצם ?
ומה הלחץ בבלוני CO2 של רתכות או פאבים למשל - זה חלופה זולה וזמינה בהרבה לא ?
גילציטוט:
נכתב במקור על ידי gil4
קשה לי לחלוק עלייך כי אתה מאילת ובטח צולל מגיל 8 אבל אני עדיין חולק עלייך.
מיכל צלילה בן 20 שנה, לא משנה מה מצבו ואם מעולם לא נכנס למים ולא משנה אם עבר 40 בדיקות לפני שבוע........ פ ס ו ל
לפחות אצלנו באזור המרכז לא מוכנים לדחוס אותו
בברכה
איתי
היות שיש חשיבות למשקל המיכל שהכבאי/שוטר נושא על גבו, אזי המיכלים קטנים יותר (בתור מידה סטנדרטית) ומן הסתם על מנת לפצות על קטנותם, מיועדים ללחצי עבודה של 300-350 אטמ'.ציטוט:
נכתב במקור על ידי gil4
בדיקה הידרוסטטית בודקת דפורמציה פלסטית במיכל. היות שכך, מיכל שלא נדחס מעולם, יעבור בדיקה הידרוסטטית גם אחרי 30 שנה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי gil4
מן הסתם מיכל שאינו עובר בדיקה הידרוסטטית נפסל, אבל גם שמיכל נדחס מדי יום, יחזיר 16 שנה.
אבל.....ללא שום קשר לדחיסת המיכל, הפסילה קשורה לזיקון (תאוריית טיפול טרמי) של אלומיניום (הרצאה בהיזדמנות).
בברכה,
קיד.
איתי אתה לא חולק עלי: זה שלא ממלאים בצפון מיכלים ישנים זו מדיניות שלהם ללא שום קשר לעובדות שציינתי. )הם רוצים למכור לך מיכל חדש(
מיכלי פלדה או אלומניום בנפחים שונים) 0.5 עד 18 ליטר( מיוצרים עי מספר חברות, גם לחצי הדחיסה השונים קיימים אצל כולם לא רק דרגר.
אבל ,אבל גדול, רק לדרגר יש מיכל הבנוי מסיבי פחם. קל משקל בצורה שלא תאמן ואילו המיכלים המיועדים למשטרה\כיבוי )אם יש מספיק תקציב לקנות(
קיד שאלה: דפורמציה פלסטית במתכת?הכוונה לגמישות?
לא. בדיוק ההפך.ציטוט:
נכתב במקור על ידי gil4
כאשר המיכל ריק, בודקים את הדחי שלו (בעצם את ניפחו). דוחסים אותו ל-150% מלחץ העבודה המוצהר. ברור מאליו שהמיכל מתרחב בשלב זה. עד כאן זוהי אלסטיות. מרוקנים את האויר מהמיכל, ובודקים את הדחי שוב. במידה והדחי גדל (הנפח גדל) אזי המיכל למעשה לא חזר למימדים המקוריים שלו. השינוי בניפחו של המיכל, (הדפורמציה שהוא עבר) הוא בילתי הפיך, ולכן נקרא פלסטי. מיכל שלא חזר לניפחו המקורי, יפסל.
אכן החלופה זולה, ומיכל תעשייתי של CO2 דחוס ללחץ של 200 אטמ'. אבל יש הבדל אחד גדול: מיכלי תעשייה אינם צריכים לעמוד בעומסים מכניים חיצוניים. מיכלי תעשיה מאוחסנים בצורה סטטית, ואינם חשופים למכות, טילטולים, חום, קורוזיה וכו'.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
מיכלי צלילה / כיבוי אש, חשופים לתנאים פיסיים קיצוניים, למשל מים מלוחים, חום רב, חבלות מכניות וכדומה. תוסיף לנאמר לעיל את העובדה שמיכלי צלילה / כיבוי אש, רתומים מאחורי גבו של בן אנוש. מן הסתם דרישת הבטיחות לכשל של מיכל כזה היא אלפי מונים יותר, מאשר מיכל העומד, כאשר הוא קשור לקיר של מיפעל. אתה מבין שיש פער עצום באכות הייצור ובמקדמי הבטיחות.
מכאן כבר תחשוב לבד, מהם הסיכונים הכרוכים בנשיאת מיכל לחץ בג'יפ. למשל במקרה תאונה? אש?
בברכה,
קיד
חברים, הדיון פה לא ממש ראלי, לא אני ולא כל מי שאני מכיר יקנה מיכל צלילה/מכבי אש, אז מצוין שהם עומדים בכל ויש להם 200 אטמוספרות....מי פה ישקיע 1000+ על מיכל?
מיכלים של ריו, או של משאיות הם זמינים וזולים יותר, כאן כן ניתן לבנות משהו שלא יעלה הון.
לא מדויק ארז
לי יש מיכל 3 ליטר משומש עלה 220 שח.ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
מיכלי 7 ליטר משומשים עולים 250 400 שח.
ווסת 150 וצפונה.
...ומיכל של ריאו עולה 5 דקות עבודה בשטח אש ליד שבטה.
קומפרסור- בכל מקרה צריך להתקין- בשביל הנעילות. כל השאר עלות זניחה.
אתם מבינים למה לא פרקטי בשבילי מיכל צלילה?
אסף.
אסף, מדחס של נעילות אינו מדחס המייצר ספיקה. מדחס הנעילות יכול להיות מדחס קטן מימדים, היות שאין זרימה בקו הלחץ של הנעילות. קו הנעילות כולל הבוכנה מכיל 200CC אויר גג.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
זה בהחלט לא 10*8=80 ליטר אויר במיכל של ריאו.
קיד.
אם העלויות הם השיקול המכריעה שיבטה מנצחת... :wink:
אצל אונגר יש מיכלים צבועים לבן, אם אני זוכר נכון של 200 אטמ' , בארגז בקצה הדרומי של המגרש, לא יודע אילו מיכלים אלו, לא זיהיתי את השסתום (גם לא מתימר לזהות, לא מכיר את הנושא).
im sorry for english ,but my comp writes only jibrish in hebrew
about electric air commpressor vs high pressure cilinder,i had both and after a few years of use the conclusions are:
an electric comp (hevy-duty "thomas" sold by "asfir" ) was assambeld permanently at engine bay,of hilux,without air tank.
on hot "yom-kipur" afternoon ,finished a trip at "zir -hamizlaot" at moshav idan.before going home,it took one hour to fill 4 31" from 10 to 25 psi.temmprature at the arava was about 40 and who knows how much under the hood
on the other hand a steel diving cilinder of 7 liters at 200 bar can fill about 16 tyres (31" from 15 to 25 psi at about 1 minut per tyre(.
its true,you need to test every 5 years,and if you fail,a maacher cant help.
it might be dengerus,i mada a special cushioned cover for it,and it survived a car crash,without damage.
price? 700 to 1000 for a second hand tested cilinder+regulator(a must!!!) +adaptor for tyre inflating.
i dont like nitrogen,its damages the inside of the tyre.
tooshey
היי נמרודציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
דרגר כמו גם באואר זה שמות של חברות גרמניות שמייצרות מדחסים ללחץ גבוה למילוי מיכלי אויר לצלילה ונפוצים במיוחד בחיל הים שלנו בשימוש מסיבי מאד בשייטת. המדחסים האלה מופעלים ע"י מנועי בנזין או מנועים חשמליים ואם תגיע אלי סוף סוף לביקור פעם :lol: תוכל לראות כמה יח' כאלה שנשארו לי מהמכרז האחרון שרכשנו מחיל הים ,ונמכרים אצלנו בדרך כלל למועדוני צלילה או לחובבי צלילה כבדים.אם קשה לך להגיע לצריפין אני אשלח לך בפעם הבאה שאני מוציא אותם מחיל הים בקישון ישר לרמת ישי(זה פשוט יותר קרוב) :lol: :lol: :lol:
צפריר
מיכל אויר של משאית ישנה מספיק טוב ועולה גרושים ,ואין צורך בטסטים ובדיקות .חוץ מזה שהוא מגיע עם שסתום פורק וברז לניקוז מים וזה בדיוק הכי מתאים הכי נכון והכי זול .למה כל ההיסתבכויות?
צפריר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צפריר כץ
לא ברור למה הם מתעקשים, צפריר... אולי כי מיכל צלילה זה יותר סקסי? לא ברור. אולי עכשיו, כשהדיון הועלה מהאוב, מישהו מהמתעקשים על הפתרונות האקזוטיים יבין שאכן, מיכל משומש של משאית בשילוב עם קומפרסור חשמלי הם הפתרון הכי יעיל וזול...
אסף.
אסף -כנראה כאן באתר בניגוד לג'יפטריפ (שם הרוב תפרנים)החברה כאן עם עודפי מזומנים :lol: שמחפשים פתרונות אקזוטיים כפי שהיגדרת,וזו גם דרך לא רעה להיפרד מהמזומנים המיותרים. :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk