תגובה להודעה: עוד תקלה בדוושת הגז בטויוטה בארה"ב...
אני מתכוון ש"אמינות" זה מושג די אמורפי, כל אחד מודד אותה אחרת. גם סטטיסטיקה של כמות "תקלות" פר X ק"מ או פר X לקוחות היא לא עניין מדעי לגמרי. אצל כל אחד כל תקלה לגופה מקבלת התיחסות אחרת.
היתה לי מכונית יפנית משומשת שהתקלקלה הרבה יותר ובתדירות גדולה יותר ותיקון התקלות בה עלה הרבה יותר מאשר במכוניות הישראליות/אמריקאיות (ג'יפים של תע"ר) והמכוניות האירופאיות של מגוון יצרנים שכולן עברו אצלנו במשפחה המורחבת. למדתי על בשרי שהיא פשוט מכונית פחות טובה בסדרי גודל בלתי נתפסים מכל אירופית מקבילה בגודל ובשנתון ולא רק על הכביש אלא בעיקר בכיס. היא נתקעה המון, היא גרמה לנו לאיחורים ולביטולים ולהרבה מאדו עוגמת נפש. אבל היא היתה משומשת בת 9, ואף תקלה משלל התקלות שהיא התקילה אותנו - לא היתה בטיחותית.
היום בעית ניהול מנוע/סל"ד סרק שנמרחה אצלי יותר משבועיים-שלושה בסופה משומשת לעייפה בת 15, לא מציקה לי ברמה שחלון חשמלי שהשתגע מציקה לבעל פרייבט חדש, ושנחשבת ל"בעיית אמינות" בכל סקר שביעות רצון.
גם חולשת הבלמים העקרונית בסופה לא מטרידה אותי (כי התרגלתי ואני נוהג בה בהתאם) כמו שתקלות דוושת המצערת/בלמים/היגוי בטויוטה משגעות את מהדורות החדשות. כי במכוניות חדשות של יצרנים נחשבים שנמכרות במיליוני עותקים בכל העולם, פשוט לא צריכות להיות תקלות בטיחותיות כמו איבוד בלמים או כשל בהיגוי או האצה פתאומית ובלתי נשלטת. אלה תקלות שגורמות לתאונות ואנשים נהרגים בהן. אחרת אף אחד לא היה מתעסק בזה.
בסופה אנ ימטפל לבד, אבל מכוניות חדשות הן מורכבות מכדי שיטופלו עצמאית על ידי בעליהן בשיטת ניסוי וטעיה. הן גם חדשות ויקרות מכדי שבעליהן יסכימו לקבל באיזה שהוא סוג של שוויון נפש תקלות כלשהן בכלל, ותקלות בטיחותיות בפרט.
הנאום המפורט הוא רק לבקשתך. רצית לדעת על בעיות בסוזוקי - זו הבעיה שאני מכיר וזוכר. למען ההגינות ציינתי גם בעיות של יצרנים אחרים.
ורצית לדעת גם על מיצובישי - להם היו לפני כמה שנים בעיות דומות של בקרת איכות ושל כשלים, אבל להבדיל מטויוטה, במיצובישי ניסו להתחכם ולהסתיר את זה. זה התפוצץ וגרם לשערוריה רצינית ביפן. היום הכל אצלם בסדר - עד הריקול הבא. כמו שטויוטה הוכיחו - אף אחד לא חסין מטעויות.
המון מילים, אבל אני לא רואה סתירה בין דבריך לדבריי ...
עייפתי ואני הולך לישון ...
נדב.
אם רנו מנסים (ויצליחו) לשנות את החשיבה על הרכבים שלהם, גם טויוטה יצליחו ...
אם תחשבו על זה, הדגם הבא של טויוטה יהיה הטוב ביותר מזה הרבה זמן, הם לא יכולים להרשות לעצמם שלא ...
כל חברה יודעת לייצר רכבים טובים, אבל כל חברה בוחרת איפה לחסוך, מתוך הבנה שיהיו תקלות. החישוב הכלכלי לוקח בחשבון את הנזק ל"מוטג" וזו הסיבה שפעם בכמה שנים היצרן מוציא רכב מעולה (אפילו לרנו היתה הקליאו).
והנה מגיעה פולקסוואגן,
שמעתי עכשיו בחדשות משהו שנשמע כמו תקלה בגלגלים בפולקסוואגן בברזיל-אל תתפסו אותי במילה זה היה פעם אחת ששמעתי והגרמנית שלי היא עדיין כמו העברית של לובה-עידכונים בהמשך
דרור הראל
איך שגלגל מסתובב.
פעם הגרמניות היו שיא האיכות והאמינות.
אחר כך החליפו אותן היפניות.
והיום.. לא היאומן קורה, הרכבים הטובים מגיעים דווקא מצרפת ואיטליה :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
לא היאומן קורה, הרכבים הטובים מגיעים דווקא מצרפת ואיטליה :D
איך לא שמענו על זה?...........:rolleyes:
או שהפרסומת "לא רואה מוסך" עלתה לכם לראש.
תזכורת - זה רק סלוגן (מוצלח כנראה), ונטל ההוכחה עדיין על כתפי אותו יצרן שמתהדר בסלוגן הזה.
דרור..
אתה לוקח את הציניות שלי ברצינות מדי.:p
עכשיו ברצינות.
יצרן שנופל על כל כך הרבה כשלים בטיחותיים ברכבים שלו ששם הוא מחויב לריקול, רק צריך לדמיין כמה כשלים אחרים שלא קשורים בבטיחות יש ברכביו.
ככה זה שבונים רכבים שיחזיקו במיקרה הטוב 3 שנים ללא תקלות (בגלל האחריות).
ולמרות הציניות שלי בקשר לצרפתים והאיטלקים, יש להודות שמותגים כמו פיג'ו, אלפא רומיאו ופיאט (אני בכוונה לא מדבר על רנו מגאן וסיטרואן C5), שיפרו את איכות מוצריהם במשך השנים ויישרו קו עם המתחרים, ואף עקפו אותם.
עם איזה מתחרים?...
האיטלקים חושבים שאם המכוניות שלהם כבר לא מחלידות זה מספיק.
אצל הצרפתים, גם אם זה לא מתקלקל - לך תחליף נורה (למעלה משעה במגאן) או צינור מים קטן שהגיע יומו, אבל מצריך פירוק חצי מנוע כדי להגיע אליו, וזה עוד במכונית פשוטה כמו קליאו.
או הגרמנים - שהמכוניות שלהם מדהימות אבל אפשריות לתחזוקה רק בידי חייזרים, לא בידי בני אדם.
ןאני אומר לך שזה רק קצה קרחון של כל תעשית הרכב העולמית .
זה רק ענין של זמן עד שהם יתחילו להוציא את הסיפורים אחד על השני .
בינתיים העיתונאים שותקים
איציק
מתברר שהאור בקצה המנהרה זה הרכבת שבאה ממול.
http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/281054