תגובה להודעה: מעוניין בחוות דעת לגבי דיפנדר 2007 ומעלה מבעלי נסיון
לי, בניגוד לארז, אין נסיון בעבר עם דיפנדרים. היו מגנום ושברולט מעודנים יותר.
את הדיפנדר שלי (2009) קניתי לפני כ- 4 חודשים ובחששות כבדים. האמת שלא ידעתי למה אני נכנס. בתחילה נראה לי שלקרא לזה אוטו זה יומרני. החלטנו שזו מכונה.
נכון להיום ולאחר 18000 ק"מ אני וגם המשפחה ואפילו אשתי, לא מוכנים לוותר עליו או להחליפו במשהו אחר. לדעתי האוטו האולטימטיבי. לי הוא מזכיר קצת פולקסוואגן דבל קבינה של פעם שהיינו עושים איתו הכל.
נכון, כפי שארז כותב, גם אצלי היו כמה מחלות ילדות, שחלקן כבר נפתר וחלקן אולי לא תפתרנה לעולם כי זה דיפנדר.
אני מתנהל עם הרכב ביום יום, כולל בשטח, ובטיולי סופ"ש ואין כל בעיה. המערכות האלקטרוניות בהחלט מסייעות ולא הגעתי למצב שדרש נעילה (אין). מערכת ה- ANTI STALL, אדירה. שים ראשון ב- LOW רד מהרכב והוא ממשיך לבד. ראשון LOW בירידה ותרד בקצב הליכה של ילדה בת 3.
הרכב מגיע בקלות למהירות 130 (מתנתק אלקטרונית קצת מעבר לכך), גמיש ומאיץ בשישי כמעט בכל מצב בכביש המהיר. משייט ב 100 ב 2000 סל"ד.
מזגן - מפוצל שמקרר טוב את כל הרכב, וגם היושבים בשורה השלישית, שבנסיעות משפחתיות תמיד מאוכלסת, נהנים. פתחי האוורור האמצעיים בלוח השעונים אינם ניתנים לכיוון והרוח מכה על הכתף. מעצבן (יותר מכל דבר אחר) ולא ברור מי החמור. אני חושב לשתול שם פתחים אחרים.
המחיר??? - גבוה אך כל אחד והחשבון שלו. בעלות החודשית, חלקו ל 5 שנים ויצא זול יותר מכל ג'יפון ב- 220000 ש"ח שתשלמו עליו שווי שימוש בקבוצה 6 2000-3000 ש"ח בחודש ומהשנה רק השוכן במרומים יודע. בדוק - הייתי בסרט. הדיפנדר זול יותר ומהנה יותר בעשרות מונים.
אמיר
רק דיפנדר גם בשבילי אומנם השני שלי אבל תענוג לנסוע אמין בטוח האוטו לא הבעיה
זה המכונאים שמקלקלים מי שרוצה רכב כזה כדי שיאהב גם ללטף לשפץ ולחזק
באהבה אין סופית את הצעצוע ואני לא מקבל הגיון בזה!
מוריד קצת אבק מהשרשור...
קודם כל תודה לכל העונים,
לא ברור לי לגבי פתחי המזגן שאמרת שהם לא מתכווננים,נסעתי ברכב הדגמה ולא הייתה כל בעייה לכוון... למעלה למטה\לסובב את הפתחים,
ועוד שאלה,
כמה עולה ביטוח לדבר כזה?
בדשבורד ישנם 4 פתחים. 2 עגולים מתכווננים מצויין. השניים האמצעיים המלבניים אינם מתכוונים ואינם ניתנים לסגירה, רק ע"י הפניית הרוח לפתחים עיליים לחלון הקדמי או תחתונים לרגליים.
גם אני לא שמתי לב לכך בעת ההדגמה.
ביטוח מקיף לשנה כ- 8500 ש"ח לשנה. בבדיקות שעשיתי בקשו גם 10000- 130000.
חובה אני לא יודע במדוייק מאחר והמשכתי ביטוח קיים.
אמיר
כנראה בגלל הדאבל דין שמותקן שם...
תודה!
טל.
סליחה על השאלה המטומטמת,
אבל 200Kש"ח בשביל שהדיפנדר יהיה שקט יותר עם לוח שעונים טוב יותר?
חוץ מזה, שלפי דעתי הלא מלומדת בעליל, דיפנדר שעולה 300 אלף ש"ח הוא חיה הרבה פחות עבירה מדיפנדר של 70-80 אלף. למה? ככה, פסיכולוגיה בגרוש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
landY
סליחה על השאלה המטומטמת,
אבל 200Kש"ח בשביל שהדיפנדר יהיה שקט יותר עם לוח שעונים טוב יותר?
חוץ מזה, שלפי דעתי הלא מלומדת בעליל, דיפנדר שעולה 300 אלף ש"ח הוא חיה הרבה פחות עבירה מדיפנדר של 70-80 אלף. למה? ככה, פסיכולוגיה בגרוש.
תעשה נסיעת מבחן על החדש...
היום,כשאני צריך לעצור בצד בשביל לנהל שיחת טלפון...כי לא נעים לי לצעוק על הלקוחות שלי... :) זה כן בא לידי ביטוי...
חוץ מזה שאני עושה הרבה ק"מ כל יום בכביש,ולכן אני רוצה רכב שיהיה יותר נעים בכביש... אפילו חשבתי לקנות פרייבט ליום יום,אבל אישתי אמרה (וצדקה...אבל אל תגיד לה שאמרתי את זה) שהפרייבט יעמוד ביום יום ואני אמשיך לנסוע בדיפנדר כל יום... (אבל עם חיוך)
מעבר לעובדה זה חלום ישן להיות יד ראשונה על דיפנדר :)
LANDY,
כל אחד עם השיקולים שלו, עם הפסכולוגיה שלו בגרוש או בליסינג או בהלוואה בנקאית.
אני נוסע כ- 4000 עד 5000 ק"מ בחודש עם דיפנדר חדש. ליד הבית עומד פרייבט שאישתי משתמשת בו ביום יום. הכוונה במקור הייתה שהדיפנדר ישמש אותי בעיקר בעבודה בשטח ולטיולי סוף שבוע, וביום יום נשתמש בפרייבט. בפועל, הדיפנדר הוא הרכב העיקרי, עד רמת הסעות הילדים לביה"ס ולחוגים. בכל נסיעה הדיפנדר בעדיפות ע"י כולם.
כשלאבי היה מוסך, ולי היה זמן וחשק להתעסק עם כל המחלות של רכב ישן או בכלל עם רכבים משומשים,אז כן, הייתי חושב כמוך. היום כשאין זמן לתקלות (בכל זאת בדיפנדר חדש יש פחות)
ואחרי היונדאי טרג'ט שהיה הרכב המשומש האחרון שלי, שעלה במשך שנתיים למעלה מ- 80000 ש"ח, וזה לרוב בעלויות מוסך, החלטתי רק חדש. מאחר ובסופו של דבר הרכב עולה ברמה החודשית כמו קפטיבה או סנטה פה מאחר והוא מוכר במס כמו משאית, אז הבחירה נפלה על חדש.
תאמין לי, אין כמוהו וגם אם מקבל שריטות, אלו שריטות של הנאה וכנראה גם במוח שלנו, הנוסעים בדיפנדר.
נקודה למחשבה - נכון שזה לא תמיד כלכלי אך לרוב לקנות חדש פשוט וקל יותר מלקנות משומש.
אמיר
לא מבין על מה אתם מדברים.
דיפנדר שמתוחזק כמו שצריך, לא מתקלקל יותר מחדש.
גם אצלנו הדיפנדר הפך לרכב העיקרי, אפילו שהוא בן 13.
בשביל שקט בנסיעה לשלם 200K? שיהיה.
אני לא פוסל את הקנייה של חדש, אני רק אומר, שאם הדיפנדר שלי היה חדש יותר, כנראה שהוא היה הרבה פחות עביר...
חזרתי השבוע מצפון איטליה, והופתעתי לראות כמות מרשימה של דיפנדרים (חדשים, לפי הבליטה במכסה המנוע), יותר מכל גיפ אחר, כמעט כמו פראדו בארץ.
אז, או שבאמת LR פגעו בול (למרות החששות הכבדים מהאלקטרוניקה העודפת והתנהגותה לאורך זמן) או שהגעתי לאיזה מפגש של אורן דוכן האיטלקי...
אחוז גדול של דיפנדרים באירופה זה בכלל לא חדש... גם בדגמים הישנים, באופן לא ברור.
הרי הם משמשים שם בעיקר כרכבי כביש.
חברים,באירופה יש רק רכב שטח אחד וזה הדיפנדר,בגרמניה יש בכבישים יותר דיפנדרים מטוארג,קאיין,אודי Q8 ,ומרצדסG(לא כולל צבא) ביחד וזו תוצרת מקומית.תענוג,אני רק מחכה ליום שאוכל לשים יד על אחד.
דרור הראל
כנראה שגם עולה שם הרבה פחות ולפחות ממה שרואים בסוכנויות לנד רובר זרות, ישנן רמות גימור הרבה יותר מפוארות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר מ
כנראה שגם עולה שם הרבה פחות ולפחות ממה שרואים בסוכנויות לנד רובר זרות, ישנן רמות גימור הרבה יותר מפוארות.
אתה יכול להזמין גם את רמת הגימור הכי "גבוהה" שיש גם בארץ...
המחיר פשוט יהיה עוד יותר גבוהה
נ.ב
LANDY, הדיפנדר שמכרתי היה מתוחזק מעולה,לא עשה בכלל הרבה בעיות, והיה משופר קלות, זה לא העניין...
לגבי עבירות,אני מניח שאתה אומר שאם האוטו שלך היה חדש היית מרחם עליו ולכן היה פחות עביר?
זה עדיין דיפנדר,אני לא באירופה,אני קונה אותו בשביל לטייל...גם בעבירות קשה לפעמים... ולדעתי החדש יהיה הרבה יותר עביר מקודמיו (לפחות אצלי) היות ואף פעם לא הייתה לי נעילה באף אחד מהדיפנדרים שלי (היה דרופ קיט) ובחדש ישנה מערכת בקרת משיכה מהטובות שהרגשתי\ראיתי...
זה הגשמה של חלום\מטרה שרק החברים הקרובים שלי יכולים להבין :)
בינתיים אני נוסע על רכב שכור, למישהו יש מושג איפה ניתן להשיג טרנספר ליונדאי גטס?
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טל רותם
בינתיים אני נוסע על רכב שכור, למישהו יש מושג איפה ניתן להשיג טרנספר ליונדאי גטס?
טל.
תחליט, גטס, או רכב (שכור) ...
האמינות שלך לא משהו ... ;)
כמה זמן לוקח לדיפנדר חדש עד שהוא מורשה להצתרף לדרך השמן??? (אני מעריך שמדובר בשעות, לא?)
זה נשמע כמו הבדיחה של כמה פילים נכנסים לפולקסוואגן חיפושית?
איך טל רותם נכנס ליונדאי גטס? :p:p:p
אני כבר על הריצפה מצחוק.
יא חתיכת חרטטן תיכנס למושב שליד הנהג של לירונגי או בנצי ובוא לארבעה ימים חוצה ישראל.
נתראה, אי שם פה בסביבה.
whisky
יקיר, יש לי קשר להנהלה בדרך השמן....ברגע שהוא יעבור תקינה הוא כבר יהיה חבר רשמי :)
יריב, אני מנצל את התקופה הזאת לתת לכתף שלי להחלים (אני כבר חצי שנה עם כתף שבורה) אז אני אוותר הפעם,אבל במידה ויהיה שוב שנה הבאה אני אגיע...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
אחוז גדול של דיפנדרים באירופה זה בכלל לא חדש... גם בדגמים הישנים, באופן לא ברור.
הרי הם משמשים שם בעיקר כרכבי כביש.
חכה...עד שיתחילו גם שם הגניבות ...ותראה איך הם נעלמים מהכבישים....